Dodaj do ulubionych

dobre gimnazjum w Poznaniu

IP: 193.151.38.* 18.04.05, 13:45
no właśnie, które są najlepsze w Poznaniu ........ za rok czeka mnie, a
raczej mojego syna wybór. Proszę o podpowiedź!

Obserwuj wątek
    • Gość: Justine właśnie jedno kończę... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.05, 21:12
      wszystko zalezy od ambicji Pani syna, a widze ze raczej sa dosc wysokie.
      Jesli interesuje sie niemieckim/francuskim polecam gimnazjum przy marcinku/LO
      VII, bo jezyka sie dobrze nauczy,a ogolny poziom tez jest lepszy, zwlaszcza na
      zeromskiego.
      ja tam chodze do zwyklej szkoly, nie w moim rejonie wprawdzie, ale na ludzi
      wyszlam ;D. tak sobie po Pani nicku patrze, ze przypadkiem moze Pani moja
      nauczycielka matematyki byc ;D. ale do rzeczy. moje gimnazjum- nr 56 [ul promyk
      4] jest zupelnie zwyczajne, drechow w nim nie brak, sala gimnastyczna przymala,
      jednak wlasnego wyboru nie zaluje. uczniowie w "lepszych" klasach z ang i
      niemieckim sa z dobrych domow, pewien poziom jest. Na nauczycieli tez skarzyc
      sie nie moge. Wyniki egzaminow dla calej szkoly nie najlepsze, ale w mojej
      osobistej klasie[wlasnie dwujezyczna] z egzaminu probnego mat- przyr jakies 10
      sosb mialo powyzej 40 pkt, z humanistycznego tez kilka. wszyscy wybieramy sie
      do liceow.
      pierwszakow nikt nie maltretuje;D a drechy trzeba po prostu olac.
      ktos mi niedawno, jak szukalam liceum, powiedzial, ze szkola, ktora nie
      przeszkadza to b. dobra szkola. jesli ma sie ambicje, to ta szkola nie
      przeszkadza,a nawet pomaga. wspomne moja wychowawczynie- od chemii, ktora w
      ferie przygotowywala mnie i kolegow do olimpiady.
      moje gg 4737652
      • Gość: ionna G 33 na Wyspiańskiego IP: *.icpnet.pl 18.04.05, 21:41
        Mądra szkoła, ciepła i otwarta.
        W 'trudnym' rejonie, ale wyniki testów jedne z najlepszych wśród publicznych
        gimnazjów. Z problemami wychowawczymi praktycznie nie zetknęłam się przez trzy
        lata. Szkoła jest bezpieczna. Bardzo dobry kontakt z rodzicami. Wywiadówki,
        dyżury nauczycieli naprawdę są traktowane poważnie, a rodziców w tej szkole się
        słucha, a nie tylko zgłasza reklamacje.
        Szkoła utrzymuje kontakt z absolwentami!!!
        Jeżeli czegokolwiek bym sobie życzyła, to żeby więcej było tak mądrych
        dyrektorów w poznańskiej oświacie, jak dyrektor Sadowski.
    • Gość: gimnazjalistka_56g Tylko to: IP: *.icpnet.pl 03.08.05, 21:02
      GIMNAZJUM NR 56 W POZNANIU.
      Swiry i drechy są wszędzie. Od tego się Pani nie uchroni ani syna.
      Ale ta szkoła jest OK. :)
      • kein_engel Re: Tylko to: 03.08.05, 22:58
        no juz skonczylam i podtrzymuje moja opinie: 56rolezz
    • Gość: PM Gimnazjum 27 IP: *.icpnet.pl 04.08.05, 22:26
      Skończyłem już Gimnazjum nr. 27 na Ratajach (Starze Żegrze) i na zakończeniu 3 klasy żal mi się zrobiło takiej fajnej szkoły. Uczą dobrze, poziom jest wysoki, języki: angielski, niemiecki i francuski.
      Polecam!
    • Gość: Incognito Re: dobre gimnazjum w Poznaniu IP: *.echostar.pl 05.08.05, 00:00
      Ja ze swojej strony proponuje gimnazja spoleczne. Wiem, ze sa platne itp. itd. ale z wlasnego doswiadczenia wiem, ze tam drechow, ani swirow nie ma.
      • Gość: ... Re: dobre gimnazjum w Poznaniu IP: *.crowley.pl 05.08.05, 00:17
        ja polecam gimnazjum nr 15 na winogradach, co prawda jest to szkoła płatna, ale
        opłaca się wydać te pieniądze-->mało osób w klasach, miła atmoswera, brak
        drechów etc.
        • Gość: baba Re: dobre gimnazjum w Poznaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 09:18
          Ale jak widać ortografii uczą niezbyt dobrze :)))
          • Gość: uczennica Re: dobre gimnazjum w Poznaniu IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 18.08.05, 15:59
            Z tego co slyszałam najlepsze jest na Żeromskiego,8 godzin niemca i w
            ogółe....Szkoła państwowa ale standard jak w spolecznej,ludzie i nauczyciele
            ponoćdobrzy. W marcinku podobno same snoby są... i narkotyki!
            • Gość: *R* Re: dobre gimnazjum w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:16
              Polecam gimnazjum w podpoznańskich Koziegłowach. Poziom wysoki, dobra
              atmosfera, nauczyciele godni polecenia.
              Nauka języka angielskiego i niemieckiego z podziałem na grupy według
              zaawansowania. Istnieją kółka zainteresowań, organizowanych jest sporo imprez
              dla uczniów. Nie żałuję 3 lat spędzonych w tej szkole. Serdecznie polecam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka