Gość: mat IP: *.welnowiec.net 19 lat temu Witam. Mam pytanie - jak się pozbyć ciemnego nalotu (pleśni???) z silikonu między kafelkami przy wannie? :) Pomocy!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: pleśń (?) w łazience IP: *.chello.pl 19 lat temu Ja stosowałam ogólnie dostępne środki chemiczne,specjalne do pleśni i grzybów a nawet kwas octowy i niestety nie udało mi się. Musiałam wyskrobać stary spleśniały sylikon i dać nowy jest z tym trochę roboty :(. Może jednak znajdzie sie ktoś ze skutecznym środkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: pleśń (?) w łazience IP: *.welnowiec.net 19 lat temu No właśnie mam to samo - już mi prawie wannę i kafelki zeżarło od tych środków chemicznych a czarny nalot dalej jest... Odpowiedz Link Zgłoś
wiolunia79 Re: pleśń (?) w łazience 19 lat temu Jest taki środek do spryskiwania Savo w sklepach chemicznych. Jest świetny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: pleśń (?) w łazience IP: 89.174.106.* 19 lat temu A ja polecam ajax professional (tak to się chyba nazywa) - u mnie sprawdził się rewelacyjnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pleśń (?) w łazience IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19 lat temu A ja polecam HAGESA do grzybów i pleśni z castoramy albo tego typu sklepów - jest rewelacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
hanunia2 Re: pleśń (?) w łazience 19 lat temu Ten sam problem miałam. Kupiłam w Lidlu środek W-5 w areozolu jest świtny. Wystarczy spryskać i za chwile umyć, wszystko schodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pleśń (?) w łazience IP: *.e-wro.net.pl 19 lat temu czy to ten pomarańczowy, czy jakiś inny? Po tym pomarańczowym (do łazienek i kuchni u mnie pleśń nie schodzi) Odpowiedz Link Zgłoś
hanunia2 Re: pleśń (?) w łazience 19 lat temu ja używam w żółtym opakowaniu 75 ml do łazienek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pleśń (?) w łazience IP: *.crowley.pl 19 lat temu aha.. czyli to nie ten sam, który ja już mam, który tez jest dobry, ale nie na pleśn. No to poszukam małego żółtego opakowania W-5. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
renebenay Re: pleśń (?) w łazience 19 lat temu Wystarczy rozcienczony chlor albo alkohol 70% Odpowiedz Link Zgłoś
hanunia2 Re: pleśń (?) do Ani 19 lat temu Przepraszam Cię bardzo ale się pomyliłam to ma 1 litr i jest w żółtym opakowaniu W-5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: pleśń (?) do Ani IP: *.e-wro.net.pl 19 lat temu ok, dzięki za sprostowanie:-) już się zdziwiłam, że takie małe opakowanie ... Odpowiedz Link Zgłoś