Dodaj do ulubionych

właściciele psów

IP: *.wabrzezno.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 11:15
Chcę zaapelować do właścicieli psów że nie mieszkają sami w naszym mieście
jeżeli by tak było proszę bardzo mogą sie tytłać w odchodach swoich psów do
woli, myśle że to byłby dla nich nie problem skoro dają sobie lizać twarz
gdzie wcześniej psi język wylizywał resztki po toalecie ale to tak na
marginesie, pomiętajcie nie jesteście nikt nie ma zamiaru chodzić po
ob...nych chodnikach tylko dlatego że wy jesteście żle wychowani albo w ogóle
nie macie w sobie kultury osobistej i łamiecie prawo. Załużcie swojemu psu
kaganiec, pies niech będzie na smyczy trochę wyobraźni ktoś po prostu może
się bać i może stać sie nieszczęscie potem powie on był taki łagodny, a
osoba poszkodowana albo nieżyje albo do konca życia ma uraz psychiczny i
fizyczny. POMYŚLCIE JESTEŚCIE LUDŹMI
Oczywiście sa własciciele psów bardzo odpowiedzialni od których można się
wiele nauczyć i których bardzo cenię ,jest ich bardzo mało.
Obserwuj wątek
    • Gość: właściciel psa psie kupki IP: 80.51.54.* 05.12.03, 15:42
      Od dawna cierpliwie znosiłem wszelkie wypowiedzi nt. szkodliwości psich kupek.
      Miara jednak się już przebrała po zapoznaniu się z treścią ostatniego
      wydania ,, Czasu Chełmna" ( z 5. XII.03).)oraz wypowiedzi internauty ,,homo".
      Zaczynam odnosić wrażenie, że w naszym mieście powstało jakieś antpieskie lobby.
      Czyżby kotki, wróbelki, gołąbki i inne stworzenia nie zanieczyszczały grodu
      chełmińskiego? Dlaczego z nimi tak zaciekle nie walczycie?. Jestem za
      utrzymaniem w jak największej czystości ulic naszego miasta. Ale czy nie
      przesadzamy z częstotliwością poruszania tematu ,,psich kupek". Jako stały
      mieszkaniec miasta również przechadzam się ulicami miasta. Dotychczas jakoś nie
      zdarzyło mi się wdepnąć w psią kupkę. Może dlatego, że mam jeszcze dość dobry
      wzrok(nie noszę okularów). Czytając wypowiedzi zamieszczane na łamach
      pisma "Czas Chełmna" można odnieść wrażenie, że psie kupki są najważniejszym
      zmartwieniem mieszkańców. Jeżeli nie w każdym, to przynajmniej w co drugim
      wydaniu gazety poruszany jest problem psich kupek. Na łamy gazety bez przerwy
      wzywany jest komendant Straży Miejskiej, aby wytłumaczył się jak walczy z
      tym "najważniejszym" problemem mieszkańców Chełmna. Czy tylko za to odpowiada?.
      A czy Ci, którzy tak zaciekle podnoszą problem psich kupek, są bez winy? A
      może byśmy się tak wspólnie zastanowili, skąd w naszych miejskich parkach, na
      naszych ulicach, podwórkach bierze się tyle innych śmieci może bardziej
      kalających nasze miasto i znacznie trudniej się rozkładających. Mam na myśli,
      m.in. walające się butelki i torby plastikowe, puszki, butelki, a także
      wyrzucony, zużyty sprzęt AGD, meble, opony samochodowe, itp. Tego typu śmieci
      można spotkać nawet nad brzegiem Wisły!Jestem pewien, ze Ci tak przewrażliwieni
      na psie kupki odpowiedzą- to nie my, to oni lub inni. Tylko kto?
      Abym nie musiał ciągle czytać o psich kupkach, może zacni redaktorowie
      naszego miejskiego pisma " Czas Chełmna" porozmawiali by z pracownikami
      zatrudnionymi w ramach prac interwencyjnych i wyjaśnili, jakiego typu śmieci
      usuwają najczęściej. Czy na pewno, są to psie kupki?
      Chciałbym przy okazji zadać następujące pytania.? Ile piesków jest
      zarejestrowanych w naszym mieście? Jakiej wysokości miasto ma dochody od
      podatków płaconych przez właścicieli piesków. Na co one są przeznaczane? Mam
      nadzieję, że nie na utrzymanie straży miejskiej, którą tak się zachęca do
      wlepiania "surowych mandatów" posiadaczom czworonogów.
      Mam nadzieję, że problem psich kupek, będzie jednym z wielu, a nie jedynym
      tematem poruszanym w ramach walki o czystość miasta.

• Gość: mcbet Re: psie kupki IP: 172.28.30.* 05.12.03, 16:19
        pewnie dlatego czesto jest o JEDNYM tylko problemie "psich kup", bo nawet z
        JEDNYM problemem jakos nie mozna sobie dac rady.
        A poza tym to zapraszam na ulice Rycerska od czasu do czasu. I
        obys ''wlascicielu psa'' mial okazje wdepnac...
        Ale dobrze ze piszesz, ze jeszcze inne smieci walaja sie na ulicach. Tym tez
        ktos powinien sie zajac
        • Gość: ada Re: psie kupki IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.02.04, 16:29
          Niestety,"psie kupki" to problem w całej Polsce,uważam, że każdy właściciel
          pieska powinien po nim posprzątać.
        • Gość: redi Re: psie kupki IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:45
          rypać wszystkich właścicieli psów za nieuprzątnięcie po pieskach
          - syfiarze!!!
    • Gość: kibic Re: właściciele psów IP: *.stk.pl / 80.51.243.* 06.12.03, 22:52
      Problem "psich kupek" oraz innych smieci porzuconych byle gdzie zaczyna sie w
      zaciszu domowym. Kulturalny, dobrze wychowany czlowiek w dzisiejszej dobie,
      sprzatnie po Swoim piesku bez jakiegokolwiek wstydu bo zle by sie czul gdyby
      tego nie zrobil. Natomiast gbur nie rozumie wogole problemu i dla niego to
      wszystko jedno co wywali za drzwi Swojego "mieszkania" lub gdzie zalatwi sie
      jego luzno puszczony lagodny wilczurek.
    • Gość: CYBO Re: właściciele psów IP: 81.210.32.* 07.12.03, 22:29
      Myśle że niektórzy właściciele psów mogą sie czuc urażeni po tych ciągłych
      nagonkach,ale zrozumcie jedno ulica i chodnik to nie toaleta!Równiez lubie
      zwierzeta ale naprawde nie mam zamiaru chodzić jak po polu minowym, na
      chodnikach naprawde jest pełno psich odchodów.A pisac będziemy tak długo aż sie
      nie nauczycie sprzątac po swoich pupilach,a tak na marginesie to ten temat
      wogóle nie powinien istnieć to tylko zalezy od kultury osobistej
      człowieka,chyba że ktoś jej nie posiada, ale to juz zupełnie inna sprawa.
      • Gość: wkurzony Re: właściciele psów IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 21.02.04, 15:47
        Od 1 maja tego roku, wchodzi nowa ustawa,kazdy pies na spacerze musi byc ubrany
        w pampersa,tak postanowil nasz Sejm-problem psich "bomb" zostanie rozwiazany!
    • Gość: kemysz Re: właściciele psów IP: *.big.pl / 195.94.207.* 11.12.03, 17:52
      A ja jestem za zakazem trzymania dużych psów w mieszkaniach. Jest taki jeden na Kopernika 6 . Fajna psina ale właściciel - nie bardzo. Wystawia biedaka na balkon. I ten tam siedzi, leje i jeszcze kilka rzeczy.
      • Gość: mcbet Re: właściciele psów IP: 172.28.30.* 12.12.03, 08:26
        tu chyba nie ma nic do rzeczy rozmiar. Ja mysle ze prawo powinno byc bardziej
        radykalne jesli chodzi o zlo wyrzadzane zwierzetoa (przeciez one inaczej niz
        ludzie - nie potrafia nic opowiedziec w sadzie). Dlatego takie gbury, ktore
        biora psa, a potem jest dla nich ciezarem i musi sterczec na balkonie powinny
        byc karane surowo.
    • Gość: też właściciel Re: właściciele psów IP: *.marton.net.pl / 80.51.243.* 10.03.04, 22:27
      Jestem pod dużym wrażeniem , nie tylko z powodu ważkości podjętego problemu ,
      ale rownież i dlatego , że poraz pierwszy zajmuję głos na forum.Dotychczas
      uważałem , że podejmowane tematy były błahe,nie warte uwagi,że w większości
      zabierający głos robili to beznamiętnie , dla opanowania techniki.Tym razem
      jest inaczej,czuje się tutaj zacięcie,chęć zademonstrowania swojego
      poglądu,najczęściej bardzo krytycznego.
      Osobiście sam jestem od wielu lat posiadaczem psa , kolejnego oczywiście.Darzę
      go wielką sympatią i czuję się za niego odpowiedzialny,podobnie jak pozostali
      członkowie rodziny.To znaczy ,tak uważałem do niedawna.Poczyniłem jednak pewne
      obserwacje podczas pobytów w krajach UE i doszedłem do wniosku , że nasza
      świadomość społeczna w tym , a zapewne nie tylko w tym względzie jest daleka od
      norm cywilizacyjnych i standardow tam obowiązujących.
      Wiem jak trudno jest nagle przełamać się , wyzbyć się wszelkich uprzedzeń , i
      chwycić dłonią okrytą co prawda workiem celofanowym to co dotychczas uważane
      jest za rzecz wielce obrzydliwą , zwłaszcza gdy mam świadomość ,że to tylko ja
      jestem tym frajerem ,który to robi.Niemniej na za zachodzie robią to
      wszyscy,bez żadnej żenady i co więcej mam wrażenie,że pozostawienie nie
      sprzątniętych odchodów spotkałoby się z takim samym potępieniem przechodniów
      jak fakt załatwienia się samego właściciela. To chyba ta obawa przed reakcją
      współmieszkańców powoduje właściwą dbałość o porządek po swoim
      pupilu.Zrozumiałem wszystko w lot ,gdy ujrzałem licznych mieszkańców osiedla ,
      całymi rodzinami "piknikujących " na trawniku przed blokami.
      Uważam , że Chełmno z uwagi na swoje walory (mały ruch,wiele bezpiecznej
      przestrzeni) sprzyja trzymaniu psów, ktorymi nie trzeba aż tak bardzo się
      opiekować wystarczy nakarmić i wypuścić.Problem nie leży w tym aby je prowadzać
      na smyczy , problem jest w tym , że jest ich za dużo,część z nich biega bez
      opieki,część "prowadzi" swych właścicieli ,często nie czujących źadnej
      odpowiedzialności a w szczególności poczucia zawstydzenia za powstałe
      zanieczyszczenia,tylko dlatego ,że nikt dosadnie nie zwrócił im uwagi.To nie
      koniecznie od policji miejskiej zależy ład i porządek w naszym mieście ale
      przede wszystkim od nas mieszkańców , od naszej wraźliwości . Od 1 maja podobno
      będziemy w Europie - bądżmy i pod tym względem.
      A co do mnie to doszedłem do wniosku że jest to mój ostatni piesek , chyba że
      doczekamy czasów że posprzątanie po piesku stanie się rzeczą normalną.
      Nie dajmy się zniechęcić , wcale nie jest to temat zastępczy lecz raczej punkt
      wyjścia do dalszego działania.
      • Gość: aga "bezpańskie" psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.04, 10:42
        Mnie jako właścicielkę psa (suczki), z którą wychodzę w mieście wyłącznie na
        smyczy właśnie najbardziej irytują biegające luzem "bezpańskie" psy. Bezpańskie
        w cydzysłowiu bo najczesciej mają obroże a wiele z nich "znam" i wiem nawet do
        kogo należą - i wiem ze są wypuszczane dzień w dzień. Sprzatałam po swoim psie
        ale już tego nie robię i robić nie bedę do czasu kiedy choć jeden pies będzie
        biegał bez opieki po ulicach (tym bardziej, że pilnuję aby miejsce gdzie
        załatwia się mój pies nie było srodkiem chodnika lub miejscem w jego pobliżu -
        to kwestia nauczenia tego swojego psa oraz że byłam jedyną osobą w okolicy
        która sprzatała kupki po swoim pupilu). Z jakiej racji mam sprzatac po swoim
        psie kiedy jeden z drugim wypuszcza swojego na cały dzień - nie ma nad nim
        żadnej kontroli i ma to gdzieś??? Irytuje mnie to tym bardziej, że jak
        wspomniałam mam suczkę i suczka ta jak wymyśliła natura ma od czasu do czasu
        cieczkę - wtedy to dosłownie krwew mi się gotuje widząc napastujące nas
        kundle!!!
        Myślę że wysoki podatek (40 zł) za psa pomnożony przez kilka tysięcy psów
        zamieszkujących nasze miasto daje tak wysoką kwotę, że powinna za to zostać
        zorganizowana ekipa sprzątająca odchody i koniec. I wystarczylo by jeszcze na
        skuteczne akcje wyłapywania psów tym bardziej, że powinni za te biegające luzem
        zostać surowo ukarani (finansowo)ich właściciele. Tym chyba powinna zajmować
        się straz miejska i nasze władze bo sprawdzanie czy wlasciciel na spacerze ma
        torebke na kupy jest bez sensu. Ja mam ja zawsze - i co z tego????
    • Gość: doberman Re: właściciele psów IP: 81.210.32.* 27.05.04, 13:02
      co za brednie
    • Gość: y Re: właściciele psów IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 09.06.04, 19:45
    • Gość: kkkkk Re: właściciele psów IP: *.marton.net.pl / 80.51.54.* 10.06.04, 15:04
    • Gość: bombel Re: właściciele psów IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.04, 12:54
    • Gość: ando Re: właściciele psów IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.04, 14:39
      • Gość: BRAK SLOW Re: właściciele psów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 20:02
        Co sie porpbilo na tym forum doczepiaja sie boguwinnych psow, tak samo jak
        doczepiaja sie boguwinnych dzieci ktoore graja przed blokiem w pilke.
        • Gość: BEZ KOMENTARZA Re: właściciele psów IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 23:08
          no właśnie - idiotyzm zaawansowany !!
    • Gość: SAS Re: właściciele psów IP: 81.210.32.* 10.08.04, 20:07
      Jeżeli ktoś się decyduje na psa ,to powinien po nim sprzątać, jeżeli nie
      sprząta to wiem jak ma w domu :podłoga z futra psiego ,kupki po kątach , a dupę
      wyciera w pościel,bo na pewnoo śpi z właścicielem ,w jedzeniu pełno sierści
      (smacznego) i może właściciele tego nie czują, ale gościom śmierdzi całe
      mieszkanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka