Dodaj do ulubionych

UPR - kandydaci do eurloparlamentu

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 16.05.04, 21:50
czy są tacy w Olsztynie ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Muraszka Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 17.05.04, 07:57
      Znam T. Iwińskiego, fajny gość ale nie przeszedł , bo umie czytać i pisać nawet
      w językach obcych,dlatego jest obcy.
      • Gość: szwadron Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: 5.5R2D* / *.pg.com 17.05.04, 09:15
        nie wiem ktory z olsztyna ale prosze:
        Kandydaci UPR w okręgu nr 3
        1 Kowszuk Bogumił Cezary
        2 Mardas Michał
        3 Bartoszewska -Leoszko Izabella
        4 Grotecki Wojciech Szczepan
        5 Kozłowska Ewa Małgorzata
        6 Morawski Dariusz
        7 Jacyno Tomasz Janusz
        8 Bereśniewicz Andrzej
        9 Tałałaj Jarosław
        • Gość: Cecylia Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.04, 16:13
          A czego, jak nie kasy, szukają przedstawiciele UPR w europarlamencie?
          • Gość: szwadron oj Cecylio IP: 5.5R2D* / *.pg.com 18.05.04, 16:36
            dyc ty dawno chlopa chyba nie miala
            proponuje posledzic troche poczynania tej partii: www.upr.org.pl
            to jedyna o ktorej moge powiedziec ze nie klamie w zywe oczy i nie obiecuje
            gruszek na wierzbie.
    • Gość: szwadron Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: 5.5R2D* / *.pg.com 17.05.04, 12:16
      a w Olsztynie jest Wojciech Szczepan Grotecki
      • Gość: rita Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.05.04, 21:27
        i jakie ma szanse Wojciech Szczepan Grotecki ?
        ma już jakiś program ?

UPR idzie do wyborów pod hasłem narodowość !
        • Gość: przejazdem Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 00:50
          Gość portalu: rita napisał(a):

> UPR idzie do wyborów pod hasłem narodowość !

Rito, a nie myli ci sie UPR z LPR?
          Ponizej podaje link do goscia z UPR z jakim programem startuje i nic
          specjalnie "narodowego" tam sie doszukac nie moge ;-)
          prawica.net/modules.php?name=WyboryPE&op=viewrecipe&recipeid=9

"Program Polityczny: Wolność jednostki, Gwarantowane prawo własności,
          Redukcja aparatu państwa, Prywatyzacja gospodarki, oświaty i ochrony zdrowia
          Równe podatki dla wszystkich, Rozdział państwa i Kościoła, Decentralizacja
          państwa, Brak jakiejkolwiek ingerencji państwa w gospodarce, Brak państwowego
          ubezpieczenia socjalnego ani rentowego, Utworzenie armii zawodowej"

• Gość: szwadron Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: 5.5R2D* / *.pg.com 18.05.04, 11:32
            a haslo brzmi: "Polacy! Odwagi!".

zapraszam tez na
            new.upr.org.pl/main/index.php
            • Gość: przejazdem Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 16:55
              Gość portalu: szwadron napisał(a):
              > zapraszam tez na
              > new.upr.org.pl/main/index.php

Niestety, link nieaktywny...
              Masz jeszcze cos? Ale tak na powaznie, bez "rozrywkowtch" przegiec. Rozsadna w
              wielu obszarach partia, a malo kto wie o niej cokolwiek.
              • cat_s Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu 18.05.04, 23:44
                Nie dziwię się pomyłkom, bo w wielu miejscach można znaleźć takie na przykład
                kwiatki:

www.prw.pl/tekst.html?tekst_id=23961
                "Korwin -Mikke liderem listy LPR do PE
                Janusz Korwin Mikke będzie otwierał dolnośląsko - opolską listę Unii Polityki
                Realnej w wyborach do Parlamentu Europejskiego. Będą to już czwarte wybory
                polityka na Dolnym Śląsku . Wcześniej zawsze przegrywał, jednak w ostatnich
                wyborach uzupełniających do senatu zajął drugie miejsce. "Lubię Wrocław i
                wierzę, że karta się w końcu odwróci" - powiedział Janusz Korwin Mikke. Janusz
                Korwin Mikke chce w PE chce przede wszystkim zablokować nową konstytucje
                wspólnoty. Zdaniem polityków Unii Polityki Realnej Unia Europejska powinna być
                jedynie strefą wolnocłową".
                Paweł Majcher
                2004-04-28 17:31:10

Pozdrawiam
                • Gość: rita Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 10:43
                  JKM nalezy się kandydatowanie - to jest zawodowy polityk
                  a nie jak wszyscy Big Bragerowcy czy sportowcy .
                  W Angorze jest fejny artykuł

wieczorem więcej napiszemy sobie - jak chcecie :)
                  jak możemy , to o LPR nie dyskutujmy
              • Gość: szwadron Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: 5.5R2D* / *.pg.com 19.05.04, 12:17
                wiele
                www.upr.org.pl
                www.koliber.pl
                tam znajdziesz linki na inne strony prawicowe (nie mylic prawicy z faszystami
                bo ci ostatni to narodowi ale socjalisci)
                • theedge Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu 19.05.04, 14:56
                  Jak to jest ze w necie UPR jest tak popularna, a "w zyciu" ma tylko 1% czy 2%?

• Gość: szwadron Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: 5.5R2D* / *.pg.com 19.05.04, 15:59
                    moze:
                    bo ludzie prywatnie przyznaja racje UPRowi
                    a jak przychodza wybory to patrza kto im wiecej obiecal.
                    a moze:
                    cud nad urnami (nie raz sie zdarzaly)
                    • Gość: rita Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 21:08
                      Właśnie to jest tajemnica jakiegoś poliszynela :)
                      W sondażach internetowych stoją wysoko, a jak przyjdą wybory- fiasko.
                      Ja dawno zwróciłam uwagę na UPR i byłam jej zwolenniczką, przeczytałam ksiązkę
                      Droga do wolności - JKM i Ubezpieczenia i przyznaję jemu rację. Był okres jak
                      nazywali JKM Hitlerem, ale czasy się zmieniły i Hitler przypadł już Lepperowi.
                      Ale dość żartów - najwyższy czas zacząć wybierać dobrych parlamentarzystów do
                      UE.
                      Polacy! Odwagi! - to jest haslo UPR
                      Jak myślicie - jakie warunki musi spełniać dobry kandydat do europarlamentu ?

napewno musi być zawodowym politykiem znający język obcy , który za kulisami i
                      w barach będzie przekupywał i negocjował warunki na naszą stronę :)

co jeszcze ?
                      jak myślicie ?
                      staram sie dokonać jakiegoś wyboru, tylko musze znać kryteria, którymi mam sie
                      posługiwać :) Nikt jeszcze nie podał takich kryteriów , zadna gazeta nas nie
                      uświadomych wyborców nie nauczyła, czym mamy się sugerować przy wyborach. Więc
                      może nasi Panowie zaczną nas skromnych wyborców uczyć ?
                      może stworzymy jakiegos idealnego parlamentarzystę UE ?

tylko nie piszcie, że mamy sie kierować zapachem i wyglądem ;))))))

• cat_s Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu 19.05.04, 21:22
                        Gość portalu: rita napisał(a):
                        > tylko nie piszcie, że mamy sie kierować zapachem i wyglądem ;))))))

Ależ tak, tak!
                        Przecie to podstawowe kryterium podejmowania wyborów! ;-)

Swoją drogą, nie wiem jak z zapachami, ale po wyglądzie to ja bym na takiego
                        kandydata, co wygląda jak np. Kalisz czy Jaskiernia nie głosował. Jacyś
                        tacy "niewyględni" są...
                        A jak macie ostatnie Wprost (23 maja), to możecie obejrzeć sobie tego
                        ostatniego w pełnej krasie. W pełnej krasie... tak, to dobre określenie;-)

Pozdrawiam
                        cat_s
                        • Gość: rita Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.05.04, 21:51
                          wystarczy sięgnąć też do ostatniej Angory,tam bardzo śmiesznie przedstawiają
                          poplarnych kandydatów

nie wiem jakie, jakie mam przyjać kryterium do podjęcia decyzji, żeby się nie
                          ośmieszyć
                          najgorzej będzie kandydatom rozbić mur obojetności , ciekawe do jakich chwytów
                          sie posuną ? :)
                          • Gość: szwadron Re: UPR - kandydaci do eurloparlamentu IP: 5.5R2D* / *.pg.com 20.05.04, 10:09
                            najprostszy sposob to pojsc na wodke z kandydatem. i zweryfikowac to co gada po
                            pijaku. tylko troche nie realne.
                            nie sadze ze zawodostwo w polityce to jedyne kryterium.
                            duzo moim zdaniem daje zyciorys, doswiadczenie w mniejszych strukturach
                            samozadowych, dokonania, no i kompetencja.
                          • cat_s Jakie kryteria? 20.05.04, 11:22
                            Jeśli chcesz, możemy "podręcznikowo" przejść wspólnie (na forum albo na privie)
                            wszystkie etapy procesu racjonalnego podemowania decyzji.
                            Na forum pewnie byłoby bardziej ekscytująco, widowiskowo i dydaktycznie ;-)
                            Generalnie proces nie jest skomplikowany, ale internetowo pewnie kilka dni
                            zajmie. Ale do wyborów też jest kilka dni...
                            Bawisz się dalej? (taki rodzaj zakładu?)?
                            Schemat byłby taki: pytania - odpowiedzi - dalsze wskazówki (pytania)... itd.
                            aż do skutku. Czyli - aż będziesz wiedziała "jakie przyjać kryterium do
                            podjęcia decyzji".

Moja propozycja jest taka: jeśli się zdecydujesz i na koniec zdefiniujesz swoje
                            kryteria wyborcze - wygrałem: i wtedy stawiasz mi piwo w Krakowie albo
                            Olsztynie, jakbym sie w okolicach pojawił. A jak ja przegram - stawiam piwo
                            Tobie w Pruszkowie, kiedy Ty w okolicy się pojawisz... :-)
                            Co Ty na to?

Pozdrawiam serdecznie :-)
                            cat_s
                            • Gość: rita Re: Jakie kryteria? IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.05.04, 20:45
                              cat_s - zgadzam się, więc do pracy, tylko, że ja z polityki jestem ciemna , idę
                              na wyczucie :)

Stąd też szukając godnego czlowieka, nie patrze na krasomówstwo, na wygląd i
                              obiecanki. A kto pierwszy jeszcze przed Rosją mówił o podatku liniowym, a kto
                              mówił o ubezpieczeniach , o reformie zdrowia, o wolnej gospodarce, o
                              szkolnictwie, o wojsku zawodowym, o odbiurokratyzacji, o zerwaniu z aferami
                              koncesyjnymi, o niefinansowaniu partii ? - no kto ? - do piórnika żabę wkładał,
                              kto , no powiedz kto ??? ;)))))) ha, ha, ha - teraz to moge się śmiać, bo
                              wychodzi na to, że UPR miało rację i dobrą drogą szłam do uzdrowienia Polski.
                              A może się mylę ? :)
                              Ale się nie mylę, żaden rząd nic konkretnego nie zrobił, w każdym razie nie
                              ulżył narodowi, wręcz przeciwnie, postawił następne poprzeczki i stworzył
                              korupcyjny, aferowo-mafiozowy system.
                              pozdrawiam
                              • Gość: szwadron ach rita IP: 5.5R2D* / *.pg.com 21.05.04, 10:08
                                mniut na moje uszy (chyba sie w tobie zakochalem ;)
                                problem w tym ze malo kto to pamieta. no i ze wiekszosc "spoleczenstwa" woli
                                jednak jak im sie gwiazdki z nieba obieca i inne gruszki...
                                • theedge Re: ach rita 21.05.04, 21:50
                                  no no... ;-)
                                  ah ta rita ;-)
                                  • Gość: rita Re: nie znam się na polityce IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.05.04, 22:02
                                    tylko co z tego, że i my ładnie mówimy , kiedy nic nie mozemy zmienić, ale jest
                                    przed nami 10 lipiec ;))))))))))
                                    I nie wiem czy nasz pub rajdowy eNka nas nie wyrzuci jak dodam wypowiedz ,
                                    niech się Hołek nie obrazi, niech idzie na kurs do UPR i niech startuje ;)

- Krzysztof Holowczyc - czyli Holosłowie, rajdowiec z Platformy - oto wywiad
                                    mistrza
                                    "Nigdy nie byłem blisko świata wielkiej polityki, wiem o niej tyle, ile
                                    powinien wiedzieć pezecietny obywatel" - deklaruje Hołek.
                                    "Ja z kolei niegdy nie byłam blisko swiata rajdów samochodowych, sądzę, że wiem
                                    o nich tyle, ile powinien wiedzieć przecietny obywatel. Jenak w przeciwieństwie
                                    do Holka , nie aspiruję do startu w eliminacjach rajdowych Mistrzostw Europy.
                                    Nasi przodkowie powiedzieliby dosadniej: pilnuj, szewcze , kopyta !"( Najwyższy
                                    Czas)

wszystkim nam sie należy piwo w tej olsztyńskiej eNce, może Hołek postawi ;))))
                                    • theedge Re: nie znam się na polityce 21.05.04, 22:19
                                      Rita - polityka to jedno wielkie bagno. Nie licz na to ze UPR zyska wiecej niz
                                      3%.
                                      P.S. Jestes marzycielka... ja rowniez ;-)
                                      • Gość: rita Re: nie znam się na polityce IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.05.04, 22:25
                                        jest jednak różnica między naszymi marzeniami - ja marzę o 5 % , wtenczas UPR
                                        róznież będzie korzystało z finansowania państwa jak obecnie Unia Wolności.
                                        Życze im tego, ponieważ juz tyle lat są sobą i tyle lat już istnieją.

theedge - zdaj nam relację z czatu
                                        • theedge Re: nie znam się na polityce 21.05.04, 22:27
                                          "theedge - zdaj nam relację z czatu "

spox ;-)
                                          • Gość: rita Re: nie znam się na polityce IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.05.04, 19:56
                                            chciałam tylko zaznaczyć , ze nie jestem fantykiem partyjnym, ale czasmi nie
                                            sposób przejść obok ;)))))))
                                            • Gość: samsob Re: nie znam się na polityce IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 08:30
                                              Podobnie ze mną, nie zawsze jestem obojętny na sprawy, które mijam z boku.
                                              Tak może być?
                                              pzdr.
                                              • Gość: rita Re: nie znam się na polityce IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.05.04, 22:24
                                                tak musi być, myślisz, ze 15 lat budowania nowego ustroju, może naród
                                                doprowadzić do rozstroju nerwowego, nawet najwybitniejszym filozofom sie nie
                                                śniło, ani nie udalo się jednoznacznie stwierdzić co to za ustrój mamy ?

a karawana spokojnie idzie dalej....i dalej .... i dalej.....
                                                a karuzela stołeczków się kręci.... sie kręci.... sie kręci

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka