maarcjanna 14.12.11, 19:49 ... a coś o tematyce świątecznej? Co polecacie? Pozdrawiam wszystkie Mole... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ls48 Re: Święta... 14.12.11, 21:22 Ominąć święta- Grishama. Corocznie przed świetami ją czytam i corocznie bawi mnie od nowa. Odpowiedz Link
joankawm Re: Święta... 15.12.11, 18:58 A ten Pensjonat bardzo ciekawy?-bo lubię takie tytuły! Ominąć święta czytałam, sympatyczna lektura. świat ksiązki wydał też świąteczną książkę "strajk na Boże Narodzenie", ma fajną okładkę, treści niestety nie znam! Odpowiedz Link
agnzimka Re: Święta... 19.12.11, 16:25 znalezionepodchoinka.blogspot.com/ do wyboru, z recenzjami Odpowiedz Link
muszczek77 Re: Święta... 19.12.11, 21:58 Ja też polecam "Ominąć Święta". Jeszcze jest "Tajemnica Bożego Narodzenia" Gaardera, ale to taka trochę inna książka. Odpowiedz Link
anetapzn Moja lista:) 21.12.11, 08:10 Oczywiście na początek -wiecznie młoda, wspaniała, rewelacyjna i nie do zastąpienia- Opowieść Wigilijna, Karola Dickensa Ominąć święta, Johna Grishama (trochę przewrotna, ale co tam, lubię ją i ze świętami jak najbardziej związana); Tajemnica Bożego Narodzenia, Josteina Gaardera, (niby dla dzieci, ale i tak nadal co roku ją czytam, z tym, że teraz razem z dziećmi) Święta, święta, Annie Sanders, (pełna komizmu, ale i trafnych spostrzeżeń, ciepła, momentami wzruszająca opowieść o Świętach i zagonionych kobietach, powieść o miłości, przyjażni i...) Noelka, Małgorzaty Musierowicz, (do dziś uwielbiam wszystkie książki M. Musierowicz, więc w Noelce jestem bezkrytycznie zakochana) Boże Narodzenie Herkulesa Poirot, Agathy Christie, (kocham Agathę, kocham Herkulesa i kocham Boże Narodzenie), Przesilenie zimowe, Rosamunde Pilcher, czyli (jak dla mnie) Gwiazdka magiczna... Boże Narodzenie w Lost River, Fannie Flagg Wzruszająca, pełna ciepła, tryskająca humorem opowieść o uzdrawiającej mocy przyjaźni, wiary i nadziei. Właśnie po raz enty przeczytałam Boże Narodzenie Herkulesa Poirot, recenzja u mnie na blogu HTTP://pasje-fascynacje-mola-ksiazkowego.blogspot.com Odpowiedz Link
maadga Re: Święta... 21.12.11, 11:50 Przewrotnie "najgłupszy Anioł" Chrisophera Moora, dla ciekawych opis tu merlin.pl/Najglupszy-aniol_Christopher-Moore/browse/product/1,472899.html#fullinfo Odpowiedz Link