Dodaj do ulubionych

Drogie bilety do kina.

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 12:54
Dlaczego w Olsztynie są takie drogie bilety do kina???? Dwa tygodnie temu byłem
w Gdańsku, byłem w kinie na ostatnim filmie D.Lyncha ( polecam ) za bilet
zapłaciłem 10 PLN. A w Awangardzie bilet na ten sam film kosztuje 13 PLN.
Dlaczego????
Obserwuj wątek
    • Gość: leziox Re: Drogie bilety do kina. IP: *.arcor-ip.net 23.02.02, 16:10
      Ano chyba dlatego że olsztyńskie kina chcą koniecznie zbankrutować,bo ze
      względu na tak drogie bilety i tak już prawie nikt do nich nie chodzi.
      • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 16:31
        A co najśmieszniejsze właściciel kina Awangarda ( niezłe filmy, ale warunki
        oglądania koszmarne ) jest strasznie zbulwersowany tym, że w Olsztynie ma
        powstać Multikino, podobno ludzie przestana chodzić do jego kina. I sie ludzią
        nie dziwię, jeżeli będą mieli do wyboru film w Multikinie lub w Awangardzie
        wybiora to pierwsze, ceny biletów podobne lecz komfort ogladania
        nieporównywalny. A z tego co wiem to właśnie wybudowanie w Trójmieście duzych
        kin zmusiło właścicieli tych gorszych do obnizenia cen biletów. Ja chcę
        Multikina i tanich biletów.
        • Gość: detritus Re: Drogie bilety do kina. IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 17:03
          Jak dolicze do ceny biletu do kina cene biletu do Gdanska to mi sie przestaje
          kalkulowac, Kicek :o)
          Czy ja wiem czy Multikino wplynie na ceny biletow w Awangardzie? Juz teraz
          konkurencja jest duza, a ceny jak sam zauwazyles wysokie.
          • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.02.02, 17:15
            Ja nie namawiam nikogo do wyjazdu na seans filmowy do Gdańska, ale nie zgadzam
            się, że w Olsztynie jest duza konkurencja filmowa. Awangarda - grają niezłe
            filmy w kiepskich warunkach, Kopernik - amerykańskie filmidła, w niezłych
            warunkach, Polonia- prawie zawsze kiepskie filmy, najczęściej płytkie komedie (
            chociaż zdarzaja się wyjatki np. Memento ), tragiczne siedzenia. Kina łączy
            tylko jedno: wysokie ceny biletów. Kina te nie konkurują z soba, każde z nich
            nastawiło się na inną publiczność.
            • Gość: MICHAL Re: Drogie bilety do kina. IP: *.skane.se 25.02.02, 03:14
              Kino Kopernik
              Zima warunki ogladania filmu sa okropne.Jest to informacja sprzed dwoch lat.
              Idac do kina pytalem bileterke czy sala jest ogrzewana.Zbyla mnie wymownym
              milczeniem .Jak jest teraz nie wiem.Nie mam odwagi zimowa pora wybrac sie do
              Kopernika.Pamietam , ze zmarzlem bardzo.
              Multikino w Olsztynie jest konieczne.
              Kierownikow pozostalych trzech kin wyslac do ciezkiej pracy fizycznej pod
              scislym nadzorem.
              • Gość: Oleslaw Re: Drogie bilety do kina. IP: *.sgh.waw.pl 26.02.02, 19:37
                Hmm. Faktycznie baza do spedzania wolnego czasu w Olsztynie jest cieniurska.

W miastach podobnej wielkosci powstaja multikina, kregielnie, aquaparki.

A u nas? Stara i ciasna Awangarda:(
              • Gość: Michał ZAPRASZAMY DO ELBLĄGA IP: *.elblag.sdi.tpnet.pl 25.10.02, 18:17
                Skoro w Waszych kinach panują takie złe warunki, przyznam się że u nas też się
                takie kino znajdzie, ale serdecznie Was zapraszam do jednej z dwóch sal kina
                Światowid w Elblągu, które jest obecnie najlepsze w tym województwie.
          • Gość: Hakenbu Jaka konkurencja??? IP: *.wspiz.edu.pl 02.03.03, 11:20
            W Olsztynie jest konkurencja kinowa? Wolne zarty. W 170-tyś mieście są trzy
            marne kina. "Awangarda" mała, ale dobry repertuar. "Polonia" - tragiczny
            komfort siedzisk i repertuar taki sobie, "Kopernik" - technicznie najlepszy,
            ale repertuar beznadziejny. Gdzie tu konkurencja?
            Nie ma żadnej konkurencji. A biadolenie właściciela "Awangardy" jest załosne.

O ile jeśli chodzi o handel Olsztyn ma już hipermarkety. W kwestii kin wciąż
            jest na poziomie PRL-owskim z wyjątkiem cen...
    • Gość: Meller Re: Drogie bilety do kina. IP: *.caffe-www.pl 28.02.02, 15:49
      Ja nie wiem, ale chyba 3 złote różnicy wielkiej nie robi...
      J na za bilet na władcę Pierścieni zapłaciłem 15 złotych i uważam, że się
      opłacało. Idę jeszcze raz. Tym razem za 12 złotych. Jeśli ja mogę...
      • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 20:56
        3 złote to dla Ciebie prawie nic???? Ciekawe. Ale jezeli pójdziesz na 10 filmów
        to masz juz 30 PLN zaoszczedzone. A ja chodze do kina bardzo często.
        • Gość: detritus Re: Drogie bilety do kina. IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 22:10
          Kicek, wykup abonament :o)
          • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 23:14
            A wiesz, że kiedyś w Toruniu mozna było wykupić karte uprawniajacą do kupna
            biletów ze znizka 50%. Wspaniała rzecz.
            • Gość: spoko Re: Drogie bilety do kina. IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.03.02, 23:53
              Takich chronicznych i nienaprawialnych kinomanów jak Kangoor powinni wpuszczać
              do kina za darmo. Przynajmniej u Lenkiewicza.
              • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 03.03.02, 01:27
                Czy to oficjalny wniosek????? Zgadzam sie, najwiecej chodzę do Awangardy
                właśnie;-))))))
    • Gość: Ted Re: Drogie bilety do kina. IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 06.03.02, 00:14
      Często jestem w Łodzi, i zawsze idę tam do multikina bo :
      1.Filmy , które są tam wyświetlane w Olsztynie bedą za miesiąc albo za dwa
      2.W kinie są przyjemne siedzenia, jest ciepło, sale mniejsze albo większe ale
      zawsze kameralnie.
      3.Bilety są co prawda po 18 zł ale patrz j.w.
      4. W takiej Awangardzie ( co za awangarda ? wstyd, zmień nazwe na pasikonik)
      jest zimno, kiedys po śwince Baby dzieci i ja chorowaliśmy przez tydzień -
      koszt leczenia ok. 100 zł, sala jak po remizie strażackiej, fotele ? nawet nie
      krzesła, a dźwięk ? w samochodzie mam lepsze głośniki - za Mulholland Drive z
      takim dźwiękiem powinni oddawac za bilety
      I to za 15 zł . Liczę na szybką likwidacje tego pseudokina. Wstyd. Oby
      kierownik tej "awangardy" został bileterem w Multikinie.
      • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 06.03.02, 09:01
        Ted na........dyrektora Multikina;-))))))))))))
        • Gość: janek Re: Drogie bilety do kina. IP: 217.29.140.* 06.03.02, 21:36
          ja przepraszam , ze sie wtracam ale widze ze posciki sa od ludzi z klasa,
          ktorzy maja podobne do moich potrzeby. Nie mieszkam chwilowo w Olsztynie wiec
          pytam: nie ma tam jakis DKF-ow z tanimi a dobrymi filmami? jak pamietam ciezko
          bylo w grodzie nad Lyna obejrzec dobry film chocby od Gutka (Gutek Filma- to
          dla niewtajemniczonych) bo kina szly na ilosc.
          A Multikino i ja popieram! gdy mialem ok 11 lat, chcialem pojsc do Awangardy
          na "Pojedynek potworow" i nie znalazlem miejsca. To traumatyczne wydarzenie
          spowodowalo w mojej swiadomosci fiksacje kinematograficzna, przez co Polacy
          utracili potencjalnego Almnodovara polnocy w mojej osobie.
          A propos: co to za film Lyncha daja teraz? (jestem za granica)
          • Gość: Ted Re: Drogie bilety do kina. IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 07.03.02, 16:17
            Hehehehe, Almodovar Północy, dobre!
            Teraz w Olsztynie poszłoby się na Mulholland Drive Lyncha - a gdzie za granicą
            nie wyświetlają tego? Dostał niedawno Cezara.
            Ale cóż kiedy Polak ma szansę dostać Oscara wreszcie za film, a niewielu go
            widziało bo TV chyba chce za to pieniądze. Film trwa raptem ok.20 minut.
            DKFu w Olsztynie nie ma, domy kultury zakupiły głośniki i sale przeznaczone są
            na ćwiczenia aerobiku i zebrania Amwaya i innych piramidek finansowych (tak
            jest przynajmniej obok mnie w Alternatywie)

• Gość: KANGOOR BILETY DROGIE A W KINACH ŻENADA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 09:07
      Proszę przjrzeć sie reperuarowi kin na tydzień od 08-15 marca. Jedna
      premiera!!!!!! I to w dodatku film z Britney Spiers ( czy jak sie to pisze).
      Ludzie to woła o pomste do nieba. Chciałem sie z ukochana wybrać w piatek do
      kina i co??????
      Ja żądam Multikina. Ja mogę przepracować nawet 20 godzin za darmo na placu
      budowy. Ja nie jestem neandertalczykiem, któremu wystarczy jedzenie i picie ja
      chce jeszcze igrzysk, ale w dobrym stylu. Gdzie "Piekny umysł"??????? gdzie
      najnowszy film Alena????
      • Gość: Ted Re: BILETY DROGIE A W KINACH ŻENADA IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.02, 10:09
        Byłem przedwczoraj na "Pięknym umysle" , nienajlepszy film generalnie, ale
        fantastycznie pokazana schizofrenia, opętanie umysłu przez liczby i logikę,
        dziewczyna obok wykręcała chusteczkę. Oczywiście nie w Olsztynie, byłem w Łodzi
        w Silverscreen. Z tego co pamiętam był jeszcze grany Chopin, Amelia,
        Mulholland,i jeszcze mnóstwo , których nie pamiętam. Bilety po 18 zł,ulgowe po
        14, dźwięk Dolby Digital w Olsztynie nie do uzyskania. Ludzi w kinie mnóstwo.
        Jest więc na co pójść, szkoda, że nie mogę pójść dzisiaj z żoną do kina bo w
        Olsztynie taka posucha.
        Przyłączam się do apelu Kangoora, jak najszybciej w Olsztynie Multikino.
        • Gość: KANGOOR Re: BILETY DROGIE A W KINACH ŻENADA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 10:41
          Ted - Ja Tobie Z A Z D R O S Z C Z Ę. Ja tez chcę na "Piękny umysł".
          • Gość: jd Re: BILETY DROGIE A W KINACH ŻENADA IP: *.acn.waw.pl 10.03.02, 12:15
            Ted ma rację, to nie jest film rzucjący na kolana, choć z medialnych wieści tak
            mogłoby wynikać. Polecam niewielką staroć: "Wszystkie poranki świata".
            • Gość: KANGOOR Re: BILETY DROGIE A W KINACH ŻENADA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 10.03.02, 14:06
              A ja polecam staroć ( 1 rok ) Samotnych, czeski film. W Olsztynie mozna go było
              obejrzeć 1 ( słownie raz, jeden, jedyny raz ) w DKF-ie. O rany, ale ten Olsztyn
              to kinowa dziura. Multikino musi powstać. Czy ktoś wie o jakiś planach
              powstania Mulikina??
              • Gość: Ted Re: BILETY DROGIE A W KINACH ŻENADA IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.02, 21:06
                Jest taki plan, nie słyszałeś? Był jakiś czas temu w gazecie. Zdaje się
                naprzeciwko telekomunikacji, Władzom sie tylko nie podoba architektura - zbyt
                zabudowany, chcieliby więcej szkła. Moim zdaniem powinni wybrać się gdzieś za
                miasto np. do Wawy, trójmiasta, albo gdzieś gdzie jest takie multikino a
                przekonają się , że takie kino składa się z 10 albo więcej sal kinowaych. W
                sali kinowej nie ma okien niestety,, i ekran jest z przodu, też bez okien,
                jakoś te 10 kin trzeba upcac, a skoro w żadnej sali okien nie ma to i na
                zewnątrz ich nie będzie!
                Ale jak znam życie to pojadą do Kaliningradu , tam zobaczyć albo do Stanów na
                dwa tygodnie i stwierdzą , że nie ieli czasu natakie głupoty jak łażenie po
                kinach bo i tak swoje wiedzą.
    • Gość: Syrenka Re: Drogie bilety do kina. IP: 157.25.128.* 12.03.02, 15:37
      Kochani, a w Warszawie mają jeszcze droższe - 20 zł.
    • Gość: KANGOOR CAŁY CZAS W KINACH CISZA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.03.02, 20:25
      No dobra, narzekam dalej. Na szczęście znikneła z ekranów Britney Spiers ze
      swiom wybitnym dziełem, ale pojawił się "Nikoś" - Ja rozumiem, Roman Wilhelmi
      to jest aktor ale Cezary Pazura(??!!!???), przykro mi, kino Awangarda ( haha,
      nazwa nieadekwatna do ostatniego repertuaru) nie zarobi na bilecie.
      W kinie Kopernik nowość - Chopin-pragnienie miłości, a że film mozna było
      zobaczyć na ekranie kina Polonia od tygodnia cóż, jakby nie patrzeć premiera w
      Koperniku.
      Jedynym filmem, na który udam sie w tym tygodniu ( sam!!!!!!!!!! dziewczyna
      widziała juz go) jest Vanila Sky - żadna rewelacja, ale...na bezrybiu i rak
      ryba.
      Ja chcę Multikina w Olsztynie i dobrych filmów.
      • Gość: Ted Re: CAŁY CZAS W KINACH CISZA IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.03.02, 09:37
        Niestety ,chyba żaden kierownik kina nie wie nic o naszych żalach i robią
        swoje, czyli nic nie robią. Nie tylko oni zresztą, cały Olsztyn i region wziął
        kurs na przeczekanie. Taki mają pomysł samorządowcy, kiniarze, drogowcy i cała
        reszta. Multikino i w ogóle kino to pewnie dla nich siedziba zła. Dobrzy i
        porządni powinni wieczorem siedziec w domu i oglądać dziennik.
        W kinie Szopen, w teatrze Zemsta albo Sofokles. LUDZIEEEE ! Jest XXI wiek !
        • Gość: marek Re: CAŁY CZAS W KINACH CISZA IP: *.bartoszyce.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 11:49
          To co dopiero mają powiedzieć miszkańcy mniejszych miast regionu?
          • Gość: KANGOOR Re: CAŁY CZAS W KINACH CISZA IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 19:31
            A cóz mają powiedzieć mieszkańcy WOJEWÓDZKIEGO MIASTA?????????, w którym są
            trzy kina???????
    • Gość: KANGOOR ALBO,. ALBO IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 16:27
      Jeżeli jutro nie będzie w olsztyńskich kinach żadnej dobrej premiery filmowej
      to przejade się rowerem " na nago" ul. 1-Maja w ramach protestu. Ale jeżeli
      bedzie coś ciekawego to jutro ide do kina ( z ukochaną).
      P.S. Przepraszam ( na razie ) kino Polonia, niezłe filmy w ostatnim czasie, a
      juz niedługo Piekny umysł.
      • Gość: Adam Re: ALBO,. ALBO IP: 217.153.24.* 07.04.02, 21:41
        Sluchajcie, a propos cen biletow.
        W Warszawie jest juz tyle kin, ze z powodu konkurencji ceny biletow spadly.
        I tak, w Kinotece- nowym 4 salowym kinie w Palacu Kultury caly tydzien za 15
        zl, n atomiast w Silver Screen, innym multikinie, do konca kwietnia 12 zl!
        Generalnie- dla mnie i tak kultowym pozostanie kino Kopernik, gdzie z drzeniem
        wchodzilem na filmy od 15 lat :))) (majac 12), i gdzie odstalem swoje w kolejce
        na blekitny grom zaraz po otwarciu tego kina.
        pozdrawiam
        • Gość: jd Re: ALBO,. ALBO IP: *.acn.waw.pl 08.04.02, 10:00
          Ja też cenię kino Kopernik, ale naprawdę kultowe było kino Dworcowe (i komu to
          przeszkadzało?), choć wtedy nikt o tym nie wiedział, a i słówko chyba nie było
          w użyciu.
          • medmed Wspomnienia z kin olsztynskich. 10.04.02, 10:57
            A propos kina Dworcowego- pamietam jak przez mgle, kiedy z moim tata chodzilem
            tam na poranki w niedziele :))). A jak zamkneli Dworcowe, chodzilismy do WDK
            (to sie teraz nazywa Jakubowo- a osrodek nazwali jakos inaczej, nawet juz nie
            wiem...)
            No i calkiem niedawno zamkneli Grunwald, ale to kino odwiedzilem w swoim zyciu
            chyba ze dwa razy)
            Natomiast Polonia- przed otwarciem Kopernika najczesciej odwiedzane pzreze mnie
            kino- pamietam, ze byl tam taki rzad- chyba VII- gdzie byl wiekszy odstep
            miedzy krzeslami... Acha, a moze to VII rzad byl ostatnim z drugiego miejsca
            (pamietacie jeszcze cos takiego ?) gdzie bilety byly tansze, i dlatego dosc
            czesto z bratem wlasnie tam siedzielismy. Generalnie w Polonii jak sie bylo
            mlokosem, a przed Toba usiadl jakis wysoki dryblas- to juz zostawalo tylko
            przesiasc sie na schody :)))
            A poza tym zawsze patrzylem na te wielki zyrandol i zastanawialem sie kiedy
            spadnie na glowy widzow.
            Natomiast przyjsciu do awangardy towarzyszyly zawsze lody na pobliskim
            Kollataja :) Raz pamietam ,jak poszedlem do tego kina n aAwanture o Basie,
            przyszly dwie osoby i odwolali seans.
            Pamietam tez, jak poszlismy z bratem do Polonii na Sniezyczke i Rozyczke, a
            trafilismy na ...... Roj. O rany, te pszczoly mi sie potem snily w koszmarach
            sennych.
            A w ogole w Olsztynie w kinie nie bylem juz kilka lat- studia w gdansku i
            teraz praca w warszawie sprawily, ze chodze do tamtejszych kin ,choc
            Olsztynskie wspominam najlepiej :)))
            Pozdrawiam wszystkich Olsztyniakow.
    • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 22:03
      /
    • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: proxy / 213.25.179.* 15.10.02, 20:36
      Wracam do watku. Czy wiecie, że w Trójmieście w kazdy wtorek bilety do Multikin
      kosztuja 10 PLN na każdy film????? Przyjemność ogladania troche lepsza ;-)))) a
      i wybór filmów wiekszy.
      • Gość: jd Re: Drogie bilety do kina. IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.10.02, 21:18
        Kangoor, jak tam z bratem?
        • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: proxy / 213.25.179.* 15.10.02, 21:22
          Dziekuję, wyszedł w piatek ze szpitala, energia pomogła. Teraz poleży sobie w
          domku kilka tygodni, ale lepsze to niz lezenie w sześcioosobowej sali z ciężko
          chorymi i starszymi osobami.
          • Gość: pioter Re: Drogie bilety do kina. IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 06:57
            Gratuluję bratu!. :-)
            Dopóki bedziemy mieli takie władze, jak obecnie, to nie licz na tanie, dobre i
            komfortowe kino, bo w "twoim interesie" zaprotestuje właściciel Polonii, a
            władze go wysłuchają (to nic, że w tym kinie po 30 minutach siedzenia myślisz
            tylko jaką zająć pozycję w fotelu, by przetsać odczywać bół kręgosłupa i
            drętwienie nóg, a uszy zatykasz, by nie być już katowanym "profesjonalnym"
            nagłośnieniem). Tak długo bedziesz też chodził się kąpać zimą i latem na Skandę
            czy nad Krzywe - nawet zimą - bo władze starannie dobrały zwycięzcę przetargu
            na Aquapark, byś obywatelu żył w europejskim standardzie. Tak długo nie
            bedziesz mógł zrobić najtańszych zakupów, bo władze w trosce o ciebie po
            telefonie od kilku sklepikarzy nie zezwolą na powstanie konkurencji, która
            zmusi do walki o klienta. I można tak w nieskończoność, nieskończoność, ....
            • Gość: xyz Re: Drogie bilety do kina. IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 16.10.02, 08:43
              -Inne władze starannie wybrały, a inne władze starannie cos knują - co jest
              grane? - Staram się obiektywnie słuchac i czytac, ale wychodzi mi z tego
              cholerny melanż - Kto w końcu ma rację? - I kiedy do cholery wpłyniemy kraulem
              do tej Unii? - "Trzeba by zrobić coś ale co, można by ale jak i gdzie" słowa
              Turnaua brzmią tak dźwięcznie jako wpspaniałe tło dla poczynań naszych
              miłościwie panujących (oby tylko do 27-ego).
              • Gość: pioter Re: Drogie bilety do kina. IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 16.10.02, 19:04
                Prawdy to tu nikt nie dojdzie, bo tak na prwdę to chodzi o kasę, i to nie o
                taką mieszczącą się w kopercie, ale przynajmniej w neseserku. Dlatego będą
                mydlić, ściemniać, gmatwać, a dla nas nadal szczytem szczęścia bedzie seans w
                Koperniku i zakupy w Hicie (Tesco jak kto woli).
    • Gość: Andulka Re: Drogie bilety do kina. IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 17.10.02, 13:41
      Hi, hi, drogo. Na poczatku tego wątku któryś z Kolegów życzył sobie multikina i
      tanich biletów. Śpiesze donieść, że w warszawskich kinach multiplexowych
      których jest ze sześć a może z osiem, bilet kosztuje w granicach 19 zł. Jak się
      trafi premiera ze sfilmowanej lektury szkolnej to bywają zniżki: 14 zł dla
      dzieciaka jak legitymację pokaże. Może w Olsztynie, jeśli takie kino powstanie,
      będzie ciut taniej ale pewnie niewiele bo warunki oglądania fakt - przyzwoite a
      za wygodę trzeba płacić. Na przyszłość rada - jeśli już takie kino powstanie,
      nawet w lecie zabierajcie długi rękawek i skarpetki bo nie żałują klimatyzacji
      i golas po półgodzinie zwyczajnie marznie; można się nieźle załatwić zostając
      twardo do końca seansu.
      • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: proxy / 213.25.179.* 19.10.02, 07:25
        Gość portalu: Andulka napisał(a):

Czytałaś wszystkie posty??? Ostatnio napisałem, że w 3-mieście we wtorki
        wszystkie seanse są po 10 PLN, a wiem że i w W-wie sa też różnego rodzaju
        tańsze bilety.
    • Gość: Hakenbu Gdzie ci inwestorzy??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.02, 15:44
      Jeszcze 3, czy 4 lata temu w prasie pojawiły sie szumne zapowiedzi o planach
      budowy multikina u zbiegu ulic Obrońców Tobruku i Sikorskiego. Ucieszyłem się
      jak ten głupi naiwniak, że wreszcie powstanie miejsce gdzie bez żenady będzie
      można zaprosić przyjaciół z innych miast (zwłaszcze tych większych), albo po
      prostu miło spędzić wieczór. Rzeczywistość pokazała, że Olsztyn (przynajmniej
      na razie) skazany jest na totalną posuchę inwestycyjną. Wobec ogromnej
      nieudolności, żeby nie powiedzieć - złej woli, dotychczasowych władz miasta,
      miasto stanęło w miejscu. Bezrobocie rośnie, za to roku na rok spada
      atrakcyjność inwestycyjna Olsztyna. Niedawno wziął w łeb kolejny ambitny plan -
      budowy Auaparku. Można zadać sobie tylko pytanie: Jak Ci co doprowadzili do
      takiej mizerii mają czelność ubiegać sie po raz kolejny o samorządowe
      stanowiska?
      Przed nami wybory samorządowe, ale nie chcę was namawiać na głosowanie na żadną
      konkretną opcję - jedno jest pewne: Ci, co im się właśnie kończy kadencja - won!
      Kiedy rozpoczynałem tu studia było we mnie wiele optymizmu: wiedziałem, że z
      Olsztynem będę wiązał przyszłość. Widziałem budujące się szybko hipermarkety i
      miałem nadzieję, że to dopiero początek boomu inwestycyjnego. Szybko okazało
      się, że do Olsztyna zawitały najbardziej "obciachowe" sieci handlowe z "Hitem"
      i "Le Clerckiem" na czele i to koniec rozwoju. Mające dobrą markę i renomę
      Carrefour czy Auchan jakoś w stolicy Warmii i Mazur nie zawitały.
      Minęło kilka lat i nic... Nie ma Centrum rozrywki, porządnego basenu, ani kina.
      Knajpy już mi się znudziły i wobec tego pozostaje mi tylko internet i
      telewizja. Strasznie to smutna alternatywa, zwłaszcza dla mieszkańca 170 -
      tysięcznego miasta.
      A może moja wizja jest zbyt pesymistyczna i z Olsztynem nie jest tak źle.
      Pocieszcie mnie...
    • Gość: Forman Re: Drogie bilety do kina. IP: proxy 22.10.02, 11:02
      A będą jeszcze drozsze!!

www.rmf.fm/wiadomosci/index.html?id=45279
      • Gość: detritus Takie posuniecie jest niezbedne! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.10.02, 12:59
        Coby Wajda mial za co sciagac snieg do nastepnego filmu ;o)
        • Gość: Andulka Re: Takie posuniecie jest niezbedne! IP: *.kprm.gov.pl / 158.66.18.* 22.10.02, 14:19
          Gość portalu: detritus napisał(a):

> Coby Wajda mial za co sciagac snieg do nastepnego filmu ;o)

Ale "Zemsta" mi się podobała (śnieg na szczęście jej nie zaszkodził). Nie będę
          oryginalna jeśli powiem, że najbardziej Gajos i Polański. Jestem dla
          Polańskiego pełna uznania - po tylu latach mieszkania za granicą ma bezbłędną
          wymowę, bez żadnych naleciałości. Ceny biletów na ten film w wielosalowym kinie
          w W-wie jak już kiedyś podawałam: dorośli po 19 zł, młodzież szkolna 14 zł (po
          okazaniu legitymacji).
          • Gość: pioter Re: Takie posuniecie jest niezbedne! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 22.10.02, 20:07
            Kolejny podatek - winietki, działeczki, procenciki. Coraz więcej instytucja
            pada, bo traci rację bytu, ale na siłę sięgając do naszej kieszeni stara się je
            sztucznie podtrzymać przy zyciu. Choć w przypadku kultury zastanowiłbym się,
            czy to nie ma jakiegoś sensu. Choć z drugiej strony - jak zobaczę film tzw.
            ambitny i artystyczny - to z góry wiadomo, ze nie będzie czego oglądać. Gdzież
            czasy Vabanków, Seksmisji, Misiów, Alternatyw ...
    • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: proxy / 213.25.179.* 24.11.02, 10:00
      A we wtorki w multikinie w Gdańsku kazdy fil po 10 PLN, tylko troche lepsze
      warunki niz w Awangardzie a i poziom filmów lepszy.
      • Gość: pioter Re: Drogie bilety do kina. IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 24.11.02, 10:14
        Azaliż prawdę powiadasz? Jestli gdzieś lepiej niż w Awangardzie? Dalibóg,
        dziwne się rzeczy na tym świecie dokonują. ;o)
    • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: 213.25.179.* 02.03.03, 09:19
      Watek ten słuzy mi nie tylko do narzekania na drogie bilety ale i na filmy
      które ukazuja się w olsztyńskich kinach. Piatek 28 lutego 2003 co nowego w
      olsztyńskich kinach??????????? Kino Kopernik tutaj pochwalę, "Złap mnie jeżeli
      potrafisz", niezła obsada, ide we wtorek, nie ma sie do czego przyczepić oprócz
      tego, że reklamowany tak intensywnie w kinie Kopernik Solaris ( premiera w
      Polsce 14 lutego ), nie pojawił się :(((((((((((((. Co ciekawego w kinie
      Polonia, aaaaaaaaaaaaa nowość Władca pierścieni, Dwie wieże, cóż że film
      nadawany w Olsztynie od 28 stycznia, nieważne. Drugi film w Poloni
      to............. But Manitou , ludzie co to za film????? Moze to jakaś odnowiona
      wersja jugosłowiańsko-enerdowskich filmów o Apaczach??? Bo film produkcji
      niemieckiej, no tak macie racje, przeciez pojawiło sie kino europejskie a ja
      narzekam.
      No i moje ulubione kino "Awangarda", jak nazwa zobowiązuje od miesiąca plakaty
      niezłych filmów ( podobno ) Bezsenność ( premiera w styczniu w Polsce )oraz
      najnowszy film Almodowara, oplakatowane i słynne sławojki olsztyńskie a w
      kinie, jedna premiera ........ Superprodukcja pana Machulskiego, komedia. Toć
      to na pewno kino a(A)wangardowe. Jakiegoś Almodowara to nie będa puszczać, bo
      kto na to przyjdzie???? Jakieś "intelektualisty" albo tacy jak ja, co tylko
      będa udawać znawców kina. Kino ma dawać rozrywkę, trzeba sie pośmiać jak pan
      Fronczewski poprzeklina, pokażą "Fuck YOU", a pani Przybylska pobiega bez
      stanika. Smiać sie a nie myśleć na filmie. Tylko niechaj kino Awangarda zmieni
      nazwe chociaż z powrotem na "Mazur".

Tak czy owak moje hasło cały czas aktualne, w Olsztynie potrzebne Multikino.
      Pozdrawiam kinomaniaków.
      P.S. Ostatnio w kinie konesera w Awangardzie był film pt. Fanatyk, który od
      miesiąca dostępny jest na kasetach video. Szybciutko pojawił się w Olsztynie,
      juz misiąc po premierze video. Bravo (Girl ).
      KANGOOR
      • Gość: Adamski Re: Drogie bilety do kina. IP: 217.153.94.* 02.03.03, 10:01
        Coz...juz 12 rok niedlugo minie jak mnie w Olsztynie nie ma....7 lat w Gdansku
        zazdroscilem warszawiakom ilosci kin, seansow o 22 (wtedy jeszcze w Gdansku nie
        bylo), premier z data taka jak w miesieczniku Film.
        Od z gora 4 lat w Wawie (jeny, jak ten czas zaczal pedzic, wydaje mi sie, ze
        najwyzej dwa ), i coz.... praca praca praca...i do kina nie chce mi sie juz
        wybierac. A kiedys z niecierpliwoscia czekalem na kazda premiere co
        ambitniejszego filmu....
        No ale coz, przykro to przyznac, ale Olsztynowi Multikino jest wrecz
        niezbedne. "Porozmawiaj z nia " obejrzalo juz polowa Warszawy, a w miescie
        uniwersyteckim zamiast tego graja jakiegos tak Winnetou- Wlozmitu.
        Pozdrawiam
        • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: 213.25.179.* 02.03.03, 10:22
          Dziękuję Adamski za słowa poparcia, ja juz nawet nie marzę o seansach o 22 bo i
          po co, miesięcznik Film kupuje bo chyba jestem sadomasochista i lubię sobie
          poczytć o filmach które puszczane sa gdzieś w Polsce.
          • being28 Re: Drogie bilety do kina. 02.03.03, 10:33
            Szkoda, ze nasze wladze ociagaja sie z budowa multikina. Podobno cos jest juz w
            planach, ale czy tego dozyjemy? Moge dodac, ze w takim miescie jak Konin takze
            jest planowane multikino, w niektorych wiekszych miastach jest po kilka takich
            multipleksow, co prowadzi do obnizenia cen biletow, konkurencji itp. Niestety u
            nas wszyscy maja to gdzie:(
            • adam_adamski Re: Drogie bilety do kina. 02.03.03, 11:14
              Ale to nie wladze buduja Multikino, tylko prywatna firma :) Wladze co najwyzej
              moga wpuscic inwestora do miasta. A moze ktos uzywa swoich wplywow by tak sie
              nie stalo? To sa tylko moje dywagacje, nie wysuwam oskarzen pod niczyim adresem.
              Pozdrawiam
    • Gość: KANGOOR Re: Drogie bilety do kina. IP: 213.25.179.* 10.03.03, 07:29
      To moze stanie się tradycja ( oby nie ) czyli narzekanie na olsztyńskie hahaha
      kina. Premiery w Olsztynie???? Na trzy kina jeden film pt siostrzyczki z Goldi
      Hown. No świetny wybór. Oczywiście można cały czas ogladać film który
      wyświetlany jest od 28 stycznia. Przedszkola go jeszcze chyba nie widziały.
      Niedawno ktoś na olsztyńskim forum polecał najnowszy film Almodowara
      Porozmawiaj z nią w kinie hahaha awangarda w czwartek bedzie mozna obejrzeć
      film Almodowara .....pt. Wszystko o mojej matce. Kilkakrotnie pokazywany w TV.
      Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka