Dodaj do ulubionych

Bebiko, Nan .... ???

16.05.07, 10:35
Hej,
jestem mama 10-mies Julii i wlasnie teraz przestaje ja karmic piersia, gdyz
koniec mleka, zastanawiam sie, ktore mleko jej podac, macie moze mleko jakies
firmy, ktory ma duzo plusow wg Was ??? Dzieki za odp

Pozdarwiam Aneta i Julia
Obserwuj wątek
    • kocica19805 Re: Bebiko, Nan .... ??? 16.05.07, 10:36
      Najlepiej skonsultuj to z pediatra.
      Ja akurat podalam Nan
    • monika2584 Re: Bebiko, Nan .... ??? 16.05.07, 10:41
      Moja corka ma 4,5 miesiaca i uzywamy Bebilon.Zaczelismy od Bebika i tez jest
      dobre to ta sama firma.Mala ma skaze bialkowa i jak przeszlam na specjalne
      mleko to lekarka powiedziala ze lepsze bedzie mleko bebilon.nie wiem czy ma to
      znaczenie ogolnie czy tylko przy skazie.Corka znajomej pije mleko w proszku
      takie niebieskie co kiedys sie uzywalo bo tez przestaje byc karmiona z piersi
      • mama_frania Re: Bebiko, Nan .... ??? 16.05.07, 11:31
        jak odstawiłam synka (13 miesięcy) to najpierw dałam bebiko- miał bóle brzuszka
        i brzydkie kupki, potem Nan- było jeszcze gorzej, a na końcu bebilon- tu trochę
        lepiej ale okazało się że te wszystkie problemy to reakcja uczuleniowa. Teraz
        niestety pije bebilon pepti.
    • agra81 Re: Bebiko, Nan .... ??? 16.05.07, 11:43
      Mój mały po NAN miał okropne zatwardzenie (biedaczek!!). Kupki suche i
      strasznie się meczył. Po tygodniu zmieniliśmy na Bebiko i tak już zostało.
      Akurat z tej firmy jest3em bardzo zadowolona. Zupki i deserki też upodobał
      sobie z Nutricii.
      Pozdrawiam.
      • ados.ka Re: Bebiko, Nan .... ??? 16.05.07, 12:51
        czesto czytam opinie mam ze bebilon i bebiko sa lepsze od nan. ja tez na
        poczatku podlalam nan, ale mala chlustala tym mlekiem, pozniej podalam bebiko
        omneo i bylo ok, ale ze wzgledu za nietolerancje bialka je bebilon pepti i jest
        ok.
        ja doradzam albo bebiko albo bebilon,
    • mw144 Re: Bebiko, Nan .... ??? 16.05.07, 13:02
      Pierwsze dziecko piło NAN i okazał się bardzo dobry, dlatego to samo mleko
      kupowałam drugiemu. Niestety - ostatnio dwa razy mi podpadło: tydzień temu
      dziecko nie wypiło wszystkiego, zostawiłam w butelce na stole i na kilka godzin
      wyszliśmy z domu. Po powrocie w butelce zastałam... hodowlę drożdży!? Rozumiem,
      że przez kilka godz mogło skwaśnieć, ale to co zastałam miało zapach i wygląd
      roztworu mleka z drożdżami do ciasta drożdżowego. Druga wpadka wczoraj-z innego
      opakowania: sypałam mleko do butli i przy okazji znalazłam w mleku kawałek
      (ok.5 mm)źdźbła trawy, ślicznie zafoliowane razem z mlekiem. To już uznałam za
      przesadę, więc od dziś zmieniam na Bebilon.
    • yoggi87 Re: Bebiko, Nan .... ??? 16.05.07, 15:23
      Bebilon jest bardzo dobrym mlekiem, polecanym przez pediatrow i nie jest drogi
      32 zl za puszke 900 gram.
      • noovaa Re: Bebiko, Nan .... ??? 16.05.07, 17:09
        zależy.. w najbliższym mi sklepie kosztuje 42zł :)

Ale jeżdżę dalej.
    • yoggi87 Re: Bebiko, Nan .... ??? 16.05.07, 15:25
      Jeszcze dodam, ze o Nanie nie slyszalam nigdy dobrej opinii (kolki,
      zatwardzenia, zielone kupki) a na Bebiko nie spojrzalam nawet, bo mnie sie
      wydaje, ze co skoro najtansze to napewno jakies g...
    • noovaa Re: Bebiko, Nan .... ??? 16.05.07, 16:42
      Polecam Bebilon. NAN uczula dość sporo dzieci, a bebiko nie próbowałam
    • kresssska Re: Bebiko, Nan .... ??? 16.05.07, 16:54
      moja Julenka tez skonczyla 10 miechow i dostaje wylacznie kaszkę na mleku, za
      chiny nie chce chwycic butli z bebilonem .Jak Ty odstawiasz swoja gwiazdę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka