Dodaj do ulubionych

Skoro jesteśmy przy czasie Bożego Narodzenia,

25.12.06, 09:00
jak kto woli - Weihnachten -,to może powie ktoś skąd pochodzi tradycja -
zielonego drzewka,choinki -,co ono oznacza?
Obserwuj wątek
    • rybniker Re: Skoro jesteśmy przy czasie Bożego Narodzenia, 25.12.06, 11:37

nie wymadrzaj sie ,pewnie zas ty wiesz skad
      • Gość: hihi Re: Skoro jesteśmy przy czasie Bożego Narodzenia, IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.06, 11:44
        Chorzow:Rybnik 4:4 i bal pynk
      • rico-chorzow Radziu,oczywiście wiem,i tu jest różnica 25.12.06, 12:20
        rybniker napisał:

>
        > nie wymadrzaj sie ,pewnie zas ty wiesz skad

między nami,ja pytam kto wie więcej,i chętnie dam się pouczyć,Ty z pewnością jak
        zwykle nie będziesz osobą,która mogłaby mnie pouczyć:))
        • rybniker Re: Radziu,oczywiście wiem,i tu jest różnica 25.12.06, 12:25

hahahaha ja sie od ciebie uczyc mam :)
          przeca ty jestes inteligetny tylko wtedy,gdy masz wikipedie pod reka.I szybko
          mozesz cos sprawdzic.heheheheh
          Arnold to samo,dwa braciki inteligeciki ;)
          • rico-chorzow Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 12:49
            nie wyczytasz,pierwsza choinka w Europie,czy zielone drzewko(na i w piśmie),była
            w Alzacji ok.1520 roku,jeżeli masz więcej informacji,proszę,chętnie dowiem się
            więcej.
            • rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 13:00

a co mnie to obchodzi,ja mam sztuczna i jestem przeciwny wycinaniu drzewek
              • grba Drzewo, symbol stary jak ludzkość 25.12.06, 13:38
                święte drzewo
                drzewo Jessego
                drzewo życia
                • rico-chorzow Re: Drzewo, symbol stary jak ludzkość 25.12.06, 14:18
                  grba napisał:

> święte drzewo
                  > drzewo Jessego
                  > drzewo życia

Znam to,ale chciałbym więcej.
              • rico-chorzow Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 14:17
                rybniker napisał:

>
                > a co mnie to obchodzi,ja mam sztuczna i jestem przeciwny wycinaniu drzewek

Tak,jesteś z plastyku.
                • rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 14:29

Ricus skoncz fandzolic ! niech ci baba jakie zadanie bojowe na dzisiej do !
                  moze zmywanie naczyn ?
                  • rico-chorzow Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:01
                    rybniker napisał:

>
                    > Ricus skoncz fandzolic ! niech ci baba jakie zadanie bojowe na dzisiej do !
                    > moze zmywanie naczyn ?

Oświeć mnie w polskim,Polaku-co są naczynia?:)
                    • rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:04

Jasiu :-) moze Cie oswieci twoj starzyk oszolom i powstaniec polski !!
                      pewnie jak ujrzol ta polska to duzo naczyn potluk !
                      • Gość: znajomy Re: Radziu,w Wikipedii tego IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.06, 15:08
                        jeszcze jeden gebelsowski sku..el
                        • oppelner_os Dalej chlejesz alkoholisch? 25.12.06, 15:15
                      • rico-chorzow Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:16
                        rybniker napisał:

>
                        > Jasiu :-) moze Cie oswieci twoj starzyk oszolom i powstaniec polski !!
                        > pewnie jak ujrzol ta polska to duzo naczyn potluk !

Tak,potluk naczynia,Polaku:))
                      • rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:16

zapomnialem Jasio ,ze w domu naczyn to jest talerzy nie mieliscie !
                        wy jedliscie w 6 z jednej miski !
                        • rico-chorzow Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:18
                          rybniker napisał:

>
                          > zapomnialem Jasio ,ze w domu naczyn to jest talerzy nie mieliscie !
                          > wy jedliscie w 6 z jednej miski !

Tak,Wy Polacy jedliście.Hehehehe
                          • rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:21

ja mam lepsze papiery jak ty,jasio !
                            mam tez niemieckie nazwisko,a ty typowo polskie Jasiu :)

Kiedy twoj strzyk kombinowol jakby tu od Wehrmachtu uciec.
                            Moj mianowany byl na urzednika !

wiec polak mieszkajacy na terenie Rzeszy to jeszcze nie Niemiec.
                            • rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:23

mosz szczescie ,ze cie w BVA solidnie nie zweryfikowali :)
                              bo teroz to ooooooooo nie rznolbys glupa :D
                            • rico-chorzow Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:26
                              rybniker napisał:

>
                              > ja mam lepsze papiery jak ty,jasio !
                              > mam tez niemieckie nazwisko,a ty typowo polskie Jasiu :)
                              >
                              > Kiedy twoj strzyk kombinowol jakby tu od Wehrmachtu uciec.
                              > Moj mianowany byl na urzednika !

Napewno na kopidoła.
                              >
                              > wiec polak mieszkajacy na terenie Rzeszy to jeszcze nie Niemiec.
                              • rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:28
                                jo we famili niy mom grubiorzy :)ani poltoni czy powstancow !!!!!!
                                zreszta po co jo sie tlumacza :D póltoniowi
                                • rybniker Re: Radziu,w Wikipedii tego 25.12.06, 15:34
                                  moj opa z omom we obozie przesiedlenczym byli ! ,jak twoj starzyk z nowa wladza
                                  w uklady wchodzil !
                                  i dlatego przez wlasnie takich falszywych Slonzokow chalupa stracili i opa po
                                  obozach siedziol !

i jeszcze taki Jasiu pass mo ,normalnie jaja !
                                  • rico-chorzow Re: Radziu,Dupku:))) 25.12.06, 15:39

• rybniker chorzowskie psy 25.12.06, 15:53
                                      www.stowarzyszenie.net/images/madeintorcida.jpg
                                      • Gość: Ruchufan Re: chorzowskie IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.06, 20:45
                                        ty to z"tego"szpitala u portiera bredzisz co? youtube.com/watch?
                                        v=zTpUpovfRs8&mode=related&search=
                                        • rico-chorzow Re: chorzowskie 25.12.06, 21:36
                                          Gość portalu: Ruchufan napisał(a):

> ty to z"tego"szpitala u portiera bredzisz co? <a
                                          href="youtube.com/watch?" target="_blank">youtube.com/watch?</a>
                                          > v=zTpUpovfRs8&mode=related&search=

Ma to być do mnie?,ja pytam o tradycję zielonego drzewka,z czasem ostałął się w
                                          choince.
                                          • Gość: Ruchufan Re: chorzowskie IP: *.dip.t-dialin.net 25.12.06, 21:47
                                            patrz i podziwiaj:www.youtube.com/watch?v=7q5w30hRLSI
                                            • rico-chorzow Re: chorzowskie 25.12.06, 21:49
                                              Udało się,typowo polskie.
                                              • rybniker Re: chorzowskie 25.12.06, 21:53

to ricus za mlodu,udalo im sie zarejstrowac durnia
                                            • rico-chorzow Re: chorzowskie 25.12.06, 21:58
                                              Gość portalu: Ruchufan napisał(a):

> patrz i podziwiaj:www.youtube.com/watch?v=7q5w30hRLSI

Rybniker:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka