IP: *.dynamic.mm.pl 01.11.16, 01:26
Witam państwa! Powiedzcie mi czy jak mam długi w Polsce a od 5 lat pracuje i mieszkam za granica od 3 jestem tam obywatelem, to czy zakładając tam konto bankowe może dopaść mnie komornik z Polski??? Tzn może mi wejsc na konto zagraniczne?
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Długi IP: *.dynamic.mm.pl 01.11.16, 07:51
      Jeżeli jesteś w kraju UE, to może.
      • Gość: Ja Re: Długi IP: 171.25.230.* 01.11.16, 10:38
        Oczywiście że może wejść komornik.
    • jzwol Re: Długi 03.07.17, 14:57
      UWAGA! Likwidacja wszystkich długów w Polsce, prowadzona przez kancelarię bez konieczności wizyty w kraju. Proszę o maila zwolinskajoannaa@gmail.com
    • Gość: Anglia Re: Długi IP: *.play-internet.pl 03.07.17, 19:36
      Tak
    • Gość: asss Re: Długi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.17, 20:34
      nie koniecznie, pewnie sie juz przedawniły , jesli to nie sądowe to po 3 latach, poza tym komornicy nie wystepują o europejskie nakazy bo to kosztuje
    • Gość: mmmmm Re: Długi IP: 62.29.134.* 08.07.17, 19:59
      w UK raczej nie może, jak mój komornik sie dowiedział że wtedy mieszkałem w UK to obniżył mi dług o połowe, byle bym tylko zapłacił. Tam mają inne procedury prawne i nawet jeśli wisisz pieniądze gdzieś tam to nie takie łatwe jak PL, żeby zabrali Ci pieniądze z konta. Tam komornik nie jest bogiem tak jak tutaj. Co do innych państw to nie wiem, ale tam na pewno też mają inne przepisy jak w PL
      • Gość: gość Re: Długi IP: *.dynamic.mm.pl 08.07.17, 23:51
        Człowiek honorowy długi zawsze oddaje. Ale może się mylę.

Ale w tym kraju wszystko jest możliwe, nawet szukanie info na forach, jak drugi raz orżnąć wierzyciela.
        • Gość: ciekawa. Re: Długi IP: *.dynamic.mm.pl 09.07.17, 11:39
          A kto kogo chce orżnąć ? Ludzie wyjeżdżają po to by zarobić i oddać, post jest z zeszłego roku, dług oddane.
        • Gość: mmmm Re: Długi IP: 62.29.134.* 13.07.17, 21:42
          O ile wierzyciel nie chce orżnąć dłużnika. To są gnoje, miałem kiedyś sytuacje, że byłem dłużnikiem firmy Get back, oni wynajęli komornika, który obniżył mi dług prawie o połowe, a ja go zapłaciłem (i tak to było znacznie więcej niż pierwotnie byłem winien, po prostu get back naliczył mi 3 tys jakiś dziwnych kosztów) i mam na to dokument od komornika. Po ok roku firma get back zaczeła mi przysyłać, że jestem im winien prawe 2 tys, jak im zadzwoniłem i powiedziełem, że dług jest zapłacony to później dzwonili mi codziennie o 7 że mam im przefaksować (nie mailem) na to papiery (jak by powinno mnie obchodzić to, że oni nie dogadali się z komornikiem, którego sami wynajęli). Przefaksowałem im te papiery dlą świętego spokoju i cisza. Po pół roku zaczęli mi przysyłać znowu, że jestem im winny te pieniądze.. Chcą mnie po prostu orżnąć, licząc, że nie pilnuje papierów, albo, że nie wiem komu co jestem winien. Dla mnie to próba wyłudzenia. Uważam, że dług, który się samemu pożyczyło powinno się oddać, ale są różne dziwne rozwiązania prawne służące temu by okraść bezbronnych ludzi, których nie stać na prawników, by się bronić. Doszedłem do wniosku iż relacja z firmami windykacyjnymi są takie, że albo sie je dyma, albo jest sie przez nie dymanym.
    • Gość: das Re: Długi IP: *.tvgawex.pl 13.07.17, 22:48
      ...DŁUGI SIĘ SPŁACA...wszystko w temacie....
      • Gość: ciekawa. Re: Długi IP: *.dynamic.mm.pl 14.07.17, 20:36
        A ktos tu ku... napisał, że nie spałacam? Jeżeli chce wiedziec czy mi komornik wejdzie na zagraniczne konto to chce wiedzieć, a nie żeby się migać, niektórzy chełminiacy tacy mądrzy innych pouczają a pewnie sami w długach toną bo ich nie spłacają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka