Gość: inny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.04.10, 01:39 Pisać prawdę to nic nie kosztuje a może-na pewno! będzie z tego dobry artykuł! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ich Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 94.254.152.* 09.04.10, 22:07 Bardzo porządna instytucja, kierowana przez rzeczowe i odpowiedzialne siostry Szarytki. I stąd pozdrowienia dla Siostry Dyrektor i Siostry Ekonomki oraz tamtejszego duchowieństwa. Szczęść Boże !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inspektor Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.tvgawex.pl 11.04.10, 13:43 Wyzysk człowieka!!! Robią tam tak wiele za tak niewiele. A ciężka prace przepisują sobie zakon. ps SMUTNE ALE PRAWDZIWE :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inspektorka Re: Dom Pomocy SpoĹecznej!!! IP: 212.2.96.* 11.04.10, 18:41 Zgadzam sie.Te Panie tam pracują ciezko a te gawrony wszystko sobie przypisują.Wolontariuszy jak zło konieczne traktują,a losem dzieci niech sie zajmą odpowiednie inStytucje czy im sie krzywda nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.tvgawex.pl 11.04.10, 22:50 Jestem ciekaw dlaczego mówi się o tym że jest tam tak źle, tak cicho? Bo kto tam był chodź raz to widział w jakich szczególnych warunkach pracują tam opiekunki(oczywiście nie dotyczy administracji, osób biurowych i kucharek) A jeszcze jak się słyszy o ich wynagrodzeniach to ma się wrażenie że harują one jak wolontariuszki. I żadna z odpowiednich instytucji nic z tym nie robi? Dziwne bo ponoć za czasów innej dyrektorki było znacznie lepiej i dps był jednym z najlepiej zadowolonych zakładów pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xd Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.05.16, 15:45 Xd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.tvgawex.pl 12.04.10, 20:10 Znajomy pracował u nich jako kierowca - nazwał tą pracę OŚWIĘCIM. Siostra nic mu nie mówiąc kazała np. wieżć się do Torunia, siedziała sobie n.p. w zakonie 8 godzin a ten w szmochodzie bez jedzenia, toalety itd... NIGDY WIĘCEJ powiedział i całuj Karwana po rękach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.ip.netia.com.pl 12.04.10, 21:06 tylko dlaczego nie wypowiadaja sie osoby którym jest tak xle, tylko ci co wiedzą to ze słyszenia, a ja ostatnio słyszałam, że do Chełmna przyleci prerydent USA. Kolejny bezsensowny wątek i poziom wypowiedzi ma miarę XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inny2 Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.04.10, 01:03 eo nie jest wątek bez sensu, w końcu ktoś o nich pisze,siostry tylko rozkazują(bardzo mało jest tu sióstr z powołania)a na pełen oddział dzieci są tylko dwie,trzy panie a nocki?śmieszne jedna kobieta na każdym oddziele a jak dziecko zacznie szaleć to co ma ta jedna kobieta zrobić w nocy????Nikt o tym głośno nie mówi bo ludzie się cieszą że mają pracę:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.10, 21:29 no ale siostry tez sa pracownikami, a ktoś musi rozkazywać i ktos pracować to chyba normalne, a to ze są akurat Siostrami to maja przywilej do "rozkazywania". Domy pomocy społecznej są utrzymywane przez samorządy więc to raczej do nich trzeba mieć pretensję, ze jest tak mało etatów. A skoro ktos tam pracuje, to chyba jest zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.chelmno.mm.pl 16.04.10, 19:37 Zgadzam sie z tym wątkiem. Miszkańcom domu nic nie brakuje, ale z tego co wiem to siostra dyrektor jest nieprzyjemną osobą i lubi mścić sie na pracownikach. Ludzi traktuje jak niewolników i przedmioty i do tej pory nie wypłaciła ludzią trzynastej pensji ani nie wliczyła im "trzynastki" od początku tego roku do pensji co im sie prawnie należy. Zastanawia mnie to dlaczego nie interesuje sie tym inspekcja pracy.Skandal , żeby siostry postępowały tak z ludzmi... szok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.tvgawex.pl 16.04.10, 22:11 Wolontariusze są mile widziani w DPS-ie przez siostrę Dyrektor jak i przez personel. Lecz jest to odpowiedzialna praca i nie można podopiecznych traktować jak zabawki wybierając sobie z kim się chce bawić a z kim nie, wszyscy potrzebują tyle samo miłości, którą na pewno zapewniają im pracownicy tego Domu.Na pewno krzywda nikomu się nie dzieje.Odnośnie warunków pracy-myślę że nikt z pracowników nie narzeka-praca jak każda trzeba tylko temu co się robi oddać siebie.Odnośnie kierowcy-kto mu kazał siedzieć w samochodzie-przykuty nie był do kierownicy-a zresztą na tym w końcu jego praca polegała-a jedzenie nie wierze że był bez niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala z krain czarow Re: Dom Pomocy SpoĹecznej!!! IP: 212.2.96.* 17.04.10, 01:25 Dlaczego kłamiesz?No dlaczego?Siostry nie chca wolontariuszy,byłyśmy tam z kolezanka kiedys wyrzuciły nas bo dzieci płakały za nami,dlaczego dziecię sprawniejsze sa wywiezione?One beda miały lepiej od tych potworów,ale te dzieci ktore nie mówią,nie powiedzą co tam sie dzieje,to wszystko jest zapisane w ich cierpiących twarzyczkach i smutnych oczkach.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 19:46 napewno się wypowiadaja anonimowo tylko nie chca tego ujawnić strach przed utratą pracy fereciary napewno to czytają regularnie a ty jak tego nie rozumiesz to wogule się nie wypowiadaj albo jebnij sie w łep w tym zakładzie dzieją sie takie rzeczy o których ci się nawet nie śniło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąd Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.tvgawex.pl 17.04.10, 11:08 Tam nic złego nie widzi: ani starostwo, inspekcja pracy ... Potrzeba odwaznych którzy zgłoszą t o do prokuratury !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoscX Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.tvgawex.pl 17.04.10, 16:54 Hej, wiem jaka jest prawda, jaka jest praca w DPS-ie.Nie jest latwa to praca, ale idac tam pracowac trzeba wiedziec co cie czeka, mieszkancy tego domu sa rozni.To osoby chore, zmeczone zyciem, ale napewno nie dzieje im sie krzywda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zszs.1 Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 89.231.148.* 17.04.10, 20:53 Ja jakiś czas temu miałam tam osobę bliską i bywałam tam bardzo często i musiałam z tamtąd zabrać do innego ośrodka,o godzinie 5tej pobudka i mycie modlitwa i ścielenie łóżek,w łóżkach mogł zostać tylko osoby niechodzące pozostali siedzieć na krzesłach ewentualnie od kaprysu siostry odziałowej mogli położyć się na skraju łóżka.Siostra dyrektorka bardzo niedostępna ale to bardzo. Jedno co mogę przyznać jest tam czyściutko jest tam Pani Jola i Pani Ewa są to osoby bardzo ciepłe i ludzkie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pw Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.04.10, 14:29 Prawda,dzieci maja dobrze ale panie nie za bardzo zarabiają +/- 1000ZŁ a robią za 10ciu... jak by było więcej osób do pracy to by było i lżej paniom i bezpieczniej,bo w DPSie są różne dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.tvgawex.pl 21.04.10, 19:24 Często bywam w tym domu ponieważ mam tam osobę bliską i odwiedzam ją. Uważam,że Panie tam pracujące są bardzo pozytywnie nastawione wobec swoich podopiecznych,napewno krzywdy im nie wyrządzają. Jest tam kilka Pań,które od razu da się polubić np: Pani Mirosława oraz Pani Marysia Trzymajcie tak dalej Panie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość niedzielny Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.10, 12:21 Przeczytałam te komentarze i tak sobie pomyślałam,że na pierwszy rzut oka widać kiedy wypowiadają się pracownicy, a kiedy zwykli ujadacze, którzy wszędzie szukają sensacji. Prawdziwy pracownik wie z jakimi problemami finansowymi boryka się dps bo jest o tym informowany, wie także dlaczego opóźnia sie wypłata "trzynastki". Wszyscy widzimy jak na naszych oczach przeobraża się ten dom, jak pieknieje dzięki remontom i modernizacji. Praca jest ciężka(nikt tego nigdy nie ukrywał), ale wymaga także specjalnych predyspozycji, jak już ktoś wczesniej zauważył. Kto tego nie potrafi, kto nie potrafi z miłościa i godnością pochylić sie nad chorym mieszkańcem, powinien moim zdaniem szukać sobie innej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 83.238.159.* 20.04.10, 19:51 Czytając te komentarze mam wrażenie że połowa ludzi tu sie wypowiadających wogóle nie ma pojęcia o pracy w takim domu, z ludzmi chorymi i niepełnosprawnymi. Nie ukrywam że jest to praca ciężka, ale i daje dużo satysfakcji. Czy liczą się tylko pieniądze???Dlaczego nikt nie napisał że choć Wynagrodzenie jest małe to zawsze jest wypłacane na czas,ludzie nie czekają miesiącami na wypłatę, a czy tak nie jest w wielu zakładach.....dlaczego nikt nie napisał ile tak naprawdę spędził czasu w tym Domu, że ma odwagę pisać takie rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 27.04.10, 20:11 tak od razu widać że napisała to jedna z sióstr której nie obchodzi że pracownicy nie nakarmią dzieci zdjeciami pięknych budynków po remacie i muszą sie prosić o własne pieniadzę nie wstyd wam tak traktować ludzi, siostry miłosierdzia a to dobre, łapy powinny wam pousychać a za co to wy wiecie najlepiej 1!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HEH Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 77.245.246.* 21.04.10, 17:43 Mam wrażenie, że dwa ostatnie posty pisały zakonnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.tvgawex.pl 27.04.10, 22:18 witam,zakonnice nie maja zadnego poszanowania dla ludzi,z nikim sie nie licza mysla ze sa ponad prawem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 81.219.207.* 27.04.10, 23:20 hej ,,zakonnice czesto sklucaja medzy soba cywilow,nie doceniaja pracownikow,tam jest oboz pracy,i dobrze ze to wychodzi na jaw jak tam jest,mobing tam tez jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaz Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 188.33.5.* 28.04.10, 16:28 to bardzo przykre co przeczytałem, w dobie XXI wieku, po tylu przepracowanych latach w jednym zakładzie ,mogą być tak niskie wynagrodzenia pracowników.wszyscy zapewne jestesmy dobrze poinformowani ile wynosi najnizsza krajowa w obecnych czasach, dlaczego więc nie nalezy się godne wynagrodzenie oddanym pracownikom? juz w podrzędnych zakladach, po roku przepracowanym pracownicy otrzymuja premie, motywacyjne, za dobrze wykonywane obowiązki, zarobki choć w niewielkim stopniu rosną ale zawsze człowieka raduje.moze pomoze ktos, pokieruje tą sprawą dalej, by Panie otrzymywały godne wynagrodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 21:01 witam chciałam zaapelować do ludzi któży maja jakis wpływ na to co sie dzieje w d.p.s na oddziale 2 u Dziewcząt, ponieważ to skandal żeby siostra A.K głodziła dzieci,a raczej dorosłe kobietki dając im na kolacje lub śniadanie po sznytce chleba na osobę i tabletki na przeczyszczenie, a te biedne chore dzieci już po prostu nie maja sie czym załatwiać a co do słodyczy to mają przydzielone przez siostrę tylko jabłka lub cherbatniki z UE a słodycze które sa przydzielone na oddział dla dzieci siostra A.K zabiera i chowa do szafy od Grudnia dzieci na tym oddziale nie widziały słodyczy a przecierz im sie to należy, te dzieci są chore ale to nie znaczy że siostra może je w ten sposub traktować!!!!!!!!!!!! Mam nadzieje że siostra dyrektor zacznie kontrolowac ten oddział dla dobra dzieci ps. niech ktoś sprawdzi szafkę siostry A.K i przyjdzie na kontrolę w trakcie posiłku to się przekonacie że dzieci już nie wiedzą co to są słodycze i że to co tu jest opisane to prawda. Piszę to wszystko bo mam nadzieje że ktoś sie tym zajmnie i da tym dzieciom godnie żyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 22:57 kolego chocby tam zloto chowala to pewnie siostra dyrektor nie da nagany swjej kolezance siotrze,ale chociaz jest jeden plus ze to wychodzi z poza murow i troszke sie uspokoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 23:44 być może masz rację ale niech nie są takie pewne siebie bo na każdego przyjdzie czas jak nie siostra dyrektor to ktos inny w końcu zrobi porzadek z tym całym ..... i siostrami miłosierdzia he może takie siostry były kiedyś bo teraz to na palcach jednej ręki można policzyć siostry z powołania ale one niestety prawie nic do powiedzenia nie mają a szkoda!!!!!!!!!!!11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.10, 23:52 A co do nagany jak szybciej wspomniałaś-łeś to nie o to mi chodzi ale o te dzieci żeby w końcu ktos postanowił cos zrobić dla nich bo kto to słyszał żeby odchudzac dzieci czyli je głodzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 00:00 A MNIE ZASTANAWIA DLACZEGO SIOSTRA A.K ODMÓWIŁA Z KUCHNI CHLEB CZYLI ŻEBY NIE DAWALI WIECEJ NIŻ TRZY BOCHENKI A SŁODYCZY NIE ODMÓWIŁA CZYŻBY DZIELIŁA SIE Z RODZINA SWOJA SŁODYCZAMI KTÓRE NALEŻĄ SIĘ DZIECIOM BO INNEGO WYTŁUMACZENIA NIE WIDZĘ MAM NADZIEJE ŻE OSOBY KTÓRE POSIADAJA JAKIEŚ INFORMACJĘ NA TEN TEMAT ODWAŻĄ SIE GO OPISYWAĆ AŻ SYTUACJA SIĘ NIE POPRAWI BO TU PRZECIERZ CHODZI O DOBRO DZIECI ps Pozdrawiam wszystkich odwarznych kturzy przerwa ten pakt milczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odwazna Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 89.231.150.* 29.04.10, 10:58 Spotkajmy sie i pojdzmy wszyscy do prokuratury nie pozwólmy cierpieć tym dzieciom!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.10, 22:52 oby sie udalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęśliwa Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 81.219.90.* 30.04.10, 11:20 Witam Wszystkich umieszczających swe komentarze na forum. Przede wszystkim najpierw chciałabym zwrócić się do Gościa L . Jeżeli umieszczasz już swoje komentarze na ogólnie dostępnym forum to rób to używając słownika ortograficznego. Uważam,że jeżeli kogoś aż tak męczy praca w DPS to ma wyjście,zawsze może złożyć wypowiedzenie. Rynek pracy jest dość szeroki a wyjść z DPS jest kilka ( furta,brama itd). Chyba kogoś bardzo boli,że Siostra wydziela słodycze, bo wcześniej jak były dostępne to bardzo szybko ginęły -chyba ktoś z personelu wynosił dla swojej rodziny. Naprawdę LUDZIE zastanówcie się! Bruździcie w swoje gniazdo ! Pozwalniajcie się i idźcie do pracy do firmy prywatnej tam na pewno będziecie miały Panie "lepiej" Powodzenia i trzy razy się zastanówcie zanim zaczniecie wypisywać takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość M Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 81.219.90.* 30.04.10, 11:41 Witam. Zwracam się przede wszystkim do "Szczęsliwej".Dziekuję za Twój komentarz, bo był już czas najwyższy, aby ktoś trzeźwo ocenił sytuację. Anonimowo łatwo jest pisać i oczerniać, ale jeżeli na zebraniu dyrektorka zapyta czy ktoś ma jakieś bolączki lub zarzuty, wtedy zalega cisza. Pracuje tu już parę lat i wiele takich sytuacji widziałam w tym czasie. Żenada!!! Wiem też jakie ilości słodyczy, soków i kaw różnego rodzaju były dostarczane na opisywany oddział dla kobiet prosto ze sklepów i hurtowni. Wszystko kupowane na nazwiska mieszkanek!! A znikało w mgnieniu oka. Teraz kiedy nastała wymieniona A.K. ta samowola została ukrócona. Widocznie komuś się to nie podoba. Jak przyjmowałam sie do pracy, uprzedzono mnie,że płaca jest minimalna, pozwolono spróbować przez kilka dni czy podołam obowiązkom.Niczym nie byłam zaskoczona. Nie wiem co wy ludzie chcecie. To sie robi bardzo niesmaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.gaja.net.pl 13.06.10, 21:56 Do Szczęśliwej i do M - pracowałam w tym DPSie 6 lat, na omawianym przez Was oddziale. Dzieci miały wszystko, owszem było kupowane na nazwiska mieszkanek -bo to było dla nich. Co kilka miesięcy byly robione zakupy w hurtowni - dlaczego, bo taniej. Dzieci miały wszystko. Miały nowe, markowe rzeczy aby niczym nie różniły się od innych, mialy codziennie pomimo wydzielanego z kuchni podwieczorku miały słodycze właśnie te kupowane w hurtowniach, te które nie mialy przeciwskazań lekarskich miały swoją kawę, miały swoje kosmetyki po to aby niczego im nie brakowało. Proszę nie obrażać personelu, który wtedy pracował - nie kradł. A poczęstować się zawsze można było. Dzieci zasiadały razem z paniami do podwieczorku, były wspaniale organizowane wigilie na tym właśnie oddziale, Mikolajki - szkoda że o tym nikt nie pisze.Wspólnie z dziećmi piekłyśmy ciasta ,pizzę i wiele innych smakołyków. Na tym własnie oddziale za czasów s.E była bardzo rodzinna atmosfera. Wszystkie dziewczęta -a było ich 30 były zbabierane na podwórko, a teraz siedzą zamknięte w murach. Jakie zabawy były dla nich na dziedzińcu. Personel był im bardzo oddany. No ale cóż s.J to nie pasowało, i musiała rozbić personel na tym oddziale i poprzerzucać na inne oddziały. Jedynie ucierpiały na tym dzieci. Dalej płace pracowników - godne pożałowania to prawda. Ale najbardziej zawsze bolał mnie brak szacunku dyrekcji dla personelu świeckiego. Dzisiaj pozdrawiam caly personel, który wtedy ze mną pracował. Pamiętajcie noszę was w sercu pomimo tego kim teraz jestem i jak daleko jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do M Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 77.245.246.* 30.04.10, 12:31 "Szczęśliwa" nie pisz do siebie hhheeeeeeeeeeee ps. ktoś chce zatuszować prawdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.tvgawex.pl 30.04.10, 16:31 szczesliwa i gosc ma to jakies fereciary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 94.254.141.* 01.05.10, 18:31 to oczernianie dps robi sie bardzo nie smaczne i bulwersujące.po pierwsze dzieciaczkom nie dzieje się żadna krzywda. jak komuś nie podoba się tam praca to niech sie zwolni a nie oczernia i wypisuje bzdury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.tvgawex.pl 01.05.10, 21:31 zgadzam się jeżeli komuś się coś nie podoba to niech nie wypisuje tego na forum publiczny--taki oczernianie na pewno nic nikomu dobrego nie przyniesie....wiec dajcie sobie już spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emila Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.10, 10:24 Jak nie na forum to gdzie mają pisać? Najpierw się zastanów zanim coś napiszesz, ktoś jednak to forum pocoś założył, a pozatym nie wiem czy słyszałaś o wolności słowa.A dla pracowników widać że to jest jedyny sposób żeby powiedzieć co myślą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąd Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.tvgawex.pl 02.05.10, 11:11 Tylko tu można wyrazić swoją skromną opinię bo wiadomo że w dps pracownicy są napiętnowani. Założycielowi tematu chodzi o komfort pracy i adekwatne wynagrodzenie - proste ale trudne ps Jak by było dobrze, to by nie było tematu - tylko cicho! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc osad Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.05.10, 12:19 Zwroccie sie do panny Mony ona zainteresuje sie problemem i napisze bardzo obiektywny artykul w tym chelminskim brukowcu GP bo ona jest super obiektywna w ocenach Kononowicza to moze i tu sie nagnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 94.254.226.* 02.05.10, 19:18 ja jestem pracownikiem dps-u i nie czuje się napiętnowana. nie wypisujcie takich bzdur. pomyślcie zanim kogos oskarzycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: 83.238.16.* 03.05.10, 10:52 "Nie sądzcie,a nie będziecie sądzeni" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.adsl.inetia.pl 05.05.10, 08:28 A Ty Magda się nie podlizój bo i tak nie wrócisz do nas na oddział my cie tu niechcemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Dom Pomocy Społecznej!!! IP: *.chelmno.mm.pl 03.05.10, 10:51 no bardzo się dziwie że akurat o DPS-ie się pisze bo w szpitalu jest nielepiej!!!! Odpowiedz Link Zgłoś