Gość: ada IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.11, 20:08 mam pytanie czy ktoś stosował dietę dukana i jakie były efekty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaaa Re: dieta dukana IP: *.chelmno.mm.pl 17.04.11, 20:49 Witam własnie stosuje tą diete od 1kwietnia i juz schudłam 5kg polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gs Re: dieta dukana IP: *.181.79.156.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.04.11, 09:34 Co to za dieta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: dieta dukana IP: *.pbg-sa.pl 18.04.11, 14:02 No właśnie też czytam od kilku dni o tej diecie, zamierzam nawet kupić książkę bo mimo wszystko nie wszystko jest dla mnie zrozumiałe - zastanawiam sie czy w "dni białkowe" mogę zjeść kurczaka z sałatką? - i jakie macie propozycje co do śniadań? - i czy jest gdzieś dostępna lista produktów dostępna w tej diecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
erivela Re: dieta dukana 19.04.11, 18:11 Ja bez książki się odchudzałam, ale jadłam przeważnie twarożek hochland ze szczypiorkiem, albo innym warzywami jak warzywne dni były. Od poczatku lutego schudłam 6 kilogramów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: dieta dukana IP: 83.238.156.* 18.04.11, 16:42 podany adres wpisz w wyszukiwarke dukan blox jest tam bardzo dużo świetnych przepisów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: dieta dukana IP: *.chelmno.mm.pl 18.04.11, 21:02 a ja polecam south beach:) 20 kg mniej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doswiadczona Re: dieta dukana IP: *.play-internet.pl 19.04.11, 10:07 Na dukanie efekty stosunkowo szybkie, a jojo jeszcze szybsze:/ nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xy Re: dieta dukana IP: *.tvgawex.pl 19.04.11, 10:32 Zgadzam się co do efektu jo jo byłam na tej diecie,dużo roboty z tym,schudłam ale jeszcze szybciej przytyłam.Teraz mam wypróbowaną dietę mż czyli jeść połowę tego co do tej pory,ograniczyć maksymalnie słodycze i po wszystkim.Efekt murowany bez efektu jo jo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franko Re: dieta dukana IP: 89.231.150.* 20.04.11, 01:19 jak ktoś przerywa dietę w momencie gdy dojdzie do upragnionej wagi (faza 2) to wtedy jest jojo, wagę trzeba jeszcze utrwalić, po to jest trzecia i czwarta faza. ja osobiście stosuję dietę od 1 lutego i na dzień dzisiejszy 16 kg mniej :)))))) polecam dietę każdemu, jesz smacznie, do syta i chudniesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: dieta dukana IP: *.adsl.inetia.pl 20.04.11, 16:57 dzieki za wszystkie wpisy po świętach zaczynam mam nadzieje że się uda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: dieta dukana IP: 89.231.150.* 20.04.11, 19:00 Mam koleżankę co od nie dawna stosuję te dietę najpierw mówiła , że 5 kg później już 15 , 20 ... na dzień dzisiejszy napewno ma już z ok. 25 kg mniej jak nie więcej . Wiem , że dieta polega na tych fazach , obecnie chyba jest w III fazie . Wiem , że te fazy początkowe polegały mięj więcej na tym ,że w jakieś dni jadła pod rząd białka póżniej biała i warzywa , potem znowu biała , kolejnie biała i warzywa.. coś w tym stylu. Teraz pozwala sobie na więcej i mimo wszystko chudnie. Piecze również własny chlebek. Ale wszystko według przepisów. Warto jednak przeczytać o tej diecie zanim się ją rozpocznie i postępować wedle wskazówek. Jak dla mnie ja bym nie wytrzymała na takiej diecie, ale z tego co wiem bo znam jeszcze z 3 inne starsze kobiety które stosują tą diete i rezultaty również podobne. Jak ktoś ma silną wolną , to pewnie i da radę. Życzę wytrwałości ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: dieta dukana IP: 89.231.148.* 20.04.11, 22:44 Mam nadzieje ze Panie mają nereczki w doskonalej formie.... Bo po tej diecie mogą już tak super nie funkcjonować.... Oczywiście nie można uogólniać ale amoniaczek robi swoje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: dieta dukana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 23:32 Najlepszą i najzdrowszą dietą jest: mniej jeść/co nie znaczy głodzić się/, więcej ruchu, poczytać o właściwym łączeniu pokarmów/często w tym szczególe tkwi przyczyna tycia/. Pamiętajcie każda dieta niesie za sobą skutki uboczne, zwłaszcza te "piorunujące"w chudnięciu-pomyślcie to nie jest normalne dla organizmu. Można schudnąć zdrowo i utrzymać wagę zwracając uwagę na to co, w jakich ilościach i jak połączone jemy.Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franko Re: dieta dukana IP: 89.231.150.* 20.04.11, 23:42 kolejne sprostowanie: wiem na własnym przykładzie... owszem nerki mogą dostać popalić ale dr.Dukan wspomina w swojej książce, iż bezwzględnie należy pić co najmniej 2 litry wody dziennie, na początku piłem mniej i owszem nerki się odzywały, w momencie gdy zacząłem pić ok.3-5 litrów wody, jest wszystko ok. Każdą dietę należy stosować z rozwagą i według określonych reguł - akurat w tej diecie jest super to - iż wcale nie trzeba mieć silnej woli, jesz praktycznie to na co masz ochotę a po krótkim czasie nawy nawyk żywieniowy wchodzi ci w krew i tracisz jakiekolwiek poczucie, iż jesteś na diecie i... chudniesz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: dieta dukana IP: *.smgr.pl 23.04.11, 21:10 A jak doktorek święta wyprawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati0201 Re: dieta dukana IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.11, 23:17 witam proponuje przeczytać artykuł w gazecie wyborczej . Opisuje właśnie tą dietę z dobrej strony zalety a na koniec przedstawiają fakty : [i]"Że chudnąć oznacza żywić się tłuszczem i cholesterolem. Gdy tracimy 10 kg, w naszej krwi krąży tyle cholesterolu i trójglicerydów, jakbyśmy zjedli 10 kg masła lub smalcu. Wypełniona toksycznymi tłuszczami krew zalewa tętnice i odkłada się na ściankach naczyń krwionośnych. Siadają nerki, wątroba, może dojść do niedożywienia mózgu. Dlatego diety nie powinno się powtarzać więcej niż raz czy dwa razy w życiu."[/i] Polecam przeczytać cały artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati0201 Re: dieta dukana IP: *.adsl.inetia.pl 24.04.11, 23:18 link: wyborcza.pl/1,76498,9474473.html?as=3&startsz=x Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: dieta dukana IP: *.tvgawex.pl 25.04.11, 10:10 dla wytrwalych polecam kopenhadzka -13 dni a dziala cuda Odpowiedz Link Zgłoś
mmk9 Re: dieta dukana 25.04.11, 13:56 Gość portalu: ania napisał(a): > dla wytrwalych polecam kopenhadzka a ja polecam słownik ortograficzny albo poprawnej polszczyzny : przymiotnik od "Kopenhaga" brzmi "kopenhaSki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: dieta dukana IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.11, 15:32 a już było tak fajnie i znalazł się ktoś złśliwy, pytam się tylko po co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dede Re: dieta dukana IP: *.play-internet.pl 25.04.11, 21:19 Nadmiar białek jest równie szkodliwy dla nas, co ich niedobór. Zbyt duża podaż białek skutkuje zaburzeniami metabolizmu i w efekcie rozwinięciem się zmian miażdżycowych. Ponadto obciąża się praca ważnych narządów, takich jak wątroba i nerki. Gdy uszkodzeniu ulegają nerki, rośnie ryzyko powstania obrzęków i nadciśnienia tętniczego, a to z kolei pociąga ze sobą kolejne problemy zdrowotne: choroby serca, bezsenność, podenerwowanie i rozdrażnienie. Nadmiar białek w diecie jest przyczyną zaparć, a to z kolei powodem namnażania się w jelitach bakterii gnilnych, których toksyny mogą stać się przyczyną chorób nowotworowych jelita grubego. Z powodu dużej ilości białek uszkadzają się stawy, pojawiają się alergie, upośledza się wchłanianie wapnia (osłabienie kości). Białka zwierzęce zwiększają ryzyko powstania i gromadzenia się kamieni w nerkach. Większa podaż białek sprzyja też utracie masy ciała, co zostało wykorzystane w diecie proteinowej dr Dukana. Jednak gdy jest ona nieumiejętnie stosowana przez laika, bez konsultacji ze specjalistą dietetykiem czy lekarzem – nie trudno o autodestrukcję organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kultur. Re: dieta dukana IP: *.tvgawex.pl 25.04.11, 23:12 Nie zgadzam się z autorem wyżej. Ludzki organizm nie jest wstanie przyswoić 20/30g. białka jednorazowo. Reszta zostaje wydalona z organizmu. I nie pleć głupot o jakichś chorobach. Zabobony i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś