Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc !!!

07.06.06, 13:01
Mam problem i chciałabym uzyskac odpowiedz od pani doktor. Mój syn ma 20 mies, 3 tyg temu odstawiłam go od piersi - musiałam przyjac antybiotyk. d tego czasu moje dziecko nie chce pic mleka ani jesc zadnych kaszek. Kupiłam juz kilka rodzai mleka ale zawsze konczy sie tym samym mały nie chce go wypic.Gdy uda mi sie wcisnac troszke wszystko zwraca. Nie wiem co mam robic jest on jeszcze za mały zeby nie pic mleka. Jeszcze jedno na całymm ciele ma krosty (nogi rece i troszke na buzi).miał juz je na ciele gdy karmiłam go piersia. Bardzo prosze o rade nie wiem co mam robic.Z góry dziekuje.
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: Prosze o pomoc !!! 07.06.06, 13:18
      Kup kaszke Nestle sinalk to produkt bezmleczny dla alergików, ale dla
      niejedzących mleka maluchów także, bo ma skład idealnie zastepujący mleko i
      możesz dać go 2xdz z owocami, oczywiście jeśli pociecha zaakceptuje ten produkt.
      jesli dziecko nie chce mleka to trudno!Można zyc bez niego, wazne aby maluch
      miał dostarczone w diecie od 800-1000mg wapnia na dobę. Możesz to osiągnąc dając
      sinalk i nabiał- każy- ser zółty zawiera b. duzo wapnia, kefiry, jaogurty,
      twarozki, w formie takiej, ale tez naleśniki serem, kuski leniwe, pierogi z
      serem, omlety, racuchy -przeciez rozwiązń jest duzo. Brakująca porcje wapnia
      można podac w formie syropu calcium dla dzieci- dawkeniech ustli pediatra. U
      dzieci niealergików możesz podac w 2rz 1 porcje mleka 3,2 % z kartonu- płatki,
      ryz, kluski lane, manna z owocami( te kaszki niemowlęce sa okrutnie mdłe i czuc
      specyficzny smak mieszanki w kaszce), mleka smakowe typu humana babanowa 3r
      próbowałaś?bebiko dla juniora w płynie?One sa smakowe wiec lepsze niz bebika,
      bebilony, czasem takie smakowe mleka dziecko jest w stanie zaakceptować. Możesz
      zrobić na mleku krowim kakao. Oczywiście jest problem wtej wysypce, bo moze być
      z róznych pwodów- np. kosmetyki i proszki. Mimo 20mż kapałabym dziecko w oilatum
      i krochmalu, bo świetnie nawilżają skórę i są hypoalergiczne( mój 2 latek nie
      może uzywac kosmetyków, nie ejst alergikiem, ale wysuszaja mu skórę), im mniej
      kosmetyków tym lepiej- rzadnych oliwek, balsamów( szczególnie Johnson uczula).
      Proszki do prania- z tego powdu co wyżej swojemu 2 latkowi nadal kupuje peroszki
      niemowlęce, bo wysuszaja mu skórę, 2x płucze zwłaszcza bielizne- ma np. wrazliwa
      pupe, bo od jakiegos czasu bez pieluszki!?Moga uczulać dodatki do żywności-
      węliny sklepowe, parówki, cytrusy, nowalijki i pomidory, ogórki- ostroznie to
      jest jeszcze pędzone, dodatki do nabiału- serków smakowych dla dzieci, deserów
      jesli takie podajesz, slodyczy. Cos co Ty jadłaś co mogło potencjalnie uczulać-
      orzeszki, ryby, słodycze?Napewno nie nalezy podawac mleka na siłe, nie to nie a
      bez niego da sie żyć, dabj, żeby inne dania w diecie były urozmaicone. Beata
      • misiunka-elwira Re: Prosze o pomoc !!! 07.06.06, 14:14
        Wielkie dzieki jestem bardzo wdzieczna za rade. Wszystko co napisałas wykorzystam ,jeszcze raz bardzo dziekuje. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka