Dodaj do ulubionych

Mleko sojowe

13.11.06, 16:49
Mój synek ma już rok i trzy miesiące. Do roku był karmiony wyłącznie piersią.
Jak miał trzy miesiące dostał strasznej wysypki, która zniknęła po tym jak
przestałam jeść mleko. Później kiedy tylko zjadłam coś co zawierało mleko
mały był znowu wysypany. Kiedy skończył rok lekarz kazała spróbować podać mu
jogurt lub serek ale też go wysypało. Teraz rano i wieczorem dostaje sinlac,
bardzo mu smakuje i od kąd zaczął go jeść przestał mieć problemy z
zaparciami. Podczas wizyty u lekarza zaleciła mu podawanie mleka sojowego ale
nie powiedziała jakiego. W slkepie było bebiko sojowe i bebiko sojwe 2R. Ze
względu na to, że mały po kaszce ryżowej zawsze miał kłopoty ze zrobieniem
kupki kupiłam to pierwsze ale nie mam pojęcia czy jest ono odpowiednie dla
mojego dziecka. A może powinnam kupić jakieś inne. Bardzo proszę o radę.
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: Mleko sojowe 13.11.06, 23:26
      Witam,
      Bebiko sojowe nadaje sie dla dziecka w Pani wieku. Po wprowadzeniu go do diety
      proszę obserwować synka,część alergików na mleko krowie uczula się niestety
      również na soję,co może dac niekorzystne objawy.
      Spozycie Bebika na dzien powinno wynosić ok 400-500 ml
      Pozdrawiam
      • malgorzata.p Re: Mleko sojowe 15.11.06, 15:42
        P.doktor mam jeszcze jedno pytanie. Zaczęłam podawać małemu mleko sojowe i
        bacznie obserwowałam tak jak Pani zalecała. Z tym, że żeby było bardziej sycące
        dodawałam kaszkę pszenną z bananami. W piątek dostał wieczorem, w niedzielę
        rano w poniedziałek rano i wieczorem i we wtorek wieczorem. Mały bardzo chętnie
        taką kaszkę jadł. Ale dziś rano posadziłam go jak co dzień na nocnik i nie mógł
        zrobić kupki. Widać było, że się prężył i nic. Kiedy myślałam, że już pójdzie
        to on zaczynał płakać. Przy czym miał straszne gazy. Zaczęłam mu masować
        brzuszek, to był on bardzo twardy i widać było, że go boli. Spróbowałam pomóc
        mu wreszcie termometrem, no i wkońcu zrobił ale kupka była bardzo ścisła. Czy
        to może być reakcja na mleko? Wysypki nie ma. Jeśli tak to co mu dawać? Czy
        dalej ma dostawać sam sinlac? Czy to wystarczy nie będzie miał np. niedoboru
        wapnia? Bardzo proszę o pomoc.
        • barbara.gierowska Re: Mleko sojowe 15.11.06, 22:41
          Witam,
          proponuje dalej podawać mleko sojowe,a zaparciom przeciwdziałać w inny
          dietetyczny sposób np sliwki,siemię lniane etc
          Pozdrawiam
          • malgorzata.p Re: Mleko sojowe 16.11.06, 17:32
            Dziękuję za odpowiedź, ale chyba jenak nie będe dawała narazie małemu mleka
            sojowego. Śliwki i tego typu rzeczy mały dostaje już od dawna. Pamiętam też, że
            dopóki ssał pierś były problemy ze zrobieniem kupki. Od kiedy przestał ssać
            pierś a zaczął dostawać sinlac wszystko się unormowało. Poza tym pupę ma
            czerwoną i to bardzo i chyba go to piecze bo nawet nie daje sobie jej umyć i
            płacz jest przy każdej zmianie pieluchy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka