Dodaj do ulubionych

prośba o opinię

22.08.12, 11:33
Witam,
Pani doktor, bardzo proszę o opinię. Mój synek - aktualnie ma 4 miesiace, 1 tydzień i 3 dni :), waży 8,5 kg - waga urodzeniowa była dość mała 2,87 kg - prawdopodobnie ze względu na moje problemy z nerkami w ciąży.
Nasz schamt żywienia to aktualnie:
5-6.00 - mm 180ml
9-10.00 - mm 150-180ml
13-14.00 - zupka (marchewka, lub, dynia, z ziemniakiem) - 130ml
16-17.00 - jabłuszko

19.30-20 - mleko mm 180ml z dodatkiem (od dwóch dni) dwóch miarek kleiku kukurydzianego.

Nie ukrywam, że na wczorajszej wizycie u pedatry waga mnie trochę zaskoczyła (poprzednio 6 lipca ważył 6,6 kg). Nie przekarmiam go, staram się trzynać norm, dużo czytam na ten temat, Wiem, że dzieci, które rodzą się z niższą wagą potem z reguły szybciej przybieraja na wadze. Nasza pani doktor nie widzi problemu z jego wagą, ale ja obawiam się, że waży trochę za dużo.

dziękuję i pozdrawiam

Paulina

Bardzo proszę o opinię.
Obserwuj wątek
    • my_sweety Re: prośba o opinię 22.08.12, 11:34
      Dodam jeszcze, że pomiędzy posiłkami, w zależności od potrzeb dopajany jest herbatką koperkową lub wodą.
    • barbara.gierowska Re: prośba o opinię 05.09.12, 17:06
      Witam
      Aktualna masa ciała mieści się w siatce centylowej ( górne kanały siatki),więc można uznać,ze wszystko jest w normie.
      Co do schematu zywienia - jest on dopasowany do zaleceń dla tego wieku.
      Podaż mieszanki powinna wynosić co najmniej 500 ml/dobe i ten wymóg jest aktualnie spełniony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka