Dodaj do ulubionych

IV LO, wcale nie dla snobów?

18.03.06, 17:25
Nasłuchałam się tysiąc opinii: Tam nie idź, same snoby.
Moja kolezanka była, bodajże wczoraj na drzwiach otwartych i jest
szkołą...miło zaskoczona i zauroczona. Podobno - piękne sale, duża szkoła,
fajni ludzie i młodzi nauczyciele.
Szkoła była dla snobów, ale jakieś 20-10 lat temu. Teraz miało się zmienić.

Proszę o opinie (zw. uczniów TEGOROCZNYCH)
Obserwuj wątek
    • Gość: anusia Re: IV LO, wcale nie dla snobów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 19:45
      Koleżanka ma rację :) Jestem w 1. klasie i zanim jeszcze poszłam do czwórki,
      byłam przekonana, że to jest najlepsza decyzja, jaką mogę podjąć-miałam tam już
      wcześniej znajomych i wiedziałam jak to wszystko wygląda "od środka". I
      faktycznie, nie zamieniłabym tej szkoły na żadną inną, dla mnie jest po prostu
      zaje***! Mimo tego, że z nauką ciężko (trzeba trochę przysiedzieć nad
      książkami, żeby mieć jako takie oceny, ale to dobrze, bo to świadczy o tym, że
      poziom szkoły jest si) - bo tym się po prostu nie ma czasu martwić, tyle tam
      się dzieje :) Ludzie są super, zawarłam tu przyjaźnie, ktore na pewno
      przetrwają jeszcze przez dluugi czas, jest mnóstwo ciekawych inicjatyw i
      ogólnie szkoła ma niepowtarzalny klimat, jakiego nie ma nigdzie indziej. Pewnie
      też jakąś część składową tej atmosfery stanowi ładne otoczenie szkoły i ładny
      budynek. A jeśli chodzi o domniemany snobizm... to zauważyłam, że jest to
      wyłącznie opinia ludzi z zewnątrz (z innych szkół albo w ogóle starszych
      ludzi), generalnie osób, które nie mają "żywej" styczności z naszą szkołą. Nie
      wiem, czy zazdroszczą co niektórym bogatszym uczniom czwórki, czy wierzą w
      ploty i dziwne opinie jakie chodzą po mieście, ale wiem jedno-nie wiedzą o czym
      mowią. Chodzi tu najróżniejsza wiara, ale prawdziwych snobów u nas w szkole nie
      ma, ludzie są zupełnie normalni, z ambicjami, normalnym systemem wartości i
      lubiący dobrą zabawe. A to, że ktoś jeździ nienajgorszym samochodem czy ma
      markowe ciuchy nie znaczy, że jest snobem.
      Reasumując zapraszam do 4 lo, na pewno nie będziesz żałować :) Do zobaczenia we
      wrześniu :)
      • xanaka :) 19.03.06, 12:40
        A ile pkt trzeba mieć?
        Ogólnie ciężko?
        • Gość: anusia Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 11:47
          no uczyc sie trzeba niestety, bo jest to szkola z wyzszej polki. ale da sie
          przezyc i ze spokojem znajdziesz tam czas jeszcze na imprezy i inne
          przyjemnosci :P a punktow do wiekszosci klas bylo potrzebne o ile dobrze
          pamietam 130-140 minimalnie, ale sprawdz jeszcze na stronce naboru jak to bylo
          dokladnie zebym cie nie wprowadzila przypadkiem w blad :)
      • Gość: rysiek Re: IV LO, wcale nie dla snobów? IP: *.centertel.pl 11.04.18, 19:06
        Plotki o narkotykach to tylko plotki czy faktyczny problem zamiatany pod dywan?
    • mysiam1 Re: IV LO, wcale nie dla snobów? 20.03.06, 15:17
      "Czwórka" była szkołą dla snobów 20 lat temu??? Hm, właśnie wtedy do niej
      chodziłam i nie przypominam sobie wielu snobów ;-). A skoro piszecie, że nadal
      jest w niej wysoki poziom, to bardzo się z tego cieszę :-))).
      • Gość: mika 4lo :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 10:13
        Czoreczke skonczylam dwa lata temu i do dzisiaj twierdze ze lepiej wybrac nie
        mozna bylo. Co prawda nie spodziewalam sie ze z nauka bedzie tak ciezko, bo to
        szkola gdzie sie dostaje oceny za nauke a nie zeby podniesc poziom w
        rankingu,wiec trzeba bylo sie przykladac. Snobow nie bylo, napewno nie wiecej
        niz w okolicznych szkolach(patrz np marcinek czy inne). Matura zleciala mi
        rewelacyjnie, bo dobrze do niej nas przygotowali i atmosfera przy egzaminach
        tez byla lepsza niz mozna sie bylo spodziewac. Na studiach jestem tych, ktore
        sobie wybralam i nie zamienilabym ich na rzadne inne...wiec polecam goraco:)
        • Gość: eve Re: 4lo :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:44
          ja konczylam ivlo w zeszlym roku i nie ukrywam ze wciaz tamn czsto
          bywam....jakbym mogla poszlabym tam jeszcze raz:):) naprawde super
          szkola!!!:):):)

jutro wybieram sie na zakonczenie maturzystow... Makowskiej nie ma to moze
          zamknie sie w 2-3h:D

mika - a do ktorej klasy chodzilas?
    • Gość: a2m Re: IV LO, wcale nie dla snobów? IP: *.manc.adsl.virgin.net 30.03.06, 17:52
      Czwora 4ever!!!
      Konczylem trzy lata temu, gdybym urodzil sie jeszcze sto razy, to sto razy
      wybralbym to samo liceum. Snoby? 15 lat temu- owszem, byla taka grupa, dzieci
      tzw. badylarzy. Ale dzisiaj to przeszlosc, a klimat szkoly niezmiennie jest
      swietny.Polecam!
    • Gość: Agata skąd sie to wszystko bierze?? IP: *.icpnet.pl 28.04.06, 16:00
      Teksty typu : "czwórka to same snoby i burżuje", "jeśli nie masz w czwórce
      markowych butów, to jestes gnębiony" czy "jeśli rodzicie po osiemnastce nie
      kupią Ci wypasionego autka, to wszyscy sie na Ciebie krzywo patrzą" mozna
      usłyszać wszędzie. Przykre jest to, że mówią to osoby które nic tak naprawde
      nie wiedzą o tej szkole.....Powiedzcie mi skąd sie to wszystko bierze? Uważam,
      że w każdej szkole jeden snob sie znajdzie, bo to nieuniknione, ale czemu
      wszyscy uczepili sie czwórkowiczów??
      Uczę się w drugiej klasie i jestem naprawde zadowolona.Trafiłam na wspaniałych
      ludzi!Poważnie się zastanów zanim komuś powiesz, że czwórka to snoby.
    • Gość: clyde Re: IV LO, wcale nie dla snobów? IP: *.range81-159.btcentralplus.com 09.05.06, 02:59
      4ever 4 4!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    • Gość: kuba Re: IV LO, wcale nie dla snobów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 23:11
      sluchaj- to bledna opinia, chodzilem do tej szkoly i naprawde mile ja
      wspominamm. jak w kazdej szkole sa ludzie bogaci z kasa- ale wiesz co??? nawet
      ich nie poznasz...ci ktorzy maja super bryki parkuja je z dala z boku zeby nie
      bylo ze sie chwala, ludzie ubieraja sie normalne a szkola jest super

nauczyciele tez sa si i mile ich wspominam :)
    • Gość: Joanna Re: IV LO, wcale nie dla snobów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 22:50
      34 lata temu tez nie bylo tam snobow !!! To byla taka zlosliwa opinia tych
      ktorzy chodzili do innych szkol - zazdroscili nam dyr.Switka i doskonalej
      atmosfery. Do dzisiaj absolwenci rozrzuceni po calym swiecie utrzymuja ze soba
      serdeczne kontakty - ta szkola po prostu szanowala uczniow i oni wzajemnie sie
      szanowali ! Prof Sularzowa byla najlepsza wychowawczynia na swiecie !
      • jozek_cork Joanno 29.08.06, 23:10
        tak, wspominam do dzis dyrektora Świtka, prawdopodobnie konczylismy ja w
        podobnych latach, a Żarówe pamietasz ? haha pozdrawiam
        • Gość: Pinka11 Re: Joanno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 15:04
          Ja kończyłam IV 18 lat temu i nie mogę powiedzieć, że to była szkoła dla snobów.
          Wcale nie byłam córką badylarza ani jakiegoś lekarza, nie miałam markowych
          ciuchów i nikt z tego powodu mi nie dokuczał ani krzywo nie patrzył. Nie wiem
          skąd wzięła się ta opinia?
          Pozdrawiam wszystkich "czwórkowiczów"
    • Gość: Ewa Re: IV LO, wcale nie dla snobów? IP: *.play-internet.pl 26.07.22, 14:27
      Dwójka moich dzieci ukończyła 4 L.O. w Poznaniu kilka lat temu.
      Do dzisiaj bardzo mile wspominają grono pedagogiczne i uczniów z tej szkoły.
      Atmosfera w tym liceum, ludzkie podejście do uczniów przez nauczycieli, jak i poziom nauczania to jest to o co powinny zadbać inne poznańskie licea.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka