Dodaj do ulubionych

Nie każdy błazen to zaraz Stańczyk, p. Piotrze.

02.12.10, 08:57
Zaskoczył mnie list Piotra Bałtroczyka.

Przede wszystkim - 20 lat wolnej Polski niewiele p. Piotra nauczyło. A przecież jednym z podstawowych kanonów demokracji jest domniemana niewinność każdego, chyba że uchyli to prawomocny wyrok sądu.

Dlatego w moim pojęciu Czesław Jerzy Małkowski jest oczywiście niewinny i ma prawo do korzystania z dobrodziejstw demokracji.

Jeśli nie wszystko było w ratuszu za jego czasów w porządku pod względem etycznym, to nie znaczy to zaraz, że było to przestępstwo kryminalne.

W gwałt nikt chyba w Olsztynie nie wierzy, molestowanie - poczekamy, zobaczymy.

Obserwuj wątek
    • Gość: robi Re: Nie każdy błazen to zaraz Stańczyk, p. Piotrz IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.10, 09:04
      marr3396 napisał:
      > Jeśli nie wszystko było w ratuszu za jego czasów w porządku pod względem etycznym, to nie znaczy to zaraz, że było to przestępstwo kryminalne.

W związku z czym panu Nie-Wszystko-Etyczne należy się fotel Prezydenta Olsztyna. Ciekawy program wyborczy mają jego zwolennicy.
    • Gość: Piotr2 Re: Nie każdy błazen to zaraz Stańczyk, p. Piotrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 09:06
      Zaskoczył mnie bardzo pozytywnie tekst Piotra Bałtroczyka.
      Ktoś wreszcie odważnie i klarownie nazwał podłość podłością, a czarne czarnym!
      Brawo, panie Piotrze!
    • Gość: wUj dobra rada Re: Nie każdy błazen to zaraz Stańczyk, p. Piotrz IP: *.toya.net.pl 02.12.10, 09:12
      > W gwałt nikt chyba w Olsztynie nie wierzy, molestowanie - poczekamy, zobaczymy.
      Takkk, powtorze za mala modyfikacja za klasykiem: a czy urzedniczke w ciazy mozna zgwlacic, hle hle hle??!!
      Zaiste, dziwny jest ten Olsztyn, zaiste.
    • mike.recz A mnie niczym Pan Piotr nie zaskoczył. 02.12.10, 09:13
      Z otwartą przyłbicą powiedział co myśli bo ma do tego pełne prawo. To również zdobycz
      demokracji.
    • Gość: Zniesmaczony Zniesmaczył mnie Piotr Bałtroczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 12:07
      Ciekawe rzeczy zamieszcza Bałtroczyk w swojej "odezwie" do narodu;
      na początku dowiadujemy się, jak wybitnym jest tenże Bałtroczyk.
      A to podwójny Wiktor, a to dziennikarz prowadzący najpopularniejsze / sic! / audycje Radia Olsztyn. Z Wiktorami to prawda, ale z tymi "najpopularniejszymi" audycjami to Bałtroczyk przesadza; może troszkę skromności by się przydało.
      Bałtroczyk wspomina także swojego ojca i jego "walkę" z Małkowskim i cenzurą.
      Obawiam się, że ociera się Pan o granicę śmieszności. Pana świętej pamięci ojciec z całą pewnością był porządnym człowiekiem. Ci, którzy znają Pana Ojca twierdzą, że był On także człowiekiem aparatu partyjnego ; a to przecież PZPR uczyniła z cenzury swoją podstawę działania. Nie mam zwyczaju wykorzystywania życiorysów osób nieżyjących , ale Pan Piotr pierwszy to uczynił.

Pan Piotr pisze także :
      "Do tej pory rumienię się, gdy przypomną sobie, jak Małkowski, obejmując mnie protekcjonalnie, mówił: Pamiętam, jak z pana ojcem walczyłem o opublikowanie tej listy."
      Panie Piotrze. A dlaczego Pan pozwalał się tak protekcjonalnie obejmować; brak odwagi, czy też zwykły konformizm ?. Nie lepiej było tę obrzydliwą rękę zrzucić z siebie ?.

Granicę śmieszności Bałtroczyk przekroczył zarzucając Małkowskiemu małżeńskie zdrady; a Pan, Panie Piotrze jest symbolem małżeńskiej wierności ? .

P.S.
      Dodam jeszcze, że osobiście nie widzę Pana w olsztyńskim herbie obok św. Jakuba:
      nawet w żartach.
      Być może przyszły Prezydent miasta doceni Pana obecne zaangażowanie i św. Jakub będzie tłem dla Pana Piotra :)

• Gość: egzystencjalista Re: Zniesmaczył mnie Piotr Bałtroczyk IP: *.toya.net.pl 02.12.10, 12:21
        Jakies to twoje zniesmaczenie dziwnie ukierunkowane.
        Cesiek znow wybrany, to SMIECH NA CALA POLSKE. Olsztyn nie jest znany z tego, ze mieszkal w nim kiedys Kopernik. Pierwsze skojarzenia:
        -stolica Warmii i Mazur,
        -afery ze starym satyrem, brzydalem molestujacym podwladne na Wiezy,
        -afera ze spoldzielnia Pojezierze.

• Gość: n Re: Zniesmaczył mnie Piotr Bałtroczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 15:16
          Niestety tak nas będą widzieć.
          Wstyd, wstyd, wstyd..... nawet jeśli ponad 50% wyborców uwierzy w "niewinność" tego erotomana i na niego zagłosuje
        • Gość: add Re: Zniesmaczył mnie Piotr Bałtroczyk IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.12.10, 17:32
          Mi zależy na dobrym prezydencie dla nas, olsztyniaków, a nie na wizerunku Olsztyna w oczach Warszawki. Z całym szacunkiem, ale Warszawkę i resztę kraju mam w dupie, mieszkam w Olsztynie i chcę, aby t było tak, jak mi pasuje, czy się to Warszawce podoba, czy nie. A mi Grzymowicz nie pasuje jak cholera, dlatego wybieram Czesława.
          • Gość: egzystencjalista Re: Zniesmaczył mnie Piotr Bałtroczyk IP: *.toya.net.pl 02.12.10, 18:18
            Warmia i Mazury to moje rodzinne strony, mieszka tu moje rodzenstwo, rodzice, aaa nie mieszkam w zadnej Wawie. Koles picowal rzeczywistosc(ile na kwiaty i szarfy wydal?), a nie rzadzil zgodnie rachunkiem ekonomicznym. Taki sie biedak meczyl psychicznie nastawianiem 4 liter zgodnie z wiatrem, ktory akurat wial, ze musial na podwladnych odreagowywac. Cenzor za komuny, prominent SLD, a potem wyjazdy do umierajcego JPII po narecza rozancow. NA SMIETNIK HISTORII Z TAKIM POSTACIAMI. Kto normalny uwierzy, ze z takim wygladem mogl byc atrakcyjny dla jakiejkolwiek kobiety przed 45? Moze jako dobry synek mogl sie babciom dobrze kojarzyc, zwlaszcza gdy sie uklonil, dal rozaniec...Czarny lud wszystko kupi
      • Gość: 0-=[';lpio;' Re: Zniesmaczył mnie Piotr Bałtroczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 12:34
        "zniesmaczony" <> ile masz jeszcze w sobie tego moherowego jadu ???
      • Gość: olo Re: Zniesmaczył mnie Piotr Bałtroczyk IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.10, 17:18
        Brawo zniesmaczony. Nic ująć, można jeszcze dodać. Skoro się tatusia wyciąga niechże ktoś sobie przypomni czy ojciec był prominentnym działaczem frontu ideologicznego, czy wprost odwrotnie?
    • Gość: oto odpowiedź Re: Nie każdy błazen to zaraz Stańczyk, p. Piotrz IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.12.10, 12:13
      forum.gazeta.pl/forum/w,64,119225139,119265267,Re_Kulisy_olsztynskiej_patologii.html
      • Gość: qq Re: Nie każdy błazen to zaraz Stańczyk, p. Piotrz IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.10, 15:43
        zatem poplecznicy pana M. sugerują, że facet bez zasad moralnych i etycznych może reprezentować miasto - zajebiste :)
        • Gość: Emeryt z PZPR Nie kazdy mezczyzna to gwalciciel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 16:08
          Jak Malkowski np.On akurat jest gwalcicielem,bo sekretarka byla w dziewiatym miesiacu ciazy,nie z nim,a z wlasnym mezem.Chcecie normalnosci - glosujcie za Grzymowiczem...On nigdy nikomu nic nie obiecuje.Ale rozpoczal i prowadzi 16 inwestycji w Olsztynie - wiecej przez poltora roku,niz cenzor przez szesc lat urzedowania...
          • Gość: Drogowiec Re: Nie kazdy mezczyzna to gwalciciel IP: *.adsl.inetia.pl 02.12.10, 17:55
            Za Grzymowicza stan nawierzchni ulic w Olsztynie jest coraz gorszy. A gdzie te pieniądze z akcyzy za benzynę i ropę, miliony za parkowanie i kary grzywne za niewłażciwe parkowanie? Na biurokrację i rzecznika dróg, który ma za zadanie uznać olsztyńskich kierowców za korzystnych idiotów. Dlatego głosujcie na Małkowskiego!
            • Gość: egzystencjalista Nie kazdy mezczyzna to gwalciciel, Malkowski tak IP: *.toya.net.pl 02.12.10, 18:20
              Zajebiste argumenty. Takie wcale populizmem niepachnace..
            • Gość: ythbkjed Re: Nie kazdy mezczyzna to gwalciciel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.10, 19:22

"Za Grzymowicza stan nawierzchni ulic w Olsztynie jest coraz gorszy.'

Łżesz człowiecze jak bura .......
          • Gość: obciach Re: Nie kazdy mezczyzna to gwalciciel IP: *.olsztyn.mm.pl 02.12.10, 19:19
            Jak na razie ekspertyzy seksuologów są korzystne dla Małkowskiego, a nie dla "pokrzywdzonej".
    • Gość: Ada Re: Nie każdy błazen to zaraz Stańczyk, p. Piotrz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.10, 19:53
      Kabareciarz Piotr niech się wtrąca swowjego nosa, bo nawet nie jest w Olsztynie zameldowany. Poza tym jest demokracja i każdy może głosować jak chce, a nie tak jak inni każą. To już się skończyło. I proszę nie obrażać mieszkańców Olsztyna.
    • Gość: obserwator Re: Nie każdy błazen to zaraz Stańczyk, p. Piotrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 15:14

akcja błazna rozstrzygnęła wybory
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka