Dodaj do ulubionych

czy polacy sa tolerancyjni?

IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.05, 23:28
czasami sledze polska prase, i doszlem do wniosku ze polska jest bardzo
nietolerancyjnym krajem.
antysemityzm, antyrosjanizm, antyrumunizm, antyarabizm, antygrmanizm, pogarda
do kazdego innego koloru skory i wyznania.
czasami mam wrazenie ze polak wszystkich i wszystko co inne nienawidzi,
polityk co kradnie to zyd, czarny pilkarz,(z polskim obywatelstwem) ktory nie
strzeli gola to bambus, rumun to szmata i smierdziel, rosjanin to prymityw i
bandyta, niemiec to pedofil, francuz zabojad etc. etc
polska jest krajem monoetnicznym (96% polakow) wymagajaca szacunku od innych
krajow, slepa na swoje zachowanie.
napiszczie co o tym sadzicie, moze sie myle.
to nie prowokacja, tylko powazny watek, a wiec prosilbym o powazne posty.

gruss
Obserwuj wątek
    • Gość: moje zdrowie! Re: czy polacy sa tolerancyjni? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.10.05, 23:58
      Wydaje mi sie, ze piszesz troche o samym sobie. Moze sie myle.
      • arnold7 Re: czy polacy sa tolerancyjni? 08.10.05, 00:13
        Polacy, Gorole itp piszemy z duzej litery.

• Gość: OBERSCHLESIER Re: czy polacy sa tolerancyjni? IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.05, 02:24
          to piszcie dalej z duzej litery, ja pisze z malej.
          szkoda czasu na "caps`a", ale co sie bede pajacykowi tlumaczyl.
          • builder Re:jak jeszcze raz napiszesz, z`e jestes` z 13.10.05, 01:38
            Go`rnego S`., to cie zaszczuje slowami na s`mierc` prostaku!,
            bedzie mi nie milo=bede zmuszony,
            masz teraz szanse sie poprawic` i przeprosic` Mr arnolda7,

Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a):

> to piszcie dalej z duzej litery, ja pisze z malej.
            > szkoda czasu na "caps`a", ale co sie bede pajacykowi tlumaczyl.
      • Gość: OBERSCHLESIER Re: czy polacy sa tolerancyjni? IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.05, 02:34
        tak, tak , wydaje ci sie, w moim kraju mieszka 7,3 miliona obcokrajowcow,
        dotego dochodzi 3,2 miliona obcokrajowcow ktorzy przyjeli obywatelstwo
        niemieckie.
        odpowiada to 8,9 procenta calej ludnosci bundesrepubliki.
        aussiedlerzy jak np. slazacy, prusi wschodni, niemcy sudeccy, czy tez
        aussiedler z bylego udssr, nie zaliczaja sie do tego, bo jest rzecza oczywista
        ze skoro maja niemieckich przodkow to sa tez niemcami.

gruss
        • Gość: moje zdrowie! Re: czy polacy sa tolerancyjni? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.10.05, 06:40
          Oficjalne statystyki oficjalnymi statystykami ale dla Niemcow urodzonych w Niemczech zawsze bedziesz immigrantem. Ot roznica pomiedzy oficjalna linia a rzeczywistoscia. Sorry Joe but it's true...

BTW, skoro piszesz o Niemcach (choc nie wiem co oni maja do tematu watku) to ostatnie badania wykazaly, ze w Polsce poparcie dla przyjecia Turkow do Unii wynosi 54 procent i jest najwyzszym albo jednym z najwyzszych. Niemcy popieraja to czlonkostwo w zaledwie dwudziestu paru procentach. I kto jest bardziej tolerancyjny? Owszem, sa pewni ludzie ktorzy sa nie tolerancyjni w polskich mediach ale jak nie sluchasz pewnej stacji radiowej lub nie czytasz pewnej gazety codziennej to mozesz spokojnie unikac ekstremalnych opinii w mediach. Z Twojego postu wnioskuje jednak, ze mozesz byc sluchaczem i czytelnikiem ww. mediow...
          • Gość: OBERSCHLESIER Re: czy polacy sa tolerancyjni? IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.05, 22:18
            tak tak, kolego wpusc 10 mln. turkow do polski na 60 lat, kazdy z nich zalozy
            rodzine z przecietnie 5 dziecmi, to wtedy zobaczymy jakie bedziesz mial
            poparcie dla nich.
            jak polacy tak popieraja wejcie turkow do eu, to niech sami ich przyjma ,
            wyzywia, beda utrzymywac.
            juz to widze przy 20% bezrobociu jakie panuje w polsce .
            • Gość: moje zdrowie! Re: czy polacy sa tolerancyjni? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.10.05, 22:32

> tak tak, kolego wpusc 10 mln. turkow do polski na 60 lat, kazdy z nich zalozy
              > rodzine z przecietnie 5 dziecmi, to wtedy zobaczymy jakie bedziesz mial
              > poparcie dla nich.

Aha, czyli jednak nie jestesmy juz tacy "tolerancyjni"... :)
          • Gość: OBERSCHLESIER Re: czy polacy sa tolerancyjni? IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.05, 22:29
            co do immigracji, w polsce spedzilem 5 lat w niemczech 35, 80 % moich
            przyjaciol i znajomych to niemcy reszta to slazacy i paru polakow.
            nawet jak niemcowi powiem ze slazakiem jestem to nie chce wierzyc.
            tak wiec nie pisz bzdur, slazacy w wiekszosci potrafia sie tutaj dobrze
            zaaklimatyzowac, problemy maja tylko penerzy ktorzy tutaj na poczatku lat 90
            tutaj przyjechali i do dzisiaj po niemiecku nie umieja gadac, nigdy
            niepracowali i wegetuja sobie z socjalu, pierzsza glosno "ku.." ja jestem
            polakiem, a ich dzieci ida do szkoly w wieku lat 6 nie znaja jezyka
            niemieckiego bo sie jak turki na satelitach wychowali.

gruss

P.S.
            ci polacy ktorych ja znam sa od niedawna w niemczech, a juz niezle po niemiecku
            mowia, i sa przez niemcow szanowani.
            • Gość: moje zdrowie! Re: czy polacy sa tolerancyjni? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 09.10.05, 22:38
              No moze tak jest. Jednak sa wyjatki ktore, tak jak w Polsce, mozna wyolbrzymic i nadac im nieporownywalna range. Ponoc niektore sady w Niemczech zabraniania rozmawiac ojcom z ich dziecmi w jezyku ojczystym a NPD ma sie dobrze w niektorych krajach zwiazkowych. Jakby sie skupic na niemieckim braku tolerancji to tez mozna by na ten temat referat napisac. Jest jeszcze taka roznica, ze zwlaszcza zachodnie Niemcy sa wielonarodowe a Polska taka nie jest od 60 lat. Wiec reakcje na "innosc" moga byc warunkowane przez doswiadczenia historyczne.
              • Gość: OBERSCHLESIER Re: czy polacy sa tolerancyjni? IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.05, 05:20
                twoje zdrowie, ty to bzdury piszesz, "sady zabraniajom dzieciom w jezyku
                ojczystym rozmawiac", gdzies ty to wyczytal? w "sensacjach" ? totalna bzdura.
                § 1 niemieckiej konstytucji (bundesgesetzbuch BGB) - honor czlowieka jest
                niedotykalny, bez wzgledu na, wiare, kolor skory, pochodzenie.
                a co do NPD, to mala partia finansowana przez starego milionera nazisty, bez
                zadnego programu, ostatnio w wyborach nie osiagneli nawet 1% glosow i nie
                weszli do bundestagu.

gruss
    • Gość: cirano Re: czy polacy sa tolerancyjni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 16:07
    • Gość: cirano Re: czy polacy sa tolerancyjni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 16:17
      niy jes tak zle z tom niytolerancja Niemcow jak niyftorzy tukej smaruja.Ponad 25 %
      ludnosci som jakestam (od 1945) Ausslaendry.Fto z jyndzykym dol sie rady a niy
      jest oferma tego akceptuja prawie bez reszty.Wiym co godom!Niyftore, bardzi
      "rodzinne" regiony zB. Bayern som trocha trudniyjsze,ale tysz do wziyncia.
      • Gość: BomberHarris OBERSCHLESIER czyta Koran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 01:06
        Są jeszcze w Niemczech Niemcy ? Może OBERSCHLESIER ? Niemiec nad Niemcami ! Czy
        OBERSCHLESIER już studiuje Koran ? Przydałoby się.
        • Gość: OBERSCHLESIER Re: OBERSCHLESIER czyta Koran IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.05, 05:22
          nie czytam koranu, nie mam takiej potrzeby duchowej, jest to ksiazka nie
          odpowiadajaca moim pogladom religijnym.
          gruss
          • Gość: BomberHarris Re: OBERSCHLESIER czyta Koran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 10:09

> nie czytam koranu, nie mam takiej potrzeby duchowej, jest to ksiazka nie
            > odpowiadajaca moim pogladom religijnym.
            > gruss

Powinieneś zacząć,życie w kraju muzułmańskim będzie zmuszało do kilku
            wyrzeczeń.Gadaniem o tolerancji się nie wykręcisz.

• Gość: BomberHarris Re: OBERSCHLESIER czyta Koran IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.05, 21:14
              Ucz się OBERSCHLESIER Koranu,bo będziesz musiał wracać do Polski.
    • builder Re:spo`jsz najprzo`d na niemieckie gazety a 13.10.05, 01:29
      po`z`niej sie wypowiedz na temat innych gazet,

> czasami sledze polska prase, i doszlem do wniosku ze polska jest bardzo
      > nietolerancyjnym krajem.
      > antysemityzm, antyrosjanizm, antyrumunizm, antyarabizm, antygrmanizm, pogarda
      > do kazdego innego koloru skory i wyznania.
      > czasami mam wrazenie ze polak wszystkich i wszystko co inne nienawidzi,
      > polityk co kradnie to zyd, czarny pilkarz,(z polskim obywatelstwem) ktory nie
      > strzeli gola to bambus, rumun to szmata i smierdziel, rosjanin to prymityw i
      > bandyta, niemiec to pedofil, francuz zabojad etc. etc
      > polska jest krajem monoetnicznym (96% polakow) wymagajaca szacunku od innych
      > krajow, slepa na swoje zachowanie.
      > napiszczie co o tym sadzicie, moze sie myle.
      > to nie prowokacja, tylko powazny watek, a wiec prosilbym o powazne posty.
      >
      > gruss

no tak ;(!,
      chyba mosz podniebienie poparzone!,

nie win` mnie za to,
      • Gość: OBERSCHLESIER Re:spo`jsz najprzo`d na niemieckie gazety a IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.05, 05:23
        odpowiem ci na twoim poziomie intelektualnym:
        tatus cie ruchal!

wypad
        • builder Re:w Niemczech lubia takie rzeczy, 16.10.05, 00:54
          nie..,
          za to two`j cie musial bo do dzis` masz potez`ny uraz!,
          przykro mi ale wiem, z`e jestes` za stary i za gupi by nawet przy ewentualnej
          pro`bie leczenia tegosz urazu mial jakies` szanse,

> odpowiem ci na twoim poziomie intelektualnym:
          > tatus cie ruchal!
          >
          > wypad
    • Gość: van deer Tolerancyjni? To sie okaze, a jestem dobrej mysli. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 13.10.05, 21:07
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=30384409&a=30388497
      • Gość: OBERSCHLESIER van deer - w gejowie twoje miejsce! IP: *.dip.t-dialin.net 16.10.05, 00:41
        gejowo.pl/
        • builder Re:hey Geyu=postaram sie byc` tolerancyjny 16.10.05, 00:58
          dla ciebie,

> gejowo.pl/
        • Gość: van deer Sa lepsze strony startowe... ;) IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 16.10.05, 12:24
          Kieruje sie pan fascynujaca logika: dla pana ktos, kto nie uwaza, ze ten caly
          homoseksualizm to dewiacja, sam automatycznie staje sie reprezentantem tej
          jakze juz wyraznie wyodrebnionej mniejszosci, ktora czy sie to panu podoba czy
          nie, w Niemczech ma dosc dobrze zinstytucjonalizowana lobbystyczna sile nacisku
          na rzad federalny i reszte spoleczenstwa, gdzie te swa tolerancja dlan dowodzi,
          ze pan ze spoleczenstwem niemieckim ma tyle wspolnego, co ze Slaskiem...
          - Czyli n i c...

> gejowo.pl/

Swoja droga, bardzo ciekawa ma pan _strone startowa_ w przegladarce ;)
          W panskim wulchausie taka preferuja?

:)

Pozdrawiam.
          • Gość: Tomek Re: Sa lepsze strony startowe... ;) IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.05, 18:58
            Powiem tak do ober twoja mamusia robi wiecej lodow niz Algida.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka