Dodaj do ulubionych

Problem z praniem z proszkiem vizir

IP: *.adsl.inetia.pl 18 lat temu
Witam. Już drugi raz zauważyłam, że moje pranie po wyjęciu z pralki ma (nie wiem jak to dobrze określić)taki nalot, rozmazaną szarą maź. mam takie wrażenie jakby proszek zamienił się w szarą maź i osiadł na ubraniach. prałam w vizirze sensitive kolorowe rzeczy.pierwszy raz coś takiego widzę.to nowe opakowanie proszku. nie mam pojęcie co z tym zrobić, w czym wyprać żeby nie było tych plam? ależ jestem zła!czy ktoś zauważył coś takiego na swoich rzeczach? z góry dziękuję za odpowiedzi.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: kicia Re: Problem z praniem z proszkiem vizir IP: *.timplus.net 18 lat temu
      Miałam taki sam problem, tak jakby się nie rozpuszczał.Od tamtej pory używam
      płynu do prania
      • Gość: paquime Re: Problem z praniem z proszkiem vizir IP: *.adsl.inetia.pl 18 lat temu
        Tak właśnie to wygląda, jakby się proszek nie rozpuszczał.dziękuję za radę!tylko szkoda, że zostanę z taką ilością felernego proszku....
        pozdrawiam
        • Gość: zo Re: Problem z praniem z proszkiem vizir IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18 lat temu
          Taki osad robi sie tez od płynu do płukania.
          To nie problem prozku tylko za slabego plukania albo przeladowania
          pralki.
          • absit Re: Problem z praniem z proszkiem vizir 18 lat temu
            o właśnie:)
          • Gość: paquime Re: Problem z praniem z proszkiem vizir IP: *.adsl.inetia.pl 18 lat temu
            OK, dziękuję za kolejną radę. W takim razie przeprowadzę eksperyment i następnym razem nie użyję płynu do płukania i zapakuję mniej prania.tylko zastanawia mnie dlaczego nie miałam wcześniej takiego problemu? pzdr
        • absit Re: Problem z praniem z proszkiem vizir 18 lat temu
          Może za dużo go sypiesz?
          Może twoja pralka ma pozatykane otworki, którymi spływa woda do pralki - może tej wody jest za mało i dlatego nie jest w stanie wszystkiego wypłukać?
          Może wkładasz za dużo rzeczy do pralki ( zbita odzież też może powodowac, że nie wszędzie dotrze woda )?
          • Gość: Achu Re: Problem z praniem z proszkiem vizir IP: *.metronet.pl 18 lat temu
            Witam, mam ten sam problem i sprawdziłam wszystko! Sypałam mniej proszku, wkładałam mniej prania, obserwowałam i niestety, ale dziurki nie były zapchane, a nalot na ubraniach jak był tak został! Zmieniłam proszek i nie mam problemu - dziwne?? Pozdrawiam
              dziekuję za wszystkie odpowiedzi. też mam podejrzenie, że to wina właśnie proszku.wyprałam na próbę w innym i tego nalotu nie ma...pozdrawiam
        • ulinka123 Re: Problem z praniem z proszkiem vizir 18 lat temu
          to ten co Ci pozostal za kazdym praniem rozpuscic w np. szklance wody zanim
          dodasz do prania, zrob z niegp taki jakby plyn.
          • albba Re: Problem z praniem z proszkiem vizir 18 lat temu
            Ten proszek ma zbyt mało środka ułatwiającego rozpuszczenie, którym jest zwykła
            soda oczyszczona. Wystarczy wymieszać miarke proszku z torebką sody albo proszku
            do pieczenia i po kłopocie. W ogóle dodanie sody do proszku powoduje lepsze
            dopranie.
            • smutas13 Re: Problem z praniem z proszkiem vizir 18 lat temu
              Podkusiło mnie i zmieniłam Ariel na Wizir. Żałuję bardzo.
              Wizir strasznie śmierdzi chlorem podsczas prania.
              Wracam do Ariela.
                dziękuję za radę z praniem z sodą.właśnie zastanawiałam sięc co zrobić z taką ilością proszku.spróbuję go tak wykorzystać.pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka