• petronella.kozlowska doktor z Harvardu 01.06.19, 10:19
      Europa to eksperyment na żywych ludziach

Mounk: Vor allem geht es um mehr als ein kurzes, fremdenfreundliches Sommermärchen. In Westeuropa läuft ein Experiment, das in der Geschichte der Migration einzigartig ist: Länder, die sich als monoethnische, monokulturelle und monoreligiöse Nationen definiert haben, müssen ihre Identität wandeln. Wir wissen nicht, ob es funktioniert, wir wissen nur, dass es funktionieren muss.

www.spiegel.de/spiegel/print/d-139000005.html

Moderatorin Caren Miosga „Warum ist das Grundvertrauen in die etablierte Politik so zurückgegangen?“ nennt er drei Gründe. Der zweite davon ist nach Mounk dieser: „dass wir hier ein historisch einzigartiges Experiment wagen, und zwar eine monoethnische, monokulturelle Demokratie in eine multiethnische zu verwandeln. Das kann klappen, das wird. glaube ich, auch klappen, aber dabei kommt es natürlich auch zu vielen Verwerfungen.“

www.youtube.com/watch?v=eFLY0rcsBGQ
      www.youtube.com/watch?v=w3v7A1_yCYk
      • firiduri2 Re: doktor z Harvardu 02.06.19, 08:10
        Ileż to w tej zachodniej Europie sympatii dla komunizmu! Taki "Brat Numer Jeden" czyli Pol Pot też inspirował się pomysłami (he, he) zrodzonymi na zachodzie.

• petronella.kozlowska Re: doktor z Harvardu 03.06.19, 09:18
          Witam cię bo dłuższej przerwie na forum.
          W czasie twoje abstynencji zgnoiłam do końca Szykowskiego. Udowodniłam mu w kilku tematach że jest skończonym idiotą. Na Gleiwitz wszyscy podzielają moje zdanie.

Niemcy są chyba najbardziej otumanionym narodem w Europie przez propagandę gender. Pan z Nowego Jorku pisze im, że Niemcy muszą (!) się zmienić i zmienić swoje społeczeństwo.
          No i Niemcy kwiczą z radości i wybierają partie otwartych granic!

• szwampuch58 Re: Harvard 19.04.21, 12:49
      Wolska nauka,muj borze
      www.edziecko.pl/starsze_dziecko/7,79351,26993635,minister-czarnek-oglosil-nowa-dyscypline-naukowa-biblistyke.html#s=BoxOpMT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka