Dodaj do ulubionych

Awans zawodowy?!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.06, 23:01
Słyszałam dzisiaj w dyskusji na imprezie, że znieśli tzw. awans zawodowy.
Sami nauczyciele śmieją się z tych fikcyjnych śmieci. Może ja nie będę
musiała tak oszukiwać. W mojej szkole w centrum miasta w pokoju nauczycielskim
mówi się tylko o kasie. Czy w szkole liczy się jeszcze człowiek? Muszę
spotykać się w tym gronie. Imprezka świetna, ale nauczyciele bez morale.
Ratunku- wakacje!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ziom Re: Awans zawodowy?! IP: 80.51.206.* 06.03.06, 10:08
      Widać że nowy nauczyciel popracujesz troche tez bedziesz myslec o forsie!!!...
      • Gość: : ) Re: Awans zawodowy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:09
        No cóż. Nauczyciel ( praca w oświacie) to bardzo drogie hobby - zarobki mizerne
        a cały czas trzeba sie dokształcać.
    • Gość: m Re: Awans zawodowy?! IP: 81.* / 81.210.32.* 06.03.06, 21:16
      Strasznie żenujący tem Twój post, droga Misiu. Jeśli tacy są młodzi
      nauczyciele, to szkoda słów.
      • Gość: gość 2 Re: Awans zawodowy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 23:53
        To na pewno nie jest żenujący post. Żenująca jest raczej Twoja odpowiedź. Misia
        prawdopodobnie jest jeszcze młoda i dlatego dostrzega to, czego inni nie
        dostrzegają lub nie chcą zauważać.
        • Gość: misiek Re: Awans zawodowy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 18:29
          do Gościa 2- dzięki człowieku - Ty to jesteś Gość! Ale co z tym awansem...
          myślę, że nie jest potrzebny. Przecież w porównaniu z ludżmi ciężkiej pracy
          to grono pedagogów nie musi narzekać na pensje. Niech się kształcą bez
          śmiesznego "awansu"@ W szkole widać, że czerwona nomenklatura jest ustawiona, a
          nowi nauczyciele czekają aż staruchy opuszczą te swoje ciepłe posadki- wtedy
          może coś się zmieni i wróci szacunek i autorytet nauczyciela.
    • Gość: nauczyciel Re: Awans zawodowy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.06, 09:33
      mysle ze nie nalezy poruszac kolejnego watku dotyczacego nauczycieli,ich
      pensji,pracy itp. to juz bylo i dobrze sie nie skonczylo. prosze tylko o jedno -
      jesli ktos nie jest nauczycielem i nie wie jaka to jest praca,a tylko
      obserwuje z zewnatrz,to niech sie nie wypowiada,bo nie ma o tym zielonego
      pojecia.
      • Gość: też nauczyciel Re: Awans zawodowy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 22:20
        zgadzam się z Tobą nauczycielu ziomalu- jednak zauważ, że w klimacie szkoły
        nie rozmawiamy o tym ze sobą i na wiele istotnych tematów& Mijamy się. Myślimy
        podobnie, a nie możemy tego wyrazić! Otwórzmy się na forum - anonimowo,
        a jednak kreatywnie# jestem za Misią... masz szansę, by Twoje dzieciaki, które
        uczysz opowiadały kiedyś o Tobie swoim dzieciom& " fikcyjny awans zawodowy" jest
        dla niedowartościowanych pedagogów- tak uważam?!
        • Gość: nauczyciel Re: Awans zawodowy?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 09:08
          powiem tak, w swojej pracy staram sie,aby zmienic "stary" schamat lekcji,do
          ktorej jestem przyzwyczajony z czasow swojej edukacji,zauwazam,ze podejscie do
          uczniow jest najwazniejsze, lekcja moze wygladac bardzo ciekawie,jesli
          pozwolimy sie uczniom otworzyc,wygadac,przedstawic ich zdanie,a nie tylko kazac
          cos czytac,wkuwac,przepisywac itp. co do awansu,sami wiemy jaka jest
          prawda,kazdy chce go robic,bo gwarantuje Ci to pewien komfort,jaki - wiadomo.
          ale czy trzeba to robic za wszelka cene,jak co niektorzy ? tu juz duzo zalezy
          od danego czlowieka. czy go zniesc ? to juz decyzje na wyzszym szczeblu, ktore
          na nas spadna albo nie.
    • Gość: nauczyciel Re: Awans zawodowy?! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 18:39
      więc jest szansa, że zniosą ten awans??
    • Gość: m Re: Awans zawodowy?! IP: 81.* / 81.210.32.* 10.03.06, 18:55
      A co rozumiecie pod pojęciem "znieść awans zawodowy"? Awans zawodowy w pewnym
      sensie zawsze istniał i myślę, że będzie istniał nadal. moim zdaniem nie jest
      to wcale zbyt trudna rzecz - skompletować teczkę z wykonanej pracy i zdać
      egzamin przed komisją. I nie rozumiem dlaczego pojawia się tutaj
      stwierdzenie "fikcyjny" odnośnie awansu?
      • Gość: nauczyciel Re: Awans zawodowy?! IP: 80.51.206.* 16.03.06, 20:37
        Awans zawodowy to czysta fikcja!! Poza tym okreslenie "awans" kojarzy się z
        podwyżką, a takowej nie odczuwa się, pracując w szkole. Jezeli 200 zł więcej do
        pensji mozna nazwac awansem, to ja to pieprzę!
        • Gość: n-l Re: Awans zawodowy?! IP: 80.51.206.* 16.03.06, 20:40
          Śmieszy mnie ten tzw. awanas. Niestety, nauczyciele zrobiliby wszystko dla
          dodatkowych paru złotych. Szkoda tylko, że preparując TECZKĘ (ohydne słowo)stają
          się bardzo smieszni, wręcz załośni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka