marta7332 08.02.06, 20:03 Witam.Chcialabym sie zapytac ile 5-cio miesieczniak powinien wypijac dobowo mleka nie liczac oczywiscie zupek i deserkow. Z gory wielkie dzieki.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dalie Re: Ilosc mleka? 08.02.06, 20:51 IMiDz zaleca 4x180,ale ile twoje pije,bo nie wiem czy dobrze kojarze ze macie refluks... My tez ale jakos norme wyrabiamy,tez mamy 5 mies.,pijemy bebilon 1,hydrolizat nic nam nie zmienil,leki zasadniczo tez nie,raz pije lepiej raz gorzej ale czesciej gorzej,przez sen je tez raz desrek w ktorm przemycam miarke mleka i zupke do ktorej dorzucam miarke kleiku kukurydz. a i kazde mleko zageszczam kaszka no i nasz malo ulewa,w zasadzie jest tylko ta niechec do jedzenia pozdrawiamy towarzyszy niedoli Odpowiedz Link Zgłoś
marta7332 Re: Do dalie :-) 09.02.06, 10:45 Witam.Dobrze skojarzylas meczymy sie z refluksem i tez pijemy te paskudztwo.Pije tak samo raz lepiej raz gorzej to chyba zalezy od dnia.Czsem jest to tylko 500ml a czasem okolo 800ml.Tylko te drugie zdarza sie rzadko dlatego interesuje mnie jaka powinna byc norma.Moj w zasadzie tez juz prawie nie ulewa ale na "trzezwo"mleka nie wypije tylko przez sen i to jest troche klopotliwe.Zupki i deserki wcina az uszy sie trzesa,a mleko tez zageszczam kasza-raz ze jest gestrze a dwa lepiej smakuje.No wlasnie dlaczego pokarmy stale je ze smakiem a mleka nie chce? Jak jest u Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
dalie Re: Do dalie :-) 09.02.06, 14:56 u nas identycznie jak u Was,pije raczej tylko przez sen,chociaz probujemy tez na zywca zeby nie zapomnial co to konsumpcja:) ilosci 700-850 oraz deserek i zupka ktore bardzo lubi,zupy robie sama ze sloika nie chce, dzis bylismy u lekarza wazy prawie 8 kg,czyli niezle-lekarz powiedzial ze zrobilismy juz wszystko co sie dalo,leki tez nic nie pomagaja ,wiec trzeba po prostu czekac i robic wszystko by zjadl i przybieral no ale my nie pijemy paskudztwa-odstawilam pepti bo nie bylo po nim zadnej poprawy a po zwyklym bebilonie pogorszenia ani skazy czyli jedziemy na tym samym wozku,a mam jeszcze corke 2,5 roku ale zdrowa na szczescie jak rydzyk:) nie mylic z ojcem dyrektorem... Odpowiedz Link Zgłoś