Dodaj do ulubionych

Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na bane...

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.10.10, 23:49
Ciekawe ile dzieci adoptował pan Mariuszek Dzierżawski? Trzeba bronić życia dzieci już urodzonych,ale do tego trzeba codziennego wysiłku wychowawczego,poświęceń; łatwiej wywiesić krwawe strzępy na plakatach,bo to żaden wysiłek,a emocji w nadmiarze.Proponuję twórcom wystawy, aby zajęli się swoim życiem seksualnym, a nie interesowali się intymnymi sprawami kobiet.Kto jest przeciw aborcji,niech jej nie robi.
Obserwuj wątek
    • r.romanek63 Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na bane... 27.10.10, 08:49
      kiedy skończy się terroryzm głupoty sączonej w umysły ludzi przez GIEWU? Cóż to za organizację Państwo redaktorzy wygrzebali na warmi i zrobili z tego niusa dnia? He he he, ale ta ynteligencja warszawsak jest durna, no po prostu ręce opadają
      • Gość: smiechu warte Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.olsztyn.mm.pl 27.10.10, 09:09
        Chodzi ci o tych Rycerzykow. No ja tez zbijam z tych kolesi- meski zakon ;) Ich Polski Patron to zapewne abp. Petz - znany z zamilowan do mezczyzn, przedewszystkim mlodych klerykow w habitach. Kazdy ma swoj fetysz-co poradzic. Jeden idzie do kosciola zeby krasc i gwalcic bez zadnych konsekwencji a drugi lubi brandzlowac sie przy zdjeciach z rozbebeszonymi plodami. Sam Markiz de Sade by sie nie powstydzil takich kolesi. Niech zatem zyje KK-ostoja moralnosci i normalnosci na tym swiecie :D
    • Gość: jo Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 09:22
      niestety te krwawe strzępy to część prawdy - z tych płodów nie miały wykluć cię rośliny tylko ludzie. Trzeba bronić życia ale to też jest jego forma żywa było nie było. Kobieta i mężczyzna idąc do łóżka muszą być odpowiedzialni po to mają mózg żeby wiedzieć co może być konsekwencją. I mówię to nie jako osoba wierząca ale jako ateista - to że tu jesteśmy na ziemi to zbieg okoliczności ginący w przeszłości naszych przodków. Należy bezwzględnie postawić na lepszą dostępność antykoncepcji i to bez recept i nauke w szkołach - wtedy nie trzeba będzie zabijać czegoś co już istnieje.
      • koloratura1 Podła manipulacja "obrońców życia". 27.10.10, 09:54
        Gość portalu: jo napisał(a):

> niestety te krwawe strzępy to część prawdy ...

To nie "część prawdy", a całe ohydne kłamstwo.

Płody z aborcji, regularnie przeprowadzanych na świecie w cywilizowanych krajach do 12-go tygodnia ciąży, nie mają nic wspólnego z tymi ohydnymi fotkami; przypominają raczej jakieś mini-kijanki, a nie - istoty z rączkami i nóżkami, poszarpane w kawałki; w dodatku - może jeszcze wrzeszczące z bólu podczas zabiegu.
        Czekam, kiedy "obrońcy życia" zaczną wyposażać swe chore obrazki w stosowny podkład muzyczny...

• Gość: jo Re: Podła manipulacja "obrońców życia". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 10:41
          jeśli widzisz zdjęcie które masz na monitorze to jak możesz zaprzeczać? Nie zgadza się coś z rzeczywistością? Tym gorzej dla rzeczywistości? fotki nie są ohydne są straszne - to co tam widać to człowiek bez wzgledu na to jak bardzo bedziesz zaprzeczać temu co widzisz i tupać nogami - tak bardzo cię oburzają bo są nie wygodne do przyswojenia (podejrzewam że masz coś wspól,nego z takim zabiegiem że epatujesz takim jadem)są też kraje gdzie zabiegu mozna dokonać później. powtórzę nic nie zwalnia od odpowiedzialności ludzi którzy idą ze sobą do łóżka jeśli robią to dobrowolnie i są dorośli - to odróżnia człowieka od innych istot u których mózg nie jest aż tak rozwinięty.
          • tumoi Re: Podła manipulacja "obrońców życia". 27.10.10, 10:59
            Aborcji tak rozwiniętych dzieci (płodów) w Polsce i innych krajach europejskich się nie przeprowadza. Nie wiem z jakiego karaju jest ta moneta, ale nie wygląda na polską złotówkę.
            Jesteśmy w Polsce więc dyskutujmy o prawie polskim.
            • koloratura1 Re: Podła manipulacja "obrońców życia". 28.10.10, 09:32
              tumoi napisała:

> Aborcji tak rozwiniętych dzieci (płodów) w Polsce i innych krajach europejskich
              > się nie przeprowadza.

Ale zdjęcia płodów, wyglądających - nie przymierzając - jak kijanki, na aborcję których zezwala prawo cywilizowanych krajów, na nikim wrażenia by nie zrobiły.
              Więc trzeba dokonać podlej manipulacji.

Kiedy do fotek zostanie dołączony dźwięk: wrzask bólu "mordowanych niewinnych dzieci"?
          • koloratura1 Re: Podła manipulacja "obrońców życia". 28.10.10, 09:23

> jeśli widzisz zdjęcie które masz na monitorze to jak możesz zaprzeczać? Nie zga
            > dza się coś z rzeczywistością? Tym gorzej dla rzeczywistości?

Przepraszam, której "rzeczywistości"? Tej wydumanej prze obłąkańczych "obrońców życia"?

> fotki nie są ohydne są straszne -

Kwestia gustu - dla mnie są ohydne, głównie dlatego - że kłamliwe.

> to co tam widać to człowiek bez wzgledu na to jak bardzo bedzi
            > esz zaprzeczać temu co widzisz i tupać nogami

Nikt rozsądny nie czeka z przeprowadzeniem aborcji aż "człowiek" osiągnie taki wiek i taki rozwój.
            Ohydna kłamstwo właśnie polega na tym, że prezentuje się fotografie - może jakichś poronionych (nawet i naturalnie, a potem - wyłyżeczkowanych z konieczności) płodów, próbując wmówić ogółowi, że tak właśnie są "mordowane niewinne dzieci".
            No bo obrazek z kijanką (tj, autentycznym wyabortowanym płodem do 12-go tygodnia), na nikim nie zrobiłby wrażenia.

> (podejrzewam że masz coś wspól,nego z takim zabiegie
            > m że epatujesz takim jadem)

Kocham takich różnych podejrzliwych, co to w dyskusji ze mną trafiają kulą w płot; argumenty zastępując "podejrzewaniem"...

Masz rację jako 68-letnia babcia, właśnie tydzień temu zaszłam w ciążę, a jutro się "wyabortuję", zresztą dokonując tego osobiście, pomimo że nie mam i nigdy nie miałam nic wspólnego z medycyną, ginekologię w to włączając (jestem filologiem)...
      • Gość: olsztynianka Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.olsztyn.mm.pl 27.10.10, 10:50
        ja nie jestem za aborcja, ja jestem za wolnym wyborem i pozostawieniem decyzji kobiecie.
        Sama bym tego nie zrobila ale innym nie zabraniam. Nie chcesz-nie rob, prosta sprawa. Nie bedzie mi zaden "meski zakon rycerzy" mowil co mam robic z wlasnym brzuchem czy wagina. ja sie do ich penisow nie wtracam i niech tak zostanie.
        • Gość: jo Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 11:16
          jednym słowem moja wolność i przyjemność ponad wszystkim. Jeśli będziesz świadkiem bicia kogoś to pewnie powiesz ja bym tak nie zrobiła ale innym nie zabraniam.ja nie zabieram głosu i nie oceniam tego z kim śpisz co robisz i w jakich pozycjach nie interesuje mnie też jak często problemem jest bardziej to że że swoje prawo do wolności przedkłada się nad prawo do życia cudze (na progu cudzego nasza wolność się kończy)
          • Gość: olsztynianka Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.olsztyn.mm.pl 27.10.10, 12:22
            nie porownuj zabiegu aborcji do bicia ludzi na ulicy. Tu analogiczne byloby raczej bicie siebie. Jezeli komus to odpowiada to okej. Kilka komorek-to nie jest w pelni swiadomy zyjacy czlowiek. To dopiero potencja, ktora ma dluga droge przed soba aby byc czlowiekiem. Zamiast pisac na forum ksiazki od bilogii poczytaj.
            • Gość: jo Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 13:03
              9 miesięcy to długa droga ? a wiesz ile trwają procesy ewolucji na Ziemi? Te 9 miesięcy w wycinku twojego życia ( średni wiek kobiety od narodzin do smierci to kilkadziesiąt lat!) to aż tak wiele? porównanie do bicia kogoś innego jest trafne bo aborcja jest decyzją również za kogoś - czy sądzisz że gdybyś za kilkanaście a może i wcześniej zadała pytanie narodzonemu już człowiekowi czy chce żyć to co byś usłyszała? A Ty? kiedyś byłaś kupką komórek ale teraz czy doceniasz fakt swojego istnienia czy nie? tobie jednak ktoś dał tą szansę.Idąc do łóżka nie zabierajmy jej komuś innemu "potencjalnemu". W pewnym programie miałam okazję widzieć reportaż o człowieku -hippisie (akurat wierzącym ) który mówił ze o mały włos a były to lata 60 nie został by wyskrobany - wtedy robiono ten zabieg prawie na życzenie- mówił z radością o tym ze cieszy się że istnieje ze jest wdzięczny matce ze nie posłuchała lekarzy ze życie jest piękne - "Zamiast pisac na forum ksiazki od bilogii poczytaj" zamiast mówić o swojej prywatnej wolnosci warto popatrzec na to z innej perspektywy
              • Gość: jojo Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.ip.netia.com.pl 27.10.10, 19:07
                Niezły to musiał być strzał, że d..y doszedł aż do mózgu rozbijając tam "skład porcelany".
            • Gość: the core do olsztynianki IP: *.olsztyn.mm.pl 27.10.10, 18:54
              A czym w takim razie różni się płód od świeżo urodzonego noworodka? Przecież oba to tylko kilka komórek... Skoro można usunąc ciążę, to można przecież usunąc ją po urodzeniu. Bezpieczniej dla kobiety, komfortowo, a noworodek i tak nie zaprotestuje. Bo to przecież tylko "kilka komórek"...
    • koloratura1 STOP głupocie! 27.10.10, 09:32
      rabin-pedofil napisał:

> zabijanie nienarodzonych dzieci to imtymna sprawa kobiet?

Jakich "dzieci"?
      Kupka komórek to u Ciebie dziecko?

A pestka to pewnie jabłko, szyszka to sosenka, a jajecznica z dwóch wiejskich jajek to smażony kurczak, prawda?
      • Gość: jo Re: STOP głupocie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 10:47
        pestka jabłka to wstęp rozwoju jabłoni i jabłek (z pestki nie narodzi się np. pies)
        Szyszka jest owocem sosny a nasiona jej zalążkiem (nie otrzymasz z niego schabowego)
        Z jajka wykluje się przy sprzyjających okolicznościach kura lub kogut
        z rzeczonej kupki komórek stanowiącej początek każdego życia ma narodzić się coś konkretnego w przypadku o jakim mówisz będzie to człowiek ( nie banan, modliszka czy kakadu).
        Antykoncepcja w porządku (zapobieganie kupce komórek ) aborcja nie
        • koloratura1 Re: STOP głupocie! 28.10.10, 09:42

> pestka jabłka to wstęp rozwoju jabłoni i jabłek (z pestki nie narodzi się np.
          > pies)
          > Szyszka jest owocem sosny a nasiona jej zalążkiem (nie otrzymasz z niego schabo
          > wego)
          > Z jajka wykluje się przy sprzyjających okolicznościach kura lub kogut
          > z rzeczonej kupki komórek stanowiącej początek każdego życia ma narodzić się co
          > ś konkretnego w przypadku o jakim mówisz będzie to człowiek ( nie banan, modlis
          > zka czy kakadu).

Ależ taK!

Tyle tylko, że nikt przy zdrowych zmysłach nie nazwie pestki jabłonką, szyszki sosną, a jajecznicy smażonym kurczakiem.
          Czemu, zatem, płód ma być człowiekiem, a - konkretnie - dzieckiem?
    • Gość: ania Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na bane... IP: *.olsztyn.mm.pl 27.10.10, 09:35
      "Nasza wystawa kłuje w oczy mafię aborcyjną, która zrobi wszystko, by nikt nie popsuł jej interesów - twierdzi Mariusz Dzierżawski z Fundacji Pro-Prawo do Życia. Nie ma wątpliwości, że za kradzież wcześniej wywieszonych bannerów odpowiadają przeciwnicy aborcji."

aaa, czyli wiadomo kto ukradł banery....sami sobie...

• Gość: aaannemarie Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na bane... IP: *.chello.pl 27.10.10, 11:00
      Niesmaczne to. Polska to kraina smutku i filozofii śmierci.
    • Gość: choice Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na bane... IP: 81.219.136.* 27.10.10, 11:44
      "- Nasza wystawa kłuje w oczy mafię aborcyjną, która zrobi wszystko, by nikt nie popsuł jej interesów - twierdzi Mariusz Dzierżawski z Fundacji Pro-Prawo do Życia. Nie ma wątpliwości, że za kradzież wcześniej wywieszonych bannerów odpowiadają przeciwnicy aborcji."
      Ponieważ poprzednie banery antyaborcyjne zostały prawdopodobnie skradzione przez ich przeciwników wniosek jest taki: sami sobie je kradniemy byleby był ruch i zamieszanie. A więc nie o edukację chodzi, ani o logiczne wynikanie.
      Jestem za "pro choice". Do tego jest potrzeba edukacja a nie szokowanie. Takich banerów czy innych plakatów nie powinno się wieszać w miejscach publicznych. polaryzują i ogłupiają, nie dostarczają prawdziwych informacji.
      • Gość: jo ego-wolność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 12:06
        polaryzują i ogłupiają, nie dostarczają prawdziwych informacji.

Ależ dostarczają jeśli nie są przerabiane - ale tu nie trzeba wydłużać nóg ani likwidować zmarszczek i poprawiać owalu twarzy- zdjęcie dostarcza a interpretacja jest subiektywna
        czy można czy nie można czy to etyczne usuwać czy może nieetyczne zabraniać zdjęcia mówią wprost -to miał być człowiek - udając się na zabieg miejcie tyle odwagi aby powiedzieć wprost - przedkładam swoją wygodę życia ponad to co (kto) jest na tym zdjęciu i nie robi na mnie wrażenia pokawałkowane ciało w widocznymi dłońmi i małymi palcami no bo robi czy nie? gdyby nie robiło to nie zadawalibyście sobie trudu bronienia swojej "ego-wolności" pisząc na forum. Wybrać można środki antykoncepcyjne i najlepiej by było aby były bez recepty.
    • Gość: allensteiner Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na bane... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.10.10, 13:03
      Uczciwa katoliczka i bez takiej wystawy nic nie usunie. A ateistki itp. niech sobie usuwają - w ten sposób wyginie ich ród.
      • Gość: aaannemarie Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.chello.pl 27.10.10, 13:13
        Nie wiem, skąd nieusprawiedliwione niczym mniemanie, że ateista ma zginąć. Kiedy potrzebna mi pomoc w nieszczęściu i chorobie bliskiej osoby zawsze mogę liczyć na moją koleżankę, ateistkę a WCALE NIE na część moje katolickiej rodziny. On nie widzą po za czubek własnego nosa. Człowiek albo jest życzliwy ludziom sam z siebie albo nie i katolicyzm nie ma tu nic do rzeczy. Idem jeśli chodzi o zasady moralne.
    • pajoa Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba 27.10.10, 13:32
      Popieram przedmowce/czynie. Jesli panstwo zapewni tzw. "samotnym matkom" godne warunki zycia, aborcji bedzie mniej. Nie jest trudna "walka o zycie" a potem pozostawienie kobiety z dzieckiem samej sobie, a niejednokrotnie na pastwie jakze "tolerancyjnych" katolickich sasiadek.
    • Gość: gość Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na bane... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.10.10, 14:54
      Krzyczą ci ''obrońcy życia'', a jakoś nikt (w szczególności faceci) nie pochwalił się, ile dzieci,tych ''nie zabitych''adoptował???Polskie domy dziecka zamieszkuje ponad 25 tys. dzieci,czy są chętni do stworzenia np. rodzinnych domów dziecka? Jakoś nie widać tłumu chętnych, więc dlaczego ci wszyscy krzykacze chcą, aby nie chcianych dzieci rodziło się jeszcze więcej? Gdzie tu logika?
      • Gość: antymenel Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.olsztyn.mm.pl 27.10.10, 18:58
        Bo widzisz głupku ludzie najczęściej chcą mieć własne dzieci.Nigdy nie zastanawiałeś się gdzie jest logika tych którzy bezrozumnie płodzą dzieci bo to potrafią robić ale nic więcej.
    • privus Monotonny czy judzący głos Kościoła 27.10.10, 18:59
      Czyżby nasi naprawdę biskupi uważali, że in vitro jest jedyną sprawą wartą tego, by z takim poświęceniem się w nią angażować?

Bardziej jednak odpowiada mi zdroworozsądkowe podejście dawniej cenionego przeze mnie bp. Tadeusza Pieronka stwierdzenie, że: "ustawodawca musi się liczyć z tym, że tworzy prawo dla wszystkich". Katolik jako taki o ustawowy zakaz in vitro modlić się przecież nie musi, wystarczy - o ile zgadza się w tej kwestii z Episkopatem - że sam z tej metody nie skorzysta.
    • Gość: Kiki Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.olsztyn.net.pl 28.10.10, 21:30
      Aborcja to nic innego jak MORDERSTWO!!! Cieszcie się, zwolennicy aborcji, że mieliście szczęście i byliście chcianymi dziećmi... W przeciwnym razie bylibyście już prochem (a wcześniej takimi zwłokami jak te na plakatach). A jak ktoś nie chce bąbla - niech odda do OKNA ŻYCIA. Tyle osób chce być rodzicami, a nie mogą. A inne "lafiryndy" pie...rzą się na potęgę, a jak już wpadną - to aborcja - czyli morderstwo!!! Jak nie chcesz mieć dzieci - wypij szklankę wody, ale nie przed czy po, a zamiast... I używajcie rozumu, a nie narządów rodnych do myślenia...
      • Gość: antymenel Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.olsztyn.mm.pl 28.10.10, 21:37
        A możesz sam zacząć od używania rozumu?To jest kłopotliwe,szczególnie dla osób,które do tej pory rzadko to robiły ale warto zacząć.To jest lepsze od wypisywania bzdur parafialnych.
    • Gość: aga Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 15:39

www.podziemnepanstwokobiet.pl/
    • Gość: Pepe Re: Przeciwnicy i zwolennicy aborcji walczą na ba IP: *.vectro.com 02.03.11, 16:24

Zapraszamy na manifestację pro-life, która odbędzie się w Olsztynie, 6 marca o godz. 11:45, na parkingu przy skrzyżowaniu ulic Mochnackiego i Szrajbera, (vis-à-vis McDonalda).
      Celem manifestacji jest zaprotestowanie przeciwko postulatom prawnego dopuszczenia zabijania dzieci nienarodzonych. Żądania takie wysuwają środowiska feministyczne i lewicowe, planujące tego dnia swój marsz w Olsztynie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka