Dodaj do ulubionych

Marek Szołtysek-trafna diagnoza

05.04.13, 00:02
www.dziennikzachodni.pl/artykul/788258,szoltysek-skrajni-slascy-autonomisci-to-pozyteczni-idioci,id,t.html
Obserwuj wątek
    • cirano Re: Marek Szołtysek-trafna diagnoza 05.04.13, 08:49
      Trafnom jes charakterystyka osoby tego typa, poł ksiyndza po KUL-u, a pilnie spisano przez internautow
    • pit-zeolit Re: Marek Szołtysek-trafna diagnoza 05.04.13, 08:51
      Chop mo recht tak samo jak profesor Marek.

Parsk
      • Gość: Sztywny Hanys Re: Marek Szołtysek-trafna diagnoza IP: *.free.aero2.net.pl 05.04.13, 10:13
        Profesor Marek zawsze tak godoł. Pamiyntom z lat 90 tych jego spincie z Krollem syniorem. Tyn go w studiu tylywizyjnym nazwoł świnią ale tyn zachowoł klasę. Tyn Kroll nerwowoł się z tych samych powodów co terozki te szlyzjerskie lebry.
    • Gość: hihi Re: Marek Szołtysek-trafna diagnoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 09:34
      Cirano Gorolu, ksiyndza? To po slasku? Tak godajom na Mazowszu:-)
      • pit-zeolit Re: Marek Szołtysek-trafna diagnoza 05.04.13, 09:37
        Gość portalu: hihi napisał(a):

> Cirano Gorolu, ksiyndza? To po slasku? Tak godajom na Mazowszu:-)

Co ty wymagasz od komuszego konfidenta aby "wiedziou fto to yest farorz".
        Durch chepie się ciulowi staro niynaiść do religii.
        Parsk
        • Gość: hihi Re: Marek Szołtysek-trafna diagnoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 09:47
          Drugi gupielok Wilhelm vel Amoremio nie widzial co znaczy slowo "przekludzic" i nie znal slynnego kompozytora Goreckiego.

Cirano jakis czas tremu madrowal sie pod artykulem opisujacym pogrzeb Michala Smolorza, gdzie nie podobalo mu sie, ze pogrzeb za bardzo gorolski i katolicki i to cale nawiazywanie do Pana Michala Wołodyjowskiego i Sienkiewicza- SKANDAL!
          Jeden ze znajomych czy sasiadow Smolorza tak im odpisal:

ciranozgłoś +56 / -50

Podlesiok (gość), 15.01.13, 20:41:41

No właśnie, nie było Cię. Przeczytałeś parę wyrwanych słów z kontekstu, ale już oceniasz. Ja byłem i słyszałem CAŁE kazanie. I nie chce mi się nawet przekonywać Cię jak bardzo się mylisz... Poza tym jestem ciekaw jak sobie radzisz z tym, że twój idol, niestety już świętej pamięci, co niedzielę siedział w tym nacjonalistycznym wg. Ciebie kościele w pierwszej ławce z całą rodziną. Mimo, że Podlesie jest b.konserwatywne to nawet u nas to był ewenement. Na wszystkich większych uroczystościach czytał Stary Testament. Jak potrafisz pogodzić to, że p. Michał Smolorz był ślepy, bo wierzył i klękał a równocześnie traktować go jako autorytet? Nie cierpisz czasem na rozdwojenie jaźni? Bo ja szczerze mówiąc nie spotkałem jeszcze w życiu człowieka o większej wierze i szacunku do Kościoła (tego z dużej litery) niż on. I nie wierzę żeby przez te wszystkie lata kiedy go spotykałem w podleskim kościele udawał. Po pierwsze dlatego, że on bardzo cenił prawdę a po drugie nawet najlepszy aktor nie byłby w stanie udawać tak dobrze i tak długo...

Podlesiok (gość), 15.01.13, 22:06:14

Nie chce mi się prostować każdego z Was z osobna a naprawdę bredzicie. Przeczytajcie sobie najpierw mój komentarz do @cirano o stosunku p. Michała Smolorza do Kościoła. Po drugie skoro piszecie takie głupoty to albo jesteście marnymi prowokatorami zaliczającymi się do tzw. "JedynychNajprawdziwszychPolakówKatolików", albo Was na pogrzebie w ogóle nie było, albo jesteście zwyczajnie za głupi żeby zrozumieć kazanie i mowę p. Wojciecha Sarnowicza. Nie rozumiem jak można oceniać całość wypowiedzi po kilku wyrwanych z kontekstu zdaniach? Ja mogę powiedzieć tylko tyle, że nasz stary podleski farorz ksiądz Hałota zawsze był znakomitym kaznodzieją a tym razem wzniósł się na wyżyny swoich umiejętności i było to jedno z jego najlepszych kazań jakie słyszałem. Naprawdę było godne tego co reprezentował sobą p. Michał Smolorz i cieszę się, że właśnie ksiądz Hałota mógł przygotować to pożegnalne kazanie. No, ale co tam, Wy przecież wiecie lepiej, bo dzięki magicznym telepatycznym mocom, macie łączność nawet z zaświatami skoro wiecie że, cytuję "Michal by sie, gdyby to widzial, porzygal". Rozumiem też, że znaliście się z p. Smolorzem lepiej niż jego najbliższy przyjaciel p. Wojciech Sarnowicz skoro negujecie jego słowa wypowiedziane na pogrzebie. Ciekaw też jestem co jest złego w Sienkiewiczu. Pisał dobrą beletrystykę. Aaa, bo to Polak tak? Znaczy nieważne, że dobry pisarz, narodowość się liczy. Hmm już taki jeden był któremu też się tak wydawało... książki palił i takie tam... Skoro więc Polak Sienkiewicz jest be to może coś Goethego. Ale zaraz, to Niemiec więc chyba też nie wchodzi w grę. To może coś prześmiewczego - Hašek. Nieee, bo to przecież Czech. Czyli rozumiem że wg. Was Szekspir też by się nadawał tylko gdyby był Ślązakiem co? Litości... Akurat ten, mocno przerobiony dodajmy, fragment z Sienkiewicza pasował jak ulał. No ale ja sobie zdaję sprawę, że Wy, których Was tam nawet nie było wiecie lepiej... Zastanawia mnie też co to jest "fajny śląski pogrzeb"? Zamiast pieśni pogrzebowych śpiewa się heimatmelodie a trumna jest udekorowana krupniokami? Ja zawsze myślałem, że pogrzeb może być chrześcijański, hinduistyczny, świecki itp., ale o śląskim nie słyszałem. Jak widać człowiek całe życie się uczy... A na poważnie to gdybyście byli to zauważylibyście, że bylo trochę osób w strojach górnośląskich (tych prawdziwych a nie górniczych) i myślę, że to wystarczy. Na koniec tylko powiem, że jeśli tacy ludzie jak Wy będą decydować o tym jaki będzie Górny Śląsk to ja dobrowolnie zrzeknę się bycia Ślązakiem i zostanę "beznarodowościowcem". PS. Nie piszę po śląsku, bo jestem leniem i nie chce mi się uczyć nowych czcionek dopóki jednoznacznie nie zostanie ustalone którego alfabetu mamy używać :P

• firiduri2 Re: Marek Szołtysek-trafna diagnoza 05.04.13, 11:58
          Jak Zirankiewitchz może wiedzieć kto to jest farorz? Przecież on sam tu na forum pisał, że od najmłodszych lat za żadne skarby nie chciał chodzić do kościoła i dlatego jego własna matka nazywała go podciepem. Czyż matka może się mylić?
          Jego wychowywała hołda, więc teraz rozbieganymi oczkami wszędzie widzi złodziejstwo i qrestwo. Ma już takie skrzywienie zawodowe.
          • cirano Re: Marek Szołtysek-trafna diagnoza 05.04.13, 12:30
            Idzcie porzykać ciymnoto polska. Poproście tego karlusa na krziżu o trocha wiyncyj masy mózgowyj, abo zacznijcie konsumować ziorka słonecznika. Te majom, jak Zagłoba, wasz idol twierdziył, oleum, ftore sie wom pilnie pieronym przido
            • Gość: hihi Re: Marek Szołtysek-trafna diagnoza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 13:40
              "Idzcie porzykać ciymnoto polska."

Boroczku, ale juz wiesz, ze na Slasku mowi sie farorz:-)
            • Gość: Sztywny Hanys Re: Marek Szołtysek-trafna diagnoza IP: *.free.aero2.net.pl 05.04.13, 14:18
              Tyś jes ciranko wojujoncy ateista. Tobie jes najbliży do Palikota i naziol, kierym kościól tyż szterowoł. Niy mosz moralnygo prawa nom godać uo krziżu. Jak se niy poprawiysz to razym z jackiym traficie tam kaj twój idol adolf.
            • firiduri2 Re: Marek Szołtysek-trafna diagnoza 05.04.13, 19:54
              Tobie Zirankiewitchz ten przepis Zagłoby dlatego tak przypadł do gustu, że słyszałeś, iż olej słonecznikowy trzeba zapijać alkoholem, aby go podnieść do głowy. Tylko nie doczytałeś (bo i jak?), że w Polszcze za czasów Zagłoby pijało się szlachetne miody. Ty zaś lejesz w siebie prostacką gorzałe ledwie co przefiltrowaną chlebem i te ziarnka słonecznika zamiast zasilać rozum, to wypełniają ci dupsko i tam też ściągają rozum.
    • Gość: Egon Re: buhahaha IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.13, 16:03
      Zygus przeca jedynym wyjściem dla Polski jest PiS.
      PiS to Polska a Polska to PiS, PiS to Jarosław Kaczyński a Jarosław Kaczyński to PiS.
      Dlatego Polska = Jarosław Kaczyński
      Sługa Boży Lech Kaczyński - Santo Subito - jako święty męczennik poległy za Kościół Katolicki i ojczyznę.
      • Gość: Szlyzjer uobrzigan Re: buhahaha IP: *.free.aero2.net.pl 05.04.13, 16:10
        Ojgyn zaś żeś sie nadupcoł. Idź do apotheki i kup se melisa, to sia trocha uspokoisz.
        • Gość: Egon Re: buhahaha IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.13, 16:15
          fajnie PiS...dolisz, buhahaha
          • Gość: haha Re: buhahaha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.13, 17:18
            Zamieszkane przez Slonzokow- pniokow powiaty:rybnicki, wodzislawski, mikolowski, pszczynski czy bierunsko-ledzinski to bastiony PiSu

www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/241500.htm
            www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/241200.htm
            www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/241000.htm

www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/240800.htm
            www.prezydent2005.pkw.gov.pl/PZT/PL/WYN/W/241400.htm
          • Gość: Sztywny Hanys Re: buhahaha IP: *.free.aero2.net.pl 05.04.13, 18:24
            Ojgyn stahry purcie, seupnij sie jabtzoka, bo uep cia naphierdhalla.
            • szlyzjer88 Re: buhahaha 05.04.13, 18:33
              Gość portalu: Sztywny Hanys napisał(a):

> Ojgyn stahry purcie, seupnij sie jabtzoka, bo uep cia naphierdhalla.

Bo to gorollski podiep tyn ojgyn yest. Wypiepschi tschi falschki mniymieckiego sznapsu ze lidla i jusch go ueb napier...la.
              Jo wypiepschom coua kiszta japtzokuff i dopiyro wtedy wiym ze żyja. Ida teros pschi szluztydniu cuzamyn ze kamratami z familoka zapolować na yakiegoś gorolla i yego geld.
              Pyrsk
              • Gość: Egon Re: szlyzjer;jedno pytanie IP: *.dip.t-dialin.net 05.04.13, 18:49
                bo tysz nalezysz do tych "ciuli"
                forum.gazeta.pl/forum/w,639,143676066,143694030,Re_Kozo_jedno_pytanie_.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka