Dodaj do ulubionych

Mleka niskolaktozowe??????Pilne!!!!!!!!!!!!!

27.01.04, 12:06
Zwracam sie z prośbą o podanie mi nazw wszystkich mlek o niskiej zawartości
laktozy.Mój synek ma takie spozywac ,ale doktor kazała mi poszukac jak
najtanszego -niestety nie wiem ile takie mleko kosztuje.Moze któras z Was
dziewczyny sie orientuje????prosze o odpowiedzi ,z gry dziękuje.
Gosia
Obserwuj wątek
    • minia76 Re: Mleka niskolaktozowe??????Pilne!!!!!!!!!!!!! 27.01.04, 12:11
      Moja córeczka jest dokarmiana Bebilonem niskolaktozowym (zółte opakowanie).
      Smakuje jej i toleruje dobrze.Cena 19 zł za 400 g. Do tej pory widziałam tylko
      w aptekach.
      Pozdrawiam, Gosia
      • gosiek19 Re: Mleka niskolaktozowe??????Pilne!!!!!!!!!!!!! 27.01.04, 12:19
        dzieki za odpowiedz !!! ja mam reeptę na Bebilon Pepti (puszka-12zł)ale doktor
        chciała coś tanszego ,jezeli nie znajde to będzie i ten bebilon dobry w
        cenie :))),bez recepty musiałabym zapłacic 26,25 złotych .A ile ma Twoja
        córeczka,mój synek ma dokładnie dzisiaj 3 tygodnie :)))))))))) Pozdrawiam
        Imienniczke i jak sie nie myle rówieśniczke 76 :))))))))))
        • minia76 do gosiek19 27.01.04, 12:51
          Masz rację też jestem z 1976 r. Moja córeczka ma 5 mies., ajest dokarmiana tym
          Bebilonem od czasu gdy miała ok. 3,5 miesiąca. Na opakowaniu jest napisane,że
          jest on od 1. miesiąca życia. Córeczka poza tym jest na piersi i ostatnio
          próbowała jabłuszko, ale jej nie smakuje. Tego Bebilonu dostaje nie za dużo ok.
          60 ml, gdy ja jestem w pracy i od 30 do 150 ml (w zależności od jej humorku na
          dobranoc).
          Pozdrawiam, Gosia
          • gosiek19 Re: do Minia76 27.01.04, 12:54
            Ja też jestem z 76 adokładnie z 13 lipca (i dlatego Małgośka) :))))))))))
            pozdrawiam a skąd jesteś ,ja z Krakowa !!!
    • mamadawidka Re: Mleka niskolaktozowe??????Pilne!!!!!!!!!!!!! 27.01.04, 12:24
      Mój syn pije Bebiko sojowe 2R wolne od laktozy. W supermarkecie kosztuje
      11,50zł za 300g, ale w aptece na receptę jest za 50%. Mój mały bardzo je lubi.
      Oprócz wyżej wspomnianego Bebilonu, jest jeszcze Nutramigen, ale dużo droższy i
      tylko na receptę. W dodatku ma paskudny smak i większość dzieci go nie chce
      pić. Dziwne, że lekarka sama Cię zostawiła z takim problemem. Powinna
      przynajmniej podać Ci nazwy...
      Pozdrawiam!!!
      • gosiek19 Re: Mleka niskolaktozowe??????Pilne!!!!!!!!!!!!! 27.01.04, 12:51
        dzieki ,ja sama też byłam zaskoczona ,ze lekarka pediatra nie wie jakie są
        mleka z niską zawartością laktozy !!!!!!!!! nie zna nawet cen tylko mnie z
        małym dzieckiem goniła po aptekach .moze nie zna cen ale mogłaby chociaż
        przedzwonic do apteki ,no nie ????????? pozdrawiam
        p.s
        kupiłam przepisane na receptę mleko Bebilon Pepti (12,78 za 450g)
        • karolka_1 Re: Mleka niskolaktozowe??????Pilne!!!!!!!!!!!!! 28.01.04, 16:08
          Hej,
          Bebilon niskolaktozowy kosztuj 14,99 w marketach auchan za 400g, sa podobno
          puszki po 900g ale osobiście jeszcze ich nie spotkałam - moja mała jest na tym
          mleku od 2 miesiąca. Niską zawartość laktozy ma także mleko Nan sensitiv, jest
          jednak dostępne tylko w aptekach i cholernie drogie :(
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka