Dodaj do ulubionych

Pani Sataroń - wielki szacunek!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 21:30
Za walkę o sprawy obywateli i to za sprawy tych najuboższych, za to, że nie
ulega swoim kolegom - aferałom z PO, za to, że nie boi się iść
swoją drogą, że nie "podlizuje się" władzy!

www.rp.pl/artykul/2,399568_Mieszkaniowy_rokosz_w_PO.html
Obserwuj wątek
    • Gość: gala Re: Pani Staroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 21:31
      Przepraszam za literówkę w nazwisku!
      • Gość: spółdzielca Re: Pani Staroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.09, 21:41
        Czegoś nie rozumiem, jak pamiętam, to poprzednia ustawa mówiła, że
        pieniądze z wykupu mieszkań szły na fundusz remontowy. Fundusz
        remontowy służy wszystkim spółdzielcom. Rzepa pisze że to była kasa
        dla lobby prezesów, przecież fundusz remontowy jest dla spółdzielców
        nie dla prezesów. Ktoś tu chce robić ludziom wodę z muzgu.
    • Gość: trala Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.09, 21:36
      Za to podlizuje się komu innemu, ordynarna i prymitywna robota pod publiczkę,
      nic więcej. A potem trybunał konstytucyjny musi masakrować taką radosną
      twórczość, za którą my wszyscy wspólnie płacimy. Bo jak spółdzielnie wsytąpią do
      skarbu państwa o odszkodowania to ten skarb chyba zbankrutuje. I co wtedy, może
      zrzutkę zrobicie, na cześć swej pięknej idolki?
      Dziękulski Wacław
      • Gość: As Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.11.09, 21:45
        Pani Poseł...chylę czoła
        • Gość: Ala Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.09, 21:47
          Pani Poseł...liżę dupę
          • Gość: sabina Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 21:51
            ty liż swojemu prezesowi od spółdzielni, albo byłemu esbekowi - dwa w jednym. Do
            tego się najlepiej nadajesz.
            • Gość: Ala Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.09, 21:57
              Gość portalu: sabina napisał(a):

> ty liż swojemu prezesowi od spółdzielni, albo byłemu esbekowi - dwa w jednym. D
              > o
              > tego się najlepiej nadajesz.

Kiedy ja wolę razem z Tobą lizać Pani Poseł, chyba napisałam?
          • Gość: As Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 09:40
            Gość portalu: Ala napisał(a):

> Pani Poseł...liżę dupę

Alu...proszę wyjąc słomę z butów!!!
      • Gość: gość Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 21:49
        trala - no proszę, jaki troskliwy o skarb państwa się odezwał. Martwisz się, że
        mniej będzie do rozkradzenia przez polików?. Czyli prawdą jest, że spółdzielnie
        nadal są państwem w państwie, rządzą się swoimi, stalinowskimi prawami i udają
        "demokrację"!
        Pani Poseł - jest Pani jedynym olsztyńskim posłem, którego szanuję.
        • Gość: trala Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.09, 21:55
          Tak, martwię się o skarb państwa. I tobie również polecam więcej troski. Bo
          odszkodowania za złą legislację pochodzą również z płaconych przeze mnie i
          ciebie podatków. Więc wolę by ludzie pokroju pani poseł pisali raczej do
          szuflady i zajmowali się hodowlą zwierząetek futerkowych albo uprawą marchewki.
          Wszystkim to wyjdzie na zdrowie.
          • Gość: sabina Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 22:02
            Wyobraź sobie, że ja mam głęboko gdzieś troskę o skarb państwa. I tak
            sprzeniewierzą go aferały z PO lub innej bandy zwanej partią rządzącą. Życie
            ludzkie jest krótkie, biorąc pod uwagę, jak państwo dba o emerytów, służbę
            zdrowia. A życie biednych ludzi w blokach spółdzielczych do łatwych nie należy.
            Mimo,że wpłaciłam całą sumę do spółdzielni, nie otrzymałam mieszkania, bo był ..
            kryzys i trzeba było dopłacić prawie drugie tyle. Więc nie pieprz tu głupot o
            skarbie państwa, bo zawsze te przefarbowane komuch zrobią obywateli "w balona".
            dlatego rację ma pani poseł, należy rozwalić te monstra zwane spółdzielniami, z
            ich zarządami i prezesami, ukrócić tę samowolę!
          • Gość: gość Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.09, 22:21
            A ty mógłbyś pobierać wysokie premie i nie martwisz się że trwonisz spółdzielców
            ciężko zarobione pieniądze,wstydż się,szacunek pani poseł STAROŃ.
      • Gość: Gosia Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 30.11.09, 22:17
        A spółdzielnie to kto może mi powiesz to ty,prezes,nie majątek s-pni jest
        majątkiem spółdzielców,prezesi są naszymi najemnikami którzy wykonują pracę dla
        swoich członków,a członkowie im płacą pobory,przestań pleść trzy po trzy.Ogromny
        szacunek dla pani Staroń,nigdy nie wątpiłam w tą osobę,niech się pani nie
        obawia,spółdzielcy znów pójdą głosować na panią,a PO to juz przeżytek.
    • Gość: sabina Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 21:54
      Porównujmy teraz posłów PO: Panią Staroń i jej pracę na rzecz ludzi , posła
      Sycza i jego "pracę" na rzecz swojego stanu posiadania. Może dołożymy
      historyczną drogę tego drugiego.
      I zastanówmy się, o co nam, obywatelem tego kraju chodzi?
      • Gość: marek Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.11.09, 22:04
        dobre pytanie.zasadnicze. Pani Poseł tak trzymać
        • Gość: Krysia Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.09, 23:48
          Nie mogę nadziwić się bezgranicznej głupocie ludzi, którzy wierzą w
          dobre intencje Lidii Staroń. Ta kobieta niszczy ludzi pomówieniami dzięki swoim
          układom ze służbami specjalnymi, a potem tych, którzy służyli jej do zniszczenia
          poprzednika niszczy tymi samymi sposobami. Znam jej metody działania i wiem,
          jaki zamiar ma teraz. Napiszę to, a za kilka miesięcy zobaczycie, że miałam rację.
          Otóż jej wyskok z kontr-ustawą spółdzielczą jest po to, by PO
          ukarało ja wymiernie, np. wyrzuciło z partii, wówczas ona jako "pokrzywdzona
          obrończyni spółdzielców" będzie liczyć na wdzięczność tych rzekomo
          poszkodowanych spółdzielców w swoim starcie na stołek Prezydenta Miasta
          Olsztyn.
          To wszystko, to jej zaplanowana gra, w czym od dawna pomagają jej
          funkcjonariusze np. olsztyńskiego (i nie tylko) CBŚ.
          Znam te kobietę od wielu lat i naprawdę nie mogę się się nadziwić,
          jak potrafi ogłupić ludzi, a przy tym robić olbrzymie, bo kilkustetysięczne
          (!!!) interesy dla siebie. Ponieważ ma już 3 domy, kilka lokali, mieszkań i
          działek, to już za czasu swego posłowania zdążyła kupić 2 duże mieszkania na 2
          swoich pełnoletnich dzieci, więcej nie mogła, bo pozostałe dzieci nie są jeszcze
          pełnoletnie, a do upublicznianego wykazu majątku nie pasowało dodawanie
          następnych bogactw, gdy wykazywała roczny dochód małżonka w wysokości ok. 19
          tys. zł., bo przecież utrzymanie 4 uczących się dzieci musi kosztować.
          Dodam tylko, że zakup tych 2 mieszkań nie był "interesem czystym", bo
          2 godziny po kupieniu jednego z mieszkań dokonując darowiznę na rzecz jednego z
          dzieci podniosła wartość tego mieszkania o 100 000 zł, szkoda tylko,że nie
          zapłaciła tych pieniędzy starszym ludziom (rocznik 1933), którzy nie znali do
          końca rzeczywistej wartości sprzedawanego przez nich dla Lidii mieszkania.
        • Gość: on_obok jej biura Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 00:33
          lidka pracujemy wtym samym budynku i ja sie pytam czemu piszesz sama na siebie
          pochwały?
          • Gość: jaja Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 15:20
            I wszystko widzisz przez ścianę? To KGB jeszcze żyje?
          • yadol Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 01.12.09, 15:35
            Gość portalu: on_obok jej biura napisał(a):

> lidka pracujemy wtym samym budynku i ja sie pytam czemu piszesz sama na siebi
            > e
            > pochwały?

jasnowidz rąbany, żenujące, a jaki odważny
            • Gość: obok jej biura Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 16:19
              nie jasnowicz tylko kilka razy tam bylem i byla strona GW forum zalaczona. No
              chyba ze sie myle i ona tylko czyta forum :)
              • Gość: gośc Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 16:25
                A ty nie czytasz? Nawet piszesz! Ciekawe, po co tam wchodzisz, kapusiu jeden!
                Jeszcze żyjesz czasami komunistycznymi i ciągle ludziom zaglądasz w notatki i
                komputery? a może sprawdzasz telefony komórkowe? Obrzydliwość!
                • Gość: on sasiad Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.09, 16:53
                  lidka ja tylko stwierdzilem ze piszesz tutaj, i nie pisalem ze cie nie lubie. :)
              • yadol Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 01.12.09, 16:30
                Gość portalu: obok jej biura napisał(a):

> nie jasnowicz tylko kilka razy tam bylem i byla strona GW forum zalaczona. No
                > chyba ze sie myle i ona tylko czyta forum :)

też na jej miejscu bym czytał, to chyba jest zrozumiałe jasnowidzu

problem , że jesteś jak stara baba plotkara, nie widziała a gada co jej ślina na
                język przyniesie :)

widziałeś że pisze coś na forum ?
                zajdź tam jutro i przeproś , powiedz , że coś ci się wypsnęło, kobiety lubią
                kwiaty , pozdrawiam jasnowidzu :)
          • Gość: kuba Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.09, 16:54
            wiadomosci.onet.pl/2087580,11,poslanka_rozwscieczyla_wladze_po_jej_projekt_grozi_planom_rzadu,item.html
    • Gość: JG Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.09, 06:35
      Brawo pani poseł.Niech pani startuje na prezydenta miasta,będziemy na panią
      głosować.
      • Gość: tak Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 16:46
        tak, będziemy głosować, żeby mogła pani dalej ubijać swoje interesy
        • Gość: gość Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 17:05
          Brawo, wreszcie odpowiedni człowiek na właściwym miejscu!
        • Gość: spółdzielca Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 01.12.09, 17:21
          oczywiście lewe interesy
          • Gość: (: Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 17:32
            a ty masz prawe?
            • Gość: As Olsztyńskie PO boi się Pani Staroń:) IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.09, 18:45
              Wszyscy aż trzęsą portkami, że Pani Staroń może wziąć udział w lokalnych
              wyborach prezydenckich na przyszłą kadencję. I mają się czego bać. Mnie guzik
              obchodzi ile mieszkań ma rzeczona Pani, ważne, ze kupiła je legalnie. Świadczyć
              to może tylko o jej sprawnej umiejętności zarządzania, co może przełożyć się na
              właściwe zarządzanie miastem. Drżyjcie Ci, którzy planujecie kandydować, macie
              twardy orzech do zgryzienia. Co prawda na PO nie głosuję, jednakże w tym
              wypadku, zrobię wyjątek. Pozdrawiam Panią Poseł w nadziei, że czasami przegląda
              forum olsztyńskie:)
              • Gość: do Asa Staroń kłamie IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 18:56
                Pewnie nie byłoby ci wszystko jedno, gdyby to twoim kosztem "kupiła" sobie te
                mieszkania, ale jak kosztem innych, to ci to obojętne....
                • Gość: kuba Re: Staroń kłamie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.09, 19:17
                  Kosztem jakich innych? Czy ktoś zapłacił za mnie koszty budowy mieszkania? Jeśli
                  już to państwo ,które umorzyło kredyty sprzed 1990r i w związku z tym miało
                  pełne prawo uchwalić ustawę o uwłaszczeniu spółdzielców za symboliczny 1zł .A że
                  przedtem spółdzielnie po złodziejsku kasowały kupę szmalu za przekształcenie
                  mieszkania na własność, to już całkiem inna para kaloszy.Sposób rozumowania
                  biednych frajerów,którzy zapłacili spółdzielni wartość mieszkania wg cen
                  rynkowych jest taki, że nie należy zmieniać komuszego złodziejskiego prawa i ustroju
                  • Gość: kuba Re: Staroń kłamie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.09, 19:22
                    I dokończę,wg frajerów nie należy zmieniać komuszego złodziejskiego prawa bo to
                    jest wielka krzywda dla wcześniej okradzionych.
                  • Gość: gośc Staroń - wspaniały poseł! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 19:28
                    Ludzie chyba pogłupieli od tego komunizmu. Nie dość, że wpłacili całą sumę za
                    mieszkanie, to dostali jakieś "lokatorskie". A teraz , za swoje mieszkania i do
                    tego spłacone będą musieli wpłacić dużą kasę, którą wymyśli zarząd spółdzielni.
                    Dopiero łaskawie uzyskają tytuł własnościowy. Ale jak będą zwlekać z czynszem,
                    to i tak spółdzielnia może szybko ich wywłaszczyć. To jest w ustawie rządowej.
                    Tę ustawę pisał prezes spółdzielni. Dlatego należy wspierać panią poseł i jej
                    projekt, bo ludzie będą mogli mieć własność bez dodatkowych monstrualnych sum i
                    więcej praw w stosunku do spółdzielni.
              • yadol Re: Olsztyńskie PO boi się Pani Staroń:) 01.12.09, 19:15
                Gość portalu: As napisał(a):

> Wszyscy aż trzęsą portkami, że Pani Staroń może wziąć udział w lokalnych
                > wyborach prezydenckich na przyszłą kadencję. I mają się czego bać. Mnie guzik
                > obchodzi ile mieszkań ma rzeczona Pani, ważne, ze kupiła je legalnie. Świadczyć
                > to może tylko o jej sprawnej umiejętności zarządzania, co może przełożyć się na
                > właściwe zarządzanie miastem. Drżyjcie Ci, którzy planujecie kandydować, macie
                > twardy orzech do zgryzienia. Co prawda na PO nie głosuję, jednakże w tym
                > wypadku, zrobię wyjątek. Pozdrawiam Panią Poseł w nadziei, że czasami przegląda
                > forum olsztyńskie:)
                Brawo As , wiem jak nie lubisz po , a to co napisałaś jest triumfem rozsądku i
                uczciwości nad partyjną ksenofobią. Pozdrawiam Cię.
                • Gość: ? Re: Olsztyńskie PO boi się Pani Staroń:) IP: *.adsl.inetia.pl 01.12.09, 20:09
                  To dlaczego posłanka nie zapłaciła ani grosza za grunt pod jej lokalem użytkowym
                  wart ok. 260 tys., gdy tymczasem wszyscy inni członkowie spółdzielni musieli za
                  ten grunt pod swoimi lokalami mieszkalnymi zapłacić? Wszak w spółdzielni
                  obowiązują wszystkich członków jednakowe prawa, albo płacą wszyscy, albo nie
                  płaci nikt!
                  • Gość: (: Re: Olsztyńskie PO boi się Pani Staroń:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 20:29
                    Zapytaj Kowalewskiego, on wie najlepiej.
                  • Gość: ABC Re: co ty łżesz? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.12.09, 20:34
                    Posłanka nie ma gruntu na własność, tylko w wieczystym użytkowaniu.Na własność
                    to dopiero musi go wykupić.
    • Gość: Ależ łaska! Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 21:48
      A szkoda, bo po co im poseł, który dba o szarych i biednych ludzi.
      Partia Oszustów nie powinna tolerować pracowitych i uczciwych.
      www.ro.com.pl/aktualnosci/tresc/3997/Wladze_PO_nie_ukaraly_poslanki_Staron/
      • yadol Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 01.12.09, 22:52
        nigdy i nigdzie nie twierdziłem , że Lidia Staroń jest kryształowo czysta
        chociaż przyznam szczerze wiele wskazuje , że do swych obowiązków podchodzi
        odważnie, poważnie i uczciwie, w przeciwieństwie do wielu swych kolegów
        partyjnych , ale wpienia mnie nienawiść do niej nie oparta na faktach wyrzucana
        na forum przez paru dyżurnych anonimowych dupków , załatwianych tu przez nas
        czarodziejskim zdaniem : "konkrety mendo, konkrety" - szybko znikają
        zadziwia mnie to po co oni to wypisują !!!
        strach, obowiązek, robota, nienawiść,zależność, głupota ???
        • Gość: E tam Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.09, 13:17
          wpienia mnie nienawiść do niej nie oparta na faktach wyrzucana na forum przez
          paru dyżurnych anonimowych dupków

A nie wpienia ciebie banda anonimowych klakierów miód z ust pani posłanki
          spijająca? Na dodatek banda niedouczona, dla której budżet państwa to jakiś
          mityczny zwierz, który kasę bierze z kosmosu?

Pani poseł ma misję likwidacji spółdzielni mieszkaniowych. Tymczasem wiele osób
          bardzo sobie chwali możliwość bycia członkiem spółdzielni, a nie tylko wspólnoty
          mieszkaniowej. Pani poseł rzecz jasna może pisać prawo. Ale za idiotyzmy
          zapisane w tym prawie płacimy my wszyscy. To też jest wkurzające.

PS. Ceniłbym sobie forum, na którym lokalni politycy mieliby odwagę wypowiadać
          się osobiście, pod własnym imieniem i nazwiskiem. Nie tylko dla promocji, jak
          niektórzy radni, ale dla rzeczywistego dialogu z wyborami. Oczywiście wiem, że
          nie doczekam się takiego.
          • yadol Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 02.12.09, 13:32
            nie jestem politykiem, na szczęście

pokaż mi taki kraj gdzie , gdzie rządzą zdrowe zasady ekonomiczne w którym
            obowiązuje tzw prawo spółdzielcze i istnieje tzw własność spółdzielcza

słodka pamiątka po komunie ?

• Gość: spółdzielca Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.09, 20:50
              Np. w Niemczech, największa spółdzielnia mieszkaniowa liczy 50.000
              mieszań (najmniejsza 14) - są tam wyłącznie mieszkania
              lokatorskie.Spółdzielnie mieszkaniowe w Niemczech skupiają 3.200.000
              członków, liczba spółdzielni to ok. 2.000. W samym Berlinie
              funkcjonuje 80 spółdzielni mieszkaniowych z 180.000 mieszkaniami
              (tylko 10 % wszystkich mieszkań stolicy Niemiec).Ponadto 2.500
              banków spółdzielczych,3.800 spółdzielni rolniczych (w tym 1.300 z
              byłego NRD)- ich obroty roczne to ok.40 mld euro. Spółdzielczość
              została "wymyślona" w Wielkiej Brytanii ponad 150 lat temu.
            • yadol Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 02.12.09, 21:08
              yadol napisał:

> nie jestem politykiem, na szczęście
              >
              > pokaż mi taki kraj gdzie , gdzie rządzą zdrowe zasady ekonomiczne w którym
              > obowiązuje tzw prawo spółdzielcze i istnieje tzw własność spółdzielcza
              >
              > słodka pamiątka po komunie ?
              >
              >
              nie jestem jak widać specem w tych sprawach, ale nikt mi nie powie , że w
              Niemczech są takie spółdzielnie jak nasze, rządzone przez kacyków i ich świty na
              prawach kaduka, nie jest to naturalna forma gospodarowania w tej dziedzinie,
              spółdzielnia rolników czy produkcyjna to jest coś innego, a te niemieckie sm są
              jak przypuszczam spadkiem po nrd
              • Gość: spółdzielca Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.09, 23:51
                Źle przypuszczasz, a administrator w spółdzielni niemieckiej, ma w
                porównaniu do naszych realiów dużo większą "władzę". Oczywiście
                chodzi o pilnowanie porządku na osiedlach i w budynkach. Dodatkowo w
                niemczech administracja spółdzielni jest wspomagana przez sąsiadów,
                którzy natychmiast donoszą o wszelkich występkach sąsiadów. Jeszcze
                raz powtarzam, spółdzielczość nie jest wymysłem komuny. W PRL
                najpierw upaństwowiono przedwojenne spółdzielnie mieszkaniowe.
                Następnie po "odwilży" 1956 r. zaczęto je promować, aby zwiększyć
                udział finansowy społeczeństwa w zaspakajaniu potrzeb
                mieszkaniowych. Władza wówczas uznała, że nie jest w stanie zapewnić
                wszystkim mieszkań (sobie już zapewniła).
                • Gość: gość Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 03.12.09, 10:42
                  Nie władze a obowiązek,tak i całego osiedla,tylko tam ludzie nie wpłacali masę
                  kasy żeby dostać mieszkanie,w stosunku do naszych s-pni nie ma porównania,oni
                  znaja swoje miejsce i wiedzą komu zawdzięczają swoje wynagrodzenie.
          • Gość: jan Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 15:51
            "Pani poseł ma misję likwidacji spółdzielni mieszkaniowych."
            A ty masz misję wpierania innych kłamstwa.
            • Gość: to ja Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.12.09, 16:35
              To fakt najmadrzejsza poslanka z naszego regionu i dlatego wszyscy
              pozostali z Po nie moga tego zniesc brawo P. Posel. tak trzymac
              jestesmy z Pania.
              • Gość: do to ja Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.09, 19:31
                pier ... sie i puknij w ten głupi dziub.
                • Gość: filon Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 19:35
                  A ty masz ryj czy pysk? Bo dziób to mają ptaki, a kto ma dziuby?
                • yadol Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 02.12.09, 19:40
                  Gość portalu: do to ja napisał(a):

> pier ... sie i puknij w ten głupi dziub.

a wytłumacz nam dlaczego on ma to zrobić

tylko misiu konkretnie i grzecznie
          • Gość: gość do E tam Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.09, 20:58
            E tam bredzisz .
            • privus Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 04.12.09, 23:20
              Można by było przyjąć i taki punkt widzenia, gdybyś potrafił go chociaż w sposób
              mniej czy bardziej zręczny uzasadnić. W tym wypadku przypominasz mi taktykę
              stosowaną przez Kempę.
    • Gość: gość Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 23:11
      Coś Rzepa zaczyna dobrze pisać o naszej posłance. To już druga wzmianka o jej
      działalności ustawodawczej i raczej w dobrym klimacie.
      A nad jakimi ustawami pracują inni nasi wybrańcy? Czyżby wyznają zasadę, że
      lepiej nic nie robić, mieć kasę i spokój, bo po narażać się kolejnemu lobby?

www.rp.pl/artykul/400162.html
      • privus Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 04.12.09, 23:17
        Nareszcie. Chociaż Rzepa nadal szuka jakichś haków.
        • Gość: gość Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 23:20
          Szuka, bo ma sprawę w sądzie.
      • yadol Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 04.12.09, 23:35
        niezłe, niezłe
    • Gość: er Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.09, 23:01
      www.tvp.pl/publicystyka/tematyka-spoleczna/warto-rozmawiac/wideo/dlaczego-nie-mozna-promowac-zbrodniarzy-18112009
    • Gość: ewa Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 18:51

lidia staroń byłaby pierwszorzędną prezydent olsztyna
      • yadol Re: Pani Staroń - wielki szacunek! 08.12.09, 19:27
        Gość portalu: ewa napisał(a):

>
        > lidia staroń byłaby pierwszorzędną prezydent olsztyna

zgadzam się, ale może marszałkiem byłaby lepszym ?

z całą pewnością jest to osoba, która mogłaby wyzwolić nas z zależności od tych
        śmiesznych partyjek-koteryjek, które jadą na nas od tylu lat?

może mamy szansę zbudować w końcu faktycznie autentyczny ruch samorządowy, bez
        cwaniaczków,kolesiów, głąbów, złodziei , aferzystów itd... dopisać tu możecie więcej

starczy nam cierpliwości, odwagi i stanowczości ?
        • Gość: kuba Re: Brawo Pani Poseł IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.12.09, 19:40
          Po obejrzeniu wiadomości jestem pod wielkim wrażeniem.Jestem dumny że jest pani
          posłanką z naszego regionu.
    • Gość: zocha Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: 89.18.180.* 10.01.10, 00:05

www.youtube.com/watch?v=NdD1RPeeT7s
      • Gość: Nafka Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 00:22
        Ma odwagę stanąć po lepszej stronie PO.
        "Otwarty sprzeciw takich parlamentarzystów jak Jarosław Gowin, Antoni Mężydło
        czy Lidia Staroń – nie po raz pierwszy zresztą buntujących się przeciw
        poczynaniom kolegów z PO – jest ostrzeżeniem, że gwałtowniejszy spadek notowań
        Platformy może poskutkować błyskawiczną secesją prawego skrzydła partii."

Całość:
        debata.olsztyn.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=793:czarny-pitek-donalda-tuska&catid=38:polska&Itemid=109
        • jana2706 Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 11.01.10, 12:38
          Dzisiaj w skrzynce pocztowej znalazłam ksero szkalujące pania poseł.
          Pewnie spóźnione bo powiela 'sensację' Super exspresu z 17
          grudnia2009 r. Smutne to bardzo :(
          • yadol Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 11.01.10, 12:43
            a kto to roznosi?
            listonosz?
            • Gość: ciekawe Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.ip.netia.com.pl 11.01.10, 13:25
              Czy spółdzielnia może zapomnieć naliczyć 200 tysięcy złotych opłaty
              swojemu członkowi? Może, szczególnie jeśli dotyczy to posła na Sejm.
              Lidia Staroń, posłanka PO, nie będzie musiała płacić za grunt pod
              pawilonem, który przejęła od spółdzielni przed ośmiu laty.
              Prokuratura, którą powiadomili oburzeni spółdzielcy, uznała właśnie,
              że sprawa się... przedawniła.

- Jak to jest, że my musimy płacić za grunty, a poseł Lidia Staroń
              nie?! - pytają spółdzielcy z SM Pojezierze w Olsztynie (woj.
              warmińsko-mazurskie). - Ja też chcę tak, jak posłanka Staroń, żeby
              mi umorzyli opłatę gruntową - mówi "SE" Jan Piwowarek (79 l.) i
              pokazuje dokumenty wpłaty. - Mieszkałem tam ponad 30 lat, to mnie
              takie przedawnienie dawno powinno objąć - dodaje zdenerwowany
              starszy pan. Jan Piwowarek już rok temu zawiadomił prokuraturę o
              podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez spółdzielnię i dziwnym
              prezencie idącym w setki tysięcy złotych. Prokuratura sprawę
              umorzyła.

- Ja wszystko zapłaciłam. Mogę dokumenty pokazać - zarzeka się
              posłanka PO. Co innego jednak wynika z umorzenia postępowania w
              prokuraturze. - W dokumentacji spółdzielni nie znajdują się żadne
              dokumenty świadczące o wniesieniu do spółdzielni stosownych opłat za
              przedmiotowy grunt - pisze jasno prokurator Dariusz Urliński z
              olsztyńskej prokuratury. Jednocześnie stwierdza jednak, że śledztwo
              zostaje umorzone, bo od momentu uwłaszczenia minęło ponad osiem lat.
              Lidia Staroń bardzo nerwowo reaguje na pytania o jej rozliczenia ze
              spółdzielnią. Jej prawnik Lech Obara zapewnia: - To najuczciwsza
              posłanka pod słońcem, nie ma co się jej czepiać, będę uważnie
              śledził wszelkie informacje ukazujące się o poseł Staroń -
              stwierdza. Co na to prezes spółdzielni? - Nie mam zamiaru rozmawiać
              na ten temat - ucina Wiesław Barański, prezes SM Pojezierze w
              Olsztynie.

Mnie niczego nie umorzyli po 30 latach

Jan Piwowarek (79 I.) uiścił opłatę gruntową: - Ja też chcę tak jak
              posłanka Staroń, żeby mi ją umorzyli. Mieszkałem tam ponad 30 lat,
              to mnie takie przedawnienie dawno powinno objąć. Już rok temu
              zawiadomiłem prokuraturę o podejrzeniu popełnienia przestępstwa
              przez spółdzielnię i dziwnym prezencie idącym w setki tysięcy
              złotych. Prokuratura sprawę umorzyła.

Autor: Stanisław Kryściński
              Autorzy zdjęć: Tomasz Radzik / Super Express
              Źródło: Super Express
              • jana2706 Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 11.01.10, 13:45
                Mnie też niczego nie odliczyli,nie umorzyli,
                chociaż dziesiatki lat płaciłam za 'procykowe powietrze'.
                • jana2706 Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 11.01.10, 14:05
                  Dopiero Pani Lidia.
                  • Gość: do jany2706 Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 14:10
                    Chyba ci Procyk na mózg padł, z tej twojej wyraźnej nienawiści do niego.
                    • Gość: Nafka Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 15:05
                      A niektórym pada na mózg nienawiść do pani Poseł. Przed wyborami będą lać pewnie
                      nie takie pomyje. Wynika to z tego, że patrzy na ręce "lodziarzom", którzy np.
                      dalej nie chcą płacić zaległych podatków. Wielki szacunek dla Pani Staroń, która
                      naraziła się chyba już wszystkim szubrawcom.
                      • Gość: aaa staron krętaczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.10, 15:48
                        bo za nic nie płaci, tylko zdziera od innych!
                        • Gość: :) Pani Staroń - wspaniały posel! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 17:03
                          Pewnie od ciebie zdziera boś zdzira! albo męska prostytuła!
                          Szumowiny dalej uprawiają swoją goebbelsowską propagandę?
    • Gość: Agata Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.pl 03.06.10, 22:14

Walczy z korupcją na wszystkich szczeblach, w tym również w PO.
      Tylko taka osoba jak Lidia Staroń jest w stanie uzdrowić sytuację w
      Olsztynie. Ma poparcie ludności Olsztyna, w tym zwłaszcza kobiet.
      Tylko ona pokona męskie szowinistyczne sitwy.
      • Gość: dalia Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.10, 22:19
        Czy Procyk już nadaje? Odbudowuje się sitwa? Dziś moja rodzina z Gdańska
        zapytała: "co tam słychać w komunistycznym Olsztynie?" Chyba mają rację, skoro w
        mediach pojawia się długoletni donosiciel esbecji.
        • after_blues Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! 03.06.10, 22:40
          www.olsztyn24.com/?m=1&i=778
    • Gość: gl Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.10, 10:30

przyszła pani prezydent, mam taką nadzieję
      • Gość: wyborcy z Olsztyna Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.07.10, 19:36
        szanowna Pani Poseł nasz wielki szacunek! Ile trzeba mieć sił i samozaparcia,
        aby jednak dla własnej wygody, spokoju i bezpieczeństwa nie ulec tej sitwie,
        lobbingowi, korporacjom! Jak wielką ma Pani charyzmę i przyzwoitość,aby zawsze
        walczyć o dobro wspólne, o człowieka. Pomimo szykan, ataków, przekupnych
        dziennikarzy, wątpliwego tzw. wymiaru sprawiedliwości, partyjnej zawiści
        "kolegów i koleżanek" - wierzymy, że będzie się Pani chciało. Z naszej strony
        oferujemy wsparcie - nie tylko w głosowaniu (zawsze może Pani liczyć na nasz
        głos), ale w realnej pomocy w czasie każdej kampanii i w czasie każdej Pani
        inicjatywy...
        • Gość: lalalalalala Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 04.07.10, 21:22
          srali muchy będzie wiosna będzie lepiej trawa rosła
      • Gość: gl Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.10, 22:10

wybory bez udziału lidii staroń były tylko smutną prowincjonalną farsą
        • Gość: he Re: Pani Sataroń - przegrana w sądzie IP: *.adsl.inetia.pl 21.11.10, 22:40
          ość portalu: gl napisał(a):

>
          > wybory bez udziału lidii staroń były tylko smutną prowincjonalną farsą

Pani Lidia Staroń miała w trakcie kampanii wyborczej swoje 5 minut, przegrywając proces cywilny z małżonkami Procyk, bo nie podobały się jej informacje w ulotach na temat działalności Staroniowej.
    • Gość: ewa Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 12:27

ma mój głos w jesiennych wyborach, niezależnie od szyldu partyjnego
      • Gość: jw a kto to jest, analfabeto IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.11, 12:40
        jw
      • Gość: zatorzanka Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.pl 15.09.11, 01:49

no bo właściwie kto jeszcze zrobił coś konkretnego na rzecz elektoratu? szmit apelami o burzenie szubienic? arent autopromocją w super expressie? żelichowski apelami?
      • Gość: hc Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: 45.55.80.* 29.07.15, 10:01
        przecież platforma jej nie wystawi za łamanie dyscypliny partyjnej i dlatego powinna przejść pod skrzydła kaczyńskiego w celu dalszej pracy na rzecz miasta i regionu, co przecież jest priorytetem pani poseł
        • Gość: K.I.T. Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.adsl.inetia.pl 31.07.15, 21:09
          Za władzą? skąd ja to znam?
        • Gość: ewa Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.15, 10:15
          mam nadzieję, że wystartuje jako jedynka z listy pisu, gdyż jest gwarancją konkretnych działań na rzecz społeczeństwa i regionu
          • Gość: ewa Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.15, 11:49
            www.debata.olsztyn.pl/wiadomoci/olsztyn/4531-lidia-staron-z-poparciem-pis-do-senatu-kafelek.html
    • Gość: Joanna Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.11, 18:04
      Dziękujemy Pani Staroń za głosowaniu za ustawą o podwyzszenie stawek w przedszkolach i za interpretowanie tego głosowania po swojemu nie zrozumieliśmu barany takie
    • Gość: irena Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.play-internet.pl 07.02.12, 17:34

niepokoi mnie cisza w kwestii komorniczej, czyżby zablokowano inicjatywę?
    • Gość: o tak... Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 07.02.12, 17:39
      Tak bardzo jestem wdzięczny, że pragnę pocałować w d....
      • Gość: o tak , tak ... Re: Pani Sataroń - wielki szacunek! IP: *.olsztyn.mm.pl 08.02.12, 16:03
        .. całujmy po kolei w oba pół..ki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka