Dodaj do ulubionych

Proszę o uśmiech - dostaniesz mandat

• maciek_sc W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów 06.10.09, 13:46
      Popieram tego pana i sam czasem robię zdjęcia źle zaparkowanym samochodom, ale
      tylko jeśli parkując powodują zagrożenie ruchu.
      • guru133 Albo zbytnio utrudniaja pieszym korzystanie 07.10.09, 15:08
        z chodnika.
    • Gość: Zadowolony W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.olsztyn.mm.pl 06.10.09, 13:47
      A co ten stary tetryk zrobił by stworzyć godne warunki do parkowania pojazdów na swoim osiedlu? Po prostu "KAPUŚ i DONOSICIEL" . Nic nie robi pożytecznego tylko bawi się w niezrealizowane dziecięce marzenia bycia milicjantem bo jak był młodzieńcem to nie wiedział kto to policjant. Jak dobrze poszukać to i legitymacja PZPR może by się znalazła a może ORMO i oto tu chodzi.
      Wszyscy kierowcy świata trzymajcie się.
      • Gość: lol Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.10.09, 13:48
        zadowolony w zupełności Cię popieram. JAk to w końcu jest z tym społecznikami?
        • Gość: kot Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.10.09, 15:45
          a ja nie popieram zadowolonego. w końcu wraca pruski porządek :)
          • Gość: zaloguj się Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.e-wro.net.pl 06.10.09, 21:43
            > a ja nie popieram zadowolonego. w końcu wraca pruski porządek :)

I z tego zadowolony nie jest zadowolony
      • Gość: zaloguj się Ćpanie na kanapie nie jest zakazane IP: *.e-wro.net.pl 06.10.09, 21:41
        > A co ten stary tetryk zrobił by stworzyć godne warunki do parkowania pojazdów n
        > a swoim osiedlu?

Widzę, że powinien zadzwonić nie po policję ale po karetkę dla ciebie.
        A co ty zrobiłeś abyś miał gdzie legalnie zaparkować ?
        Kupiłeś choćby garaż ?
        A może stać cię było tylko na blachosmroda ?

>Nic nie robi pożytecznego
        Dla ciebie

>tyl
        > ko bawi się w niezrealizowane dziecięce marzenia bycia milicjantem bo jak był m
        > łodzieńcem to nie wiedział kto to policjant.
        Musi go to bawić aby mu się nie znudziło. W końcu to robota na lata sądząc po
        degeneracji 1/3 kierowców.
        Ale tych najniebezpieczniej parkujących można a kilkanaście tygodni przywołać do
        porządku.
        W Radomiu są już takie społeczne patrole wyposażone przez policję , dzięki czemu
        ta nie si się takimi pierdołkami zajmować jak złe parkowanie.

>Jak dobrze poszukać to i legitymac
        > ja PZPR może by się znalazła a może ORMO i oto tu chodzi.
        Jak cię czytam to chce mi się krzyczeć "KOMUNO WRÓĆ"
        Lepsza komuna niż głupota.
        No ale komuna wyrosła z głupoty.

> Wszyscy kierowcy świata trzymajcie się.
        Jestem kierowcą ale sądzę że ty nie zasługujesz na miano kierowcy wiec nie
        rozumiem po co wysyłasz apele w czyimś imieniu.

• Gość: lol W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 06.10.09, 13:53
      Olsztyn to jest jednak dziwne miasto! Postsocjalistyczne zachowania są tu w
      normie. I do tego jeszcze nadgorliwość ! Idąc tym tokiem myślenia, co w takim
      razie z miejscami do parkowania dla niepełnosprawnych, dla matek z dziećmi ,
      etc? Tu społecznik się nie popisał. Oczywiście to moja złośliwa dygresja.
      Donosicielstwo to okropna cecha... tego miasta.
      • lemisiaque Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów 06.10.09, 14:54
        Kombinowanie i olewanie prawa to okropna cecha... tego narodu.
        A ten kto pragnie porządku, kapuś i donosiciel. Strach pomyśleć, co by było, gdyby wszyscy myśleli tak jak Ty.
        • Gość: Warmia Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.olsztyn.mm.pl 06.10.09, 17:16
          Przeceniasz możliwości staruszka, dotyczące pilnowania ładu, porządku itd. A może społeczna milicja obywatelska, jak w juesej? Rozdac broń i pozwolic strzelac, no no, to by była inicjatywa. Jeśli płacę podatki na tych, co mają prawo egzekwowac, to nich to robią, społecznicy są zbędni, zwłaszcza do takich błachostek. Rozumiem społeczników, gdy stają w obronie życia, zdrowia, mienia, ubogich, praw człowieka itd, ale rola parkingowego? Żenada! Jak nie ma co robic, niech pomaga najuboższym, bezdomnym, chorym dzieciom, można wymieniac potrzebujących w nieskończonośc. Ale to radny ze śródmieścia, więc zrobi, co najłatwiejsze. "Społecznik" od siedmiu boleści.
          • Gość: ToKu Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.10.09, 20:56
            Na pewno ze swojego czasu robi lepszy użytek niż Ty błyszcząc w tym wątku i
            wspaniale kontrując jak to wiele lepszego mógłby robić zamiast pilnować chodników.

Facet ma zajawkę taką jaką ma, nie robi przy tym nic nagannego, mało tego, ma
            jaja, żeby się nie kryć z tym, że on, to właśnie jest tan ze zdjęcia.

Ty zaś na anonimowym forum wypowiadasz swoje poglądy. Z postów widać, że nie
            jesteś totalnym debilem, bo zdanie składnie złożyć potrafisz. Znak, że boli Cię
            perspektywa mandatu. Mnie boli, że często nie mogę przejść z wózkiem po
            chodniku. Bo wiesz, chodnik to nie jest parking, a ten pan to nie jest parkingowy.

Pozdrawiam
            • Gość: Warmia Zajawka? IP: *.olsztyn.mm.pl 08.10.09, 19:56
              Ma zajawke, by w uczciwy sposób i według wielu, normalny sposób prawo wymierzac? Jeśli jest radnym, niech zgłosi uchwałę i ją dba o jej rozpatrzenie o stowrzeniu większej ilości miejsc parkingowych w centrum. Można? Można, tylko jest trudniej.

Użytek robie z wątku, by nie nazywac go społecznikiem, bo sprawy ważnej nie załatwia. Gdyby chciał osiągnąc coś więcej, niż ściganie kierowców i nauczenia ich parkowania, zrobił by to, o czym pisałem powyżej.

Boli mnie jak, ludzie łatwo dają z siebie robic niezdarnych i robiąc rzecz społecznie dwuznaczną (dla jednych dobrą, dla innych złą)wpadają w pułapkę szukania sprawiedliwości. Oczywiście, że wpieniają mnie kierowcy parkujący w sposób uniemożliwiający przejście. Ale robienie zdjęc i przekazywanie ich do policji nic nie zmieni.
            • Gość: I tak na marginesi Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 11:35
              Nie wyciągaj mnie, tu proszę, swojej opini na temat mojej umiejętności składania zdań i doszukiwania się czy jestem debilem, czy nim nie jestem. Nic ci do tego. Mówimy o panie Mietku, a nie o mnie. Jak będzie coś na mój temat, to się wypowiesz.

Fora z reguły są anonimowe, po to powstały, by ludzie na temat różnych zdarzeń mogły wymieniać się swoimi opiniami. Taka była moja opinia o pseudospołeczniackich działaniach pana Mietka.

A boli mnie, że pan Mietek jest parkingowym, a podobno jet radnym.
          • Gość: zaloguj się Mandat społeczny jest równie skuteczny IP: *.e-wro.net.pl 06.10.09, 21:59
            > Przeceniasz możliwości staruszka, dotyczące pilnowania ładu, >porządku itd.
            Gościu jest skutczny a to co się tobie wydaje nie ma znaczenia

>A mo
            > że społeczna milicja obywatelska, jak w juesej?

Do tego dojdzie ze się trzeba będzie organizować nie przed bandytami a przed
            kierowcami.

> Rozdac broń i pozwolic strzelac
            > , no no, to by była inicjatywa.

Słyszałes o bezkrwawych łowach za pomoca aparatu?

>Jeśli płacę podatki na tych, co mają prawo egze
            > kwowac, to nich to robią, społecznicy są zbędni,
            Co zrobiłes aby aktywizowć służby ?
            Ten pan znalazł sposób ay jego podtki nie szly na marne.

zwłaszcza do takich błachostek
            > . Rozumiem społeczników, gdy stają w obronie życia, zdrowia, mienia, ubogich, p
            > raw człowieka itd, ale rola parkingowego? Żenada!

Cos pokeciłeś . To rola policji żeby pilnowąc życia i mienia.
            Społęcznik pilnuje porządku i bezpiezeństwa.
            On po prostu che przejść .

Rozumiesz ?
            On się boi chodzić po ulicy dy auta stoją na chodniku.
            Rozumiesz ?
            On walczy o swoje bezpieczeństwo.
            To nie zachcianka.
            Jest emerytem i wie ze może zrobić dla innych coś na co oni sam nie maja czasu.

>Jak nie ma co robic, niech po
            > maga najuboższym, bezdomnym, chorym dzieciom, można wymieniac potrzebujących w
            > nieskończonośc.
            Następny co by się chciał wysługiwać kimś innym.
            On robi to robi. Ty możesz robić to co uważasz za ważniejsze.
            Robisz to do czego go namawiasz ?

>Ale to radny ze śródmieścia, więc zrobi, co najłatwiejsze.
            Zrobi co najłatwiejsze i zajmie się sprawami trudniejszymi.
            Ty zapewne robisz odwrotnie i stąd takie nikłe efekty.

"Spo
            > łecznik" od siedmiu boleści.
            Oj chyba dużo więcej osób rozbolała głowa że ktoś był świadkiem ich wykroczenia.

Słyszałeś o znieczulicy społecznej ?

"Spo
            > łecznik" od siedmiu boleści.
            • Gość: Warmia Tak, jestem następnym. IP: *.olsztyn.mm.pl 08.10.09, 20:09
              A czy ja napisałem, że nie rozumiem problemu źle zaparkowanych samochodów? Nienawidze, jak kierowcy parkują w sposób uniemożliwiający mi przejście. Krytykuję postawę szukania sprawiedliwości przez samozwańców.

I nie mów, co ja mogłem zrobic, czego nie zrobiłem, albo co zrobiłem.
              Nie wiesz, nie wypowiadaj się. Mówimy tu o człowieku, samozwańcu, którego częśc forumowiczów obwołała społecznikiem, a nim NIE JEST. Dla mnie nie jest!

Jest radnym? Niech wniesię uchwałę o utworzeniu dodatkowych miejsc w centrum i o nią z całych sił walczy. Trudne? Tak, trudne. Prościej cyknąc fotę i ją na policję zanieśc, niech ukarają złego kierowce. Chodzi mi o metodę załatwienia problemu. Bo problem jest z parkowaniem w centrum, a nie z kierowcami, co są be i źle parkują. Parkują tak, niemając możliwości zaparkowac inaczej. Wiem wiem, łamią prawo, nie tłumaczy ich brak miejsca do parkowania, gdy źle zaparkują. Ale jeszcze raz powtórze, problem tego pana tkwi w sposobie załatwiania, istotnego olsztyńskiego problemu - BRAK MIEJSC PARKINGOWYCH W CENTRUM. A znieczulica jest, jak bandyta łamie ci nos w centrum miasta i żadnemu "społecznikowi" nie przyjdzie na myśl zrobic zdjęcie bandycie. Złe parkowanie, to nie bandyctwo, tylko wykroczenie drogowe.
              • unhappy Re: Tak, jestem następnym. 08.10.09, 21:19
                Gość portalu: Warmia napisał(a):

> Jest radnym? Niech wniesię uchwałę o utworzeniu dodatkowych miejsc w centrum i
                > o nią z całych sił walczy. Trudne? Tak, trudne.

Nie tyle trudne tylko po prostu bezsensowne. To nie problem w ilości dodatkowych
                miejsc tylko w ilości dodatkowych _darmowych_ miejsc i mentalności.

> Prościej cyknąc fotę i ją na po
                > licję zanieśc, niech ukarają złego kierowce.

To jest oczywista i naturalna kolej rzeczy - jest wykroczenie, jest kara.

> Chodzi mi o metodę załatwienia pro
                > blemu. Bo problem jest z parkowaniem w centrum, a nie z kierowcami, co są be i
                > źle parkują.

Otóż problem właśnie jest TYLKO i WYŁĄCZNIE z owymi kierowcami.
                • Gość: Warmia Bezsens IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 11:26
                  Bezsensowne jest przygotowanie nowych miejsc parkingowych i lobbowanie by one powstawały? Darmowe miejsca do parkowania w centrum? Oprócz kilku takich miejsc, tzw. nie płatnych, w centrum obowiązuje strefa płatnego parkowania, więc nie parkujemy za darmo. Bezsensowna jest akcja z aparatem pana Mietka.

Tak, zgadzam się, że kierowcy źle parkujący są problemem. Lecz w tej sytuacji, zachowanie pana Mietka walczącego z nimi, jedynie słuszną dla niego metodą, jest dla mnie osobiście nie akceptowalne. Taka jest moja opinia. I nie zgadzam się na nazywanie go społecznikiem. Nie popieram takich metod. Niestety często, tak dwuznaczne zachowania, rodzą napięcia, lęki i ogólne poczucie przyglądania się każdemu krokowi naszego społeczeństwa. Lubię spokój, porządek i pełną harmonię, ale nie uzyskiwaną takimi metodami.

I nie zgadzam się, na nazywanie go społecznikiem.
                  • unhappy Re: Bezsens 09.10.09, 19:34
                    Gość portalu: Warmia napisał(a):

> Bezsensowne jest przygotowanie nowych miejsc parkingowych i lobbowanie by one p
                    > owstawały?

W kontekście TEJ sprawy? Tak. Totalny bezsens.

> Darmowe miejsca do parkowania w centrum? Oprócz kilku takich miejsc,
                    > tzw. nie płatnych, w centrum obowiązuje strefa płatnego parkowania, więc nie p
                    > arkujemy za darmo.

Okey. To nic nie zmienia w kwestii artykułu. Parkowanie cudzym kosztem to godne
                    potępienia chamstwo. Godne potępienia. Są ludzie, którzy poza potępieniem robią
                    co do nich należy.

To nie tylko owych drogowych chamów zawstydza pan Mietek ale wszystkich tzw.
                    porządnych obywateli którzy przechodząc obok takiego samochodu nie zadzwonią do
                    straży. Bo mają to w d*pie. Podobnie jak owi kierowcy w d*pie mają tych których
                    kosztem parkują.

> Bezsensowna jest akcja z aparatem pana Mietka.

Och, jest bardzo słuszna i pożyteczna.

> Tak, zgadzam się, że kierowcy źle parkujący są problemem. Lecz w tej sytuacji,
                    > zachowanie pana Mietka walczącego z nimi, jedynie słuszną dla niego metodą, jes
                    > t dla mnie osobiście nie akceptowalne.

Ale jest prostą konsekwencją totalnej indolencji służb odpowiedzialnych za
                    karanie takich kierowców. Prawo, które nie jest egzekwowane staje się martwe. I
                    mamy teraz dwie możliwości:

1. albo zlikwidujemy to martwe prawo - pozwólmy samochodom zastawiać chodniki do
                    woli (jesteś za?)
                    2. albo służby zaczną wykonywać swoją pracę

W tej chwili bohater artykułu realizuję 3 opcję. Protezę która zwiększa pewność
                    otrzymania mandatu przez drogowe chamstwo.

> Taka jest moja opinia. I nie zgadzam się
                    > na nazywanie go społecznikiem.

Ale nim jest czy ci się to podoba czy nie.

> Nie popieram takich metod. Niestety często, tak
                    > dwuznaczne zachowania, rodzą napięcia, lęki i ogólne poczucie przyglądania się
                    > każdemu krokowi naszego społeczeństwa.

Nie naszego społeczeństwa tylko tych jego elementów które dopiero muszą się
                    nauczyć co oznacza życie w społeczeństwie.

> Lubię spokój, porządek i pełną harmonię
                    > , ale nie uzyskiwaną takimi metodami.

Ależ te metody są całkiem słuszne. Jeśli mamy przepis, to za jego naruszenie
                    mamy też karę. To jest logiczny ciąg zdarzeń.

> I nie zgadzam się, na nazywanie go społecznikiem.

Wolno ci :D
      • Gość: zaloguj się Zróbcie go na szaro IP: *.e-wro.net.pl 06.10.09, 21:46
        > Olsztyn to jest jednak dziwne miasto! Postsocjalistyczne zachowania są tu w
        > normie. I do tego jeszcze nadgorliwość ! Idąc tym tokiem myślenia, co w takim
        > razie z miejscami do parkowania dla niepełnosprawnych, dla matek z dziećmi ,
        > etc? Tu społecznik się nie popisał. Oczywiście to moja złośliwa dygresja.
        > Donosicielstwo to okropna cecha... tego miasta.

Jedyny sposób na donosicielstwo to nie parkować po chamsku, bezprawnie i
        niebezpiecznie.
        Weźcie się tam zorganizujcie i nie dajcie temu panu możliwosci działania poprzez
        legalne parkowanie.
        Ale mu zrobicie na złość :)
    • Gość: głość W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 14:09
      Mi się bardzo podoba co ten pan robi.
      Większość z nas ma totalny zlew na łamanie prawa, a kończy się to
      takimi aferami jakie mamy teraz.
      Facio jest odważny,pomimo wyzwisk od ormowców i konfidentów - nie
      przejmuje się. Rozumiem że teraz w naszym społeczeństwie wszelkie
      zachowania, które mają na celu egzekwowanie prawa to konfidencja?

Polskie buraczki - chcą wolności - każdy kosztem innych. W krajach
      zachodnich jest z tym tematem różnie, nie wiem czy przykłady z Włoch
      są akurat odpowiednie - wolę wzorować się na Szwajcarii i
      Skandynawii.
      • Gość: Arek Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.uwm.edu.pl 06.10.09, 14:27
        Jeśli jest to facet uczciwy to nie ma problemu i może nawet powinno się taką
        inicjatywę pochwalić. Mam tylko obawy co się stanie, gdy zajmie się tym
        ktoś(nawet domorosły), kto ma pojecie o grafice komputerowej i dobrze
        opanowanego Photoshopa lub Photopainta. Dopisanie lub zmiana numerów tablic
        rejestracyjnych (lub innych elementów zdjęcia) to wtedy betka. Oczywiście
        policja może potem dojść co i jak ale duże niebezpieczeństwo manipulacji obrazem
        istnieje!
        • Gość: gruby Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: 91.123.169.* 06.10.09, 17:18
          watpie zeby ktos falszowal zdjecia i wysylal je na policje po to, zeby wlasciciela rejestracji ukarac mandatem 100 czy 200 zł :)
          moze paru gowniarzy by sie znalazlo ale wyjasnienie takiego falszerstwa nie powinno byc zbyt trudne, a kara za takie oszustwo jest chyba troche wieksza niz 200 zł :)
        • Gość: zaloguj się Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.e-wro.net.pl 06.10.09, 23:44
          Jeśli jest to facet uczciwy to nie ma problemu i może nawet powinno się taką
          > inicjatywę pochwalić.
          Zstanów sie co piszesz.Albo chwalisz albo nie albo ganisz .Jak nie chwalisz ani
          nie ganisz to nie trąbisz o tym na całą Polske.

> Mam tylko obawy co się stanie, gdy zajmie się tym
          > ktoś(nawet domorosły), kto ma pojecie o grafice komputerowej i dobrze
          > opanowanego Photoshopa lub Photopainta.
          No podaj te obawy .
          Co się stanie ? Policja dostanie dużo sfałszowanych zdjęć o czym się dowie od
          właścicieli aut i ten"domorosły" pójdzie siedzieć za składanie fałszywych zeznań.
          SM i policja tez robią zdjęcia i też mogą wkleić photoshopem .Czyś ty się z
          choinki urwał ?
          Policja nie ma prawa cie ukarać,Jak wiesz ze zdjęcie jest sfałszowane to nie
          przyjmujesz mandatu i udowadniasz w sadzie swoją niewinność.Obawiam się ze nikt
          nie będzie płacił prawnikowi ekspertyzy i tak dalej aby się wybronić z mandatu
          100 zł.
          Zgłaszasz policji że to fałszerstwo i niech oni się martwią. Pamiętaj tylko ze
          wypytają cię czy Twoje auto w tym miejscu jest parkowane i jeśli tam dokładnie
          parkujesz to SG nie da ci wiary ze to nie twoje auta.Możesz się od wyroku SG
          odwołać ale wtedy już będziesz musiał zamówić ekspertyzę zdjęcia.

Widać, że mało wiesz o obróbce zdjęć skoro myślisz ze można zrobić wklejkę w
          photoshopie tak aby wyglądała jak oryginał.

Aby oszukać należy zrobić twojemu auto zdjęcie , wyciąć tablice poczekać aż
          takie samo auto zaparkuje tam gdzie ty parkujesz i kombinować.
          Jak powiesz w SG, że nigdy pod swoim oknem nie parkowałeś to cię wyśmieją.

> Dopisanie lub zmiana numerów tablic
          > rejestracyjnych (lub innych elementów zdjęcia) to wtedy betka.
          Kradzież to też betka co nie znaczy, że nie można za to odpowiadać.

>Oczywiście
          > policja może potem dojść co i jak

Więc nikt tego nie zrobi

>ale duże niebezpieczeństwo manipulacji obraze
          > m
          > istnieje!

Chłopie tak samo można manipulować obrazem jak zeznaniami.
          Zrozum, że zdjęcie jest po to aby świadek nie miał zeznawać przed sądem. To
          oświadczenie jest dowodem a nie zdjęcie.
          Nikt nie każe bez przyznania się .
          Dlatego oprócz zdjęcia potrzebny jest podpis pod zgłoszeniem wykroczenia.
          Inaczej każdy by sobie mógł mailem fotki wysyłać tysiącami.

Zrozum ze w dobie aparatów cyfrowych, szybkiego internetu, braku kasy na
          strażników , wzrostu ilości wykroczeń. Takie działanie jak tego pana jest coraz
          powszechniejsze.
          Zawsze ludzie donosili ale służby nie zawsze mogły ocenić czy doszło do
          wykroczenia czy przestępstwa.
          Dzięki zdjęciom lub filmom jest to znacznie uproszczone i zapewniam cie ze
          tysiące kierowców tak jest już w Polsce karanych.
          Fotki idą na komisariaty, do drogówki i do straży miejskiej i czy to się komu
          podoba czy nie to działa .
          Tak już jest, że na gębę nic nie załatwisz ale jak jest pismo i to niekoniecznie
          od radnego to nie można zaniedbać procedury bo będzie skarga na działania
          policji. A na bumagę nie ma nie mogę.

• karpik.pl Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów 07.10.09, 10:31
            to co trzeba zrobić żeby zgłosić wykroczenie?

nie można tego zrobić mailem?
            zdjęcie musi być wydrukowane? i co dalej?
            • unhappy Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów 07.10.09, 17:13
              karpik.pl napisał:

> to co trzeba zrobić żeby zgłosić wykroczenie?

Zadzwonić pod bezpłatny 986 (w Warszawie tak dzwonię, nie wiem jak w innych
              miastach), zgłosić wykroczenie i KONIECZNIE poprosić o numer zgłoszenia. Straż
              przyjeżdża w mniej więcej w 3 przypadkach na 10 zgłoszeń co ma swoje
              uzasadnienie - po prostu nie zawsze jest wolny patrol - trzeba więc czekać, a im
              dłużej czekać tym większe prawdopodobieństwo, że kierowca już odjedzie.

> nie można tego zrobić mailem?

Z tym to różnie. Czasem SM twierdzi, że nie można a czasem podaje maila. Ale
              ZAWSZE i tak musisz OSOBIŚCIE stawić się w siedzibie straży i powypełniać
              papiery. Zdjęcie możesz przynieść na kluczu USB - ale z tym też może być różnie.
              Czasem chcą mieć papierowe, robią czarno-białe ksero i przypinają do reszty
              papierów. No i na przykład musisz podać wszystkie swoje dane, w tym miejsce
              zatrudnienia (ciekawe). Jeśli kierowca postanowi walczyć w sądzie grodzkim to
              pozna twoje dane a ty jego danych nie poznasz. To też zabawne :)

Dlatego zgłaszanie telefoniczne jest najprostsze. Ale też najmniej efektywne
              (licząc ilością zgłoszeń do ilości ukaranych buraków).

> zdjęcie musi być wydrukowane? i co dalej?

Najlepiej by było robić fotki analogiem. To jest dużo trudniejsze do podważenia
              ale kosztowne. Z drugiej strony w artykule jest mowa o wywoływaniu więc może pan
              pstryka fotki małpką i oddaje do zakładu. Jeśli na policję zaniesie odbitkę a w
              domu ma negatyw to dowód jest praktycznie nie do podważenia. ŻADEN kierowca nie
              zaryzykuje wykonania analizy zdjęcia na okoliczność fałszerstwa jeśli WIE, że
              zdjęcie nie jest sfałszowane.

Problemem dla służb jest CZAS. Obsługa źle zaparkowanego auta w sytuacji kiedy
              źle zaparkowanych są tysiące trwa zbyt długo. Dlatego każdy obywatel który
              doprowadził do ściągnięcia mandatu powinien dostawać jakąś jego część :D
            • Gość: zaloguj się Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.e-wro.net.pl 08.10.09, 00:59
              > to co trzeba zrobić żeby zgłosić wykroczenie?
              >
              > nie można tego zrobić mailem?
              > zdjęcie musi być wydrukowane? i co dalej?

Zdjęcie sobie sama SM lub policja wydrukuje. ty wysyłasz mailem lub przywozisz
              na penrivie lub płytce.
              Zdjęcie powinno być tak zrobione aby na wydruku było dobrze widać rejestrację.
              Dla pocztówki wymagane jest ok 2 mln pixli .Drugie zjecie dobrze jak pokazuje
              znaki z autem w tle jeśli stoi blisko
              Po kilku dniach zostaniesz poproszony do siedziby po złożenie podpisu pod
              zgłoszeniem wykroczenia a po zakończeniu postępowania dostaniesz informację
              mailem o nałożonej karze .
      • Gość: Warmia Włochy, Francja, Hiszpania IP: *.olsztyn.mm.pl 06.10.09, 17:20
        Parkowanie tam jest, aż niemożliwe, ale każdy to toleruje. Dlaczego? Proste, kiedyś sam będzie chciał zaparkowac i postawi samochód tak jak wszyscy. Tylko, że policja nie wlepia mandatów za złe parkowanie i przechodzenie na czerwonym świetle.
        • Gość: zaloguj się Re: Włochy, Francja, Hiszpania IP: *.e-wro.net.pl 06.10.09, 23:49
          > Parkowanie tam jest, aż niemożliwe, ale każdy to toleruje. Dlaczego? Proste, ki
          > edyś sam będzie chciał zaparkowac i postawi samochód tak jak wszyscy. Tylko, że
          > policja nie wlepia mandatów za złe parkowanie i przechodzenie na czerwonym świ
          > etle.

A u nas wlepia?
          Raz na rok dlatego siedzą chłopaki i wzywają delikwenta na komendę lub siedziby
          straży.
          Parę takich wizyt to i bez mandatów odechce się parkowania na wariata.
    • Gość: kierowca W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.09, 15:09
      Szanowny Panie,
      znacznie skuteczniejszy jest spacer z ostrym gwoździem w ręku!
      Polecam...
      A Policja i Straż Miejska jest nie tylko do d...y ale i -
      śmierdzące lenie - karają wybiórczo. Tylko wtedy kiedy nie muszą
      ruszac d...y z auta a machną ręka przez okno i kierowca leci z
      dokumentami...

Pozdrawiam...
      • Gość: zaloguj się Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 00:01
        > Szanowny Panie,
        > znacznie skuteczniejszy jest spacer z ostrym gwoździem w ręku!
        > Polecam...
        > A Policja i Straż Miejska jest nie tylko do d...y ale i -
        > śmierdzące lenie - karają wybiórczo. Tylko wtedy kiedy nie muszą
        > ruszac d...y z auta a machną ręka przez okno i kierowca leci z
        > dokumentami...

> Pozdrawiam...

Podżeganie do przestępstwa jest przestępstwem.
        Zapewniam cię, że jego metody są skuteczniejsze niż twoje gadanie.Zanim setki
        kierowców którym podrapano auta a oni dalej źle parkują bo myślą ze to wandale.
        Większości nawet na myśl nie przychodzi że ktoś może w ten sposób domagać się
        swoich praw.
        Dlatego mandacik jest skuteczniejszy.
        Można narobić zdjęć przez miesiąc a potem wysyłać do policji po jednym aż
        dostanie "oczko" i zabiorą mu prawko jazdy.
        Ten sposób stosuje się na bogatych kierowców którzy płacą stówkę i dalej
        parkują. Polecam dołożyć 6 dodatkowych zdjęć bo delikwent może się zgodzić
        oglądnąć film o wypadkach w WORDZIE i skasują mu 6 pkt.
        No ale przez rok (tyle czasu można składać zawiadomienia) to tych fot można
        natrzaskać tak, że facet osiwieje jak do dwóch lat będzie dostawał codziennie
        jeden mandat mimo że od roku nie będzie już miał auta. Może sobie karton założyć
        na mandaty.

• Gość: pasażer W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 15:17
      www.youtube.com/watch?v=v3IEJzciW-U&eurl=http
    • Gość: <<<<<<<<<<<<< do Krakowa zapraszam, bedzie miał duuużo roboty IP: *.ver.abpl.pl 06.10.09, 15:37
    • teta1985 W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów 06.10.09, 17:09
      Brawa dla tego pana!!!
    • Gość: Kynolog W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.09, 18:39
      "Proszę mi powiedzieć, którędy mają przejść piesi? Kluczą między samochodami,
      a czasami w ogóle nie ma dla nich miejsca." - Tak jest, więcej miejsca dla PSÓW!!!
      • Gość: Gość portalu Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.olsztyn.mm.pl 07.10.09, 07:56
        Na lekcjach języka polskiego spałeś, prawda?
    • Gość: donosiciel W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.xdsl.centertel.pl 06.10.09, 19:48
      Ma twarz byłego ORMOWCA albo SB. Niniejszym donoszę ....... wyssał z
      mlekiem matki.
      • Gość: hahaha Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.10.09, 20:26
        nawet jeśli ormowiec.. w końcu donosi w słusznej sprawie!! (i chwała mu za to)

jeśli masz coś przeciwko jego akcji to albo jesteś gejem albo kastratem, bo każdy inny weźmie pod uwagę matkę z dzieckiem w wózku - na ulicę ją wyślesz, bo wielmożny pan zaparkował na chodniku?
      • Gość: zaloguj się Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 08:26
        > Ma twarz byłego ORMOWCA albo SB. Niniejszym donoszę ....... wyssał z
        > mlekiem matki.

Skoro nie krępujesz się obrażać faceta i piszesz o matce to ją cię spytam:

Czy to prawda, że twoja matka była ...... ?
        Po tym co piszesz uznaję że ludzie mówią prawdę że nią była .
        Musiała nią być skoro taki pomiot wydała na świat.
        Może jak cię wydała to jeszcze nie wiedziała co narobiła? Może dopiero ciężkie
        dzieciństwo cię tak pokiereszowało?
        Może zawiodła resocjalizacja gdy ostatnio garowałeś a może cię nie
        resocjalizowali wcale tylko po wyglądzie twej gęby ocenili człowieka tak jak ty
        tego społecznika.
        Może wprawne oko klawisza uznało że choć mamer pełen popaprańców to ty jednak z
        winy twojej matki jesteś brakującym ogniwem w ewolucji możesz wywrzeć
        destrukcyjny wpływ nawet na najgorszych więźniów.
        Dlatego naczelnik załatwił ci skrócenia kary bo nie ma dla ciebie nadziei . To z
        ciebie wyziera na odległość. Nie widzę twojej gęby ale muszę przyznać
        naczelnikowi i sąsiadom, że mają rację.
        Źle zrobiła twoja stara że cię nie wyskrobała.
        Gdyby ojciec wtedy nie przechlał wypłaty to może rodzice uchronili by świat
        przed koniecznością dźwigania cię aż sam się w proch obrócisz.
        Zapewniam cię ze przy następnym spisie powszechnym rachmistrz spisowy pominie
        cie w statystykach.
        Nie jesteś bowiem godzien miana człowieka.
        Wspominaj te słowa zawsze gdy będą nią ciebie pluli a ty nie będziesz widział
        dlaczego .

Pozdrawiam twoje dzieci bo one nie są winne ze mają takiego ojca.
        Gęby SB-ka szukaj w albumie rodzinnym to może i w swoim odbiciu w lustrze
        zobaczysz podobieństwo do swego ojca jeśli to on nim był.
        Matki już pewnie o to nie spytasz bo ona widząc co spłodziła pod ziemie się zapadła.
        Sporo odsiedziałem walcząc z SB-kami i ORMOwcami.
        Zapewniam Cię że znam się na ludziach.
        Gdybym wiedział że w wolnej Polsce będą takie szuje jak ty to bym o nią nie walczył.

z litości pozdrawiam i przepraszam ( za ciebie)

• Gość: ddd W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.elomza.pl 06.10.09, 20:50
      Kolejny konoinowicz, z ktorego sasiedzi zrobili idiote
      • Gość: śmiersz śmierc spoleczniakom!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.tvk.torun.pl 07.10.09, 00:37
        śmierc spoleczniakom!!!!!!!!!!!!!!!Niech dziadek lepiej porobi
        zdjecia starym babom z psami co sraja na trawniki,chodniki i
        niesprzataja!!!!!!!!!
        • Gość: retor !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl 07.10.09, 08:39
          to zdecyduj się debilu za kołkiem czy ma robić zdjęcia hołocie czy
          nie
        • Gość: gość Re: śmierc spoleczniakom!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 09:25
          > śmierc spoleczniakom!!!!!!!!!!!!!!!Niech dziadek lepiej porobi
          > zdjecia starym babom z psami co sraja na trawniki,chodniki i
          > niesprzataja!!!!!!!!!

Brak logiki spowodowany młodym wiekiem czy niedorozwojem ?
    • Gość: pandal pokolenie TW, donosicieli, UB IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.10.09, 07:47
    • Gość: szabla W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 07:48
      Brawo Panie Mieczyslawie ! Tak trzymac ! Prawo musi byc wreszcie
      egzekwowane. Szlag normalnego uczestnika ruchu drogowego trafia,
      widzac jak ta polska wies, przeflancowana do Wawy bezczelnie lamie
      wszystkie przepisy, chamsko sie zachowuje i w dodatku czuje sie
      bezkarna. Gnojostwo.
    • Gość: GOSC W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 07:51
      Społecznik? Stary ORMOWIEC jest w tym wieku ,że z pewnością był
      aktywnym członkiem tej organizacji.Pewnie emerytowany milicjant albo
      trep.Nikt o normalnej psychice nie robiłby czegoś takiego.Oby
      wylądował w piekle.
      • Gość: zaloguj się Blady strach ogarnął po chamsku parkujacych IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 09:42
        > Społecznik? Stary ORMOWIEC jest w tym wieku ,że z pewnością był
        > aktywnym członkiem tej organizacji.Pewnie emerytowany milicjant albo
        > trep.Nikt o normalnej psychice nie robiłby czegoś takiego.Oby
        > wylądował w piekle.

Zdziwiłbyś się ile osób normalnej psychice to robi.
        Tylko oni nie lecą z tym do gazety bo wiedza ze w końcu jakiś debil się zemści.
        Właśnie z tego powodu nie słyszałeś o takich ale policja i SM ma sztab ludzi
        którzy te mandaty muszą wysyłać.
        Być może i do ciebie wkrótce listonosz zapuka to zmienisz zdanie, że to tylko
        jeden nawiedzony tak działa.
    • konigin W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów 07.10.09, 07:54
      Gdyby to byl normalny kraj, to znaczy normalne obywatelskie
      spoleczenstwo, dla ktorego prawo znaczy prawo, to takie sytuacje w
      ogole nie mialyby miejsca, bo nie dosc, ze przy kazdym wykroczeniu i
      lamaniu przepisow interweniowalaby natychmiast policja, ale przede
      wszystkim zadnemu kierowcy nie przyszloby do glowy byc chamem na
      drodze. A w polactwie to norma.
    • Gość: eryk W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.mofnet.gov.pl 07.10.09, 07:54
      No do czasu jak ktos go nie ostuka
      • Gość: Gość portalu Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.olsztyn.mm.pl 07.10.09, 07:58
        Od kiedy w Ministerstwie Finansów tacy kulturalni ludzie pracują? Drogi Eryku,
        może tak czas zająć się pracą, a nie grzebaniem w Sieci? Pieniądze na Twoją
        wypłatę idą z naszych podatków, bądź łaskaw ich nie marnotrawić.
      • zgr-edo zwykły ormowiec 07.10.09, 07:59
        Gdyby tak płacono ludziom jakąś nagrodę, od ujawnonego wykroczenia
        kwalifikującego się do ukarania to straż miejska nie byłaby
        potrzebna.
        • Gość: lont raczej militia man IP: *.aster.pl 07.10.09, 08:35
          great man, we need more Citizens!
        • Gość: zaloguj się zwykły uczciwy obywatel IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 09:48
          > Gdyby tak płacono ludziom jakąś nagrodę, od ujawnonego wykroczenia
          > kwalifikującego się do ukarania to straż miejska nie byłaby
          > potrzebna.

Po co ?
          Chyba za to płacimy policji i SM ?
          Nie ma potrzeby aby społeczników podejrzewać, że robią to dla korzyści materialnych.
          Dzięki temu pełny szacunek dla nich .
      • Gość: zaloguj się udałbyś ze niezal widzisz ? IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 09:45
        > No do czasu jak ktos go nie ostuka

Chcesz powiedziec, że nie tylko popełniają wykroczenia ale są przestępcami ?

A ty byś doniósł na przestępcę ?
    • Gość: 12.12a1 Obywatelu! Badz czujny. IP: *.chello.pl 07.10.09, 08:02
      ORMO czuwa,czuwaj i ty. Mialem co dobrego z tymi debilami z ORMO,którym
      wydawalo sie ze maja najwyzsza wladze w PRL-u.A dzisiaj niektórym pod grzywka
      robi sie kiepsko,a policja to od czego jest,tylko od wypisywania mandatów,albo
      od znecania sie nad innymi? A moze pan ormowiec by sfotografowal policjanta
      przechodzacego kolo zle zaparkowanego samochodu i wyslal zdjecie jego przelozonym.
      • Gość: zaloguj się Płać na policję i obroń się sam IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 09:54
        > ORMO czuwa,czuwaj i ty. Mialem co dobrego z tymi debilami z ORMO,którym
        > wydawalo sie ze maja najwyzsza wladze w PRL-u.A dzisiaj niektórym pod grzywka
        > robi sie kiepsko,a policja to od czego jest,tylko od wypisywania mandatów,albo
        > od znecania sie nad innymi? A moze pan ormowiec by sfotografowal policjanta
        > przechodzacego kolo zle zaparkowanego samochodu i wyslal zdjecie jego przelozon
        > ym.

Po co się kłóci z policją skoro dobrze współpracują i mają efekty ?
        Myślisz ze przełożeni nie widza jakie są efekty pracy podwładnych.
        Rozumiesz ze jak się policji nie che pracować to usprawiedliwiają się mnogością
        wykroczeń ?
        Potrafisz kojarzyć fakty ?
        Widzisz w działaniu tego gościa czynnik który zmusza policję do pracy ?
        Rozumiesz dlaczego on to musi robić ?
        Wierzysz, że jakbyś rozpoczął wojnę z policją to ta b się wzięła do roboty ?

• nessuno W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów 07.10.09, 08:07
      "Zachowanie przepisowej odległości 1,5 metra na chodniku jest w wielu
      przypadkach praktycznie niemożliwe - mówi kierowca, z którym rozmawiałem przy
      ul. Pieniężnego."

To już jest twoje zmartwienie cymbale,gdzie zaparkujesz.Pieszego to nie musi
      obchodzić,chodnik służy do ruchu pieszego.Że też takie matoły prostych rzeczy
      nie rozumieją,wielu najchętniej wjechałoby swoim bolidem do sklepu,biura,czy
      ch.j wie,gdzie jeszcze,aby tylko się nie nachodzić a i puszkę swoją mieć na oku.
      • Gość: sprawiedliwy Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 09:21
        a co ciebie pajacu nie stać na samochód i pewnie codziennie jeździsz śmierdzącym
        autobusem? Prawda jest taka że w Polskich miastach jest problem z parkowaniem i
        trzeba zachować umiar zarówno w zastawianiu chodników autami, a także w
        pretensjach do kierowców. Jak ktoś chodzi z metrem i sprawdza jaka jest
        odległość to jest po prostu zwykłym pajacem
        • Gość: zaloguj się Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 10:06
          > a co ciebie pajacu nie stać na samochód i pewnie codziennie jeździsz śmierdzący
          > m
          > autobusem?

To nie jest karalne w przeciwieństwie do nielegalnego karania.

>Prawda jest taka że w Polskich miastach jest problem z parkowaniem
          A na świecie nie ma problemu ?
          Tam jest mniejszy dzięki częstszemu karaniu kierowców.

> trzeba zachować umiar zarówno w zastawianiu chodników autami, a także w
          > pretensjach do kierowców.
          No jest umiar, przecież nie codziennie źle parkujący kieroca dostaje mandat.

Jak ktoś chodzi z metrem i sprawdza jaka jest
          > odległość to jest po prostu zwykłym pajacem
          Ja używam dalmierza ultradźwiękowego , taśma to przeżytek i można zostać nazwany
          pajacem :)
          Ale rzadko dopisuję jaka jest odległość bo nie karzemy tu tych co zostawiają
          więcej niż 70 cm.
          No chyba, że jakaś matka ma wózek dla dwojaczków :)
          Nie ma problemu ocenić czy ktoś zaparkował w odległości mniejszej niż 10 metrów
          od przejścia lub przejazdu rowerowego jeśli kierowca kołem wjechał na pasy.

Tu trzeba dodać, że art 33 pozwala rowerzystom jeździć rowerem po chodniku i
          jeśli jest ciasno to rowerzyści pedałami zostawiają na autach takie falki i
          wyłamują lusterka.
          Jeśli kierowca załapie takiego rowerzystę to jeszcze sam zapłaci mandat, że
          stworzył zagrożenie i utrudniał poruszanie się pod drodze publicznej

• nessuno Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów 07.10.09, 11:16
          Gość portalu: sprawiedliwy napisał(a):

> a co ciebie pajacu nie stać na samochód i pewnie codziennie jeździsz śmierdzący
          > m
          > autobusem? Prawda jest taka że w Polskich miastach jest problem z parkowaniem i
          > trzeba zachować umiar zarówno w zastawianiu chodników autami

Nie głąbie.Też poruszam się własnym samochodem,ale nigdy nie zdarzyło mi się,aby
          parkować na chodniku lub swoim parkowaniem komukolwiek utrudniać poruszanie się.
        • Gość: J. Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.axelspringer.pl 07.10.09, 13:05
          W wielu zagranicznych miastach po prostu nie ma parkowania i tyle.
      • garnek_z_neolitu Po pierwsze kultury troche. 07.10.09, 13:29
        Po drugie, jest to bardziej problem piszego niz kierowcy, bo to pieszych szlag
        trafia.
        Jesli miasto nie zapewnia warunkow dla ruchu samochodwego to kierowcy beda
        ryzykowac mandaty ale parkowac jak dotychczas.
        To troche tak jak Cie np. przycisnie a w miescie nie ma szaletow publicznych.
        Teoretycznie twoj problem, mozesz sikac w majty, ale w realu pojdziesz w krzaki
        i zalatwisz potrzebe ryzykujac mandat.
    • Gość: x Społecznik? IP: *.pl.tesco-europe.com 07.10.09, 08:12
      Co najwyżej zwykła łajza rasowy polaczek. ORMO chyba się dziadkowi przypomniało.
      • sajm Re: Społecznik? 07.10.09, 08:24
        tak, oczywiście, prawdziwy Polak nie donosi...
        Gdybyś musiał przejechać po takim zastawionym chodniku wózkiem
        inwalidzkim a naet zwykłym wózkiem z dzieckiem to inaczej byś gadał.
        On nie donosi na kogoś, komu zdarzyło się źle powiedzieć o władzy,
        tylko odnotowuje przypadki wykroczeń zagrażających bezpieczeństwu.
      • Gość: ret Re: Społecznik IP: *.aster.pl 07.10.09, 08:24
        łajzy to kieorwcy którzy łamią prawo i wkurzają pieszych obywateli
        oraz ty
        • Gość: onyx Re: Społecznik IP: *.pl.tesco-europe.com 07.10.09, 11:28
          No żeś dowalił frajerze
      • Gość: zaloguj się To ty jesteś polaczkiem IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 10:08
        > Co najwyżej zwykła łajza rasowy polaczek.

Powinieneś zawsze przeczytać to co napisałeś.

Piszesz chłopie o sobie.
        Rozumiesz to ?
        Jak nie rozumiesz to się nie dziwię po przeczytaniu Twego postu
        • Gość: x Re: To ty jesteś polaczkiem IP: *.pl.tesco-europe.com 07.10.09, 11:30
          Właśnie o takich kmiotach Twojego pokroju piszę imbecylu. Wiesz już kim jesteś?
          Zwykłym przeciętniakiem. Taki szczekający wiecznie niezadowolony polaczek.
          • Gość: zaloguj się To ty jesteś polaczkiem w 4 kółkach IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 11:48
            > Właśnie o takich kmiotach Twojego pokroju piszę imbecylu. Wiesz już kim jesteś?
            > Zwykłym przeciętniakiem. Taki szczekający wiecznie niezadowolony polaczek.

Ależ ja jestem zadowolony.
            Jeden sprawiedliwy się znalazł.
            Wiesz dlaczego spalono Sodomę i Gomorę ?
            Pewnie nie wiesz co można wyczytać po twoich wypowiedziach ze masz brak w
            wykształceniu.

Zatem ja jestem zadowolony ze zmierzamy do normalności a to ty się wściekasz ze
            ktoś robi porządek.
            Wściekaj się .
            Psy szczekają a karawana idzie dalej .
            Ciekawe po lu mandatach zmądrzejesz.
            Może nie zmądrzejesz ale zaczniesz parkowac legalnie.
            Zrozum ze tan gość nie chce abyś zmądrzał. Jemu to zwisa. On chce normalnie
            korzystać z chodników.
            Nie pytam czy zrozumiałeś bo znam twój sposób myślenia i jesli cię matka nie
            nauczyła pewnych norm społecznych to moje posty też cie nie nauczą .
            Nie mam złudzeń ale liczę, że przestaniesz się chować za auta innych gdy już
            każdy zachowa co najmniej 100 cm bo o 150 nie marzę.
            Nawet jesli 100 znormalnieje to jeden idiota może zablokować przejscie.

• lmblmb takich polaczków jest cozar mniej 07.10.09, 23:25
              Gość portalu: zaloguj się napisał(a):

> > Właśnie o takich kmiotach Twojego pokroju piszę imbecylu. Wiesz już kim j
              > esteś?
              > > Zwykłym przeciętniakiem. Taki szczekający wiecznie niezadowolony polaczek
              > .
              >
              > Ależ ja jestem zadowolony.

Nie przejmuj się, takich polaczków jak twój przedmówca jest już coraz mmniej.
      • karpik.pl Re: Społecznik? 07.10.09, 10:35
        odezwał się głos tesco :)
        • Gość: x Re: Społecznik? IP: *.pl.tesco-europe.com 07.10.09, 11:31
          Kolejny bystrzak. nie wiesz jak się podszyć pod IP?
          • Gość: zaloguj sie Re: Społecznik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 14:08
            o lol co za pacan. kazdy matol, ktory nie ma zielonego pojecia o proxy tlumaczy
            sie takim tekstem. twoj szef juz wie co robisz w godzinach pracy :)
            • Gość: x Re: Społecznik? IP: *.pl.tesco-europe.com 07.10.09, 14:18
              Aleś Ty głupi ja pie.... Chętnie obejrzałbym Twojego ryja. W zasadzie nie ryja
              tylko mordę polaczka:-)
    • Gość: Jace całkowicie popieram działania tego Pana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.09, 08:13
      Popieram i pozdrawiam
    • Gość: ja W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.09, 08:23
      ku... skąd się biorą tacy ORMOWCY? Weż się koleś za jakąś robotę.
      Z psychologii wynika że koleś zapewne nie ma samochodu i robi to wszystko z
      zawiści!
      • Gość: zaloguj się Nie obrażaj boś gorszy IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 11:38
        > ku... skąd się biorą tacy ORMOWCY? Weż się koleś za jakąś robotę.
        > Z psychologii wynika że koleś zapewne nie ma samochodu i robi to wszystko z
        > zawiści!

Zawiść to wpływa z twojego postu.
        Uważasz się za lepszego bo masz auto.
        Znam wiele osób które mają auta a zgłaszają wykroczenia innych .
        Jeśli naruszasz jego prawa to ma prawo się bronić.
        Jeśli tego nie zrozumiesz to będziesz następnym co zapłaci mandat.
        Pretensje do sejmu ze nie ma ustawy pozwalającej łamać bezkarnie prawo.
        Pretensje do matki ze nie wpoiła w tobie pewnych zasad.
        Obrażasz człowieka od ORMO-wców szmato .
        Jak się czujesz jak cię obrażają ?

• lmblmb Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów 07.10.09, 23:27
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Z psychologii wynika że koleś zapewne nie ma samochodu

A ja mam, mimo tego staruszka rozumiem i wspieram. Może to dlatego, że buty mi
        gnojem nie śmierdzą?
    • Gość: zło [...] IP: *.chello.pl 07.10.09, 08:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: szmul-zygelbojm Zwykły kapuś IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.09, 08:25
      ja uważałbym zeby na jego miejscu nie oberwac po szanownym obliczu
      • Gość: les paul Bohater IP: *.aster.pl 07.10.09, 08:30
        z narażeniem na docinki a może i rekoczyny chamów czyni Polskę
        bardziej cywilizowaną

brawo dla tego Pana!
      • Gość: zaloguj się Masz rację, dużo bandytów w społeczenstwie IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 11:16
        > ja uważałbym żeby na jego miejscu nie oberwać po szanownym obliczu

Popieram ciebie
        Trzeba uważać i tępić głupców.
        Głupiec nie tylko popełnia wkroczenie ale może zostać przestępcą.

• Gość: gosc typowy ORMOwiec IP: 83.238.181.* 07.10.09, 08:29
      który nadal mysli ze sa czasy komunizmu. a policjanci sie tylko
      ciesza bo d...y plaszcza w komendzie i nic nie robią.
      • Gość: lont Re: typowy partyzant IP: *.aster.pl 07.10.09, 08:38
        to o tobie! - który mysli że Polska wciąż jest pod okupacją
      • Gość: zalogj się Policję można zmusić do roboty IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 11:10
        > który nadal mysli ze sa czasy komunizmu. a policjanci sie tylko
        > ciesza bo d...y plaszcza w komendzie i nic nie robią.

Mylisz się. Wdrożenie postępowania wyjaśniającego zajmuje dużo więcej czasu niż
        przejście się policjanta i wystawienie mandatów.
        Dodatkowo obecność policji przy pracy zdyscyplinowałaby tysiące innych.
        Im więcej takich ludzi tym szybciej policja weźmie się do roboty za której jej
        płacą.
    • Gość: dot W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: 195.245.213.* 07.10.09, 08:30
      Zapraszamy Pana do Warszawy!!!!! Jest duzo roboty
      • Gość: zaloguj się Re: W centrum krąży społeczny załatwiacz mandatów IP: *.e-wro.net.pl 07.10.09, 10:47
        > Zapraszamy Pana do Warszawy!!!!! Jest duzo roboty

A co nie masz aparatu w komórce?
        jeden syfu nie pozamiata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka