Gość: Polak IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 11:21 i przyjął ofiary, www.youtube.com/watch?v=ZxrItluFgzA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mix Re: W Polsce ida zmiany , Bóg wysłuchał modlitw ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 12:00 I w wyniku tego wysłuchania powstał kolejny filmik a życie toczy się dalej tak jak się toczyło? Jeżeli ten Bóg miałby choć jakąś niewielką dozę poczucia sprawiedliwości, to przede wszystkim pogonił by tych swoich samozwańczych zastępców rozliczając ich do siódmego pokolenia za dokonywane rzezie, gwałty i przestępstwa przeciwko całemu dekalogowi. Tych faktów ani wrzaskiem ani filmikami nie zamglicie żadną mgłą smoleńską. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 23 Re: W Polsce ida zmiany , Bóg wysłuchał modlitw ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 12:24 www.youtube.com/watch?v=xC16umYvmjE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twój kat kecawo Re: W Polsce ida zmiany , Bóg wysłuchał modlitw ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.11, 12:53 kecawo ile dzisiaj już wypiłeś mendo ? Odpowiedz Link Zgłoś
edico Bóg wysłuchał modlitw ??? 21.08.11, 13:42 Czyich i jakich??? Otóż jest takie niebezpieczeństwo, które czai się w fanatycznej gorliwej pasji do modlitw i oczekiwań na to, że ktoś może za nas dokonać zmian. Prowadzi to wprost w otoczce czarnej magii do poziomu tzw. zdziczałego pogaństwa czy praktyk z najczarniejszej historii kościoła katolickiego. Pomachaj jeszcze Sodomą i Gomorą czy wzorem Lota i jego rodziny jako "szukających Boga z całego serca, wołających do Niego w dzień i w nocy z postem i wstawiennictwem za przebudzenie w mieście czy kraju!". To nie jest wcale takie skomplikowane. Nie da się bowiem żadną miarą zrekompensować modlitwą obłudy, złodziejstwa czy braku poszanowania dla wyraźnych i prostych przecież zasad współżycia społecznego. Chciałbym zasugerować, że jeżeli ktoś ma chęć oglądać Bożą dobroć i moc manifestującą się pożądanym w wymiarze, to na początek powinnien zacząć pokutować za to, w sposób w jaki się modli i pokazuje swą usystematyzowaną niewiarę, nieposłuszeństwo w tak prostych rzeczach, że nawet dziecko może je zrobić. Ale czy katolicyzm w Waszym wydaniu może być czymś więcej, niż doraźnym efektem kreowania psychologii zbieranego tłumu w zależności od pojawiających się mariaży na rynku politycznym? Umieszczenie czarownicy na Wawelu jest dosyć ciekawym przyczynkiem do badań nad meandrami polskiego katolicyzmu. Nie trzeba używać tu żadnej metafory, by zrozumieć, że modlitwa bez pracy jest jak ptak z jednym skrzydłem, każde z nich jest bezużyteczne bez drugiego. Benedykt XVI kontynuował cykl katechez i modlitw poświęconych chorej rzeczywistości w kościele i co się zmieniło od czasu wybuchu afery w Irlandii? Nic. Wybuchają następne. Mizerię takiej postawy chyba najlepiej odzwierciedla fraszka bp. Ignacego Krasickiego: " DEWOTKA" Dewotce służebnica w czymsiś przewiniła Właśnie natenczas, kiedy pacierze kończyła. Obróciwszy się przeto z gniewem do dziewczyny, Mówiąc właśnie te słowa: "... i odpuść nam winy, Jako my odpuszczamy" - biła bez litości. Uchowaj, Panie Boże, takiej pobożności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rek Re: W Polsce ida zmiany , Bóg wysłuchał modlitw ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 13:42 odstaw jabol jabole bo bez tego jest forumowym przygłupem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Latoś obrodziło IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 13:52 w samobójczych pis-dzielczych lunatyków? Tekst piosenki Harlem "Jak lunatycy": Nie dla mnie światlo, Jasny dzień Nie dla mnie słońce Skrywam twarz Łagodny mrok kołysze mnie Wiem, że za chwilę przyjdzie noc Tu zna cię jedynie wiatr Ulicy uśmiech wciąż goni mnie Mój szklany uśmiech wciąż dziwi was Choć jeden dzień darujcie mi ref. JAK LUNATYCY WCIAŻ NA CIENKI LÓD JAK ĆMY KTÓRYM OGNIA NIGDY NIGDY DOŚĆ SAMOBÓJCY CO DO KOŃCA WIERZĄ W CUD SAMI SOBIE WCIAŻ NA ZŁOŚĆ Nie pytaj mnie co znaczy ból Nie pytaj mnie co znaczy krzyk Ja swoim strachem dzielę się Już tylko z nocą nawet w dzień ref. JAK LUNATYCY... A tutaj linia melodyczna: www.youtube.com/watch?v=0nLKGVG0Ovw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 0rt0 Re: W Polsce ida zmiany , Bóg wysłuchał modlitw ? IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 14:27 w tekście sa błędy, pisze się "bul" i kilka innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Latoś obrodzilo wintelektualnych głupców IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 14:45 Gość portalu: 0rt0 napisał(a): > w tekście sa błędy, pisze się "bul" i kilka innych W tekście mówionym, którego już nie ma zauważyłeś błędy pisowni? A co to jest samo "sa" w stwierdzeniu "w tekście sa błędy"? Coraz bardziej wychodzisz na idiotę z pianą na ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Zmiany na lepsze czy gorsze? IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 16:39 Pytam się, bo wyroki boskie są nie zbadane a efektywności modłów jeszcze nikt nie badał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re: Zmiany na lepsze czy gorsze? IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 16:46 badał i nawet doświadczał, nie wiedzialeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Zmiany na lepsze czy gorsze? IP: *.adsl.inetia.pl 21.08.11, 16:48 To dlaczego tak utajnił te wyniki swoich badań? W końcu ważne odkrycia warte są upublicznienia a nie zamiatania pod dywan :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciułacz Re: W Polsce ida zmiany , Bóg wysłuchał modlitw ? IP: *.play-internet.pl 18.01.12, 20:02 no i nareszcie złotówka się umacnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: W Polsce ida zmiany , Bóg wysłuchał modlitw ? IP: *.olsztyn.mm.pl 18.01.12, 20:10 wyborcza.pl/1,75478,10983728,Rydzyk_bez_koncesji_na_cyfre.html Odpowiedz Link Zgłoś