Dodaj do ulubionych

Fałszerstwa wyborcze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 21:28
Fałszuje się w Polsce wybory, zwłaszcza w mniejszych miejscowościach, ale nikt o tym nie chce mówić. Wszyscy udają, że jest o.k. a na fałszerstwa wskazują jedynie oszołomy. W moim lokalu wyborczym w I turze okazało się, że 60 głosów do sejmiku było nieważnych, a do powiatu jedynie 7. I nikt się nad tym nie chciał zastanowić, że coś jest jednak nie tak, jak trzeba.
A tu tylko przypadkowa wpadka.
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8769835,W_Machocicach_szefowa_komisji_odsunieta_od_pracy.html
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Fałszerstwa wyborcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.10, 21:39
      Tu też:
      kiwity.wm.pl/28319,Czlonkini-komisji-wyborczej-chciala-sfalszowac-wyniki.html
    • Gość: ogórek Re: Fałszerstwa wyborcze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.10, 23:08
      Możliwości są tysiące... niestety.....
      I niestety tak się dzieje. Pokażcie mi komisje w której po wydrukowaniu protokołów wysłanych ktoś je sprawdza przy podpisywaniu :)
      Szybko szybko, żeby jak najwcześniej iść do domu.
      Bardzo interesujące jest to, że w tym roku, zimową porą wybory przeciągnięto do 22. Po co i na co ?
      • Gość: oj oj Re: Fałszerstwa wyborcze IP: *.olsztyn.mm.pl 06.12.10, 02:14
        No straszne. I jeszcze w tych komisjach siedzą sami członkowie partii akurat nie tej co byśmy chcieli.
        • Gość: gaaaaaala Re: Fałszerstwa wyborcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.10, 17:42
          Takiej plagi głosów nieważnych jeszcze do tej pory nie było. Ustwieni w komisjach wyborczych robią, co mogą, by zaszkodzić konkurentowi. A wiedzą, po co to robią, wiedzą.
          wiadomosci.dziennik.pl/polityka/wybory-samorzadowe-2010/artykuly/312388,falszerstwo-w-walbrzychu-chca-przeliczac-glosy.html
          • mobydickzolsztyna Nic nowego! 07.12.10, 12:42
            Gość portalu: gaaaaaala napisał(a):
            > Takiej plagi głosów nieważnych jeszcze do tej pory nie było.

Nie wiem jak to tam jest TERAZ, ale przed laty bywałem w Komisjach Skrutacyjnych (tych od liczenia skreśleń na kartkach) u Panny "S".
            Cały czas baliśmy się "manipulacji", czyli zagrywek "cichociemnych komuny" spośród Nas.
            Doradzali Seniorzy, pamiętający realia jeszcze z okresu "3 X TAK" i "wyborów" utwierdzających władzę komuny w latach 40-tych:

- pamiętajcie, światło "lubi" znienacka zgasnąć, bezpieczniki "się" wykręcić. Kilku z was musi mieć latarki, a gdy światło zgaśnie, nie machać głupio latarką, tylko cały czas świecić na urnę!

- faceci muszą zdjąć marynary, a Panie co tam mają wierzchniego, Wszystkich uprzedzić, że koszule i bluzki mają być bez kieszeni. Żadnych pisaków w ręku! Przed otwarciem urny - rękawy koszul i bluzek podwinąć do łokci. To uniemożliwi "produkowanie" głosów nieważnych przez "kretów" poprzez dodawanie krzyżyków ponad ich ilość "regulaminową" na kartkach za kandydatami i listami im "niewygodnymi"!

- jeszcze sporo doradzali, ale już nie pamiętam porad poza powyższymi.

Może teraz, w wyborach samorządowych, liczy się głosy "na luzie", bez "chorej podejrzliwości"?
            To by mogło tłumaczyć dziwnie wysoką ilość głosów "nieważnych".
            • Gość: Karola Re: Nic nowego! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 12:49
              Byłam w poprzedniej komisji wyborczej. Przyjechał do mnie znany mi kandydat (obecnie poseł) i zagaił .... Znasz w swojej miejscowości wszystkich. Wiesz, kto na pewno nie dotrze na wybory, co by ci szkodziło zagłosować za nich?
              - chyba żartujesz? - odparłam. Nawet się nie speszył. Objechał wszystkich znanych mu członków komisji w powiecie. I wygrał!
              Taka jest nasza gminno-powiatowa demokracja!
    • Gość: Karola Re: Fałszerstwa wyborcze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 12:55
      W mieście można i tak;
      wybory.gazeta.pl/wyborysamorzadowe2010/1,110302,8779757,Prokuratura_ma_dowody_korupcji_wyborczej_w_Walbrzychu.html
    • Gość: mk Jak się robi brudną kampanię IP: *.ip.netia.com.pl 10.12.10, 03:39
      wyborcza.pl/1,76842,8785881,Jak_diabel_Lucyfer_w_wyborach_mieszal.html
    • Gość: pokusa Re: Fałszerstwa wyborcze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.11.14, 21:24
      aż ćwierć miliona kandydatów stanęło do walki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka