ainer1 11.02.04, 10:34 Wlasnie, co powinnam do niej spakowac na czas porodu i po dodam:)? Ponoc nie ma takiej listy, ale moze podpowiecie co sie pzrydalo Wam? Renia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzalka Re: co do torby do szpitala miejskiego w Olsztyni 12.02.04, 10:05 Ja co prawda rodzilam w Wojewódzkim, ale wzięłam tak: 2 koszule nocne 2 ręczniki pieluchy Bella (takie szerkie jak podpaski, świetne na krwawienia połogowe) majtki jednorazowe- całą paczkę (w aptece mozna kupić) komórke, ładowarkę ksiązki do czytania klapki, takie co pod prysznic sie nadają kosmetyki, grzebień itp szlafrok dla mnie to chyba wszystko, a dla dziecka wiadomo: ubranka, pieluszki, itp chyba na stronie głownej edziecka jest lista Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: co do torby do szpitala miejskiego w Olsztyni 12.02.04, 11:28 znalazłam: serwisy.gazeta.pl/edziecko/1,42705,1326228.html Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: co do torby do szpitala miejskiego w Olsztyni 12.02.04, 17:57 dziekuje, mam te liste. Wasnie szukam dokladnie pod katem DANEGO spzitala, bo kazdy ma troche inne wymagania jednak :) Ta ksiazka to rzeczywiscie Ci sie pzrydala? Mialas zcas czytac? Renia Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: co do torby do szpitala miejskiego w Olsztyni 12.02.04, 18:48 No to przepraszam, że się wypowiedziałam nie na temat. Ale każdy szpital jest mniej więcej podobny i przydaje sie mniej więcej to samo. Książka mi się przydała bardzo, moja córeczka pierwsze 2 doby przespała. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaska Re: co do torby do szpitala miejskiego w Olsztyni 19.02.04, 12:48 Bylam obejrzec miejski i dowiedzialam sie co jest potrzebne. Mianowicie: -dokumenty-karta ciazy, dowod, ksiazeczka rmua, ubezpieczeniowa (pieczatka zakladu pracy wazna tylko 1 m-c) -2-3 koszule rozpinane (pani powiedziala mi, ze na czas porodu najlepiej poprosic o szpitalna po co swoja brudzić), -majtki jednorazowe, podpaski, ręcznik, szlafrok, klapki, kapcie -dla męża obuwie na zmianę, -landrynki do ssania (podobno pomagają), -stanik do karmienia, wkladki laktacyjne Dla dzidzi: -pampersy ok 20 szt., -ręcznik, kocyk lub rozek -ubranka-spiochy ,kaftaniki, bo od razu po porodzie ubieraja w twoje ubranka, czapeczka na oddzial niepotrzebna, bo bardzo cieplo na oddziale, rekawiczki, zeby sie nie podrapalo (na oddziale nie wolno obcinac, chyba ze -słowa połoznej- zrobi sie to potajemnie i ostroznie zeby nie skaleczyc dzidzi) -kosmetyki do pupy niepotrzebne, bo dostajesz próbki sudokremu w szpitalu Chyba to wszystko, jak mi sie cos przypomni to dopiszę jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 Re: co do torby do szpitala miejskiego w Olsztyni 20.02.04, 14:09 dziekuje! widze, ze juz mam wszystko spakowane :) procz landrynek moze ;) Renia Odpowiedz Link Zgłoś
aaaska Re: co do torby do szpitala miejskiego w Olsztyni 21.02.04, 09:47 landrynki podobno potrzebne, gdy po naszych meczarniach spada nam poziom cukru i jestesmy juz tak wykonczone, ze one nam troszke pomagają i mąż tez sie odpręża caluski Odpowiedz Link Zgłoś
ainer1 GG i tlen 24.02.04, 09:55 Dziewczyny! W sobote juz powinnam byc w Olsztynie a tam tylko znajomy jest... komputer:) Mam nadzieje, ze uda mi sie z ktoras pogadac via GG czy tlen - podaje namiary: gg:653 47 91 tlen: datalink@tlen.pl Przede mna 3 tygodnie czekania na porod, ale mam pzreczucie ze do 5 marca tylko a nie 15 :) Renia (15 marca 2004) Odpowiedz Link Zgłoś
pyza15 Re: co do torby do szpitala miejskiego w Olsztyni 24.02.04, 13:44 Może czopki glicerynowe, pomogą bardzo młodej mamie w kwestii fizjologicznej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś