Gość: emigrant IP: 89.127.168.* 09.08.08, 20:56 wyjechalismy 3 lata temu za praca i jest nam przykro ze nazywaja nas szczurami albo nieudacznikami a my chcielismy tylko lepiej zyc czy wy tak samo o nas myslicie ?????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: olo Re: co sadzicie o emigrentach IP: 89.127.168.* 09.08.08, 21:54 ja tak nie sadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opel Re: co sadzicie o emigrentach IP: 89.127.168.* 09.08.08, 22:40 olej wszystko w polsce 0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qzim Re: co sadzicie o emigrentach IP: *.icpnet.pl 10.08.08, 00:25 zwykla zazdrosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arteq Re: co sadzicie o emigrentach IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.08, 01:30 wcale nie, doceniam ludzi, którzy byli zdolni poświęcić wszystko co mieli tutaj żeby poszukać lepszego życia. A te określenia typu "szczury" to tylko zwykła polska zawiść i zazdrość:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: co sadzicie o emigrentach IP: 89.231.148.* 10.08.08, 07:13 Nie przejmuj się ,sadzę,że to zazdrość,że wyjechałeś a nie każdy zdobył się na taką decyzję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: co sadzicie o emigrentach IP: 89.127.168.* 10.08.08, 09:55 moze macie racje ze to zawisc i zazdrosc ale tu tez trzeba pracowac zadarmo nic nie ma tylko tyle ze wiesz za co pracujesz i nie trzeba sie martwic ze nie starczy do pierwszego tylko to jest przykre ze znajomi a nawet i rodzina dadza ci to odczuc czasami to nie chce sie nawet jechac do polski na urlop dzieki za pozytywne opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benio Re: co sadzicie o emigrentach IP: 89.127.168.* 10.08.08, 15:59 ja uwazam ze to odwazni ludzie co wyjechali jesli mial bym taka okazje sam bym wyjechal tylko nie mam nikogo za granica a tu mam prace ale powazam tych co wyjechali i nie zwracajcie uwagi na tych co krzywo na was patrza pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Re: co sadzicie o emigrentach IP: 92.8.223.* 10.08.08, 18:56 Hej, my też wyjechaliśmy 3 lata temu mamy dobre pracę i wcale nie zamierzamy wracać do Pl. Popieram zdanie poprzedników. To zwykła ZAZDROść. A po co męczyć się w Pl?? Sa ludzie którzy ukończyli studia i pracują za 800 zł i co z tego życia mają?? Dlatego gł. wypowiedzi płyną od takich ludzi którzy nic w życiu nie osięgnęli!! Nie przejmujcie się innymi opiniami. Osiągnelliście już wiele podejmując samą decyzję o wyjeździe . Pozdrawiam, powodzenia i spełnienie wszystkich marzeń bo tam można je spełniać ;) pa pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do juli Re: co sadzicie o emigrentach IP: 89.127.168.* 10.08.08, 19:22 dzieki julia wszystko co napisalas to prawda . my tez mamy dobra prace i nie zalujemy ani jednego dnia ze wyjechalismy a ludzie gadali i gadac beda pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosowiak Re: co sadzicie o emigrentach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 11:50 już się nie opłaca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: co sadzicie o emigrentach IP: *.mia.three.co.uk 09.09.08, 17:26 jest coraz trudniej, ale tylko dla tych, ktorzy wyjachali zalapali prace i tkwia w jednym miejscu, opowiem wam moja historie troche nudna troszke pouczajaca chelmno 2005 ciezko kupic nawet paczke papierosow chelmno poczatek 2006 szukanie pracy jest beznadziejnie londyn 2006 pierwsza praca 4funty na godzine minimum z minimum ale jest i tak lepiej niz w PL londyn 2007 zmiana kolejnej pracy za kazdym razem powodem jest lepsze wynagrodzenie londyn 2008 wlasna dzialalnosc cos o czym w cch moglbym tylko pomarzyc ludzie jak mozecie jestescie zaradni macie fach w reku (nawet bez znajomosci jezyka) wyjezdzajcie z cch tu na pewno jest latwiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutejszy Re: co sadzicie o emigrentach IP: 80.51.140.* 09.09.08, 20:34 Niestety czasami obraz emigracji psują pozerzy. Mieszkają w 10 na pokoju i jedyne o czym myślą to jak po roku kupić samochod ktory w angli ma wartość roweu w polsce i pokazać biedzie z podworka jak się tam żyje i snuć historie jak to zarabia się tam po 8tys euro z 7 klasami podstawowki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mch Re: co sadzicie o emigrentach IP: *.40.143.226.sub.mbb.three.co.uk 09.09.08, 23:18 stary powiedz mi kto tak teraz mieszka, moze sa jeszcze tacy ale uwierz mi oni swoje wynagrodzenie przepuszczaja juz na drugi dzien po wyplacie, wiekszosc, ktorych znam pracuje i mieszka w godnych warunkach, wynajmuja domy mieszkania, znam trzy rodziny z cch, ktore mieszkaja w uk i wszyscy mieszkaja tylko z rodzinami, uwierz mi jak ktos jest normalny, normalnie zarabia jest w stanie utrzymac siebie rodzine wynajac flat lub dom i zyc godnie, pozdrawienia z mokrego pochmurnego Londynu (to jest jedyna rzecz za ktora tesknie - ladna pogoda) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela do mch IP: 89.127.168.* 10.09.08, 12:19 super to napisales to wszystko prawda my tez mieszkamy sami ja maz i syn i nasi znajomi tez a mamy ich sporo ale zyjemy normalnie pracujemy i stac nas na wynajecie domu i znajomi to samo nikt z nich nie mieszka na kupie i nikt mi nie powie ze nie mozna tu normalnie zyc zrobic oplaty i troche odlozyc bo to co zarobisz na tydzien to tego nie przejesz a jak ktos baluje to pewnie ze nie ma a pozniej opowiada bzdury ze tu wcale nie jest tak dobrze a jak juz ktos mieszka w kilku to dopiero moze sobie pozwolic i odlozyc ale nigdy mieszkac z kims bym nie chciala pozdrawiam z mokrej irlandii Odpowiedz Link Zgłoś