edycia274 13.05.05, 22:28 niki jest na bebilonie pepti 2 co jej dawc aby nie mialo mleka i glutenu w skladzie?kiedy moge sprobowac dac jej nabial? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotr-albrecht Re: co dawac???????? 14.05.05, 08:23 Dobrze by bylowiedziec ile miesięcy zycia ma dziecko. Tak w ciemno moge odpowiedzieć, że bezmleczne i bezglutenowe kaszki (ryżowa, kukurydziana), Sinlac. Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: co dawac???????? 14.05.05, 15:02 ma 11 miesiecy skonczone a nic procz mleka nie chce mi jesc Odpowiedz Link Zgłoś
kacha111 Re: co dawac???????? 14.05.05, 17:45 Mając 11 miesięcy powinna już jeść dużo innych rzeczy. Moja córcia też jest na tym mleku (ma 7,5 miesiąca) ale je też inne potrawy. Kaszki i kleiki o których pisał wyżej p. doktor przede wszystkim. Ja np. robię kaszkę na wodzie i mieszam z deserkami - tak chętniej zjada. Robię też kisiel ze startym jabłkiem lub bananem. Codziennie też je różnego rodzaju zupki. Sama jej gotuję bo już wiem jakie składniki lubi. Czasami robię też papkę z ziemniaka i brokół lub kalafiora. W tym wieku można już wiele dań wymyśleć. Im dłużej będziesz zwlekać tym trudniej będzie ci go przyzwyczaić do nowych smaków. Próbuj codziennie i różne rzeczy. W końcu się przekona, że jedzenie to fajna sprawa. ____________________ Weronika 02.10.2004 Odpowiedz Link Zgłoś
edycia274 Re: co dawac???????? 14.05.05, 18:01 tzn ona je zupki deserki kaszki na wodzie odpadaj chyba ze dodam owoce, ale chodzi o to ze najwazniejsze mleko i koniec niby zje zupke i deserek a za chwile mleko i juz, a chodzi mi o to aby jak najwiecej jadla roznyh rzeczy tylko ten gluten i mleko, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś