Dodaj do ulubionych

Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego miasta i

16.03.11, 09:11
i krzyknął do do jego mieszkańców "Rodacy !!!" to czy "prawdziwi" Ślązacy obrażą się na mnie ? Czy zostanę zlinczowany jako parszywy gorol ? Czy po wprowadzeniu autonomii będę mógł bezkarnie na Śląsku mówić po polsku ? I czy "prawdziwi" Ślązacy nadal będą moimi rodakami czy już nie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: hihi Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.11, 12:26
      nie pij tyla gorzly,uslyszom twoje polskie uszy
      • cirano Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 16.03.11, 13:40
        Czym ty sie właściwie czujesz, Polaku citizen?
        Jak sie bydziesz za głośno darł, mozesz wylondować w Toszku, tam miejsce do szajbusow
        • veneziano lepiej krzyknij Landsleute 16.03.11, 17:23
          cirano usłyszy na pewno !
          • citizenpoland Re: lepiej krzyknij Landsleute 16.03.11, 18:01
            Chodzi mi o to, czy Ślązacy to nadal moi rodacy, czy już może nie... Pojawiają się dziwne ankiety na GW, na forach pełno antypolskich uszczypliwości prokurowanych przez ślązakowców stąd też moje pytanie, czy Ślązacy obrażą się gdy gorol do nich zagai per rodacy.
            • Gość: Byno Re: lepiej krzyknij Landsleute IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.11, 18:36
              W autonomicznym Slasku bedzies mile widzany Polaku tylko prosze zachowuj sie kulturalnie .
              • Gość: hihi Re: lepiej krzyknij Landsleute IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 19:34
                www.tube8.com/ebony/chocolate-milf/385351/
            • keniata Re: lepiej krzyknij Landsleute 17.03.11, 09:06
              A jak tak bydziesz rycol , gupi prowokatorze , to dej pozor coby Ci pijane hadziajstwo nie naci.....lo.Bardzo niy cierpiom jak im sie w slepaniu styruje.
    • Gość: Sabina Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.03.11, 20:42
      Jestem Slazaczka.
      Ty nie jestes moim "rodakiem".

Ale krzyczec mozesz, nikt ci nie zabrania.
      (Uwazej ino na spadajonce doniczki.)
      • citizenpoland Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 16.03.11, 22:30
        To kto jest Twoim rodakiem ?
        • cirano Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 17.03.11, 07:47
          Czyżbyś miał problemy ze zrozumieniem pisanego polskiego, citizen?
          A poważnie. Zostałbyś potraktowany jak zepsute powietrze i po chwili stałbyś sam, lub tylko z gorolami na placu.
          • Gość: rozbawiony Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia IP: *.dip.t-dialin.net 17.03.11, 08:40
            To by cie szlyjzerskie podciepy, balonikami zajeb...li , bo oni nigdy nikomu nic, takie pokojowo nastawione slazakowskie plemie.
          • citizenpoland Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 17.03.11, 10:05
            Jak zostałbym rozpoznany jako gorol ? Ślązacy różnią się czymś od innych nacji ? Przecież Ślązacy to mieszanka różnych nacji, to dlaczego nie mogą być moimi rodakami choćby ze względu na liczne domieszki polskiej krwi w ich organizmach ?
            • Gość: Hottentott Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia IP: 213.139.155.* 17.03.11, 13:32
              W ta krew mocie w poniedzialek we oczach. :)
              • citizenpoland Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 18.03.11, 01:28
                To raczej stereotyp dotyczący mieszkańców Śląska chociażby ichniejsze zamiłowanie do piwa... To Śląsk w skali kraju podnosi wszystkie limity dotyczące spożycia... :)
                • Gość: pepik maly Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 14:39
                  "....und nichts andres bin"
                  nichts Anderes

Dlatego tez ten lebek nigdy nie byl rozumiany.
                  Dlatego ten wariat na koniec calkiem zwariowal.
                  Skonczol "im Zustand geistiger Umnachtung". :)))
                  • citizenpoland Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 19.03.11, 00:39
                    Fakt, może go ta dwoistość natury wykończyła psychicznie, ale czy nie jest to ironią losu, że na podstawie jego dzieł stworzono teorię "nadludzi" i że odmówiono człowieczeństwa np. Słowianom (w tym i Polakom ) :)
    • rico-chorzow Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 17.03.11, 21:34
      citizenpoland napisał:

> i krzyknął do do jego mieszkańców "Rodacy !!!" to czy "prawdziwi" Ślązacy obra
      > żą się na mnie ? Czy zostanę zlinczowany jako parszywy gorol ? Czy po wprowadze
      > niu autonomii będę mógł bezkarnie na Śląsku mówić po polsku ? I czy "prawdziwi"
      > Ślązacy nadal będą moimi rodakami czy już nie ?

Nie,wydaje mi się,raczej spojrzą jak na glupka.
      • citizenpoland Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 18.03.11, 01:33
        Tzn ? Poznają tak na pierwszy rzut oka, że ja to gorol ? Jak do tej pory żaden Ślązak gdy mi na tym zależało nie skapował, że jestem gorolem, wystarczyło pare słów godanych i jużem był swój... Większość Ślązaków nie zna godki a nawet jak troche zna to zawsze można im wmówić, że się jest z innego miasta i to wystarczy, bo godka to sztuczny twór bez rodowodu mający wielu ojców i jak kto chce to godo a ślabikorz to pieśń przyszłości... niby jest ale mało kto na Śląsku go zna i szanuje :)
        • cirano Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 18.03.11, 08:43
          Ulokuj swoja gymba na forum, a jo ci gibko powiym czy to gymba gorola. Żadko sie myla
          • citizenpoland Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 18.03.11, 10:01
            Fakt prawdziwy Ślązak to raczej kurdupel, ja jestem wysokiego wzrostu więc to może mnie zdradzić...
            • Gość: rozbawiony Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 10:17
              A to ze co drugi kurdupel, to jeszcze za Frica z tego klaniania sie rasie panow..............duzy udzial maja takze Mongoly co 1945 na te tereny sie zapuscili .
              • citizenpoland Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 18.03.11, 10:43
                Gdzieś czytałem o osadnictwie wołoskim na Śląsku... czyli geny takie rumuńskie trochę :)
                "Ich (...) danke dem Himmel, daß ich in allen meinen Instinkten Pole und nichts andres bin" Friedrich Wilhelm Nietzsche
                • Gość: hihi Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 11:32
                  no,no,juz gorol wie najlepi i pouczo,wez zapakuj sloma do szczewikow i cis dalyj
                • rico-chorzow Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 18.03.11, 11:57
                  citizenpoland napisał:

> Gdzieś czytałem o osadnictwie wołoskim na Śląsku... czyli geny takie rumuńskie
                  > trochę :)
                  > "Ich (...) danke dem Himmel, daß ich in allen meinen Instinkten Pole und nichts
                  > andres bin" Friedrich Wilhelm Nietzsche

Cieszę się,że pan gdzieś,proszę uważać na strony,mogą się pobrudzić,zamazać przy czytaniu:)
                • Gość: rozbawiony Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia IP: *.dip.t-dialin.net 18.03.11, 14:51
                  Ja przyznam woloskim nie czytalem, ale wiem i poznaje po tych malenkich skosnych oczetach, tych "prawdziwych" Gorzelik tez wie , poznaje i trafnie typuje trza sie znac i wiedziec co tam w slaskiej trawie piszczy.
                  • rico-chorzow Re: Gdybym wyszedł na środek rynku wołoskiego 19.03.11, 13:49
                    Na Wołoszczy też nic nowego,Polacy tylko wbijali na pale i palili całe osady.
                    • citizenpoland Re: Gdybym wyszedł na środek rynku wołoskiego 19.03.11, 23:01
                      To raczej wasi ziomkowie we wermachcie używali sobie w ten sposób.
        • rico-chorzow Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia 18.03.11, 11:53
          citizenpoland napisał:

> Tzn ? Poznają tak na pierwszy rzut oka, że ja to gorol ? Jak do tej pory żaden
          > Ślązak gdy mi na tym zależało nie skapował, że jestem gorolem, wystarczyło pare
          > słów godanych i jużem był swój... Większość Ślązaków nie zna godki a nawet jak
          > troche zna to zawsze można im wmówić, że się jest z innego miasta i to wystarc
          > zy, bo godka to sztuczny twór bez rodowodu mający wielu ojców i jak kto chce to
          > godo a ślabikorz to pieśń przyszłości... niby jest ale mało kto na Śląsku go z
          > na i szanuje :)

ma pan rację,jak polski elementarz:)
          • Gość: rozbawiony Re: Gdybym wyszedł na środek rynku śląskiego mia IP: *.dip.t-dialin.net 20.03.11, 17:57
            Widze cytaty i pisaty.................. czyzby slabikorz trafil pod szlyzierskie strzechy.
    • Gość: ERVINUS To bym ci kazal czytac : IP: 213.139.155.* 21.03.11, 16:25
      www.dziennikzachodni.pl/slask/382363,poplebiscytowe-zyski-slaska-i-polski-czyli-bilans-autonomii,id,t.html
    • chrisraf Re: citizenpoland 26.03.11, 16:56
      Postaram sie odpowiedziec.

> i krzyknął do do jego mieszkańców "Rodacy !!!" to czy "prawdziwi" Ślązacy obra
      > żą się na mnie ?

Nie, zdziwia sie i pomysla: Durch te Poloki!

"Czy zostanę zlinczowany jako parszywy gorol ?"

Racze skasujesz: "Klupnij sie w gowa!". NIe uslyszysz nic. Jedynie gdybys umial czytac mysli, dowiedzialbys sie: "Richtig gupi Gorol..."

Czy po wprowadze
      > niu autonomii będę mógł bezkarnie na Śląsku mówić po polsku ?

W zaleznosci "co" bedziesz mowil. Wolnosc slowa nie oznacza swobody pyska, ale tak jest w kazdym cywilizowanym kraju.

I czy "prawdziwi"
      > Ślązacy nadal będą moimi rodakami czy już nie ?

Tu sie nic nie zmieni. Oni nigdy nimi nie byli i tak pozostanie.

Zadowolony?

Glückauf!
      • petronella.kozlowska rynek w Polsce - sami Polacy 26.03.11, 17:59

www.youtube.com/watch?v=sUN1RkFJOHI

www.youtube.com/watch?v=Cm3N8q-W-S4
        • Gość: rozbawiony Gdybym wyszedl na rynek szlyzierskiego miasta... IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.11, 20:15
          i dodal po stowie dla kazdego , to za kasiore wrzeszczeliby jak opetani.Musisz wiedziec ze szlyzier tylko na gotowka reaguje ewt. skrzynke jasnego pelnego, albo pare jaboli.Wtedy masz poparcie i wcisniesz im wszystko...... ot taki szlyzierski narod.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka