Dodaj do ulubionych

mleko antyrefluksowe

23.01.04, 18:47
hej dziewczyny mam pytanie czy którach z was dawała swojemu dziecku mleko
NAN AR i jaka byla reakcja po tym mleku , lekarz zalecił mi NAN HA 1 ale ja
sie zastanawiam nad zmiana na AR poniewaz moj synek strasznie i ulewa i
pomimo ze ma juz 3 miesiac nie widze poprawy, bardzo prosze o rady Aga
Obserwuj wątek
    • lechasia Re: mleko antyrefluksowe 26.01.04, 00:11
      Mój synek ma 7 tygodni i cierpi na refluks. Zgodnie z zaleceniem lekarza
      podaje mu Bebilon AR - karmiony jest częściej w porcjach maksymalnie po 80 ml.
      Na twoim miejscu poradziłabym się lekarza , ponieważ mleka AR są bardzo
      zagęszczone i bardzo kaloryczne.
      Jeżeli twój maluszek dużo ulewa to może na wniosek pediatry powinnaś wykonać
      USG układu pokarmowego, aby wykluczyć refluks ?

Mama Matiego i Toniego
      • sanika Re: mleko antyrefluksowe 02.03.04, 22:56
        Witam
        nasz mały ulewał i wymiotował od urodzenie, obecnie ma 6 miesięcy i od jakiegos
        tygodnia po konsultacji z lekarzem dostaje Bebilon AR i o dziwo nie ulewa!
        Zakazane mamy jednak podawanie soczkó i herbatki. Po każdym innym posiłku takim
        jak zupka czy deserem musi dostać jeszcze 30 ml. mleka. Jeśli dostaje samo
        mleko to tylko 120 ml. Zanim nie prześliśmy na Bebilon AR wypijał od 180-220
        mleka. Widać jednak,że 120ml w zupełności mu wystarcza.
        Pozdrawiam
        • sussie1 Re: mleko antyrefluksowe 01.04.04, 14:51
          My tez mamy taki problem, Zuzia skonczyla 6 m-cy i nic nie pomaga na wymioty.
          Zaczelismy zageszczac mleko kleikiem ryzowym i kukurydzianym ale dostala
          wiekszych wypryskow na twarzy. Zuzia od poczatku byla karmiona Nutramigenem i
          tez nie wypija go duzo ale za to czesto. Mam pytanie jakie mleko pilo Twoje
          dziecko przed wprowadzeniem Bebilonu. Bo ja juz nie wiem co robic. Chociaz
          mysle ze te wymioty teraz sa bardziej wynikiem tego ze Zuzia jest b. aktywna i
          gdy sie obraca na plecy czy na brzuch wymiotuje. Mimo to ze bawi sie w pozycji
          lezacej dlugo po jedzeniu i tak wymiotuje. Czy myslisz ze wyprobowanie Bebilonu
          cos da?
          • renpul Re: mleko antyrefluksowe 16.04.04, 12:35
            Mój Grzesiu co prawda jest młodszy (14 tygodni)ale też ulewa i wymiotuje i tak
            było zawsze (tzn. od urodzenia a najwięcej po miesiącu. W 2 miesiacu dostał
            wysypki i przeszedł na Nutramigen. Wcześniej wypróbowaliśmy Nan1 i HA i Bebilon
            też AR i bebiko. Po AR nie ulewał ale niestety okazał się alergikiem. Nie
            radziłabym ci próbować Bebilonu gdy dziecko jest na Nutramigenie, raczej
            zapytaj lekarza czy możesz dzieku podać Sinlac (to robi Nestle) i jest w
            aptekach bez recepty. Taki gęsty posiłek podobno dobry, np. raz dziennie to
            podawać, może to można mieszać z zupą lub Nutramigenem (ale tego nie wiem).
            Powodzenia. Pa
    • lechasia Re: mleko antyrefluksowe 19.04.04, 13:53
      Do zagęszczania dla dzieci refluksowych z alergią pojawił się Nutriton(maczka z
      chleba świętojańskiego - firmy Nutricia).Jest do nabycia tylko w aptekach.Ja
      zagęszczam Nutramigen, zupki i soczki. Jest o 100 razy lepszy od Sinlaca -
      polecam.Możesz poczytać o Nutritonie na stronie www.nutricia.com.pl
      Asia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka