Dodaj do ulubionych

co dawac????????

13.05.05, 22:28
niki jest na bebilonie pepti 2 co jej dawc aby nie mialo mleka i glutenu w
skladzie?kiedy moge sprobowac dac jej nabial?
Obserwuj wątek
    • piotr-albrecht Re: co dawac???????? 14.05.05, 08:23
      Dobrze by bylowiedziec ile miesięcy zycia ma dziecko. Tak w ciemno moge
      odpowiedzieć, że bezmleczne i bezglutenowe kaszki (ryżowa, kukurydziana), Sinlac.
      • edycia274 Re: co dawac???????? 14.05.05, 15:02
        ma 11 miesiecy skonczone a nic procz mleka nie chce mi jesc
        • kacha111 Re: co dawac???????? 14.05.05, 17:45
          Mając 11 miesięcy powinna już jeść dużo innych rzeczy. Moja córcia też jest na
          tym mleku (ma 7,5 miesiąca) ale je też inne potrawy. Kaszki i kleiki o których
          pisał wyżej p. doktor przede wszystkim. Ja np. robię kaszkę na wodzie i mieszam
          z deserkami - tak chętniej zjada. Robię też kisiel ze startym jabłkiem lub
          bananem. Codziennie też je różnego rodzaju zupki. Sama jej gotuję bo już wiem
          jakie składniki lubi. Czasami robię też papkę z ziemniaka i brokół lub
          kalafiora. W tym wieku można już wiele dań wymyśleć. Im dłużej będziesz zwlekać
          tym trudniej będzie ci go przyzwyczaić do nowych smaków. Próbuj codziennie i
          różne rzeczy. W końcu się przekona, że jedzenie to fajna sprawa.
          • edycia274 Re: co dawac???????? 14.05.05, 18:01
            tzn ona je zupki deserki kaszki na wodzie odpadaj chyba ze dodam owoce, ale
            chodzi o to ze najwazniejsze mleko i koniec niby zje zupke i deserek a za
            chwile mleko i juz, a chodzi mi o to aby jak najwiecej jadla roznyh rzeczy
            tylko ten gluten i mleko, pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka