allanya 08.12.03, 21:26 Czy po wymieszaniu powinny na sciankach butelki byc takie malutenkie grudeczki czy powinno byc idealnie rozmieszane ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia.b2 Re: Bebiko Omneo - grudki? 09.12.03, 09:03 powinny być grudeczki, bo jak spojrzysz na info o mleku to piszą że jest zagęszczane skrobią (niestety nie pamiętam jaką:)) i to jest właśnie to. Zagęszczone jest dlatego,żeby zminimalizować ryzyko ulewania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynkaa Re: Bebiko Omneo - grudki? 10.12.03, 11:56 Te grudki moim zdaniem są uzależnione od temp. wody. U nas czasem grudki osiadają na ściance butelki a czasem ich prawie nie widać. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
calineczka5 Re: Bebiko Omneo - grudki? 14.12.03, 18:29 moja coreczka je Bebiko Omneo od 3 tygodni, wczesniej byl Enfamil AR. Grudki w bebiko sa naturalne - skrobia ryzowa ale kruszynka ma racje bo czasami w chlodniejszej wodzie ich nie ma. To tak jak z krochmalem... ciepla woda skrobia pecznieje i sa grudki. Generalnie po kilku zmianach najlepszy dla dzieci do 4 mca jest Enfamil AR. Ma te zalete ze mozna go trzymac w lodowce (zrobione) przez 24 godziny i nie ma grudek w smoczku. Bo Nan AR straszniwe gestnieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
allanya Re: Bebiko Omneo - grudki? 14.12.03, 22:25 dziekuje dziewczyny - jestem troszke uspokojona a wlasciwie to nawet wiecej - bo odstawilam mojej coreczce dokarmianie sztuczne - cycuszki znowu produkuja tyle ile trzeba mleczka i na razie nie musze podawac dodatkowego pokarmu. A wiecie jak dlugo mozna taka otwarta puszke z neiwykorzystanym mlekiem trzymac ? Odpowiedz Link Zgłoś
kruszynkaa Re: Bebiko Omneo - grudki? 17.12.03, 15:39 Na opakowaniu powinno być napisane, ale wydaje mi się że trzy tygodnie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś