Dodaj do ulubionych

Butelką na żądanie

04.12.03, 17:09
Chciałam zapytać o to czy możliwe jest karmienie butelką tak jak piersią tzn.
na żadanie. A jeżeli tak to jak to żądanie poznajecie? Skąd mam wiedzieć, że
moja córka jest głodna? Przecież małe dziecko płacze z różnych powodów.
Debiutuję dopiero w roli matki i jestem trochę zagubiona. Proszę pomóżcie!
Napiszcie po czym wy wiecie, że dzieciaczek jest głodny? Kasia
Obserwuj wątek
    • anatemka Re: Butelką na żądanie 07.12.03, 13:51
      Ja nigdy nie karmiłam butelką, więc z doswiadczenia nic nie powiem, ale
      słyszałam od jakiegos aytorytetu, ze łatwo dzieci butelkowe przekarmić, bo tak
      jak mówisz, nie zawsze płaczą z głodu. Powinno się mieć stałe pory karmień, a w
      międzyczasie przepajać.
      • ja275 Re: Butelką na żądanie 07.12.03, 22:43
        nie wiem czy karmisz tylko butelka czy tez dokarmiasz - ja karmie tylko
        butelka i pory karmienia ustalilam sobie sama - tzn moja corka zaczela obecnie
        czwarty miesiac i wg tabeli karmienia jaka podana jest na opakowaniu mleka NAN
        1 bo takim ja karmie napisane jest by karmic 5 razy dziennie i stosowac 6
        miarek na jedno karmienie. Ja sie do tego stosuje i nie ma inaczej, nawet
        jesli corka nie zje wszystkiego to na sile jej nie wmuszam. Bywa ze zjada 90
        ml a czasem 150 ( to jest gorna granica normy ) ladnie przybiera na wadze wiec
        jej nie zmuszam do jedzenia jak nie chce. Karmie ja 5 razy tak jak
        wspomnialam zaczynac o 6.00 rano i tak co czter godziny. W miedzy czasie
        przepajam herbatka i mysle ze w zupelnosci to wystarcza. Pozdrawiam
        • chuda20 Re: Butelką na żądanie 08.12.03, 13:56
          Witam,
          ja moją córcię karmiłam na rządanie buteleczką.Skąd wiedziałam że chce jeść-
          hm.. wiadomo mniej więcej co ile dziecko powinno jeść poza tym gdy była głodna
          inaczej płakała.Na początku jak miała 2 miesiące to robiłam jej mieszanki
          częściej,jak tylko płakała to od razu dawałam mleczko zjadała troszkę a resztę
          wylewałam.Nie trzymałam śie rzadnych ściśle określonych pór.Teraz mała ma 6
          miesięcy,karmię ja dalej wtedy kiedy chce a w międzyczasie dopajam
          herbatką.Dodam tylko że wcale nie jest przekarmiona i jest dzieciaczkiem "w
          sam raz".Myślę że powinnaś zaufać swojej intuicji a wszystko będzie ok.
          Pozdrawiam serdecznie-chuda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka