rico-chorzow 25.12.06, 09:00 jak kto woli - Weihnachten -,to może powie ktoś skąd pochodzi tradycja - zielonego drzewka,choinki -,co ono oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rybniker Re: Skoro jesteśmy przy czasie Bożego Narodzenia, 25.12.06, 11:37 nie wymadrzaj sie ,pewnie zas ty wiesz skad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Skoro jesteśmy przy czasie Bożego Narodzenia, IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.06, 11:44 Chorzow:Rybnik 4:4 i bal pynk Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Radziu,oczywiście wiem,i tu jest różnica 25.12.06, 12:20 rybniker napisał: > > nie wymadrzaj sie ,pewnie zas ty wiesz skad między nami,ja pytam kto wie więcej,i chętnie dam się pouczyć,Ty z pewnością jak zwykle nie będziesz osobą,która mogłaby mnie pouczyć:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rybniker Re: Radziu,oczywiście wiem,i tu jest różnica 25.12.06, 12:25 hahahaha ja sie od ciebie uczyc mam :) przeca ty jestes inteligetny tylko wtedy,gdy masz wikipedie pod reka.I szybko mozesz cos sprawdzic.heheheheh Arnold to samo,dwa braciki inteligeciki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 12:49 nie wyczytasz,pierwsza choinka w Europie,czy zielone drzewko(na i w piśmie),była w Alzacji ok.1520 roku,jeżeli masz więcej informacji,proszę,chętnie dowiem się więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 13:00 a co mnie to obchodzi,ja mam sztuczna i jestem przeciwny wycinaniu drzewek Odpowiedz Link Zgłoś
grba Drzewo, symbol stary jak ludzkość 25.12.06, 13:38 święte drzewo drzewo Jessego drzewo życia Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Drzewo, symbol stary jak ludzkość 25.12.06, 14:18 grba napisał: > święte drzewo > drzewo Jessego > drzewo życia Znam to,ale chciałbym więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 14:17 rybniker napisał: > > a co mnie to obchodzi,ja mam sztuczna i jestem przeciwny wycinaniu drzewek Tak,jesteś z plastyku. Odpowiedz Link Zgłoś
rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 14:29 Ricus skoncz fandzolic ! niech ci baba jakie zadanie bojowe na dzisiej do ! moze zmywanie naczyn ? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:01 rybniker napisał: > > Ricus skoncz fandzolic ! niech ci baba jakie zadanie bojowe na dzisiej do ! > moze zmywanie naczyn ? Oświeć mnie w polskim,Polaku-co są naczynia?:) Odpowiedz Link Zgłoś
rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:04 Jasiu :-) moze Cie oswieci twoj starzyk oszolom i powstaniec polski !! pewnie jak ujrzol ta polska to duzo naczyn potluk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Radziu,w Wikipedii tego IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.06, 15:08 jeszcze jeden gebelsowski sku..el Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:16 rybniker napisał: > > Jasiu :-) moze Cie oswieci twoj starzyk oszolom i powstaniec polski !! > pewnie jak ujrzol ta polska to duzo naczyn potluk ! Tak,potluk naczynia,Polaku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:16 zapomnialem Jasio ,ze w domu naczyn to jest talerzy nie mieliscie ! wy jedliscie w 6 z jednej miski ! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:18 rybniker napisał: > > zapomnialem Jasio ,ze w domu naczyn to jest talerzy nie mieliscie ! > wy jedliscie w 6 z jednej miski ! Tak,Wy Polacy jedliście.Hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:21 ja mam lepsze papiery jak ty,jasio ! mam tez niemieckie nazwisko,a ty typowo polskie Jasiu :) Kiedy twoj strzyk kombinowol jakby tu od Wehrmachtu uciec. Moj mianowany byl na urzednika ! wiec polak mieszkajacy na terenie Rzeszy to jeszcze nie Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:23 mosz szczescie ,ze cie w BVA solidnie nie zweryfikowali :) bo teroz to ooooooooo nie rznolbys glupa :D Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:26 rybniker napisał: > > ja mam lepsze papiery jak ty,jasio ! > mam tez niemieckie nazwisko,a ty typowo polskie Jasiu :) > > Kiedy twoj strzyk kombinowol jakby tu od Wehrmachtu uciec. > Moj mianowany byl na urzednika ! Napewno na kopidoła. > > wiec polak mieszkajacy na terenie Rzeszy to jeszcze nie Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:28 jo we famili niy mom grubiorzy :)ani poltoni czy powstancow !!!!!! zreszta po co jo sie tlumacza :D póltoniowi Odpowiedz Link Zgłoś
rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:34 moj opa z omom we obozie przesiedlenczym byli ! ,jak twoj starzyk z nowa wladza w uklady wchodzil ! i dlatego przez wlasnie takich falszywych Slonzokow chalupa stracili i opa po obozach siedziol ! i jeszcze taki Jasiu pass mo ,normalnie jaja ! Odpowiedz Link Zgłoś
rybniker chorzowskie psy 25.12.06, 15:53 www.stowarzyszenie.net/images/madeintorcida.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruchufan Re: chorzowskie IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.06, 20:45 ty to z"tego"szpitala u portiera bredzisz co? youtube.com/watch? v=zTpUpovfRs8&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: chorzowskie 25.12.06, 21:36 Gość portalu: Ruchufan napisał(a): > ty to z"tego"szpitala u portiera bredzisz co? <a href="youtube.com/watch?" target="_blank">youtube.com/watch?</a> > v=zTpUpovfRs8&mode=related&search= Ma to być do mnie?,ja pytam o tradycję zielonego drzewka,z czasem ostałął się w choince. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ruchufan Re: chorzowskie IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.06, 21:47 patrz i podziwiaj:www.youtube.com/watch?v=7q5w30hRLSI Odpowiedz Link Zgłoś
rybniker Re: chorzowskie 25.12.06, 21:53 to ricus za mlodu,udalo im sie zarejstrowac durnia Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: chorzowskie 25.12.06, 21:58 Gość portalu: Ruchufan napisał(a): > patrz i podziwiaj:www.youtube.com/watch?v=7q5w30hRLSI Rybniker:) Odpowiedz Link Zgłoś