Dodaj do ulubionych

UAM - filologia hiszpańska

IP: *.echostar.pl 21.01.06, 12:17
chciałabym dowiedziec sie czegoś o filologii hiszpańskiej w Poznaniu - wiem,
że można studiowac ten kierunek w ramach Wydziału Neofilologii - Filologii
Romańskiej, ale czy są jeszcze inne możliwosci? Poza tym - chciałabym zapytać
osoby, które studiują na tym kierunku jaki charakter mają studia, ile godzin
tygodniowo, jaki tryb nauki itd. Bardzo dziękuję za wszystkie inforamcje!
Obserwuj wątek
    • Gość: blaszka Re: UAM - filologia hiszpańska IP: 82.160.122.* 23.01.06, 16:19
      Zdecydowanie odradzam! Kiepska kadra (nie potrafią mówić po hiszpańsku),
      kiepska atmosfera wśród studentek (same kobiety), zero możliwości wyjazdów. No
      i najważniejsze brak perspektyw na zatrudnienie po skończeniu studiów. Lektorat
      odpada: wszystkie szkoły językowe obstawione przez absolwentów hispanistyki.
      Większosć moich znajomych po roku od zakończenia studiów jest na
      zasiłku/garnuszku u rodziców. Po co kończyć studia po których wiesz, że nie
      będziesz pracować w zawodzie?
      • Gość: liska Re: UAM - filologia hiszpańska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.06, 17:08
        tez odradzam - slaba kadra - zero wymagania - idiotyczne przedmioty - totalna
        amatorszczyzna.
        • Gość: griii Re: UAM - filologia hiszpańska IP: *.echostar.pl 24.01.06, 20:30
          hispanistyka? Sądziłam, ze to pojęcie jest tożsame z filologią hiszpańską -
          możecie mi wyjaśnić róźnicę? Albo doradzić inną opcję studiowania języka
          hiszpańskiego w Poznaniu? Aha, jak wygląda siatka godzin na 1szym roku?
          Pozdrawiam i dziękuję!
      • Gość: Aga Re: UAM - filologia hiszpańska IP: *.icpnet.pl 06.10.23, 19:27
        Ciekawe, że nie umieją mówić po hiszpańsku, skoro wykłada tam 8 rodowitych Hiszpanów, jeden Meksykanin i jedna Kolumbijka. :):):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka