Dodaj do ulubionych

Pogrzeb Janusza (prośba do redakcji)

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 16:20
Redakcjo - jutro o 12 jest pogrzeb Janusza Kuliga. Dla wielu osób, fanów
rajdowego sportu (a jak wiecie u nas jest ich niemało), jego przedwczesna
śmierć jest niepowetowana stratą. Wielu z nas chciałoby towarzyszyć Mistrzowi
w jego Ostatniej Drodze - ale z różnych powodów jest to niemozliwe. Dlatego
zwaracam się z prośbą - niech za waszą pomocą jutro na łamach GW - WiM
zapłoną nasze świeczki dla Niego.
Obserwuj wątek
    • Gość: pioter (*) (*) (*) (*) (*) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 16:22
      Janusz - dziekuję za wszystko.
    • redakcja Re: Pogrzeb Janusza (prośba do redakcji) 17.02.04, 17:06
      Pioter, chętnie się przyłączymy, ale nie do końca rozumiem, co mamy zrobić: czy
      wydrukować wasze forumowe świeczki z tego wątku w papierowej „Gazecie”? Tak
      zrozumiałem.
      Roman Antonowicz
      • Gość: pioter Re: Pogrzeb Janusza (prośba do redakcji) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 19:04
        Tak, panie Romanie - chodzi mi o wydruk świeczek.
        Dziekuję za zrozumienie.
    • Gość: Jacek B. (*) (*) (*) (*) (*) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 19:25
      Janusz - samych wygranych - gdziekolwiek teraz jeździsz.
    • Gość: ADAM Ł. Re: Pogrzeb Janusza (prośba do redakcji) IP: *.ols.vectranet.pl 17.02.04, 19:33
      PRZYŁĄCZYMY SIĘ I BĘDZIEMY TOWARZYSZYĆ MISTRZOWI W JEGO OSTATNIEJ DRODZE ZA
      POMOCĄ GW - WiM. ZAPALIMY ŚWIECZKĘ JUTRO O 12.00. ABY ODDAAĆ MU CZEŚĆ.
      ADAM Ł.

• Gość: rita Re: Pogrzeb Janusza (prośba do redakcji) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 19:57
        Pioter - bardzo się interesuję pogrzebem Kulga. Dowiedziałam się, że będzie on
        w Łapanowie koło Gdowa, jak tylko będę w Gdowie , a tam czasami jeżdzę to
        pojadę zaświecić świeczkę, bądz tego pewien w Twoim i innych imieniu.
        Wiem , że Łapanów się przygotowuje na przyjazd ogromnej liczby ludzi i już są
        pozamykane ulice i robi się przgotowania pogrzebowe. Tak więc Pioter ,Kulig -
        najlepszy rajdowiec będzie z wszystkimi honorani i godnie pochowany. Jeśli
        cokolwiek się więcej dowiem postaram się donieść.
        • Gość: pioter Re: Pogrzeb Janusza (prośba do redakcji) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.02.04, 20:06
          Dzięki Rito - liczę na świeczkę ode mnie.
          A ponieważ jutro nie mogę być w Łapanowie - dzięki pomocy redakcji chociaż w
          ten sposób będę mógł uczcić Jego pamięć.
          Liczę, że forumowicze i sympatycy rajdów w ten sposób oświetlą mu Jego ostatni
          OeS.
    • Gość: MARCIN Re: Pogrzeb Janusza (prośba do redakcji) IP: *.visp.energis.pl 17.02.04, 21:58
      [*]
      • alf23 (*)(*)(*) 17.02.04, 22:04
        (*)(*)(*)
    • Gość: mario (*) (*) (*) IP: *.visp.energis.pl 17.02.04, 22:02
      Bóg widać też kocha rajdy - dlatego musiał zabrać Ciebie.
    • Gość: hauer Re: Pogrzeb Janusza (prośba do redakcji) IP: 62.233.164.* 17.02.04, 23:28
      [*]
      • thor_tr (*) (*) (*) (*) (*) 18.02.04, 09:00
        Żeganj mistrzu.
        • Gość: rita Re: (*) (*) (*) (*) (*) IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.02.04, 19:55
          Tak więc Pioter wstałam dziś z myślą, że to dziś pogrzeb Kuliga , popatrzyłam
          na pogodę , a tu smętno, wilgotno, ciemno i zachmurzone niebo nad okolicą.
          Rozmawiałam z ludżmi na temat Łapanowa, ile to ludzi się zjedzie na tą
          okoliczność. Dochodziła godz. 12.00 i wyobraż sobie nagle z za chmur wyłoniło
          się słońce, wyszłam na ulicę, a tu słychać dzwony koscielne i myślę, tak, to
          już zaczynają się uroczystości.
          Wróciłam do pomieszczenia , włączyłam radio krakowskie i punkt 12.00
          poinformowali o pogrzebie Kuliga i puscili mu piosenkę Niemena "Dziwny jest ten
          świat". W radio poinformowali ludzi, że rodzina prosi o zachowanie spokoju w
          czasie uroczytości mimo, że sam Kulig żył wśród wiwatów i wielkiego szumu
          silników.

Obiecuję Ci Pioter, że pojadę do Łapanowa i zrobię Wam zdjęcie grobu Kuliga.
          Teraz jest dużo czasu.
          pozdrawiam

• Gość: rita Re:ojciec i rodzina IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.02.04, 22:56
            tragicznie zmarłego rajdowca. Trzeba być naprawdę mocnym.

"Jak informował media ojciec ofiary Jan Kulig, cała rodzina współczuje
            dróżniczce i udziela jej przebaczenia. Do spotkania ojca z dróżniczką doszło
            w Komendzie Policji w Bochni po wypadku. Kobieta uklękła i poprosiła o
            przebaczenie, Jan Kulig w imieniu rodziny takiego przebaczenia jej udzielił".
            info.onet.pl/874031,11,item.html
            • zbyszek07 Re:ojciec i rodzina 21.02.04, 20:44
              Tak widocznie musialo byc.
              Szkoda ze odchodza...
              Angela z ekipa z eNki byla na pogrzebie,
              smutek....
              :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka