Dodaj do ulubionych

Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa

IP: *.olsztyn.mm.pl 15.01.10, 20:23
tak to jest jak taki bunkier handlowy stawia się nie na rogatkach w centrum miasta - podręcznikowy błąd popełniony już na etapie urbanistyczno-planistycznym
Obserwuj wątek
    • Gość: gru Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.mm.pl 15.01.10, 20:25
      Ja myślę, że nieprzemyślaną decyzją była budowa w tym miejscu centrum handlowego.
    • Gość: b28 Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.mm.pl 15.01.10, 20:26
      Nie wierzę, że Prezydent Miasta dr inż. Grzymowicz mógł dopuścić do zablokowania ruchu drogowego przez podległych urzedników. Na pewno jest to przemyślana decyzja, poparta specjalistycznymi analizami, której po prostu nie rozumieją mieszkańcy miasta.
      Od wielu lat p. Grzymowicz ma wpływ na obsadę personalną MZDMiZ i nie wyborażam sobie aby szefostwo MZDMiZ nie miało pełnej akceptacji prezydenta miasta.
      Winni są jak zawsze mieszkańcy.
      • Gość: 123 Re: Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.mm.pl 15.01.10, 21:13
        w zasadzie, to po kiego groma oni wszyscy jadą do tego centrum? Niszczą tylko
        asfalt i środowisko. lol
    • Gość: swiatowy Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: 91.104.125.* 15.01.10, 20:36
      Powialo troche miastem a wies juz panikuje
      • Gość: BorOl Re: Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.01.10, 21:20
        Ładne :-D Dzięki za poprawę humoru na koniec dnia :)
    • Gość: Gość Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.10, 21:15
      Taka argumentacja, że kierowcy sami są sobie winni woła o pomstę do
      Boga. Jak taki ktos zajmuje sie takimi rzeczami to aż strach się bać
      co będzie. Zresztą przykładów jak narazie jest wiele. Wielkie zmiany
      a potem jakos efektów nie widać a wręcz odwrotnie same problemy. Co
      najciekawsze zaraz wysypują jakieś kolejne durne pomysły na
      poprawianie tego co niby miało pomóc. Panowie Panie jakbym ja tak w
      pracy pracował to dawno bym był na zielonej trawce.
      A że jestem kierowco to powiem tylko tyle: w nosie mam te wasze
      durne pomysły jeżdziłem i jeżdze tak jak mi sie podoba i taką drogą
      jak ja chce a nie jakiś tam Pan. A zreszta szkoda męczyć palców...
    • Gość: zszokowany gustek rules:))) IP: *.olsztyn.mm.pl 15.01.10, 21:32
      piękna wiadomość na początek weekendu. winni ci przeklęci kierowcy:) po prostu
      rewelacja...
    • Gość: gość Kierowcy sobie winni IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.01.10, 21:48
      Podobno Gustek jest specjalista to może wie lepiej ale dlaczego jak kierowca
      wjedzie w ulicę Emilii Plater i potem chce z niej wyjechać to powoduje tłok ?
      Czyżby w dwuminutowy pobyt na tej slepej ulicy sprawił że w tym czasie od
      strony Alfy nadjechał następny samochód i to sprawiło że na skrzyżowaniu
      znalazły się dwa samochody?

Odpowiadając na pytanie :Jak można usprawnić komunikację w okolicach Alfy ?
      -Wywalić na zbity pysk specjalistę od świateł ,wicedyrektora Miejskiego
      Zarządu Dróg i Mostów i zatrudnić średniej klasy fachowca .
      • Gość: antymenel Re: Kierowcy sobie winni IP: *.olsztyn.mm.pl 16.01.10, 11:11
        Marzenia,marzenia.Specjaliści od dezorganizacji ruchu w Olsztynie są
        niesmiertelni.
    • Gość: detritus Re: Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.mm.pl 15.01.10, 23:03
      Kierowcy sami sa sobie winni, bo powinni sie zebrac, wybrac do Gustka i w
      delikatny, acz stanowczy sposob przeniesc go poza granice miasta ;)
    • robac Chcieliśta metropolo? To je mata! 15.01.10, 23:13
      Oto dzięki wyznacznikowi metropolitarności jakim ma być Alfa wreszcie mamy w Olsztynie korki - i to w stołecznym stylu! Tak samo jest w Warszawie przy wyjeździe z parkinu pod Złotymi Tarasami. Czasem zastanawiam się czy Ci ludzie stojąc w tych spalinach się nie uduszą. Co by było jakby wentylacja zawiodła?

W tym kraju nigdy nie będzie normalnie.

Krew mnie zalewa jak słyszę, że w mieście, które ma nieprzebudowywalny układ ulic z XIX wieku planuje się stawianie kolejnego centrum handlowego w śródmieściu, albo nawet - o zgrozo! - wieżowca czy nowego osiedla. Jestem ciekaw jak będzie wyglądała jazda ulicami Wojska Polskiego, Nowej Niepodlegości czy Jagiellońską, kiedy skończą budować tam nowe osiedla?

Oczywiście to Armia Czerwona jest wszystkiemu winna, bo mogli wszystko zrównać z ziemią, zamiast tylko popalić to i owo. Wtedy planistom byłoby łatwiej odbudowywać miasto. Chociaż może lepiej, że coś zostawili, bo to co nowe powstało, to raczej architektoniczne plomby, a nie "perły architektury". Śmieszą mnie te akcje w celu ratowania "dzieł sztuki" zdobiących elewacje kamienic na starym mieście, albo próby ratowania szkaradnego Dukata, tylko dlatego, że projektowali go uznani architekci.

W sumie dzięki korkom jest ta zaleta, że można się zatrzymać i dostrzec w rozpadających się starych kamienicach resztki dawnej świetności.
    • Gość: heniek Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.01.10, 09:33
      ja proponuje zamknac alfe
      • Gość: 33 Dlaczego w Olsztynie zamykane są ulice ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 09:45

Jak wyżej
        • Gość: zaloguj sie Re: Dlaczego w Olsztynie zamykane są ulice ??? IP: *.olsztyn.mm.pl 16.01.10, 10:37
          a ja proponuje zamknac jaszczuka und gustka
        • Gość: ol Re: Dlaczego w Olsztynie zamykane są ulice ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 10:53
          A ja proponuję wybudować kilka dużych galerii handlowych - ale wreszcie za
          miastem!!!
          Gdy konkurencja zacznie działać, to może trochę odciąży "Alfę".
    • Gość: eka Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 10:32
      No i po raz n-ty p. Gustek pokazał swoją butę i arogancję w stosunku do nas.To nie kierowcy są winni korkom w tym miejscu (bo wg Gustka wjeżdżają w E. Plater) lecz prezydent Grzymowicz ponieważ nie wywalił do tej pory tych dwóch ludzików mających się za dyrektorów MZDiM. Mam jednak cały czas nadzieję że te dwa dyrektorki zostaną jednak odspawane od swoich stołków i na ich miejsce przyjdzie jeden ale za to dobry fachowiec. Nie ma ludzi nie zastąpionych i nie do ruszenia. To tylko kwestia czasu.
    • Gość: olma Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 10:57
      W Gazecie Olsztyńskiej (dzisiejszej) niejaki Gustek tłumaczy ludziom że te korki to wina wyprzedaży grudniowych i śniegu. W roku 2008 były takie same wyprzedaże też był śnieg ale E.Plater była przejezdna i nie przypominam sobie takich korków jak obecnie(a mieszkam w pobliżu więc na bieżąco mam pojęcie co się dzieje). Szkoda że dyrektorzyny nie chcą się przyznać do błędu jakim była decyzja o zamknięciu E.Plater. Nie przekonająmnie argumenty o dwóch ofiarach (należałoby zamknąć większość ulic gdzie ofiar było więcej niż dwie) i chęci zrobienia zatoki autobusowej (można połączyć i wyjazd i zatokę ale trzeba trochę pomyśleć a nie iść na łatwiznę).
    • Gość: Takisobie Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 11:32
      To jest wręcz modelowy przykład korkowania miasta. Budujcie czteropasmówki a najlepiej ośmiopasmówki do centrum starego miasta Olsztyna. Stawiajcie centra handlowe tylko i wyłącznie z małymi parkingami podziemnymi i przyglądajcie się jak ludzie się męczą. Podziękujmy byłemu prezydentowi za to że możemy pooglądać Olsztyn stojąc w korku.
    • Gość: Bob Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.01.10, 13:41
      Kiedy teraz wybory prezydenta Olsztyna ??
      Kandydat, który obieca,że wypieprzy tych dwóch specjalistów z MZDiM ma wygraną
      w kieszeni, i to w pierwszej turze.
      • kacprzycki Re: Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa 16.01.10, 14:39
        mam taką teorię - to ruch korkują ci, którzy stoją przed szlabanem na parking do
        Alfy i ci, którzy nie chcą płacić za ten parking i szukają miejsca za free !! -
        na próbę niech alfa zlikwiduje szlabany - i zobaczymy co z korkami ??
    • Gość: i28 Gustek IP: *.olsztyn.mm.pl 16.01.10, 16:54
      "Zbigniew Gustek, wicedyrektor Miejskiego Zarządu Dróg i Mostów, sugeruje
      jednak, że kierowcy sami są sobie winni. - Wjeżdżają na pamięć w ul. E.
      Plater, a później muszą zawracać. To zwiększa tłok w tej części miasta -
      uważa. - Gdy przyzwyczają się do nowej organizacji ruchu, sytuacja ulegnie
      polepszeniu."

Za takie hasła w normalnej firmie wyleciałby w moment. Jak długo
      jeszcze????????????????
    • Gość: Krotkapilka Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.01.10, 20:37
      "Zbigniew Gustek radzi też, by olsztynianie nie skracali już sobie drogi
      jeżdżąc ul. 22 Stycznia."

Pier...nij sie Pan w koncu w czolo, co Pan pieprzysz? Moze wogole przestanmy
      jezdzic, bo odnosze wrazenie, ze Wasze dzialania do tego zmierzaja.

Gdzie jest prezydent, zwierzchnik tego przedszkola na Szrajbera?
    • Gość: allensteiner Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 16.01.10, 21:31
      Nie bardzo rozumiem, po co było te kilka miesięcy zamętu na ulicy Kościuszki.
      Tam dwa pasy do dołu praktycznie i tak były, po "rewolucji" jedynie zaistniały
      formalnie. Z Reja w prawo w Kościuszki istotnie nie da się wyjechać, bo
      najpierw muszą przejść piesi, a potem jest dość czasu na dwa, może trzy
      samochody. Łatwiej skręcić w lewo i objechać przez Zwycięstwa, jeżeli kto może
      nadłożyć pół kilometra albo więcej. Wprowadzenie drugiego pasa na odcinku ok.
      100 m pod Urzędem Statystycznym nie rekompensuje zamknięcia ul. Emilii Plater.
      Komu tam te samochody przeszkadzały? Zdeformowana nawierzchnia i parkujące
      samochody panów prokuratorów eliminowały część amatorów tego rzekomego skrótu
      i o to idzie, żeby nie wszyscy się ustawiali na jednym skrzyżowaniu.

A co do wyjazdu z Alfy - jedyny problem, to wyjazd w pewnych godzinach z
      samego parkingu, a nie wyjazd na ulicę.
    • Gość: pizy Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.01.10, 00:47
      "Zbigniew Gustek, wicedyrektor Miejskiego Zarządu Dróg i Mostów ...".

Nazwa tej instytucji wydaje mi sie kompletnie nieaktualna i nieadekwatna. To powinno się nazywać: "Miejskie Zrzeszenie Debili i Matołów"! Czy ktoś uważa inaczej?
      • Gość: eka Re: Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 10:27
        Trafniejszej nazwy chyba nikt nie wymyśli. Brawo. Pan prezydent Grzymowicz jest chyba jedynym prezydentem miasta w Polsce, który trzyma na stołkach ludzi (dyrektorzy MZDiM), znienawidzonych przez zdecydowaną większość mieszkańców. Tzk trzymać Panie PrezydĘcie, wybory już niedługo,a proszę pamiętać że łaska wyborców na pstrym koniu jeździ. Jedna Pańska decyzja (wywalenie tych dwóch) i ma Pan wygraną w I turze. Proszę wsłuchać się w vox populi.
    • Gość: Paweł Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.01.10, 11:02
      A ja uważam, że decyzja o budowie Alfy w centrum to skandal, który
      przekreslił szansę na wybieranie Grzymka kolejny raz, nie głosujcie
      na takich ludzi.To przez niego są korki i martwa starówka. Popieram
      przedmówców.
      • Gość: ho ho Re: Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.mm.pl 17.01.10, 11:49
        Gość portalu: Paweł napisał(a):

> A ja uważam, że decyzja o budowie Alfy w centrum to skandal, który
        > przekreslił szansę na wybieranie Grzymka kolejny raz

Przecież kolejny raz tylko co go wybraliście. Decyzję o budowie Alfy podjął
        wiele lat temu, za swoich poprzednich, siedmioletnich rządów (jako
        wiceprezydent, m.in. od inwestycji). Teraz tylko przyklepał starą umowę na ten
        dodatek w postaci Alfy-2. A przejście podziemne odpuścił.
        I co? I wybierzecie go jeszcze kolejny raz. Bo nic olsztyńskich wyborców nie
        nauczy rozumu.
    • Gość: zbysia rysio krzys Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: 109.243.207.* 17.01.10, 14:49
      estakade walnac do ALFY i z ALFY!
    • Gość: eva Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.olsztyn.vectranet.pl 17.01.10, 18:02
      ciekawe kto taki mieszka na emili plater, że tak "dyplomatycznie" zlikwidowano
      tam ruch...
      • Gość: ost Re: Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.10, 11:49
        Mniej więcej dwa lata temu wprowadził się na E.Plater gościu, który
        sprzedał dom na wsi i kupił w mieście. To on doprowadził do
        postawienia szykan, bo jak twierdził, samochody wjeżdżające na
        kostkę budziły jego wnuczkę-niemowlaka. Niewykluczone że facio ma
        wysoko postawionych znajomków którzy zadecydowali o zamknięciu tej
        ulicy albo ma dużo kasy i wie "komu, komu bo ide do domu". Wsiun
        nigdy nie zostanie miastowym.
        • Gość: łysy Re: Korek na ul. 22 Stycznia paraliżuje C.H. Alfa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 20:49
          Prosimy o numer domu tego człowieka.
          Odwiedzimy go z kolegami. Przedstawimy argumenty.
          Jestem pewien, że się dogadamy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka