lilka3012 20.10.08, 15:30 dokarmiam moja corke raz dziennie wieczorem przed snem. Najczesciej i najwiecej zje gdzies 60-70 ml czy w takiej sytuacji mam podawac dzienna dawke witaminy d3(jedna krople wigantolu)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1anyzek Re: witamina d3 20.10.08, 16:19 podawać, wstukaj w wyszukiwarke tyle było wątków że pisać się nie chce zdrówka życzymy Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: witamina d3 20.10.08, 16:50 Jeśli chcesz być pewna to zapytaj pediatrę.Ja karmię od urodzenia modyfikowanym i nam pediatra kazał zimą podawać 1 kropelkę Vigantolu,natomiast latem nie,bo w mleku jest i wystarcza(tyle że to bardzo mała dawka). Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: witamina d3 23.10.08, 10:20 Witam, W tej sytuacji raczej nalezy podawac dodatkowo wit D3,ale wiele zalezy od : 1.wieku dziecka 2. innych obciazen ( hipotrofia wczesniactwo etc) 3.wielkosci ciemienia i miekkosci kosci czaszki 4.ogólnego stanu zdrowia. Dlatego najlepiej skonsultowac sie bezposrednio ze swoim pediatra :) Odpowiedz Link Zgłoś