0306a 24.06.08, 21:26 Witam, mam pytanie, moja mała (3 m-ce) je mleko NAN HA1, ma jednak po nim zielone, cuchnące kupki, czy zauważyłyScie może u sowich pociech taką reakcję na to mleczko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anula_ra Re: mleko NAN HA1- kupki 24.06.08, 21:33 Moja pociecha tez pije to mleko, z kupkami ma podobnie. Podobno kolor to "wina" zelaza zawartego w mleku. Odpowiedz Link Zgłoś
justyszda Re: mleko NAN HA1- kupki 24.06.08, 21:49 Musisz poszukać na forum, pamiętam, że czytałam kiedyś, że HA ma wpływ na zielone kupki- zawiera inne białko i właśnie przez to mogą być zielone. Ale głowy nie dam, więc poszukaj, może znajdziesz :) Odpowiedz Link Zgłoś
dddd73 Re: mleko NAN HA1- kupki 24.06.08, 21:51 U nas też tak było.Ponieważ mały miał również wysypkę pediatra zmieniła na Bebilon Pepti.Kupki już tak nie śmierdziały i miały normalny kolor. Odpowiedz Link Zgłoś
ele21 Re: mleko NAN HA1- kupki 25.06.08, 10:54 ja niestety musialam dokarmiac syna nanem i z kupkami bylo podobnie. unormowaly sie kiedy zaczelam malemu co drugie, trzecie karmienie dawac do picia ok 40 ml herbatki koperkowej. robi teraz ladne zolciutkie kupki prawie bezzapachowe Odpowiedz Link Zgłoś
ewuncia.a Re: mleko NAN HA1- kupki 25.06.08, 22:27 Gdy moją karmiłam Bebikiem HA też miała kupki zielone o niezbyt ciekawej konsystencji (grudkowata kupka + woda). Po zmianie mleka (teraz Bebilon Pepti) kupki jak ta lala :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kiniula18 Re: mleko NAN HA1- kupki 25.06.08, 23:20 Witaj! Gdy mój synek miał 3 tygodnie zmieniełam mu mleko ze zwykłego Nan 1 na Nan Ha 1, podawałam je tylko przez tydzień, bo właśnie po tym mleku mój synek zaczął robić zielone i cuchnące kupki i w ogóle wypijał tego mleka dużo mniej niż poprzedniego. Wróciłam więc do poprzedniego mleka i wszystko wróciło do normy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karol-inask Re: mleko NAN HA1- kupki 27.06.08, 14:19 hej moja corka tez je mleko Nan Ha1 i tez ma po tym mleko zielone kupki moze to mleko cos ma takiego w sobie ze dzieci wlasnie robia takie kupki ale nie powinno tak byc.... Odpowiedz Link Zgłoś
paulas86 Re: mleko NAN HA1- kupki 09.07.08, 22:21 Miałam identycznie! Po 3 miesiącach zmieniłam na zwykłą Humanę 1. Przeszła kolka, bóle brzuszka i fatalna kupka. Także czasem zbyt dużo 'wynalazków' nie sprzyja dzieciom... Odpowiedz Link Zgłoś
vinga79 Re: mleko NAN HA1- kupki 10.07.08, 11:04 Witam! Mój synek w wieku miesiąca dostał wysypki na twarzy pił wtedy bebilon 1. Lekarz pediatra (ma dwóch lekarzy) zalecił żebym przeszła na bebilon ha i wtedy się zaczęły sensacje- prężenie się, kolki, gęste zielone kupki. Ponownie poszłam do tego pediatry i po konsultacji zaproponował nutramigen. Wpisałam na forum hasło nutramigen i naczytałam się o tym świństwie tyle że stawierdziłam że daje synkowi ostatnią szanse i przechodze na normalne nan1 a w między czasie umowiłam go na wizytę do innego pediatry. Mały świetnie zaczął tolerować mleko koniec z wysypką i zaparciami. Pediatra mi wytłumacztyła że po pierwsze mleko hiopalergiczne jest pozbawione właśnie tych skladników które pomagają w przemianie materii (niestety nie pamiętam już jakich), zielone kupki to nic starsznego kolor zielony jest przez utlenianie, a alergia pokarmowa objawia się tak że dziecko jest zsypane od góry do dołu a nie tylko na twarzy czy na przegłubach. Odpowiedz Link Zgłoś
auris-bea Re: mleko NAN HA1- kupki 01.08.08, 14:26 Zielone i cuchnace kupki przy tym mleku, to rzecz normalna. Mieszkam we Wloszech i moja pediatra zalecila mojemu obecnie 4 miesiecznemu synkowi to mleko, mowiac, ze jest to najlepsze mleko na rynku. A dodam, ze moj synek byl wczesniakiem, wiec wieksze ryzyko roznych nietolerancji. Ufam tej lekarce, bo jest jednym z lepszych pediatrow w okolicy i naprawde jest swietna. To ona mi powiedziala, ze absolutnie nie nalezy sie martwic kolorem kupek. I faktycznie moje malenstwo swietnie toleruje to mleko, zmiany skorne na glowce zniknely, nie ma zadnych kolek ani zadnych innych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś