Dodaj do ulubionych

kupa już na starcie......

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.14, 10:05
W niedzielę o 15 odbyła się na rynku prezentacja kandydatki PiS na fotel burmistrza.
Jednym z jej elementów był przejazd konno kandydatki po ulicy grudziądzkiej.
Tak się zdarzyło, że podczas przejazdu jeden z koni poczuł potrzebę i załatwił ją na piękny granit położony za środki unijne ;) Wiadomo - koń pewnie zwolennik PiSu to i sra na inwestycje za unijne srebrniki ;)
Niestety kupy nikt nie posprzątał i leżała tak sobie.....

Kandydatki nie znam, być może to fajna osoba. Ale wydaje mi się, że straciła świetną okazję na zdobycie paru głosów. Gdyby tak raczyła zejść z konia i posprzątać to co koń nabrudził - każdy na pewno by to docenił. To by świadczyło o dbałości o miasto i jego wizerunek. Zostawiając ekskrementy na deptaku, niestety ale pisowskie towarzystwo pokazało jak traktuje miasto i jego mieszkańców.

Pomimo całej mojej sympatii do młodych ludzi starających się zmieniać otaczającą rzeczywistość poprzez swoje zaangażowanie w wyborach, niestety ale nie mogłem tego nie skomentować. Podstawowa zasada - nie śmiecimy. Zrobił kupę twój pies, kończy dziecko - sprzątamy !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: re Re: kupa już na starcie...... IP: *.tvgawex.pl 20.10.14, 13:01
      drogi wyborco aleś śledził konia jak ten karamba z bajki , gnojak skarabeusz z Ciebie ? nawet koniowi nie darujesz lubisz się w końskich odchodach taplać przyjdź 11 listopada i koni i kup że ho ho !!! będziesz zadowolony !!!! i to konie ze wszystkich partii, a PiS owskie towarzystwo okazało się bardzo sympatyczne bo tam byłem no i tym miastem bardzo się przejmują !!! oj s...... w gacie ze strachu Ci co pewniakami się mienią i ręczę że smród ze strachu rozciąga się że ho ho...rada pedagogiczna w odwrocie czas na Was do szkoły !!!! uczyć dzieci !!! no i siebie !!! bo ta kandydatka to coś tam powyżej magistra , świat widziała, i biznes prowadzi nie przepisuje i nie ściąga z cudzych prac , męża KOCHA, nie zdradza , i jest pod opieką najwybitniejszego obecnie mieszkańca CCH który to już dopilnuje by jej nic nie umknęło co dla miasta i mieszkańców najważniejsze !!! do zobaczenia na konfrontacji kandydatów ....
      • Gość: wąsko Re: kupa już na starcie...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.14, 13:10
        z innej beczki... kto oglądał taki film, nie znam tytułu ale był w nim taki cytat: "Nie strasz, nie strasz, bo się z......"
      • Gość: wyborca Re: kupa już na starcie...... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.14, 13:11
        No to pokazałeś klasę ! Skoro dla osób dla których liczy się czystość w mieście masz tylko inwektywy, to nie najlepsze wystawiasz świadectwo swojej faworytce w wyborach. Poważnie, ale jestem pewien, że Pani Anna nie potrzebuje takiego wsparcie, bo wygląda na osobę o klasę wyżej od Ciebie.
        • Gość: bies Re: kupa już na starcie...... IP: *.chelmno.mm.pl 20.10.14, 13:43
          Re ty PiSowski lemingu. Sobotnia prezentacja kandydatki PiS to efekciarstwo. Taki sposób prezentacji może preferują ludzie od starego Kaczora ale wszyscy wiedzą , że on jest passe. Co do kandydatki - no może coś i umie, może ma ambicje - to może niech najpierw pokaże jako radna do rady miasta a już rozwaliła mnie kompletnie cenzurka moralna leminga, że kocha męża i go nie zdradza. Pomyliło się widać moherowemu lemingowi, że wybory na burmistrza to nie konkurs na diakonnicę.
          • annsiudzinska Re: kupa już na starcie...... 20.10.14, 14:28
            Witam... Jako że sprawa dotyczy bezpośrednio mojej osoby to i osobiście odniosę się do niej. Faktem jest, że zdarzyło się coś, co się zdarzyć nie powinno. Pozostawiona "niespodzianka" powinna zostać z drogi usunięta. Przez nieuwagę, nie przez złą wolę stało się jak się stało. Koń pozostawił po sobie ślady w kilku miejscach w Chełmnie - wszystkie poza tą o której mowa, zostały usunięte. Moja wina i nie ma nad czym dyskutować. Natomiast nie chodzi w kampanii wyborczej o jedną, czy drugą "kupę", tylko o działania. Pomijam przepisy dotyczące czyszczenia odchodów po koniach - tu miasta związane z historią powinny mieć własne rozwiązania w tym zakresie bo i koni w Chełmnie powinno być więcej... Ale to takie a propos...
            A czy moja prezentacja była efekciarska? Cóż, nie wydałam pieniędzy na spoty, filmiki, gadżety... Chcę dotrzeć do ludzi i z nimi rozmawiać. Wiarygodnie, po swojemu - odnosząc się do tradycji i historii, pokazując to, kim jestem na co dzień. Nie unikając trudnych tematów - nawet owej kupy, która faktycznie pozostawiła niezbyt przyjemny wyraz. Ale mam nadzieję, że ci, którzy byli na Starówce i chcieli ze mną rozmawiać, ci, którzy wysłuchali zobaczyli, że w mojej kampanii nie chodzi ani o "efekciarstwo" tylko o konkret. Przed nami debaty, spotkania - mam nadzieję, że owa "kupa" nie zasłoni państwa oczu przed realnymi problemami i realnymi szansami.
            Pozdrawiam, Anna Siudzińska
            • Gość: ktr Re: kupa już na starcie...... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.14, 15:24
              Pani Aniu,
              może Pani rozwinąć wątek przepisów dotyczących czyszczenia odchodów po koniach ? To bardzo ciekawe. Proszę nie pomijać tego wątku.
              • annsiudzinska Re: kupa już na starcie...... 20.10.14, 15:47
                Kwestie sprzątania po koniach to odrębny wątek i nie będę go tutaj zanadto rozwijać. Słusznym jest, że jak po każdym innym zwierzęciu, należy i po koniu sprzątać. Dotyczy to zarówno koni prywatnych, jak i np. policyjnych czy tez należących do straży miejskiej. Myślę jednak nad rozwiązaniem, które zmieniłoby nieco wizerunek miasta Chełmna poprzez powstanie np. okazjonalnych patroli konnych a tutaj kwestie sprzątania po zwierzętach powinny być nieco inaczej rozwiązane. Inna kwestia - związana ogólnie ze sprzątaniem po pupilach... Mamy podatki od posiadania psów - z tego, co pamiętam jest to kwota ok 55 zł za każdego posiadanego pupila. Czy nie można tych środków przeznaczyć na dbałość o czystość dróg i chodników na terenie miasta - ograniczając się choćby do terenu Starówki - miejsca gdzie najczęściej pojawiają się (powinni być) turyści? Jest wiele pięknych miast w Europie, gdzie właśnie tak rozwiązuje się te problemy.Tam liczy się koszt - interwencji odpowiedników naszej straży miejskiej, nadzoru i... organizuje służby oczyszczania np starówki, które dbają o to aby w mieście nie było niespodzianek. Ale to kwestia do rozmów niekoniecznie na tym forum.
                • Gość: ktr Re: kupa już na starcie...... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.14, 16:25
                  Czyli przy takim rozwiązaniu można by za przeproszeniem "psami sr..." na starówce do woli bo służby opłacane z podatku właścicieli czworonogów (również tych z peryferii miasta) sprzątałyby ekskrementy ? Również w weekendy ?
                  Ciekawa propozycja !
                • annsiudzinska Re: kupa już na starcie...... 20.10.14, 17:03
                  Myślę, że należy ufać w kulturę mieszkańców Chełmna oraz ich Gości. Jestem pewna, że zdecydowana większość Chełmnian to ludzie kulturalni. Nie jestem zwolenniczką regulowania wszystkiego nakazami i zakazami. Większe zaufanie do mieszkańców zaprocentuje większym ich zaangażowaniem. Budujmy naszą małą ojczyznę na wzajemnym szacunku i wspomnianym zaufaniu i nie na systemie zakazów i nakazów. W pewnych europejskich miastach sprawa rozwiązana jest tak - nie ma kar za nieposprzątanie po psie (bo jaka tu egzekucja skoro trzeba kogoś złapać na gorącym uczynku a wydawanie pieniędzy miasta na takie zadania, dajmy na to, straży miejskiej to chyba nierozważny wydatek) ale jest budowane poczucie odpowiedzialności. Są ogólnodostępne woreczki na zwierzęce odchody a obok nich pojemniki do których wrzucane są owe "niespodzianki". Ludzie wiedzą, że wstydem jest pozostawić psie odchody na chodniku. Jeżeli właściciele czworonogów płacą podatki to niech z nich będzie stworzony system dbałości o czystość - owe woreczki, pojemniki (dostępne ogólnie a nie tylko po zakupieniu w kiosku) oraz właściwa dbałość czystość Starego Miasta - bo to ono jest wizytówką Chełmna i jego mieszkańców.
                  • Gość: ktr Re: kupa już na starcie...... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.10.14, 17:12
                    Czy zna Pani przykłady miast w Polsce gdzie takie rozwiązanie się sprawdziło ?
                  • mycch Re: kupa już na starcie...... 20.10.14, 23:04
                    Pani Anno, wije się Pani i pląsa, by nie powiedzieć na głos jednej rzeczy bardzo oczywistej. Nie trzeba aż tylu słów, nie trzeba wymyślać regulacji dla koni, bo sprawa jest prosta (jak zwykle), a stawianie "kwestii sprzątania po koniach" jako odrębnego wątku, to już lekka śmieszność.
                    Każdy właściciel, który swoje zwierzę zechce oprowadzać po terenach miasta jest zobowiązany do przestrzegania Regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie Gminy Miasto Chełmno. Każdy zobowiązany jest do sprzątania po swoim pupilu - i nie ważne czy pupilem będzie kot-dachowiec, kundel z chłopskim rodowodem czy koń spod tyłka szlachcica. Stosowne regulacje, o które tak by Pani chciała zabiegać znajdują się już w §30 pkt.1 w/w regulaminu. Gdyby raczyła Pani skorzystać z kruczka, że koń to nie zwierzę domowe, to jest jeszcze na dokładkę §35, który stawia kropkę nad i.

Niestety, zamiast uciąć sprawę krótkim przepraszam postanowiła Pani wynaleźć koło i brnąć w świat z bajek:

> Jeżeli właściciele czworonogów płacą podatki to niech
                    > z nich będzie stworzony system dbałości o czystość - owe woreczki, pojemniki
                    > (dostępne ogólnie a nie tylko po zakupieniu w kiosku) oraz właściwa dbałość
                    > czystość Starego Miasta - bo to ono jest wizytówką Chełmna i jego mieszkańców.

Nie jestem pewien, ale pakiety sanitarne są dostępne w urzędzie (dla koni raczej nie ;) ) i nie kosztują fortunę. Na pewno nie są warte wstydu.
                    Rozumiem, że właściciele koni płacić będą proporcjonalnie do wagi końskich bobów?

Co do pokładania ufności w kulturę mieszkańców... Proszę zejść na ziemię. Kampania wyborcza kampanią, ale ona minie i po co sobie psuć samopoczucie podczas późniejszego patrzenia w lustro?
                    • annsiudzinska Re: kupa już na starcie...... 21.10.14, 18:00
                      Naprawdę kwestia końskiej kupy nie jest najważniejsza dla Miasta i te już dość obszernie poruszyłam. Nie powinno się tak zdarzyć, to co pozostało nie powinno pozostać. Sprawa jasna i nie poddawana dyskusji.
                      Kwestię sprzątania po zwierzętach poruszyłam na prośbę jednego z forumowiczów.
                      Ale skoro wątek aż tak ciekawy to... Czy skoro woreczki są do odbioru w urzędzie to oznacza, że w niedzielę o 21 może tam turysta, który akurat przebywa z pupilem w przyjaznym mu mieście Chełmnie, podejść i otrzyma ów woreczek? Tego nie wiedziałam - to nowatorskie rozwiązanie :) Rozumiem, że oznaczone jest miejsce gdzie owe woreczki są dostępne? (czy może to sekret dla mieszkańców - w sumie może słusznie - skoro miasto turystów nie potrzebuje...) Takie nowatorskie rozwiązanie pewnie pocieszyłoby i Gdańsk i Olsztyn, gdzie jednak są zarówno dystrybutory z bezpłatnymi woreczkami jak i pojemniki na odchody. Co więcej - warto porozmawiać z mieszkańcami niektórych polskich miast, w których owo zaufanie - tak tu poddane krytyce - jednak zadziałało. Sprzątać po zwierzętach należy - bez względu na regulaminy, ograniczenia i kary. Jeśli jednak chcemy dbać o czystość w mieście - nie działajmy jedynie systemem zakazów ale też umożliwmy mieszkańcom i turystom sprzątanie po swoich pupilach.
    • Gość: h Re: kupa już na starcie...... IP: *.tvgawex.pl 20.10.14, 15:00
      chyba okazałeś się największą kupą i to nie końską .......................
      • Gość: sparks77 Re: kupa już na starcie...... IP: *.tvgawex.pl 20.10.14, 18:43
        Jeszcze nie wiem za kim będę głosował ale widzę że tylko jeden z kandydatów miał odwagę odpisać na posty które tu piszecie więc widać że Pani Anna ma odwagę i czyta forum więc może drodzy forumowicze warto rozpocząć bardziej merytoryczną rozmowę z kandydatką niż o końskie kupie .
    • Gość: pisowiec Re: kupa już na starcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 19:05
      Co tam jedna kupa...Panie Kędzierski na koń...razem z żoną.
      • Gość: :) Re: kupa już na starcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.14, 19:24
        Wiśta wio, łatwo powiedzieć, ale jazda konna to nie tylko wleźć na konia i krzyknąć wio.
        To wymaga odwagi i współpracy, w tym wypadku z koniem.
        A tu ani odwagi ani umiejętności współpracy.
        • Gość: olo Re: kupa już na starcie...... IP: 89.231.148.* 21.10.14, 06:29
          jak czytam te wszystkie zajadłe wpisy kilku osób ... to na złość oddam głos na kędziere :) ... chodź miałem inne plany, ale co tam. Nie dam żmijom satysfakcji.
          • Gość: emil Re: kupa już na starcie...... IP: *.chelmno.mm.pl 21.10.14, 07:05
            Sprawa jest prosta: nabrudzilas to posprzataj. I niewazne czy jestes chlopem, dama, staruszka czy kandydatka na burmistrza. Tworzenie przywilejow juz na starcie ?...
            Co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie?...
            I to w tak drobnej sprawie? Coz, mojego glosu pani nie ma.
            • Gość: po kupy do kupy... Re: kupa już na starcie...... IP: *.tvgawex.pl 21.10.14, 11:10
              dla tych którzy zniesmaczeni są kupą konia kandydatki Pis informuję iż usunę w dogodnym dniu wszystkie kupy jakie znajdę w obrębie rynku i Grudziądzkiej tak dla zasady ,bo kupy trzeba usuwać !!!a te od osobników na dwóch nogach są najbardziej baaaardzo uciążliwe !!! a to zróbmy w dniu wyborów razem z ich właścicielami...
            • annsiudzinska Re: kupa już na starcie...... 21.10.14, 16:51
              A kto mówi o przywilejach? Jasno napisałam, że należy sprzątać po swoich pupilach. I to bez względu na to o jakich mowa. Napisałam też, że przytaczana sytuacja miejsca mieć nie powinna.
              Podałam jedynie, w kontekście nie owej kupy lecz ogólnie problemu porządku w miastach) przykład miast, w których stosuje się pewne rozwiązania zapobiegające niesmakowi gdy - lub nieświadomie (jak tu w przypadku jednej z wielu a jedynej nie posprzątanej "kupy") lub, co gorsza, świadomie (a nóż widelec straż miejska nie zauważyła, przecież mając ważniejsze rzeczy do do robienia niż śledzenie psów i kotków). Sprawa jasna i o przywilejach mowy być nie może.
              Natomiast - gdyby owa kupa była jedynym problemem i najważniejszym tematem w kontekście wyboru nowego burmistrza to uważam, że Chełmno byłoby najszczęśliwszym miastem w Polsce...
              • Gość: ktr Re: kupa już na starcie...... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.10.14, 16:58
                Pani Anno, napisała Pani powyżej, że podała Pani przykład miast. Szkopuł w tym, że właśnie Pani nie podała o co prosiłem.
                Może jednak jakieś przykłady miast gdzie działają podane przez Panią bardzo ciekawe rozwiązania ?
                • annsiudzinska Re: kupa już na starcie...... 21.10.14, 17:36
                  Faktycznie - umknął mi Pana komentarz... Jeśli chodzi o rozwiązanie jakie proponuję - nie musi ono być identyczne jak w innych miastach Polski czy innych krajów Europy. Możemy tu być nowatorscy.
                  Ale.. na przykład w Gdańsku i Olsztynie można znaleźć wspomniane przeze mnie dystrybutory z bezpłatnymi woreczkami na psie odchody. W Zamościu - ostro egzekwuje się przepisy dotyczące konieczności sprzątania po swoich pupilach ale, z tego co pamiętam, w zamian za to właściciele psów nie płacą od swych zwierząt opłat (pojawił się pomysł wprowadzenia opłat w zamian za które miała być powołana służb oczyszczania miasta ale wątpię aby ten pomysł był realizowany). I w końcu Toruń - tu powstał park zabaw dla psów - bezpiecznie, z dala od dziecięcych piaskownic, wyposażony w dystrybutory do woreczków oraz psie "toalety". Może więc warto skorzystać z któregoś ze wspomnianych rozwiązań i środki z opłat od czworonogów przeznaczyć na zabezpieczenie - szczególnie wizytówki Chełmna zarówno owymi dystrybutorami z woreczkami na psie odchody oraz kosze na nie... Mamy ponoć w mieście osoby, które sprzątają miasto, mamy odkurzacz do sprzątania psich kup - poczynione zostały w tym kierunku pewne kroki ale.. To nadal zbyt mało bo ... widać efekty tego na ulicach i uliczkach. Warto aby ludzie sami czuli, że powinni po swoich psach sprzątać i aby mieli też taką możliwość (wiadomo, że dla niektórych mieszkańców i 50 groszy wydanych każdorazowo na woreczek to dużo). Może warto więc pomyśleć też o edukacji, może o powstaniu psiego parku w mieście, może o innych rozwiązaniach.
                  Pomysłów i rozwiązań jest dużo - należy je właściwie dobrać, opracować, policzyć koszty i ... działać...
                  • Gość: vip Re: kupa już na starcie...... IP: *.chelmno.mm.pl 21.10.14, 20:09
                    Jestem pod wrażeniem Pani szczegółowego dywagowania nad psimi czy końskimi kupami i przez pryzmat analitycznego podejścia do nich / brakuje jeszcze analizy ich treści/ , próbuje Pani zasugerować jaka to jest co najmniej europejska / pomyliła Pani partię , z której startuje , bo PiS kojarzy się raczej z zaściankowością i zamordyzmem / . Problem z Panią, jako kandydatką - powiedzmy na burmistrza - polega na tym, że nie jest Pani osobą w mieście znaną, pojawiła się jak meteoryt wrzucony na obce pole, nie wiadomo co Pani ma do zaoferowania temu mocno doświadczonemu przez przypadkowe post nauczycielskie władze miastu, Pani stwierdzenia wytrychy, że wszystko wybuchnie na jakichś zebraniach są po prostu stereotypową naiwnością. Może Pani na tych zebraniach na które przychodzą nieliczni - głównie PiSowskie lemingi i mohery, patrząc na stronnictwo z którego Pani startuje - osiągnąć efekt jak meteoryt nad Czelabińskiem - dużo huku i zniszczeń głównie przypadkowych - no i efekt propagandowy , że coś się pojawiło. Teraz są inne formy przekazu i kontaktu z wyborcami - nawet w tak starzejącym się mieście jak Chełmno- gdzie można w sposób syntetyczny ale wyczerpujący zaprezentować własne spojrzenie ale nie na kupy lecz autentyczne bolączki mieszkańców tego miasta, sposoby pozyskania inwestorów kreujących miejsca pracy, usprawnienia armii urzędniczej, wreszcie zaoferowania czegoś młodym, żeby poza szlifowaniem nierównych chodników wzorem czerwonych nosów, mogli gdzieś kulturalnie spędzić wolny czas, by zobaczyli i na tym polu sens związania się z tym miastem.Na razie Pani aktywność ogranicza do zapowiedzi i odpowiedzi na tematy mniej niż marginalne. Jeśli Panią satysfakcjonuje miejsce na liście kandydatów na burmistrza i ostatnie miejsce w tabeli po wyborach, to droga przez Panią wybrana to na pewno gwarantuje.
                    • annsiudzinska Re: kupa już na starcie...... 21.10.14, 20:42
                      Jaka droga? Chodzi o to, że podjęłam rozmowę i tutaj na forum nie chowając się przed anonimowymi ludźmi, którzy (co oczywiste) często czekają na konfrontację aby móc oddać ogrom "hejtów" w moją stronę? W poniedziałek odbędzie się debata - organizowana przez "Czas Chełmna" i otwarta dla wszystkich. To tam, a na pewno nie na forum będzie czas i miejsce do rozmów o poważnych problemach miasta. Otwarcie, nie anonimowo. Jestem otwarta na spotkania nie tylko z fanami ugrupowania, które mnie popiera ale przede wszystkim z tymi, którzy chcą rozmawiać i mówić o bolączkach miasta. Jeśli Pan/Pani alias VIP ma dla mnie propozycję spotkania - zapraszam do kontaktu. Zapraszam też do śledzenia mojej strony internetowej www.siudzinska.pl oraz strony na FB. Nie znajdziecie tam Państwo fajerwerków i obietnic typu "zmniejszę liczbę bezrobotnych" bo to proces do którego trzeba dotrzeć konkretnym działaniem. Myślę, że jest to właściwy czas i miejsce aby coś zmienić. Oczywiście - jestem tu osobą nie znaną. Nie mam układów, znajomości, itp. Ale mam lata doświadczenia w ciężkiej pracy i mam nadzieję, że to doświadczenie i umiejętności zostaną dostrzeżone. Pozdrawiam
                      • Gość: do kandydatki Re: kupa już na starcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.14, 21:35
                        Co łączy Panią z naszym miastem?
                        • Gość: komentator Re: kupa już na starcie...... IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.14, 10:29
                          zabawne jest to podkreślanie bezpartyjności w kontekście kandydowania z partii politycznej :)
                          doświadczenia, jak rozumiem, w działalności samorządowej też kompletnie żadnego
                          więc - chyba za wysokie progi... może by zacząć od radnego
                          i poprawić błędy na stronie internetowej, a zwłaszcza facebookowej, bo od kandydata na burmistrza oczekiwać należałoby znajomości języka polskiego
                          • Gość: emil Re: kupa już na starcie...... IP: *.chelmno.mm.pl 22.10.14, 11:17
                            Dajcie kobiecie juz spokoj. Ciagle wypisujecie " byle nie Kedzierski, kazdy bedzie lepszy od niego !" a jak w koncu pojawia sie swieze nazwisko, osoba z odwaga, ktora odpowiada na te wszystkie hejty to co ? Kpina. Albo odsylanie do rady, jakby tam sami madrzy siedzieli.
                            Dajcie szanse. Idzcie na spotkanie. Zapytajcie.
                            • Gość: :| Re: kupa już na starcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.14, 11:35
                              To są wybory samorządowe. Kandydatka spadła jak meteor. Kto słyszał o tej pani do tej pory w Chełmnie. Kędzierski pokazał, co pokazał i wystarczy. Jeśli już wybierać to spośród tych, których znamy. Nie mamy sytuacji - na bezrybiu...
                              Jeśli mamy się sami rządzić, to wybierajmy spośród nas samych. Nas stąd i nas znanych nam.
                              Koń jako atrybut? Szlachta? Przebieranki? Rekonstrukcje?

• Gość: krzyzak55 Re: kupa już na starcie...... IP: *.tvgawex.pl 22.10.14, 12:42
                                wystarczy w CCH zrobić audyt we wszystkich urzędach taki formalny urzędowy i taki społeczny w ramach pełnionych funkcji przez nowych radnych obejmujący cały zakres działalności !!!bo te rządy muszą wyjaśnić pewne kwestie , głupcem byłby ten obejmując funkcje nie rozliczając poprzedników i biorąc na siebie odpowiedzialność wstecz , rzućcie na stół swoje życiorysy " urodzeni na rynku " , pani Aniu w większości Ci co się zowią miejscowymi niedawno na Klamrach tabakę pielili i tak dalej, i proszę się nie martwić zakładając że zagłosują na panią Ci co pochodzą ze wsi lub innych miast to wygra pani z wynikiem 90% na swoją korzyść i tu apel do wyborców Ci rodowici i nie !!! CHEŁMNO NOWE !!! INNE !!! LEPSZE !!! z Panią - !!!PRZYWRÓCIMY TEMU MIASTU PRESTIŻ I ZNACZENIE JAK ZA CZASÓW JEGO NAJLEPSZEJ ŚWIETNOŚCI !!! NIE PANI SAMA ALE MY RAZEM Z PANIĄ !!! mieszkańcy Ci z Rybieńca Klamer,Brzozowa, itd, oraz Ci rodowici co im dobro miasta najbliższe sercu ,
                                dedykuję wszystkim fragmenty mojego wiersza "MOJE CHEŁMNO ":
                                '.....................................................................................
                                KTO WYBRAŁ DLA CIEBIE TO MIEJSCE WYSOKIE ?
                                NA DZIEWIĘCIU WZGÓRZACH Z WIDOKIEM NA WISŁĘ I TAK BLISKO NIEBA ?
                                JAK WIELKĄ MIŁOŚCIĄ POKOCHAĆ CIĘ MUSIAŁ
                                BO BEZ TEGO W ŻYCIU NIC ZROBIĆ SIĘ NIE DA
                                ....................................................................
                                MARYJO BOLESNA KRÓLOWO I PANI
                                Z BRAMY GRUBIŃSKIEJ BŁOGOSŁAW !!!!
                                ZACHOWAJ TO MIASTO NA WIEKI DLA DZIECI NASZYCH ZOSTAW!!!
                                ....................................................................
                                fragm. G.T.
                                • Gość: . Re: kupa już na starcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.14, 14:02
                                  Prezes będzie dumny.
                                  ...a niby bezpartyjna.
                              • Gość: do gościa... Re: kupa już na starcie...... IP: *.tvgawex.pl 22.10.14, 14:00
                                drogi Gościu piszesz iż miejscowych rodowitych dostatek ....i znają problemy i potrzeby mieszkańców , tak jak wcześniej napisano tacy oni miejscowi jak .... i tu nie dokończę choć co niektórzy będą szansę mieli bo po wyborach zaproponuję kampanię na rzecz likwidacji gminy Chełmno i włączenia jej w granice miasta ,opcje trzy w całości ,częściowe- Grubno szkoła i prawa strona obwodnicy ,Klamry os. domków , prawa str.od ronda Starogród Dolny co wy na to?
                                i do tych "miejscowych" zapytajcie obecnego burmistrza z jakich rur mieszkańcy piją wodę ? co zrobił by stare azbestowe zniknęły !!! ile jest ich jeszcze i gdzie są używane ? proszę o plan inwestycyjny dt ich wymiany , ta sprawa dotyczy też poprzedniego burmistrza radnych , i obecnych kandydatów " tych miejscowych !!! pani Aniu niech przygotują stosowne dokumenty !!!pokażą programy i odniesienie się do tej sytuacji , karygodnej sytuacji ...dt bezpieczeństwa naszego miasta , wiem że i przeszli radni mają to na pewno w swoich programach ...
                                • Gość: koń Re: kupa już na starcie...... IP: *.tvgawex.pl 22.10.14, 20:27
                                  I tak oto konska kupa przesłoniła kampanię wyborczą na burmistrza miasta dała temat do dyskusji forumowiczom oraz niskolotnym dziennikarzom gazet ha ha
    • Gość: klakier Re: kupa już na starcie...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.14, 11:04
      Chyba nikt nie bierze na poważnie tej kandydatki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka