Dodaj do ulubionych

Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiatu

24.04.10, 23:01
Przedstawię w naszym klubie na ul. Okopowej e gronie osób zaufanych, w dniu
25.05., bo brak zaiteresowania wśród miszkanców Olsztyna i powiatu!
Obserwuj wątek
    • Gość: swiatowy Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat IP: 91.104.79.* 24.04.10, 23:32
      A mozesz napisac jaka to koncepcja?
      • nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 24.04.10, 23:39
        Nie! To tylko dla poważnych osób!
        • nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 24.04.10, 23:45
          Przedstawię ja w klubie na Okopowej w naszym klubie 25.5. dla zaufanych
          osób!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: OLEK Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat IP: *.olsztyn.mm.pl 24.04.10, 23:53
            Nie wystarczy mieć koncepcję, nie wystarczy mieć rację, nie
            wystarczy przemawiać do zaufanych - wystarczy ZREALIZOWAĆ !
            • nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 24.04.10, 23:57
              Ja nie będę realizował, tylko przedstawię koncepcję, która będzie może za 10 lat
              realizowana w innej formie. A może dopiero za 20 lat, bo Polacy są konserwatywni
              i boją się zmian!!!!!!!!!!!!!
              • privus Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 26.04.10, 23:42
                Koncepcje może mieć każdy i nie na tym rzecz polega. Istota każdej koncepcji
                polega na umiejscowieniu jej w realiach. Proponowałem Ci wsparcie - tak jak
                chciałeś - łącznie z przygotowaniem dużej sali do swobodnej dyskusji nawet w
                gronie 100 osób. Niestety do dzisiaj nadal nic nie wiadomo na temat realiów
                proponowanej koncepcji. Jeżeli do tego wszystkiego uwzględnić fakt, ze całość
                chcesz oprzeć na zrelatywizowaniu połączeń PKP i PKS z okolicznymi
                miejscowościami, obawiam się, że nasze oczekiwania rozmijają się. Obawiam się,
                że takie bukowanie komunikacyjne mógłby przeprowadzić pierwszy lepszy absolwent
                liceum logistycznego.

Tylko co dalej?

Czy ten układ ma działać w próżni i oderwaniu od zwykłego rachunku
                ekonomicznego, istniejącej bazy, skonkretyzowanych perspektyw rozwoju na
                najbliższe lata, których żadna Gmina nie ma?

Nie zaprzeczam, że pewne spostrzeżenia i wnioski mogą być jak najbardziej
                słuszne za 20,40 czy 60 lat. Jednak punktem wyjścia jest dzień dzisiejszy nie
                tracący widoków na przyszłość a nie sama przyszłość.

Stąd też podchodzę do tego wszystkiego z rezerwą. Tym bardziej, że nawet nie
                wspomniałeś, jakimi metodami chcesz to wszystko bilansować nie mówiąc już o
                źródłach danych.

Takie są po prostu moje wątpliwości w stosunku do wyrażanych pretensji o małym
                zainteresowaniu Twoją koncepcją. Nie przeczę, że znajdzie się wielu Polaków nad
                wyraz konserwatywnych, ale niestety nie tak naiwnych, jak sobie to wyobrażasz.
    • Gość: swiatowy Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat IP: 91.104.79.* 24.04.10, 23:57
      Zawsze najlepiej dyskutuje sie w gronie przyjaciol
      • nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 25.04.10, 00:03
        Zgadzam się, tak jest!
        • nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 26.04.10, 23:16
          I tak pozostanie!
          • Gość: Warmiak46 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat IP: *.hsd1.fl.comcast.net 27.04.10, 04:36
            Przedstawie koncepcje koncepcji na koncepcje.Tylko ludzie w jeansach,
            z lekka szczerba i kilkudniowym zarostem. Ul.generalissimusa Josifa
            Stalina 13 (dawna Dabrowszczakow).W piwnicy.Free drinks.
            • nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 27.04.10, 08:57
              Przedstawie moja wizje w SSK "Pojezierze" i Stowarzyszeniu FRO w
              scislym gronie. Prosze pisac pod:
              queichheimer1@arcor.de
              • nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 27.04.10, 11:56
                prevus, ja potrzebuje conajmniej 1 godz. czasu aby przedstawic
                rozwiazanie komunikacyjne. Gdy przedstawie tu jakies urywki, to
                zglaszac sie beda ludzie ktorzy o komunikacji nie maja zielonego
                pojecia i w dodatku ze zlosliwymi uwagami. temat jest za powazny aby
                czytac dziecinne bzdury. Skoro chcesz wiecej wiedziec zo napisz:
                queichheimer1@arcor.de
                • nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 27.04.10, 22:10
                  privus, czy dostałeś moją odpowiedż? Chciałbym krótki komentarz, tylko nie na
                  tym forum a pod mój e-mail. Na tym forum nie będę już więcej pisał o
                  komunikacji, bo same gryzypiórki. Stowarzyszenie FRO i partia SLD jest tym
                  zainteresowana.
                  • privus Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 28.04.10, 15:38
                    Otrzymałem, przeanalizuję i dam odpowiedź.

Pozdrawiam
                    • nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 28.04.10, 22:46
                      To był tylko wycinek moich propozycji, a będzie ich więcej!
                      queichheimer1@arcor.de
                      • nereus1 Re: Koncepcja komunikacyjna dla Olsztyna i powiat 03.05.10, 22:45
                        Mam już wszystko gotowe. Przedstawię ja w każdym miejscu i na każde życzenie.
                        Gorzej będzie z jej realizacją, ale myślę ze za 10 do 20 lat będzie
                        zrealizowana. Chciałbym rozpocząć dyskusję na ten temat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka