Dodaj do ulubionych

"Rosyjska ruletka"

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.11, 23:31

"Prawdopodobnie nikt i nigdy tego oficjalnie nie potwierdzi ze względu na tzw. rację stanu, brak świadków i sposób pozyskania informacji, ale mogę was solennie zapewnić, że rozmawiali przede wszystkim o sytuacji tupolewa. Gdy pan prezydent relacjonował bratu, że piloci sygnalizują problem z lądowaniem, ten dosyć ostro zareagował, mówiąc: „A od czego masz tam ze sobą generała lotnictwa?!”. Podkreślam, to nie są żadne spekulacje bądź przypuszczenia, tylko wiedza źródłowa, po prostu istnieje podsłuch, nagranie tej rozmowy. Nie wiadomo na 100%, kto zasugerował lub wymusił na Błasiku, żeby poszedł do kabiny. Jest natomiast niemal pewne, że drwinkujący z kolegami generał nie zrobił tego wyłącznie z własnej inicjatywy – mówi nasze „głębokie gardło” mające dostęp do największych tajemnic śledztwa. " /Fakty i Mity nr. 3 z 2011 r. - Rosyjska ruletka/
Obserwuj wątek
    • Gość: op Re: "Rosyjska ruletka" IP: *.adsl.inetia.pl 24.01.11, 23:37
      IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl tyle to juz wiem żulu
    • privus Jest to wielce prawdopodobne 24.01.11, 23:46
      Od kwietnia zadaję pytanie, dlaczego nie udostępniono opinii publicznej treści rozmowy między braćmi Kaczyńskimi. Rozumiem, że z pewne względy mogły przemawiać za zachowaniem tajemnicy. Ale wobec nieustającego od kwietnia wściekłego ataku Kaczyńskiego i PiS na wszystkie strony, racja stanu zaczyna przemawiać na konieczność upublicznienia wszystkich informacji związanych z tą sprawą. Tym bardziej, że PiS żeruje na niedomówieniach tworząc coraz to nowe teorie spiskowe oskarżając wszystkich na około, prócz siebie. A osobiście jestem wewnętrznie przekonany, że cała wina leży po stronie braci Kaczyńskich.
    • Gość: xxxx Re: "Rosyjska ruletka" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 15:12
      No to wszystko jasne ....
      • Gość: mix Re: "Rosyjska ruletka" IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.11, 16:03
        Jedna z pierwszych myśli, jaka mi przyszła, to Kaczyński powtórzył swój lot do Gruzji paraliżując pilotów.
    • Gość: mix Re: "Rosyjska ruletka" i Rydzyk IP: *.adsl.inetia.pl 26.01.11, 18:21
      Chyba nikt w tym kraju nie jest bardziej zaangażowany w rosyjską ruletkę, jak Rydzyk. W końcu on jeden ma dostęp do rosyjskich satelitów wojskowych i wielu innych dziwnych historii. Czy nie dziwny jest ten pompowany antysowietyzm, gdy ze strony Radio Maryja dotychczas nie padło żadne konkretene słowo na temat własnych powiązań?
      • Gość: pokl Re: "Rosyjska ruletka" i Rydzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 17:25
        Tajna instrukcja, dyspozycyjny generał ... Czy to przypadek ?
      • Gość: SD Re: "Rosyjska ruletka" i Rydzyk IP: *.play-internet.pl 29.01.11, 20:00
        To jasne. Dla Rosji niezależnie, kto w niej rządzi (car, czy Putin) najlepsze jeśli chodzi o Polskę, to jest, by u nas było ciągłe skłócenie i zamieszanie. Polska skonfliktowana wewnętrznie (zanarchizowana) jest śmieszna i trudno ją poważnie traktować, np. kiedy chce coś wymusić na Rosji poprzez instytucje europejskie. Radia Maryja wypełnia ten scenariusz znakomicie. Polska nowoczesna, Polska nie ksenofobiczna nigdy nie będzie mile widziana przez elity polityczne Rosji. Dlatego uważam, że najlepszym sojusznikiem Rosji w tej polityce był śp. prezydent Lech Kaczyński.
        Stąd m.in. tak łatwo o. Dyrektor uzyskał z Rosji częstotliwości radiowe, podobno zastrzeżone dla wojska. Ja zastanawiam się, jak długo KRRiTV będzie m.in. i tę sytuację w RM tolerować ?
        • Gość: joi Re: "Rosyjska ruletka" i Rydzyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.11, 20:29
          dobre pytania !

ja dodałbym jeszcze jedno : co obiecał kaczor ruskim za to, że nie opublikowali treści jego ostatniej rozmowy z bratem ?
          • yadol Re: "Rosyjska ruletka" i Rydzyk 29.01.11, 20:56
            PRZECIEŻ TO JUŻ WIDAĆ CO IM OBIECAŁ !!!
            TO WIDZI NAWET DZIECKO !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka