Dodaj do ulubionych

co sadzicie o emigrentach

IP: 89.127.168.* 09.08.08, 20:56
wyjechalismy 3 lata temu za praca i jest nam przykro ze nazywaja nas szczurami
albo nieudacznikami a my chcielismy tylko lepiej zyc czy wy tak samo o nas
myslicie ??????
Obserwuj wątek
    • Gość: olo Re: co sadzicie o emigrentach IP: 89.127.168.* 09.08.08, 21:54
      ja tak nie sadze
      • Gość: opel Re: co sadzicie o emigrentach IP: 89.127.168.* 09.08.08, 22:40
        olej wszystko w polsce 0
        • Gość: qzim Re: co sadzicie o emigrentach IP: *.icpnet.pl 10.08.08, 00:25
          zwykla zazdrosc...
          • Gość: arteq Re: co sadzicie o emigrentach IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.08, 01:30
            wcale nie, doceniam ludzi, którzy byli zdolni poświęcić wszystko co mieli tutaj żeby poszukać lepszego życia. A te określenia typu "szczury" to tylko zwykła polska zawiść i zazdrość:P
            • Gość: ola Re: co sadzicie o emigrentach IP: 89.231.148.* 10.08.08, 07:13
              Nie przejmuj się ,sadzę,że to zazdrość,że wyjechałeś a nie każdy zdobył się na
              taką decyzję.
              • Gość: emigrant Re: co sadzicie o emigrentach IP: 89.127.168.* 10.08.08, 09:55
                moze macie racje ze to zawisc i zazdrosc ale tu tez trzeba pracowac zadarmo nic
                nie ma tylko tyle ze wiesz za co pracujesz i nie trzeba sie martwic ze nie
                starczy do pierwszego tylko to jest przykre ze znajomi a nawet i rodzina dadza
                ci to odczuc czasami to nie chce sie nawet jechac do polski na urlop dzieki za
                pozytywne opinie
    • Gość: benio Re: co sadzicie o emigrentach IP: 89.127.168.* 10.08.08, 15:59
      ja uwazam ze to odwazni ludzie co wyjechali jesli mial bym taka okazje sam bym
      wyjechal tylko nie mam nikogo za granica a tu mam prace ale powazam tych co
      wyjechali i nie zwracajcie uwagi na tych co krzywo na was patrza pozdrawiam
    • Gość: Julia Re: co sadzicie o emigrentach IP: 92.8.223.* 10.08.08, 18:56
      Hej,
      my też wyjechaliśmy 3 lata temu mamy dobre pracę i wcale nie zamierzamy wracać
      do Pl. Popieram zdanie poprzedników. To zwykła ZAZDROść. A po co męczyć się w
      Pl?? Sa ludzie którzy ukończyli studia i pracują za 800 zł i co z tego życia
      mają?? Dlatego gł. wypowiedzi płyną od takich ludzi którzy nic w życiu nie
      osięgnęli!! Nie przejmujcie się innymi opiniami. Osiągnelliście już wiele
      podejmując samą decyzję o wyjeździe . Pozdrawiam, powodzenia i spełnienie
      wszystkich marzeń bo tam można je spełniać ;) pa pa pa
      • Gość: do juli Re: co sadzicie o emigrentach IP: 89.127.168.* 10.08.08, 19:22
        dzieki julia wszystko co napisalas to prawda . my tez mamy dobra prace i nie
        zalujemy ani jednego dnia ze wyjechalismy a ludzie gadali i gadac beda pa
    • Gość: kosowiak Re: co sadzicie o emigrentach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 11:50
      już się nie opłaca
      • Gość: mch Re: co sadzicie o emigrentach IP: *.mia.three.co.uk 09.09.08, 17:26
        jest coraz trudniej, ale tylko dla tych, ktorzy wyjachali zalapali
        prace i tkwia w jednym miejscu,
        opowiem wam moja historie troche nudna troszke pouczajaca
        chelmno 2005 ciezko kupic nawet paczke papierosow
        chelmno poczatek 2006 szukanie pracy jest beznadziejnie
        londyn 2006 pierwsza praca 4funty na godzine minimum z minimum ale
        jest i tak lepiej niz w PL
        londyn 2007 zmiana kolejnej pracy za kazdym razem powodem jest
        lepsze wynagrodzenie
        londyn 2008 wlasna dzialalnosc cos o czym w cch moglbym tylko
        pomarzyc
        ludzie jak mozecie jestescie zaradni macie fach w reku (nawet bez
        znajomosci jezyka) wyjezdzajcie z cch tu na pewno jest latwiej
    • Gość: tutejszy Re: co sadzicie o emigrentach IP: 80.51.140.* 09.09.08, 20:34
      Niestety czasami obraz emigracji psują pozerzy. Mieszkają w 10 na pokoju i jedyne o czym myślą to jak po roku kupić samochod ktory w angli ma wartość roweu w polsce i pokazać biedzie z podworka jak się tam żyje i snuć historie jak to zarabia się tam po 8tys euro z 7 klasami podstawowki....
      • Gość: mch Re: co sadzicie o emigrentach IP: *.40.143.226.sub.mbb.three.co.uk 09.09.08, 23:18
        stary powiedz mi kto tak teraz mieszka, moze sa jeszcze tacy ale
        uwierz mi oni swoje wynagrodzenie przepuszczaja juz na drugi dzien
        po wyplacie, wiekszosc, ktorych znam pracuje i mieszka w godnych
        warunkach, wynajmuja domy mieszkania, znam trzy rodziny z cch, ktore
        mieszkaja w uk i wszyscy mieszkaja tylko z rodzinami, uwierz mi jak
        ktos jest normalny, normalnie zarabia jest w stanie utrzymac siebie
        rodzine wynajac flat lub dom i zyc godnie,
        pozdrawienia z mokrego pochmurnego Londynu (to jest jedyna rzecz za
        ktora tesknie - ladna pogoda)
        • Gość: ela do mch IP: 89.127.168.* 10.09.08, 12:19
          super to napisales to wszystko prawda my tez mieszkamy sami ja maz i syn i nasi
          znajomi tez a mamy ich sporo ale zyjemy normalnie pracujemy i stac nas na
          wynajecie domu i znajomi to samo nikt z nich nie mieszka na kupie i nikt mi nie
          powie ze nie mozna tu normalnie zyc zrobic oplaty i troche odlozyc bo to co
          zarobisz na tydzien to tego nie przejesz a jak ktos baluje to pewnie ze nie ma a
          pozniej opowiada bzdury ze tu wcale nie jest tak dobrze a jak juz ktos mieszka w
          kilku to dopiero moze sobie pozwolic i odlozyc ale nigdy mieszkac z kims bym nie
          chciala pozdrawiam z mokrej irlandii
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka