Gość: marica IP: *.22.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 17 lat temu Ostatnio znalazłam świetną opcję dla alergików jeśli chodzi o pranie, a mianowicie kulę piorącą eco magoc ball fimy eco world. Mozna wyprać rzeczy bez żadnych detergentów! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krysia Re: ekologiczna kula piorąca IP: 212.244.210.* 17 lat temu Ja ją kupiłam tutaj: www.betterware.intelishop.pl/Porzadek-w- domu-k15/Ulatwienia-w-praniu-i-pielegnacji-ubran-k24/Ekologiczna- kula-do-prania-p246.html Naprawdę działa! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krysia Re: ekologiczna kula piorąca IP: 212.244.210.* 17 lat temu coś nie wskoczyło, może teraz: www.betterware.intelishop.pl/Porzadek-w-domu-k15/Ulatwienia-w-praniu- i-pielegnacji-ubran-k24/Ekologiczna- kula-do-prania-p246.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blor Re: ekologiczna kula piorąca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16 lat temu Tylko nie kupujcie w betterway bo tam zyja tylko z zyskow : taniej kupie drozej sprzedam - odradzam !!!! Takiego shitu to dawno nie bylo Odpowiedz Link Zgłoś
halina0754 Re: ekologiczna kula piorąca 16 lat temu kupilam taka kule na alegro,ja i tak piore w proszku,jakos nie wierze ,,tej kuli,,-jej zaleta jest to,ze nie mechaci sie pranie,i fajnie schodza z prania klaki psie i kocie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genoe Re: ekologiczna kula piorąca IP: *.dynamic.chello.pl 12 lat temu Coś podobnego: taniej kupić i drożej sprzedać!!! Kto to widział tak haniebne praktyki? A jeszcze żyć z zysku!!! Przecież każde dziecko wie, że normalni ludzie to żyją tylko ze straty!!! (przypominam, że zysk i strata to dwa różne efekty każdego działania biznesowego) Gdzie się rodzą i żyją tacy durnie jak blor? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: ekologiczna kula piorąca 17 lat temu Chodzi o wash ball? We Wloszech przeprowadzono testy: pierze mniej wiecj tak jak sama woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasia40 Re: ekologiczna kula piorąca IP: *.as.kn.pl 16 lat temu piorę od roku na alegro za 7 zł kupiłam kule i piore bez proszku wychodzi czyste pranie bez żadnego dodatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: ekologiczna kula piorąca IP: *.dynamic.chello.pl 15 lat temu nie dajcie się zwieść!!!! Kupiłam taką kulę za 40 zł, bardzo chciałam wierzyć w jej działanie ale z ręką na sercu- kula NIE pierze. przetestowałam to osobiści i zmuszona byłam was o tym poinformować, bo cenie sobie funkcje forum... i bynajmniej nie należę do żadnego koncernu "proszkowego". Nawet lekkie zabrudzenie na kołnierzyku nie sprało się, więc wyobraźcie sobie jak wyglądały skarpetki! Pozdrawiam wszystkich, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
anna-3456 Re: ekologiczna kula piorąca 15 lat temu ja mam kulę Moli - www.alergika.net/molli-kula-do-prania-p-12.html . Kupiłam ją za 39 zł - to Polski odpowiednik tej o której piszecie. Ogólnie jestem z niej zadowolona. Na takie zwykłe codzienne pranie bez problemu wystarcza. A do rzeczy bardziej zabrudzonych dorzucam odrobinkę proszku. Ogólnie polecam. Wg mnie to duża oszczędność, bo taka kula starsza na więcej pran niz zwykły proszek, nie ma detergentów i nie uczula. Polecam zwłaszcza osobom z wrażliwą skórą, lub do prania ubrań dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kartoniarz Re: ekologiczna kula piorąca 15 lat temu Ja używam kuli Moli kupionej w dlakieszeni.pl/kula-pioraca-moli i jestem zadowolona. Fakt ciężkie zabrudzenia są trudne do doprania, ale zawsze można dodać odrobiny proszku, zgodnie z "instrukcją". Piorę głównie ciuchy, które noszę do pracy i na co dzień i kula w zupełności do nich wystarcza. Oszczedzam, bo wybieram program bez płukania, no i nie wydaję już tyle na proszki do prania i płyny do płukania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: ekologiczna kula piorąca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu Ja zdecydowanie polecam kulę Betterware. I bynajmniej nie tylko dlatego, że jestem przedstawicielem tej firmy. Mam dziecko z atopowym zapaleniem skóry. W naszym przypadku kula zdaje egzamin. Używam jej również do prania czarnej odzieży (nie zostawia śladów, tak jak to się zdarza po płynach czy proszkach). Dodam tylko, że jest bardzo wydajna. Przy codziennym stosowaniu, kula starczy nam na 3 lata. I nie trzeba dodawać żadnych detergentów. Informacje można znaleźć w naszym katalogu na stronie www.betterware.co (str.41). Więcej szczegółów na temat jej działania mogę wysłać zainteresowanym na maila. kontakt do mnie: biuro@betterware.co P.S. Niewiele osób wie, że kula może też być używana jako pochłaniacz zapachów do lodówki :) Odpowiedz Link Zgłoś
r7u Re: ekologiczna kula piorąca 14 lat temu a ja kupiłam kulę do prania na aukcji allegro, podaję link, SUPER PIERZE allegro.pl/kula-do-prania-antyalergiczna-promocja-22-i2158468408.html Odpowiedz Link Zgłoś
zariela Re: ekologiczna kula piorąca 14 lat temu Używam kuli moli od pół roku i zakupiłam kilka takich w Grouponie (wyszło 25 za szt.) dla rodziny na prezenty. Do silnych zabrudzeń daję trochę odplamiacza - bezpośrednio na plamę. Jestem zadowolona i nie mam już kłopotu ze swędzącą skórą po detergentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie pierze Re: ekologiczna kula piorąca IP: *.dynamic.chello.pl 14 lat temu ja tez kupilam kule i saszetki do zmywarki jakis czas temu. Tez mialam bardzo dobre nastawienie, ale niestety - saszetki nie dzialaja na bank, a zmywarke mam dobra. Co do kuli to mialam wrazenie, ze moze i cos daje, ale ubranka nie mialy zapachu i szybko wrocilam do plynow do prania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irenka Re: ekologiczna kula piorąca IP: *.icpnet.pl 14 lat temu Z saszetek nie korzystałam, więc się nie wypowiem, ale z kul jestem zadowolona. Co do zapachu prania, to faktycznie po kulach jest go po prostu brak, dlatego warto dodać kilka kropel płynu. Kul piorących jest teraz mnóstwo, ja skorzystałam z dlakieszeni.pl/kula-pioraca-moli i akurat te kule mogę polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: orzechy i kule niepiorace i nieekologczne 14 lat temu "Udowodnił to po raz kolejny niezależny test konsumencki przeprowadzony przez czeski magazyn konsumentów dTest. Już w 2007 orzechy do prania i tradycyjne proszki były testowane pod względem skuteczności działania przez francuskie czasopismo 60 Millions de Consommateurs. Wyniki pokazały, że pranie w orzechach jest równie efektywne, co w samej wodzie bez żadnych dodatków piorących." ulicaekologiczna.pl/zdrowy-styl-zycia/orzechy-i-kule-nie-piora/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marysia Nie jest najlepiej... IP: 91.94.35.* 13 lat temu Martwię się, że kula nie spełniła moich oczekiwań. W trakcie prania kula piorąca otworzyła się i wyjęłam pranie z wypadającymi z buzek, spodni, skarpetek kuleczkami, które powinny znajdować się w kuli. Zauważyłam, że rozkleiła się ona w trakcie prania? Jaki był tego powód? Takie zdarzenie powinno mieć miejsce?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Magiczna "kulka" IP: *.092.212.pools.vodafone-ip.de 12 lat temu Właśnie zobaczyłam to "cudo" na Gruponie ale jakoś nie chce mi się wierzyć że magiczna kula wypierze moje pranie zamiast proszku albo saszetki zadziałają równie dobrze jak tabletki. Wiem, że wiekszość "opinii" jest od sprzedawców zwłaszcza że razem z opinią jest link do sprzedawcy... i jak można napisać "kula wystarcza mi na trzy lata przy codziennym stosowaniu" jakie trzy lata przecież to jest dostepne od niedawna. . . A naiwni kupują jak cudotwórcze tabletki odchudzające albo ziółka na wszystkie choroby... Niby wszyscy tacy mądrzy a z drugiej strony tacy łatwowierni. Odpowiedz Link Zgłoś