Dodaj do ulubionych

Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteoryt?

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.08.10, 11:23
Coś mi się widzi, że nowa gazetka olsztyńska, która miała niedawno
takie ambitne początki, zamiast się rozwijać już znajduje się w
stanie agonii i nie wytrzyma nawet do końca wakacji. Trudno się
dziwić - w reklamach nikt nie przebije "Olsztyniaka", a jeśli chodzi
o artykuły, to "Sukces Ekstra" był bez porównania bardziej ciekawy i
też upadł. Moje kondolencje.
Obserwuj wątek
    • Gość: NASZ OLSZTYNIAK Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.10, 15:36
      • Gość: ??? Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.10, 15:50
        A co to jest ten wasz olsztyniak"?
        • Gość: ??? Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.10, 15:50
          Małkowski?
          • Gość: ofiara reklam Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.08.10, 16:03
            Reklamy są już wszędzie. Zaczynam dostawać odruchów wymiotnych, gdy
            je widzę. Kiedy ktoś próbuje mi je wcisnąć karteczkę na ulicy, robię
            się agresywny. Wieczorami mam ochotę wyp... telewizor przez okno. Co
            będzie dalej?
            • Gość: z. Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.10, 16:21
              Zapiszesz się do PiSu.
              • Gość: afaw Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.08.10, 17:03
                Ostatnio miałem okazję porównać Olsztyniaka i Kuriera Olsztyńskiego. Różnica
                jest następująca:
                Olsztyniak-reklamy i czasem jakiś mini skrót tekstu
                Kurier Olsztyński- teksty i czasem reklamy.
                Jak na bezpłatną gazetkę i tak jest dobrze.
                Zobaczymy co zmieni się po sezonie ogórkowym...
                • Gość: Optymist Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.08.10, 17:35
                  Za Olsztyniakiem i GO stoi duża kasa. Nie podskoczycie za wysoko.
    • Gość: gość Re: Kurier Olsztyński IP: *.olsztyn.mm.pl 05.08.10, 22:28
      Mi się wydaje,że ta gazeta osiągnie sukces i przegoni Olsztyniaka.
      Kurier Olsztyński jest dużo bardziej ciekawszy od tej wyklepanej gazetki. Bardziej podoba się ludziom z zewnątrz. W Olsztyniaku za to nic nie ma.
    • Gość: ryszard Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.xdsl.centertel.pl 06.08.10, 00:34
      kurier jest ok, jak na bezpłatną gazetę? to bije olsztyniaka na łeb.
      Tylko jedna rzecz drażni. Ile można wałkować....pisać o jednej
      dawnej ulicy Dąbrowszczaków brazylijskie seriale???
      • Gość: oki Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.mm.pl 06.08.10, 01:04
        Gość portalu: ryszard napisał(a):

> kurier jest ok, jak na bezpłatną gazetę? to bije olsztyniaka na łeb.
        > Tylko jedna rzecz drażni. Ile można wałkować....pisać o jednej
        > dawnej ulicy Dąbrowszczaków brazylijskie seriale???

Oni "świętują" ulicę, która została skutecznie zamknięta, dla samochodów, a co
        ważniejsze - dla ludzi, którym odcięto przejście od strony Alfy.
        Mówić o "deptaku" i go zamykać - to jeden z przykładów logiki po olsztyńsku.
        Podobnie jak: krzyczeć o "mieście-ogrodzie" i jednocześnie wycinać drzewa przy
        każdej okazji, a planować betonowe place.
      • Gość: olsztyniak Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 08:39
        Spoko. Z tego co zauważyłem artykułów Bętkowskiego już tam nie ma.
      • Gość: zmk "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 10:34
        Co do przywołanego "meteora" to się zgadzam. Ta prasa już spada, swój blask ma
        już za sobą, jak osiągnie ziemie będzie zaledwie meteorytem - skałą kopalną ;)

Bez artykułów Bętkowskiego Kurier zmarnieje, a propagowanie wiedzy historycznej
        o Olsztynie w lokalnych mediach wróci do opowieści Piechockiego (niech mu ziemia
        lekką będzie) i przedruków z H. Bonka.
        • Gość: olsztyniak Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 10:55
          Spoko. Niedługo nowa "Debata" ;)
          • Gość: oj,oj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 11:08
            Pracujesz w drukarni?
            Może już wiesz o czym tam tym razem napisze Bętkowski?
            • Gość: olsztyniak Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 11:25
              Kolejny brazylijski tasiemiec o Wystawie Przemysłowej w 1910 r.
              • Gość: oj,oj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 11:41
                Czyli znów będą akcenty negroidalne w dawnym kolonialnym Allenstein :(
                • Gość: aj, aj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 11:57
                  Nie podoba się, to nie czytaj.
                  • Gość: oj,oj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 12:02
                    Że niby dlaczego miałoby mi się nie podobać? Ale nawet gdyby tak było to i tak
                    przeczytam :)
                    • Gość: aj, aj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 12:04
                      miłośnik seriali?
                      • Gość: oj,oj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 12:24
                        tego historycznego - tak, brazylijskiego - nie
                        • Gość: aj, aj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 13:46
                          To jesteś w mniejszości. Większość woli brazylijskie.
                          • Gość: oj,oj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 13:53
                            Zupełnie mi to nie przeszkadza, pozostanę w tej mniejszości :)
                            • Gość: głość Re: "Meteor" stracił blask IP: 83.19.115.* 06.08.10, 13:59
                              Dziwna jest ta rozmowa, akurta felietony Bętkowskiego ta najmocniejszy
                              punkt KO...
                              Ostatnich dwóch numerów nie widziałem, bo nigdzie ich nie było, to jest
                              raczej problem tej gazety.
                              • Gość: aj, aj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 14:08
                                No cóż, tak tu sobie gaworzymy o seriach. W tym rzecz że są
                                miłośnicy seriali i powieści w odcinkach, i są tacy, którzy ich nie
                                oglądają/nie czytają. Wystarczy włączyć gadające pudełko, żeby się
                                przekonać, że produkuje się tego coraz więcej - takie jest
                                zapotrzebiowanie publiki. Ja ich akurat nie oglądam. Kto nie chce
                                nie musi. Dla każdego coś miłego. W gazecie im więcej do czytania
                                tym lepiej. Od dechy do dechy nie czyta się gazet i nie ogląda
                                telewizji.
                              • Gość: kimbo Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 14:11
                                Nic nie straciles heheh, mniej wiecej wyglada to tak:
                                ul. Dabrowszczakow to najladniejsza ulica Olsztyna gdzie byly najdrozsze
                                kamienice a ludzie tam zyjacy byli szczesliwi. W nastepnym numerze dowidzialbys
                                sie ze na ul. Dabrowszczakow byly drzewa i to zielone! A juz na pewno w odcinku
                                1567856789 o ul. Dabrowszczakow doszloby do epokowego odkrycia w ktory autor
                                odkrylby ze Olsztyn byl niemiecki!
                                • Gość: aj, aj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 14:18
                                  Ale jaja!
                                • Gość: oj,oj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 14:24
                                  Nie przesadzaj kimbo, Bętkowski takich bzdur nie pisze, widać zaczytany jesteś w
                                  innych serialach
        • Gość: zmk Re: "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 14:14
          Znam ludzi, którzy wycinają i zbierają artykuły Bętkowskiego a reszta z KO po
          ew. przeczytaniu w najlepszym wypadku szła na makulaturę.
          • Gość: kimbo Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 14:25
            Jedni lubia wycinac drudzy jak im nogi smierdza. Swiata nie zmienisz
            • Gość: aj, aj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 14:27
              Oj, chyba ktoś kogoś wk...wił.
              • Gość: kimbo Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 14:35
                jesli tak to przepraszam;)
                • Gość: aj, aj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 14:42
                  Kimbusiu nie chodziło mi o Ciebie. Pewne nazwisko tu się zbyt często
                  pojawia. Dedukuję, ze to p. Bętkowski swoimi tekstami kogoś okropnie
                  wku... i to dopiero zaczyna być intrygujące. Szkoda, że przestał
                  pisać.
                  • Gość: kimbo Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 14:46
                    ja w tym widze raczej jakas niedojrzalosc i bufonade ale co kraj to obyczaj
                    • Gość: aj, aj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 15:01
                      Niedojrzałość do pisania w "Kurierze". To możliwe.
                      • Gość: kimbo Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 15:23
                        Raczej do zycia ale to juz nie moj problem a raczej tych ktorzy z
                        niedojrzaloscia zyc musza. Nie rozumiem tylko skad takie zaciecie na KO czyzby i
                        tam podziekowali naszemu geniuszowi, to by wyjasnialo caly ten ambaras.
                        • Gość: aj, aj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 15:32
                          Pewnie niedługo się dowiemy. Olsztyn to wiocha.
                        • Gość: oj,oj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 15:38
                          A wedle twojej wiedzy gdzie mu jeszcze podziękowali?
                          • Gość: kimbo Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 15:51
                            Wedle mojej wiedzy to ktos kto kreuje sie na niezastapionego i geniusza nie
                            rozpaczalby z powodu odejscia z bezplatnej gazety tylko pojawial sie w bardziej
                            poczytnych tytulach ogolnopolskich albo nawet w pismach historycznych. No ale
                            Debata...
                            • Gość: aj, aj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 15:55
                              ...to nie to co Kulturka!
                              • Gość: kimbo Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 16:03
                                Nie mieszaj w dyskusje osob niewinnych
                                • Gość: aj, aj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 16:10
                                  Kimbo, chyba znasz kulisy sprawy. Jak nie wiadomo o co chodzi, to
                                  zwykle chodzi o pieniądze. Dobrze myślę? Rozwiniesz wątek?
                                  • Gość: kimbo Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 16:14
                                    Nie kolego, nie znam kulisow sprawy wskazuje ci tylko ze nie jestem osoba za
                                    ktora mnie masz i na ktora wskazujesz. Zebys nie musial juz sie wysilac dodam ze
                                    nie jestem zwiazany z KO
                                    • Gość: aj, aj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 16:18
                                      Nie trzeba być związanym, żeby wiedzieć więcej. Sprawa jest bardzo
                                      intrygująca. Powiedz coś - pewnie za chwilę i tak wszyscy będą
                                      wiedziec
                            • Gość: oj,oj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 16:14
                              A może "rozpacz" geniusza ma inne podłoże? Kimbo mam przeczucia, że coś więcej o
                              tym wiesz.
                              • Gość: kimbo Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 16:20
                                jesli geniusz cos wie to niech sie geniusz wypowie...ot taka prosta rada
                                • Gość: oj,oj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 16:27
                                  No to muszę się przyznać.

oj,oj się przeliczył, bo stawiał na twój geniusz i wygadanie :(
            • Gość: oj,oj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 14:38
              Dedukuję, że ty kimbo nie wycinałeś...
              • Gość: kimbo Re: "Meteor" stracił blask IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 14:42
                oczywiscie ze nie, zreszta jak chyba wszyscy poza...rodzina:)Z Bogiem Rafciu:)
                • Gość: oj,oj Re: "Meteor" stracił blask IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 14:55
                  I tu się kimbo mylisz
                  Pudło!
                  Poza "Rafciem" (zapewne chodzi ci o p. Rafała Bętkowskiego) na świecie jest
                  jeszcze trochę ludzi, również tych z nim niespokrewnionych.

Co do twoich upodobań to twoja sprawa, ja będę trzymał tymi którzy, jak pisze
                  zmk "wycinają i zbierają" :)
      • Gość: Gerard Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 12:59
        Mnie akurat historia Olsztyna interesuje - a ul. Dąbrowszczaków to historia
        Olsztyna. W ostatnim nr ul. Dąbrowszczaków mi brakowało.
        A Bętkowski historię traktuje bardzo poważnie. Kiedy dojdzie do kryminałów - bo
        i takie w Olsztynie się zdarzały - to będzie pewnie pisał o kryminałach. To też
        historia!
    • Gość: Przejazdem Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.182.33.61.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.08.10, 08:07
      Kurier Olsztyński ma kiepski layout, jest kiepsko złamany i kiepsko
      wydrukowany na kiepskim papierze. Rozumiem ograniczenia ekonomiczne,
      chociaż layout i łamanie można poprawić nie wydając kasy wcale.
      Krótko mówiąc, opakowanie jest niezachęcające, a produkt w środku?
      Hmm...
      Gdyby Krysgum - dobra myjnia, polecam - postanowił wydać gazetkę
      reklamową, z całą pewnością zrobiliby to lepiej. A może warto
      pomyśleć nad zmianą tytułu na Krysgum Kurier Olsztyński? Opłaciłoby
      się wszystkim.
      • Gość: adi Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.10, 09:05
        szajs
        • Gość: głość Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: 83.19.115.* 06.08.10, 09:59
          @ adi

Normalna darmowa gazetka, nawet sporo tekstów jak na takie pismo. Mi tam
          się podoba, że jest jakaś konkurencja na rynku, widzę po komentarzach
          (np.adi), że inne gazety są tym faktem przerażone.
    • Gość: :) Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.mm.pl 06.08.10, 09:53
      A ja myślę, że kurier jest super! W naszym Olsztyniaku można dostać oczopląsu od
      tych pstrokatych reklam a treść redakcyjna często się powtarza... a kuriera
      czytam od dechy do dechy i naprawdę mi się podoba! Mam nadzieję, że ta gazetka
      dopiero rozwija skrzydła i wreszcie zacznie się coś dziać na rynku prasowym
      Olsztyna bo jak na razie to jest masakra!
      • Gość: gość Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.10, 12:07
        Widzę wpisy ludzi z Olsztyniaka i tego jakiegoś Kuriera. Przed każdymi wyborami
        powstaje jakaś gazetka. W jakim celu?- wiadomo. Kto i dla kogo finansuje Kurier?
        kto wie?
        • Gość: Przejazdem Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.146.5.113.nat.umts.dynamic.eranet.pl 06.08.10, 14:13
          Czarna sotnia to finansuje i masoni, a popierają cykliści, aby
          wylansować w wyborach samorządowych Sinobrodego.
          Olsztyniacy, co wy macie między uszami?
          • Gość: olsztyniak Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 14:23
            Ciąg dalszy z "Debatą" w tle:
            forum.gazeta.pl/forum/w,64,115020945,115020945,Subiektywny_ranking_prasy_w_Olsztynie.html
            • Gość: kimbo Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 16:04
              Mam nowy nr Kuriera Olsztynskiego. Nawet bez R.B. zyje i ma sie dobrze.
              • Gość: aj, aj Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.08.10, 16:29
                Nareszcie!
    • Gość: gość Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.10, 11:45
      Wystarczy popatrzeć na nazwiska piszących -to widać: 1/ albo wyrzucony z gazet
      które ludzie kupują,
      2/ albo nie przyjęty
      • Gość: aj, aj Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.08.10, 11:49
        najważniejsze, że wydawca dobrze płaci ;)
    • Gość: kp Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: 46.112.224.* 30.12.10, 07:08

z dużej chmury miska deszczówki
    • Gość: mm Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.pl 29.05.11, 10:21

szanujmy wspomnienia
      www.wbp.olsztyn.pl/onas/gazetki_dzs.htm
      • Gość: czytelnik Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.05.11, 10:36
        Kto się nie rozwija, ten pada. Ale, ale - mamy nową, podobną gazetkę, nawet nazwiska się powtarzają - "Tu Olsztyn". Jak długo wytrzyma?
        • Gość: hc Re: Kurier Olsztyński - kolejny olsztyński meteor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 12:59

tu-olsztyn.pl/
          jest coś nowego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka