Dodaj do ulubionych

polackie dylematy

29.10.04, 18:28
Zastanawiam sie dlaczego polakowcy w rodzaju piasra 1025, pnioka-fiodorusa i
innych na kazdym kroku podkreslaja swa polskosc i w duchu chrzecijanskiej
milosci blizniego pluja na tych Slazkow, ktorzy deklaruja otwarcie tu swa
narodowosc slaska?
Moze dlatego, ze podswiadomie zdaja sobie sprawe z faktu, ze Slazaka od
polskosci dziela setki lat swietlnych, ze przecietny Polak ma Slazaka gleboko
w rzici i wreszcie, ale glupio im teraz przyznac sie do tego, co mowi sie w
ich rodzinach i co naprawde podpowiada im serce.
To dlatego najgorsi polscy szowinisci na Slasku to wcale nie gorole czy
chadziaje, ale polakowcy, Slazacy z pochodzenia, ktorzy chcieliby byc kims
innym niz sa, ale mimo wszystko cos im w tym przeszkadza.
Ja im na przyklad szczerze wspolczuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: George Hedgehog Re: polackie dylematy IP: *.insight-bs.co.uk 29.10.04, 18:46
      Elver, mam pytanie, troche nie na temat.
      Zauwazylem, ze znasz Pnioka-Fiodorusa. Czy Piast1025 nie jest jego trzecim wcieleniem ?
      • bartoszcze Re: polackie dylematy 29.10.04, 19:59
        Byłoby to bardzo złym objawem..
        Fiodorus pisał ciekawiej od pnioka, ale żaden z nich do poziomu piasta się nie
        zbliżał.
        • Gość: George Hedgehog Re: polackie dylematy IP: *.insight-bs.co.uk 29.10.04, 20:06
          bartoszcze napisał(a):

> Byłoby to bardzo złym objawem..
          > Fiodorus pisał ciekawiej od pnioka, ale żaden z nich do poziomu piasta się nie
          > zbliżał.
          >
          Jak tak tylko przypuszczam, ze fiororus->pniok->piast1025 ...
          W koncu "tempora mutantur et nos mutamur in illis"
          • Gość: Tymon Re: polackie dylematy IP: *.devs.futuro.pl 30.10.04, 00:08
            taaaaaak, i co jeszcze ?
            jak tam problemy Elvra?
      • piast1025 Re: polackie dylematy 02.11.04, 11:13

...widzę, że Cię coś męczy...kombinuj dalej synek!!!
    • gorol_mietek Re: polackie dylematy 30.10.04, 14:17
      Dobrze godo elver dać mu piwa. Od siebie dodom, ze nojwinkschymi schloonskimi
      patriotami som gorole z pochodzynia jak choćby Gorzelik, Jerczyński, Slezan abo
      moja skromna osoba.
      Pyrsk!
      Mietschislav aus Tauzen
      • elver.b Do Jerzego Jeża 31.10.04, 00:19
        Kiedys pewien uczestnik tego forum zdradzil mi wielki skret tozsamosci
        fiodorusa, ale teraz nasza wymiana korespondencji, nazwijmy to dyplomatycznie,
        oslabla :-))) Dlatego nie moge odpowiedziec Ci na pytanie o tozsamosc piasta,
        zreszta akurat ta postac jest na tyle NIECIEKAWA ze nie zamierzam poswiecac jej
        zbyt wiele czasu i uwagi :-)))
        • Gość: George Hedgehog Dzieki za odpowiedz. n/t IP: *.insight-bs.co.uk 31.10.04, 06:25
        • piast1025 Re: Do Jerzego Jeża 02.11.04, 09:49

wszędzie (he, he, he) sekrety i spiski...próby ustalania tożsamości...w jakiej
          napiętej atmosferze żyją podziemni zwolennicy "śląskiej nacji" - zaklęty krąg
          posądzeń, urażonych ambicji, niespełnionych nadziei...a wszystkiemu winna ta
          nieszczęsna Polska i jej mieszkańcy...a propos ciekawych postaci - Ty z kolei
          elverku jesteś jedną z najbardziej malowniczych na tym forum - bez Ciebie nie
          miałbym dokładnego obrazu poziomu, stylu, wiedzy i sposobu postrzegania
          rzeczywistości przez "ślązactwo"...dzięki za to ;-D
          • a.polonia1 Re: Do Jerzego Jeża 02.11.04, 10:10
            Zabawny typ..
            Najpierw chce, żeby z nim rozmawiać tylko bezpośrednio, a potem wtrąca się do
            wypowiedzi wyraźnie skierowanej nie do niego..
            • piast1025 Re: Do Jerzego Jeża 02.11.04, 11:10

a ty nowy jesteś? Czy tylko stary forumowy wyjadacz pod znmienionym nickiem?
              witam i pozdrawiam! ;-D
              • a.polonia1 Re: Do Jerzego Jeża 02.11.04, 11:12
                Na razie tylko czytałam, a teraz sobie założyłam nicka, ha!
                • piast1025 Re: Do Jerzego Jeża 02.11.04, 11:14

to czytaj dalej...
                  • a.polonia1 Re: Do Jerzego Jeża 02.11.04, 11:15
                    pozwolenie mi niepotrzebne
                    • piast1025 Re: Do Jerzego Jeża 02.11.04, 11:17

oh, to było zaproszenie...
              • Gość: wizydlaschlesera Re: Do Jerzego Jeża o... a.polonii;) IP: *.anonymizationservice.com 02.11.04, 11:36
                piast1025 napisał:

>
                > a ty nowy jesteś? Czy tylko stary forumowy wyjadacz pod znmienionym nickiem?
                > witam i pozdrawiam! ;-D

Na moje oko to elwer.b zszedł z ulicy tylko zapomniał się przebrać z damskich
                fatałaszków;) bo chyba to nie blondynaka_wawa;)))
                • a.polonia1 Re: Do Jerzego Jeża o... a.polonii;) 02.11.04, 11:39
                  Gość portalu: wizydlaschlesera napisał(a):

> piast1025 napisał:
                  >
                  > >
                  > > a ty nowy jesteś? Czy tylko stary forumowy wyjadacz pod znmienionym nicki
                  > em?
                  > > witam i pozdrawiam! ;-D
                  >
                  > Na moje oko to elwer.b zszedł z ulicy tylko zapomniał się przebrać z damskich
                  > fatałaszków;) bo chyba to nie blondynaka_wawa;)))

poznać chama po cholewach..

• Gość: wizydlaschlesera Re: Do Jerzego Jeża o... a.polonii;) IP: *.anonymizationservice.com 02.11.04, 11:48
                    a.polonia1 napisała:

> Gość portalu: wizydlaschlesera napisał(a):
                    >
                    > > piast1025 napisał:
                    > >
                    > > >
                    > > > a ty nowy jesteś? Czy tylko stary forumowy wyjadacz pod znmienionym
                    > nicki
                    > > em?
                    > > > witam i pozdrawiam! ;-D
                    > >
                    > > Na moje oko to elwer.b zszedł z ulicy tylko zapomniał się przebrać z dams
                    > kich
                    > > fatałaszków;) bo chyba to nie blondynaka_wawa;)))
                    >
                    > poznać chama po cholewach..

Dobra Kobieto;) chamy to w łapciach chodzo;))) w butach z cholewami szlachta;)

...jest pani równie mądra i pewnie ładna jak Anita.B;))))

info.onet.pl/1002656,11,item.html
                    • a.polonia1 Re: Do Jerzego Jeża o... a.polonii;) 02.11.04, 11:55
                      Prymityw..
                      • Gość: wizydlaschlesera Re: Do Jerzego Jeża o... a.polonii;) IP: *.anonymizationservice.com 02.11.04, 11:59
                        a.polonia1 napisała:

> Prymityw..

hehehe zaleciało Arnim... coś mówł, że stringi dla sprawy mogłby założyć;))))))
                        • elver.b A.polonio1 ! 02.11.04, 13:05
                          Tu juz niestety tak jest. Dobra rada, mozesz ignorowac prymitywa wizycostam jak
                          rowniez cierpiacego na chorobe sieroca i domagajacego sie powszechnej
                          akceptacji buraka piasra 1025. Z nimi nikt nie gada, ono gadaja tu sami z
                          soba :-)))
                          Pozdrowko
                          • Gość: wizydlaschlesera Re: A.elwerze.b ! IP: *.anonymizationservice.com 02.11.04, 13:24
                            elver.b napisał:

> Tu juz niestety tak jest. Dobra rada, mozesz ignorowac prymitywa wizycostam jak
                            >
                            > rowniez cierpiacego na chorobe sieroca i domagajacego sie powszechnej
                            > akceptacji buraka piasra 1025. Z nimi nikt nie gada, ono gadaja tu sami z
                            > soba :-)))
                            > Pozdrowko
                            elwerze.b!
                            Nareszcie se dzioche znajdziesz;))) A.polonio potrzebuje kogoś by jej węgla z
                            komurki przynósł, w kuchni coś zrobił i w innych izbach;))) do tego nadaje się
                            tylko ktoś z familoku, ja kobietę już mam wiec nie reflektuję ;)))
                            Ale tobie się trafiło jak ślepej kurze ziarno, najlepiej szybko się oświadcz i
                            wreszcie cnotę stracisz;))))))
                            • Gość: .de polacken IP: 213.68.44.* 02.11.04, 13:46
                              siano wom wylazi ze szczewika, wstyd
                              • Gość: wizydlaschlesera Re: polacken IP: *.anonymizationservice.com 02.11.04, 13:56
                                Gość portalu: .de napisał(a):

> siano wom wylazi ze szczewika, wstyd

Nie wstydź się:))) siano jest odważniejsze;) hanys nie wylezie spod szczewika;)
                                wstyd to siedzieć pod pantoflem, kraść i z du... spaść;)
                                • Gość: .de Re: polacken IP: 213.68.44.* 02.11.04, 13:59
                                  a czego to ja mialbym sie bac?
                                  • Gość: wizydlaschlesera Re: polacken IP: *.anonymizationservice.com 02.11.04, 14:11
                                    Gość portalu: .de napisał(a):

> a czego to ja mialbym sie bac?

Może dominujacej kobiety;) podobno w niemczech tak dużo przez to pedałów;)
                          • piast1025 Re: A.polonio1 ! 02.11.04, 13:58

jak dobrze, że jesteś...tęskniłem elverku za twym rynsztokowym stylem...nie daj
                            się, jak będą chcieli Cię uciszać! Jestem z Tobą ;-D...za wolnością słowa
                            (he,he,he) i mówieniem co ci na SERCU leży...lubisz się mnie czepiać co?
                            przyznaj...lubisz na forum odreagowywać kompleksy "uciskanego śląskiego
                            nacjonalisty", prawda? wiem, że Ci lepiej wtedy :-)))...serdeczne pozdro!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka