Dodaj do ulubionych

kot i panele

18 lat temu
Kochani blagam o pomoc. W garderobie mam polozone nowiuskie panele a
moj kot zdecydowal sie je zasikac. Smierdzi strasznie, zmylam kilka
razy na mokro, bezskutecznie, teraz zapach koci zmienil sie w zapach
penicyliny... nie wiem co gorsze...
Prosze o pomoc, czym mozna tez zapach wywabic. wietrze, myje i mam
nadzieje...
boje sie czy nie bede musiala zerwac podlogi i klasc jej na nowo...
z gory dzieki!
pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • Gość: anitka_nitka Re: kot i panele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
      to zmyj to jeszcze raz najlepiej zwykłym ludwikiem i ciepłą wodą, ale wcześniej
      wyjmij wszelkie rzeczy z garderoby, wywietrz z jeden dzien po tym myciu i potem
      spryskaj to miejsce jakimiś mocnymi perfumami najlepiej męskimi- zabijesz zapach
      po kocie a z czasem i zapach perfum wywietrzeje a poza tym kot nie będzie juz
      czuł siebie tam i drugi raz nnie nasika w to miejsce
      • Gość: kasia Re: kot i panele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
        >a poza tym kot nie będzie juz
        >czuł siebie tam i drugi raz nie nasika w to miejsce
        To pierwsza rzecz, żeby zabezpieczyć miejsce przed ponownym zasikaniem (koty tak
        mają, że sikają tam gdzie już było sikane). Ja bym spróbowała użyć wody z
        "pachnącym" detergentem, później tak jak anitka polecała jakiś perfum. Być może
        trzeba będzie powtórzyć "psikanie" bo zapach koci dłuuugo się utrzymuje...
        • Gość: ... Re: kot i panele IP: *.chello.pl 18 lat temu
          Jak juz uporasz się z zapachem to na przyszłość poradzę ci kupić tzw.
          odstraszacz na koty, np.dr Seidla nazywa sie to Repelent albo Akyszek, ale tego
          nie znam osobiście.I pryskać w tych miejscach gdzie kotu zdaża się sikać.

A propos samego sikania, czy jemu to się zdarzało już czy pierwszy raz?
          Bo jeśli pierwszy to byc może kot zachorował na pęcherz, tzw.syndrom urologiczny
          kotów (SUK) i dlatego posikuje w innych miejscach, bo go boli pęcherz, a kuweta
          kojarzy mu się w tym momencie z bólem przy oddawaniu moczu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka