kiniamum 17.02.07, 17:56 musze znalezc mleko (przechodze z pepti na zwykle), synek ma prawie 7mc.. co polecicie? czy jest jakis ranking zrobiony przez jakas firme? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabka22 Re: najlepsze sztuczne mleko-waszym zdaniem.. 17.02.07, 18:00 ja dawałam bebiko ale to jest dosyc słodkie mleko i lekarka kazała przejsc na NAN a ja przeszłam na zwykłe od krowy i jest ok.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kathia_25 Re: najlepsze sztuczne mleko-waszym zdaniem.. 17.02.07, 18:05 po pepti na krowie to chyba nie bardzo,przynajmniej moim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia Re: tez mi sie tak wydaje. no i chyba za szybko n 17.02.07, 20:34 mim zdaniem najlepszy jest bebilon. Odpowiedz Link Zgłoś
niesiah Re: tez mi sie tak wydaje. no i chyba za szybko n 17.02.07, 20:59 Tez uważam, że bebilon. Ale to zależy od dziecka co bardziej będzie smakowało. Moi chłopcy pili przez jakiś czas bebilon ha, przy zmianie mleka nie było problemu, bo zwykły bebilon jest słodszy od ha tak jak ha od pepti. Odpowiedz Link Zgłoś
karmel-karmel Re: najlepsze sztuczne mleko-waszym zdaniem.. 17.02.07, 20:53 Najlepsze jest to, które smakuje Twojemu dziecku :) My używamy Bebilonu, ale Bebiko też było niezłe...Natomiast NAN według mnie to tragedia! Same problemy z brzuszkiem, kupami itd... ale każde dziecko jest inne i reaguje inaczej.... Sama musisz sprawdzić! Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: najlepsze sztuczne mleko-waszym zdaniem.. 17.02.07, 21:37 Bebilon. Uzywalismy jeszcze Omneo (nie smakowalo jej) i Humany, po ktorej miala potworne bole brzucha, ponoc dosyc czesto po tym mleku. Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: najlepsze sztuczne mleko-waszym zdaniem.. 17.02.07, 22:06 Bebilon Dosc szybko przechodzisz z pepti na zwykle. Jakie sa ku temu przeslanki? Pytam, bo moja corka dopiero w 8 miesiacu przeszla na pepti - wczesniej bylo wylacznie moje (procz dokarmiania na poczatku), pozniej Bebilon ha i okazalo sie, ze trzeba na pepti. Zawsze myslalam, ze jak dziecko od poczatku jest na pepti, to przynajmniej do pierwszych urodzin pozostaje przy tym melku. Jak jest u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: najlepsze sztuczne mleko-waszym zdaniem.. 17.02.07, 22:13 moj synek mial podejrzenie skazy bialkowej (w tych czasach diagnozowana dosc czesto na wyrost).. zaczelam podawac pepti przez zalecenie pediatry.. przez pomylke kupilam kilka dni temu kaszke z mlekiem modyfikowanym i podawalam synkowi-nie wystapily zadne objawy nietolerancji wiec skonsultowalam sie z pediatra i zaproponowal prowokacje mlekiem normalnym.. poniewaz jest swietnym lekarzem i od zawsze opiekuje sie moim dzieckiem-nie mam przeslanek by mu nie ufac wiec zrobe jak radzi:)jego zdaniem juz w wieku 6 miesiecy jest czas na taki "eksperyment", pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
alcarin Re: najlepsze sztuczne mleko-waszym zdaniem.. 17.02.07, 22:15 To mam nadzieje, ze eksperyment wypadnie pomyslnie :) Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kiniamum Re: najlepsze sztuczne mleko-waszym zdaniem.. 17.02.07, 22:33 no ja tez mam taka nadzieje:) nie dziekuje!:) Odpowiedz Link Zgłoś
veronica3d enfamil 19.02.07, 10:17 najlepszy jest enfamil premium choc troche drogi 28zl za puszke 400gram Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: enfamil 19.02.07, 10:26 też podaje enfamil mam aptekę gdzie ta puszka kosztyje 21.90, ale coraz bardziej uważam, ze to jak z kremami, etykietka przyjmuje wszystko, i to co na etykiecie nie koniecznie jest w środku i nie koniecznie ma takie cudowne działanie i płaci sie pewnie za firmę, Odpowiedz Link Zgłoś
czarna83 Re: najlepsze sztuczne mleko-waszym zdaniem.. 19.02.07, 10:36 witam ja uwarzam ze najlepsze mleczko to Bebilon.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: najlepsze sztuczne mleko-waszym zdaniem.. 19.02.07, 10:46 Ile mlek tyle odpowiedzi, nie ma jednego mleka które będzie dobre dla wszystkich dzieci bo dzieci róznie reagują na mleko. Dla jednego dziecka dobe jest bebiko dla drugiego nan a dla trzeciego bebilon lub humama. Musisz wypróbowac sama. Mojej córce daje bebiko od 6 miesiąca nic jej po nim nie jest, nie ma problemów z kupą, smakuje jej a ma juz 14 msc. Odpowiedz Link Zgłoś
mik221 Re: najlepsze sztuczne mleko-waszym zdaniem.. 19.02.07, 11:33 Witam a moim zdaniem to najlepsze mleko to hipp 2 (moja córka ma 6.5 mies.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś