agusia.19 02.04.05, 12:54 Karmie butelka od dwoch dni,czym mam dopajac dzidzie-glukoza czy moze lepiej herbatka,ale doradzcie jaka!Ie razy dziennie i po ile ml mam dopajac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pandaaa Re: Dopajanie 04.04.05, 09:36 Cześć!Widzę,że nikt nie może Ci doradzić,a doskonale wiem jak to jest gdy się czegoś nie wie.Moja dzidzia ma obecnie 10 m-cy i ja to przeszłam i wygłąda to tak-musisz dopajać maleństwo bo malec bez picia dostanie zatwardzenia,albo wogóle nie zrobi "nic"i zaczną się bóle brzuszka.Picia powinien w ciągu dnia dostawać tyle ile mleka na jedno karmienie.I jeszcze,ja odradziłabym Ci podawania glukozy,bo teraz na rynku jest tyle herbatek dla maluchów,że malec może pić coś lepszego niż glukoza.Ja podawałam herbatkę "Bobo Vita"rumiankową od 1-m-ca,ona dodatkowo powodowała większy apetyt i lepsze trawienie.Myślę,że Ci pomogłam jak coś nie wiesz to napisz ja Ci odpowiem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ka-ka Re: Dopajanie 04.04.05, 11:21 teoretycznie powinno sie dopajac ale moje dziecko nie chce pic nic!!! rozmawialam o tym z pediatra i powiedziala ze jak nie chce pic to znaczy ze nie jest spragniona i zeby probowac ale nie wciskac na sile i nie lamentowac. wode tez jest w mleku i to wystarcza z zatwardzen nigdy nie miala Odpowiedz Link Zgłoś