nereus1 24.04.10, 23:01 Przedstawię w naszym klubie na ul. Okopowej e gronie osób zaufanych, w dniu 25.05., bo brak zaiteresowania wśród miszkanców Olsztyna i powiatu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: swiatowy Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat IP: 91.104.79.* 24.04.10, 23:32 A mozesz napisac jaka to koncepcja? Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 24.04.10, 23:39 Nie! To tylko dla poważnych osób! Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 24.04.10, 23:45 Przedstawię ja w klubie na Okopowej w naszym klubie 25.5. dla zaufanych osób!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLEK Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat IP: *.olsztyn.mm.pl 24.04.10, 23:53 Nie wystarczy mieć koncepcję, nie wystarczy mieć rację, nie wystarczy przemawiać do zaufanych - wystarczy ZREALIZOWAĆ ! Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 24.04.10, 23:57 Ja nie będę realizował, tylko przedstawię koncepcję, która będzie może za 10 lat realizowana w innej formie. A może dopiero za 20 lat, bo Polacy są konserwatywni i boją się zmian!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 26.04.10, 23:42 Koncepcje może mieć każdy i nie na tym rzecz polega. Istota każdej koncepcji polega na umiejscowieniu jej w realiach. Proponowałem Ci wsparcie - tak jak chciałeś - łącznie z przygotowaniem dużej sali do swobodnej dyskusji nawet w gronie 100 osób. Niestety do dzisiaj nadal nic nie wiadomo na temat realiów proponowanej koncepcji. Jeżeli do tego wszystkiego uwzględnić fakt, ze całość chcesz oprzeć na zrelatywizowaniu połączeń PKP i PKS z okolicznymi miejscowościami, obawiam się, że nasze oczekiwania rozmijają się. Obawiam się, że takie bukowanie komunikacyjne mógłby przeprowadzić pierwszy lepszy absolwent liceum logistycznego. Tylko co dalej? Czy ten układ ma działać w próżni i oderwaniu od zwykłego rachunku ekonomicznego, istniejącej bazy, skonkretyzowanych perspektyw rozwoju na najbliższe lata, których żadna Gmina nie ma? Nie zaprzeczam, że pewne spostrzeżenia i wnioski mogą być jak najbardziej słuszne za 20,40 czy 60 lat. Jednak punktem wyjścia jest dzień dzisiejszy nie tracący widoków na przyszłość a nie sama przyszłość. Stąd też podchodzę do tego wszystkiego z rezerwą. Tym bardziej, że nawet nie wspomniałeś, jakimi metodami chcesz to wszystko bilansować nie mówiąc już o źródłach danych. Takie są po prostu moje wątpliwości w stosunku do wyrażanych pretensji o małym zainteresowaniu Twoją koncepcją. Nie przeczę, że znajdzie się wielu Polaków nad wyraz konserwatywnych, ale niestety nie tak naiwnych, jak sobie to wyobrażasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swiatowy Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat IP: 91.104.79.* 24.04.10, 23:57 Zawsze najlepiej dyskutuje sie w gronie przyjaciol Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 25.04.10, 00:03 Zgadzam się, tak jest! Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 26.04.10, 23:16 I tak pozostanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warmiak46 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat IP: *.hsd1.fl.comcast.net 27.04.10, 04:36 Przedstawie koncepcje koncepcji na koncepcje.Tylko ludzie w jeansach, z lekka szczerba i kilkudniowym zarostem. Ul.generalissimusa Josifa Stalina 13 (dawna Dabrowszczakow).W piwnicy.Free drinks. Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 27.04.10, 08:57 Przedstawie moja wizje w SSK "Pojezierze" i Stowarzyszeniu FRO w scislym gronie. Prosze pisac pod: queichheimer1@arcor.de Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 27.04.10, 11:56 prevus, ja potrzebuje conajmniej 1 godz. czasu aby przedstawic rozwiazanie komunikacyjne. Gdy przedstawie tu jakies urywki, to zglaszac sie beda ludzie ktorzy o komunikacji nie maja zielonego pojecia i w dodatku ze zlosliwymi uwagami. temat jest za powazny aby czytac dziecinne bzdury. Skoro chcesz wiecej wiedziec zo napisz: queichheimer1@arcor.de Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 27.04.10, 22:10 privus, czy dostałeś moją odpowiedż? Chciałbym krótki komentarz, tylko nie na tym forum a pod mój e-mail. Na tym forum nie będę już więcej pisał o komunikacji, bo same gryzypiórki. Stowarzyszenie FRO i partia SLD jest tym zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 28.04.10, 15:38 Otrzymałem, przeanalizuję i dam odpowiedź. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 28.04.10, 22:46 To był tylko wycinek moich propozycji, a będzie ich więcej! queichheimer1@arcor.de Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 03.05.10, 22:45 Mam już wszystko gotowe. Przedstawię ja w każdym miejscu i na każde życzenie. Gorzej będzie z jej realizacją, ale myślę ze za 10 do 20 lat będzie zrealizowana. Chciałbym rozpocząć dyskusję na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś