Dodaj do ulubionych

Święta...

14.12.11, 19:49
... a coś o tematyce świątecznej? Co polecacie?
Pozdrawiam wszystkie Mole...
Obserwuj wątek
    • ls48 Re: Święta... 14.12.11, 21:22
      Ominąć święta- Grishama. Corocznie przed świetami ją czytam i corocznie bawi mnie od nowa.
    • szczeciniankawpoznaniu Re: Święta... 14.12.11, 21:56
      Pensjonat - Lois Battle
      • joankawm Re: Święta... 15.12.11, 18:58
        A ten Pensjonat bardzo ciekawy?-bo lubię takie tytuły! Ominąć święta czytałam, sympatyczna lektura. świat ksiązki wydał też świąteczną książkę "strajk na Boże Narodzenie", ma fajną okładkę, treści niestety nie znam!
    • agnzimka Re: Święta... 19.12.11, 16:25
      znalezionepodchoinka.blogspot.com/
      do wyboru, z recenzjami
      • muszczek77 Re: Święta... 19.12.11, 21:58
        Ja też polecam "Ominąć Święta". Jeszcze jest "Tajemnica Bożego Narodzenia" Gaardera, ale to taka trochę inna książka.
    • anetapzn Moja lista:) 21.12.11, 08:10
      Oczywiście na początek -wiecznie młoda, wspaniała, rewelacyjna i nie do zastąpienia- Opowieść Wigilijna, Karola Dickensa
      Ominąć święta, Johna Grishama (trochę przewrotna, ale co tam, lubię ją i ze świętami jak najbardziej związana);
      Tajemnica Bożego Narodzenia, Josteina Gaardera, (niby dla dzieci, ale i tak nadal co roku ją czytam, z tym, że teraz razem z dziećmi)
      Święta, święta, Annie Sanders, (pełna komizmu, ale i trafnych spostrzeżeń, ciepła, momentami wzruszająca opowieść o Świętach i zagonionych kobietach, powieść o miłości, przyjażni i...)
      Noelka, Małgorzaty Musierowicz, (do dziś uwielbiam wszystkie książki M. Musierowicz, więc w Noelce jestem bezkrytycznie zakochana)
      Boże Narodzenie Herkulesa Poirot, Agathy Christie, (kocham Agathę, kocham Herkulesa i kocham Boże Narodzenie),
      Przesilenie zimowe, Rosamunde Pilcher, czyli (jak dla mnie) Gwiazdka magiczna...
      Boże Narodzenie w Lost River, Fannie Flagg Wzruszająca, pełna ciepła, tryskająca humorem opowieść o uzdrawiającej mocy przyjaźni, wiary i nadziei.
      Właśnie po raz enty przeczytałam Boże Narodzenie Herkulesa Poirot, recenzja u mnie na blogusmile

HTTP://pasje-fascynacje-mola-ksiazkowego.blogspot.com
    • maadga Re: Święta... 21.12.11, 11:50
      Przewrotnie "najgłupszy Anioł" Chrisophera Moora, dla ciekawych opis tu merlin.pl/Najglupszy-aniol_Christopher-Moore/browse/product/1,472899.html#fullinfo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka