Dodaj do ulubionych

Proszę o ocenę.

29.01.14, 23:05
Witam.Jestem mama 6 miiesiecznej dziewczynki.W związku ztym,źe to moje pierwsze dziecię mam mnóstwo wątpliwosci i pytań.Karmienie piersią nam się nie udało więc od poczatkuku było dokarmianie gdy mała miała 2,5 miesiąca pierś poszła w zapomnienie i od tego czasu je mm.Trochę juź rozszerzamy naszą diete i jakiś tam schemat udało nam się wypracowac takźe gdyhy ktoś zerknął fachowym okiem i powiedział czy nie błądzimy byłabym wdzięczna.Dodam tylko, ze moje dziecko od początku jadło małe ilości mleka modyfikowanego i nigdy nie była nawet w srednich wynikach ilosci mleka zjadanego przez dzieciaki w jej wieku(zgodnie z tym co mozna znalezc na tych wykazach rozny h)ale przybierala ok wiec ok:)
Wyglada to u nas mniej wiecej tak:
10.30 owoc(jablko, wimogrono)
12 ok 100 ml mleka modyf.
14 zupka(przeciery warzywne, od niedawna z miesem, czzsem z ryzem)
16ok 100 ml mleka modyf
18.30 kaszka (jaglana, kkurydziana,kleik ryzowy z owocen najczesciej jest to banan)
19.30 mleko zageszcone kasza i tu zjada roznie od 30 do 100 ml
5 znowu mleko ok 90 ml i tez zageszcone kasza

Mam watpliwosci do mleka podawanego w nocy.czy ono tez ma byz zageszcone kasz?nie wiem ale wiem ze jest glodna dopiero ok 11 wiec moze omo nie powinno byc juz zageszczane???
Poproszę o ocene i jakies rady i sugestie.
Obserwuj wątek
    • stokrotka_beauty Re: Proszę o ocenę. 30.01.14, 01:16
      tego mleka o 5.00 już nie zagęszczaj.
    • unaluna Re: Proszę o ocenę. 31.01.14, 20:58
      Ja tego mleka o 5 rano nie zagęszczałabym niczym. Pewnie wtedy wcześniej będzie głodna,ale wtedy właśnie będziesz mogła małej zaserwować jakieś treściwe śniadanie (wtedy kaszkę właśnie).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka